Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Lehet, hogy csak nekem új, de ha az eredmények.com oldalon egy mérkőzés részleteit nézem, van ahol megjelenik a Video és élőben lehet nézni a meccset.
Pont elkaptam az MTK második gólját a Dinamo ellen.
Fanatikusoknak kitűnő lehetőség.

Hány Jesus Areso van a spanyoloknál?
Az a szerencsétlen Areso úgy szerzett öngólt, hogy nem volt a pályán? Majd utána becserélték, lecserélték, újra becserélték és újra lecserélték?

https://www.flashscore.ro/meci/0AcecRJB/#sumar-meci/echipele-de-start

Busquets örökölte a csapatkapitányi karszalagot Messitől, 30 ezer néző lehet a Camp Nou Stadionban

A világ- és Európa-bajnok Sergio Busquets lett az FC Barcelona labdarúgócsapatának kapitánya Lionel Messi távozását követően.


A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 33 éves középpályásnak - aki a nyári Európa-bajnokságon a spanyol válogatottban is csapatkapitány volt - sorrendben Gerard Piqué, Sergi Roberto és Jordi Alba lesznek a helyettesei.
   
A katalánok azt is közölték, hogy 17 hónap után újra nézők előtt léphet pályára az együttes a Camp Nou Stadionban, a La Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján Real Sociedad elleni összecsapáson 29 803 szurkoló lehet jelen. Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány követő korlátozások előtt legutóbb, 2020. március 7-én szinte a Real Sociedad ellen játszott saját drukkerei előtt a gránátvörös-kék alakulat.

forrás: MTI

BL-selejtező - Elkezdődött a jegyértékesítés a Ferencváros-Young Boys visszavágóra

Elkezdődött a jegyértékesítés a Ferencváros-Young Boys mérkőzésre, amelyet augusztus 24-én játszanak a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában.

A párharc első mérkőzésére jövő szerdán kerül sor, az európai szövetség (UEFA) közlése alapján a svájci és a budapesti meccsnek is 21 órás a kezdési időpontja.
   
Ezzel párhuzamosan a Ferencváros honlapján megjelent, hogy az Üllői úti találkozóra a teljes árú jegyeket 2850 és 7050 forint közötti áron lehet megvásárolni, míg a bérlettel rendelkező drukkerek és az online felületen vásárlók kedvezményben részesülnek. Hozzátették: a jelenleg is érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően a hazai találkozójukra csak az látogathat ki, aki védettségi igazolvánnyal vagy applikációval rendelkezik, és személyazonosságát fényképes igazolvánnyal igazolja.
   
A párharc győztese a BL-csoportkörbe kerül, míg a vesztes az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel. A Ferencváros az előző idényben, a klub története során másodszor játszhatott a BL-csoportkörben.

forrás: MTI

LÉGIÓSOK AZ NB I-BEN, 2021/22


BUDAPEST HONVÉD:

Tujvel (szlovák-magyar), Mezgrani (algériai-belga), Talys (brazil), Lukas (lengyel), Bardea (izraeli), Lovric (horvát-magyar), Pantelic (szerb), Nono (spanyol), Traore (mali)
   
DEBRECENI VSC:

Kosicky (szlovák-magyar), Deslandes (kameruni-francia), M. Nikolics (szerb-magyar), Dos Santos (Charleston - brazil), Babunszki (északmacedón-spanyol)

FERENCVÁROSI TC:

S. Mmaee (belga-marokkói), Kovacevic (bosnyák), Civic (bosnyák), Blazic (szlovén), Wingo (amerikai), Dvali (georgiai), Somália (brazil), Haratin (ukrán), Zachariassen (norvég), Mak (szlovák), Loncar (bosnyák), Laidouni (francia), R. Mmaee (belga-marokkói), Nguen (norvég), Zubkov (ukrán), Baturina (horvát), Haraisvili (georgiai), Boli (elefántcsontparti), Uzuni (albán)

GYIRMÓT FC GYŐR:

Ene (román), Hasani (koszovói)

KISVÁRDA MASTER GOOD:

Ogyincov (ukrán), Cirkovic (szerb), Prenga (horvát-albán), Kravcsenko (ukrán), Matheus Leoni (brazil-olasz), Melnyik (ukrán-magyar), Bumba (román), Karabeljov (bolgár), Zlicic (szlovák-magyar), Lucas (brazil-magyar), Simovic (szlovák-magyar), Camaj (montenegrói-albán), Navratil (cseh), Asani (albán), Mesanovic (bosnyák)

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC:

Katanec (horvát), Drazic (szerb), Pillár (szlovák), Karnyicki (fehérorosz), Besirovic (bosnyák), Jurina (bosnyák-horvát), Calcan (román), Farkas (szerb-magyar), Vutov (bolgár), Chrien (szlovák), Piscitelli (olasz), Martínez (spanyol), Rjabenko (ukrán), Szépe (szlovák), Lakveheliani (georgiai), Vajda (magyar-ukrán), Rui Pedro (portugál), Szerderov (orosz), Vojtus (szlovák)

MTK BUDAPEST:

Mijatovic (montenegrói), Godwords (ghánai), Alho (finn), Ferreira (portugál), Herrera (kolumbiai), Perkovic (horvát), Weir (brit), Ramadani (albán), Dimitrov (szerb), Grozav (román), Ramos (brazil), Miovski (macedón), Drljo (bosnyák)

PUSKÁS AKADÉMIA FC:

Nunes (portugál), Stronati (cseh-olasz), Van Nieff (holland), Baluta (román), Plsek (cseh), Corbu (román), Favorov (ukrán), Kozák (cseh),
Slagveer (holland-suriname-i), Puljic (horvát), Weslen (brazil)

PAKSI FC:
:great:

ÚJPEST FC:

Pajovic (szerb), Kastrati (koszovói), Kutrumpisz (görög), Diaby (mali), Antonov (szerb), Pauljevic (szerb),  Bjelos (szerb), Onovo (nigériai), Mitrovic (szerb), Croizet (francia), Jevtoszki (északmacedón), Tallo (elefántcsontparti), Beridze (georgiai), Viana (brazil)

MOL FEHÉRVÁR FC:

Rockov (szlovák-magyar), Rus (román-magyar), Musliu (északmacedón), Nego (francia-magyar), Stopira (zöld-foki-szigeteki-magyar), Lüftner (cseh), Heister (német), Petrjak (ukrán), Bourard (belga), Pinto (portugál), Alef (brazil), Houri (francia), Zivzivadze (georgiai), Hodzic (bosnyák), Evandro (brazil), Bamgboye (nigériai)

ZTE FC:

Lesjak (horvát), Sankovic (horvát-montenegrói), Halilovic (bosnyák), Serafimov (északmacedón), Milovanovic (északmacedón), Spoljaric (horvát),
Ubochioma (nigériai)

forrás: MTI

MLS - Schön Szabolcs csapatának kapujába is betalált Sallói Dániel

Sallói Dániel góllal járult hozzá a Sporting Kansas City 2-0-s győzelméhez a Schön Szabolcsot foglalkoztató FC Dallas otthonában az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szombati játéknapján.


A klub honlapja szerint Sallói a 64. percben a tizenegyespont magasságában kapott labdát, amit védője szorításában a hálóba lőtt, ezzel beállította a végeredményt.
   
Mindkét magyar játékos kezdő volt, Schönt a 63., Sallóit pedig a 93. percben cserélték le.
   
Az augusztus 25-én Los Angelesben sorra kerülő All-Star-mérkőzésre is meghívott magyar szélsőnek hat gólpassz mellett ez már a 11. találata volt a mostani idényben, ezzel holtversenyben második a góllövőlistán. A Sporting Kansas City a nyugati főcsoport tabellájának első helyén áll.

forrás: MTI

Messi jövő vasárnap mutatkozik be a PSG-ben

Lionel Messi jövő vasárnap, a Stade de Reims elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen mutatkozik be a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatában - adta hírül a Sky Sports.

Debütálását hatalmas érdeklődés előzi meg az argentin futballsztárnak, aki javában edz, mert még nincs kirobbanó formában, ezért is halasztották augusztus végére első fellépését új csapatában. Legutóbb július 10-én, a Copa America döntőjében volt pályán, amikor csapata 1-0-ra győzte le a házigazda brazil válogatottat.     A 34 éves Messi, miután ingyen igazolhatóvá vált, egy hete írta alá két esztendőre szóló - egyéves hosszabbítási lehetőséget tartalmazó - szerződését a PSG-vel. Előző együttesénél, az FC Barcelonánál június végén lejárt a kontraktusa, és bár mindkét fél egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, a katalán klub augusztus 5-én bejelentette, hogy "pénzügyi és strukturális akadályok" miatt végül nem tudtak új szerződést kötni.
   
Messi a Barca felnőttcsapatában 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. Egyebek mellett a Bajnokok Ligáját négyszer, a bajnokságot tízszer nyerte meg, számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

forrás: MTI

Női labdarúgó BL - Győzött és egy meccsre a playoffkörtől az FTC

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a lengyel bajnok Czarni Sosnowiec együttesét a női labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtező minitornáján kedden, így pénteken a torna megnyeréséért, s ezzel a legjobb 32 közé kerülésért léphet majd pályára.


   
Dörnyei Balázs együttese a lengyel klub férficsapatának otthonában, a 7500 néző befogadására alkalmas Ludowy Stadionban az első félidőt 1-0-ás előnnyel zárta, a fordulás után azonban a hazaiak gyorsan egyenlíteni tudtak. A zöld-fehér együttes ugyanakkor nem omlott össze, Vágó Fanni 56. percben szerzett találatával visszavette a vezetést, amit a lefújásig megőrzött.
   
Az FTC pénteken 20.00-tól csap össze az albán bajnok Vllazniával a minitorna megnyeréséért, amivel a legjobb 32 csapat közé, vagyis a BL playoffkörébe juthat.

forrás: MTI

MLS - Sallói Dániel ismét pontot mentett a Kansas Citynek

Sallói Dániel góljának köszönhetően a Sporting Kansas City házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Portland Timbers csapatával az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szerdai játéknapján.


A klub honlapja szerint a magyar szélső ezúttal is kezdő volt, a 92. percben a vendégek térfelének közepén, a vonal mellett kapott labdát, amit bevezetett a tizenhatoson belülre, majd bravúros mozdulattal a hálóba lőtt, ezzel beállította a végeredményt.
   
A jövő szerdán Los Angelesben sorra kerülő All-Star-mérkőzésre is meghívott Sallóinak hat gólpassz mellett ez már a 12. találata volt a mostani idényben, ezzel holtversenyben második a góllövőlistán. A Sporting Kansas City a nyugati főcsoport tabellájának második helyén áll.
   
Gazdag Dániel kezdőként 63 percet kapott a Philadelphia Union együttesében, amely hazai pályán 1-0-ra legyőzte a New York Cityt. Schön Szabolcs a kezdéstől a 77. percig volt a pályán az FC Dallasban, amely házigazdaként 1-0-ra kikapott a Seattle Sounderstől. A Dallas a nyugati főcsoport tizedik helyén áll, a Philadelphia pedig negyedik a keleti konferenciában.

forrás: MTI

Messi könnyeiért 600 ezer dollárt ajánlott fel

A híres brazil modell, Luana Sandien több mint fél millió dollárt fizetne, hogy megszerezze azt a zsebkendőt, amellyel Lionel Messi keserű könnyeit törölte le a FC Barcelonatól való távozásának alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Olvasd tovább!



18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Lovrencsics megsérült

Lovrencsics Gergő bokasérülést szenvedett, így nagy valószínűséggel nem állhat a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjának rendelkezésére a soron következő világbajnoki selejtezőkön.


A magyar szövetség a Twitter-odalán tudatta hétfőn, hogy a játékos megsérült klubcsapata, a Hajduk Split vasárnapi bajnoki mérkőzésén.
   
"A válogatott orvosi stábja ma elvégzi a szükséges vizsgálatokat, de majdnem biztosnak tűnik, hogy a következő másfél hétben sajnos nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére" - írták.
   
A magyarok csütörtökön az Eb-döntős angolokat fogadják a Puskás Arénában, vasárnap az albánok vendégeként lépnek pályára, majd jövő szerdán az andorraiakkal játszanak, ugyancsak otthon.

forrás: MTI

A brazil egészségügyi hatóság alkalmazottai félbeszakították a Brazília-Argentína meccset. Azzal a dumával "jöttek", hogy a vendégek megszegték a szabályokat és 4 játékosuk (Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso şi Emiliano Buendia) helye nem Argentína keretében, hanem karanténban kellene legyen. Ugyanis az említett focisták Angliában játszanak, s az Angliából érkezőknek karanténba kell vonulniuk.

Eddig érthető a történet.    

Viszont azt már nem tudom megérteni sehogyan sem, hogy azokat az argentin játékosokat milyen indokkal és hogyan engedték be Brazíliába a brazil határőrök. Majd pedig nem csináltak semmit, s habár - Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány elmondása szerint - már 3 napja az országban vannak, senki nem kérdezett semmit tőlük Brazíliában és "rájuk sem bagóztak".
Végül aztán, és ezt már én teszem hozzá, a brazil egészségügyi hatóság alkalmazottai egy olyan meccsen vonultak be a pályára, amelyen Messi és Neymar is focizik.

Feltűnési viszketegség?
;) ;) ;)

Neymar udvariassága hat és fél millió eurót ér évente

A Paris Saint-Germain brazil futballcsillaga, Neymar - fizetésén felül - évi hat és fél millió eurót kaphat klubjától jó "magaviseletének" méltánylásaképpen.


Az El Mundo spanyol napilap értesülése szerint a válogatott támadó szerződésének értelmében a pályán kívüli "udvariasságával és pontosságával" érdemelheti ki a plusz pénzt, amelyet havi részletekben egyenlít ki a PSG.
   
Az újság tudomása szerint Neymarnak az "etikai bónusz" fejében eleget kell tennie annak a kitételnek, hogy nem késik edzésről és mérkőzésről, továbbá "udvariasan és barátságosan kommunikál a szurkolókkal, akiket köteles köszönteni minden meccs előtt és után".

A brazil az évi hat és fél milliós külön jutalomért a kontraktusa záradékában azt is vállalta, hogy nem bírálja nyilvánosan párizsi klubját, sem annak politikáját - írta az El Mundo, amely vasárnap adott hírt arról, hogy az arab tulajdonban levő Paris Saint-Germain annak idején csaknem félmilliárd eurót áldozott Neymar megszerzésére és a sztár fizetésére.

A lap a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a 29 éves támadóért az FC Barcelonának fizetett 222 millió euróhoz társult még a párizsiakhoz 2017-ben öt esztendőre szerződő Neymar évi 43,3 millió eurós bruttó fizetése, s a kontraktus kiegészült úgynevezett hűségbónusszal, amely hosszú távú maradásáért cserébe 50,5 millió euróval gazdagította a brazilt. Így a teljes "Neymar-művelet" - mint a futballtörténelem mindmáig legdrágább szerződése - az újság tudomása szerint összesen 489 228 117 euróba került.

forrás: MTI


Besic hét év után visszatért a Ferencvároshoz

A magyar bajnoki címvédő és Európa-liga-csoportkörös Ferencváros labdarúgócsapatához igazolt Muhamed Besic, aki 2012 és 2014 között már játszott a zöld-fehéreknél.


A 45-szörös bosnyák válogatott középpályás szerződtetését pénteken jelentette be a honlapján az FTC, amely emlékeztetett arra, hogy a futballistát a szurkolók a klubtörténet legjobb légiósának választották.
   
A 29 éves Besic a Ferencvárosnál töltött első időszakában 71 mérkőzésen két gólt szerzett, majd a 2014-es brazíliai világbajnokság után az angol Premier League-ben szereplő Evertonhoz igazolt.
   
A liverpooli együttesnél az idén júliusban járt le a szerződése, így a Ferencváros szabadon igazolhatóként szerezte vissza.

forrás: MTI