Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kösz @Punter! Így , hogy a hazaiaknak is utazni kell sokat módosít az eredményeken.

BREAKING: Cristiano Ronaldo has tested positive for COVID-19 and has left the Portugal squad to isolate.

A helyieknek mit jelent a magyarság?

A 7–8 ezres nagyközség Magyarország területe volt régen, ma is nagyjából 60 százaléka magyar. Magyar iskolába jártam, magyarul folyt a tanítás, mellette tanultuk a szerb nyelvet. Szóval magyarként nőttem fel.

Több mint tíz éve él Magyarországon. Innen nézve mit jelent önnek a szerbiai Mohol?

Mintha nem lenne határ, és ugyanúgy Magyarországhoz tartozna ma is. Épp ezért Moholban és a közeli magyarlakta településeken minden kisfiú, aki elkezd focizni arról álmodik, ami nekem valósággá vált:

gólt lőni a magyar válogatott mezében.


A teljes interjú: https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/10/13/magyar-labdarugo-valogatott-konyves-norbert-szerbia-magyarorszag-nemzetek-ligaja/

Felfüggesztették a cseh első és másodosztályú labdarúgó bajnokságot a koronavírus miatt.

Szoboszlai is szerepel a Golden Boy-díj szűkített jelöltlistáján

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása is szerepel a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díj szűkített, húszfős jelöltlistáján.


Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak.
   
A Tuttosport június közepén a honlapján tette közzé a száz legjobb fiatal labdarúgó névsorát - rájuk a szurkolók is voksolhattak -, csütörtökön pedig az európai szövetség közösségi oldalán jelent meg a húszfősre szűkített jelöltlista. A győztest decemberben hirdetik ki.
   
A huszadik születésnapját október 25-én ünneplő Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatók a listán, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland, a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern Münchent erősítő Alphonso Davies, vagy az FC Barcelona szélsője, Anssumane Fati.
   
A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017).

A jelöltlista:

Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg, magyar)
Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain, holland)
Eduardo Camavinga (Rennes, francia)
Jonathan David (Lille, kanadai)
Alphonso Davies (Bayern München, kanadai)
Sergino Dest (FC Barcelona, amerikai)
Fabio Silva (Wolverhampton Wanderers, portugál)
Anssumane Fati (FC Barcelona, spanyol)
Phil Foden (Manchester City, angol)
Ryan Gravenberch (AFC Ajax, holland)
Mason Greenwood (Manchester United, angol)
Dejan Kulusevski (Juventus, svéd)
Erling Haaland (Borussia Dortmund, norvég)
Rodrygo Goes (Real Madrid, brazil)
Bukayo Saka (Arsenal, angol)
Jadon Sancho (Borussia Dortmund, angol)
Sandro Tonali (AC Milan, olasz)
Ferran Torres (Manchester City, spanyol)
Vinícius Júnior (Real Madrid, brazil)
Callum Hudson-Odoi (Chelsea, angol)

forrás: MTI

Vajon "annyi meg egy Bambi" a budapesti EB-meccseknek?

Az UEFA elnöke azt sem zárja ki, hogy csak egy országban lesz az Eb
https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/10/16/uefa-eb-2021-helyszinek/

Liverpool and Manchester United in discussions to join new European Premier League

Liverpool and Manchester United are taking part in negotiations to join a new European Super League, according to reports.

Earlier this month, the top flight duo were spearheading a campaign, titled 'Project Bigger Picture', to reform the Premier League. The new campaign would have axed two teams from the league, giving the 'big six' "enhanced voting rights". However, this was subsequently scrapped by the government.

It is thought that fellow Premier League contingent Arsenal, Chelsea, Manchester City and Tottenham Hotspur are also being targeted to join the elite division, and a further five English teams could sign up.

According to media reports, Wall Street bank JP Morgan and global private equity firm Providence Equity Partners are considering investing in the project, which could launch as soon as 2022.

Real Madrid president Florentino Perez and Spanish finance house Key Capital Partners have also pledged their support to the project, meaning that the likes of Real could benefit from hundreds of millions of pounds just for joining the league.

The potential shareholders are compiling a $6 billion (£4.6 billion) funding package to assist in the formation of the league, which will become the world's wealthiest competition.

The league would take on a knockout format, whereby the winner would receive a huge prize pot, and would consist of 18 sides from across the globe, including teams in England, France, Germany, Italy and Spain.

Spanish giants Barcelona and Atletico Madrid are also among those that have been approached to join the elite ranks, but have not yet confirmed their stance on the plans.

Joining the European Premier League would not mean teams withdraw from their respective leagues, however, it could affect sponsorship agreements.

It is unknown whether the plans have the backing of UEFA, who could put a halt to the designs, given the competition might knock the Champions League off its pedestal as the most prestigious European football tournament. The governing body declined to comment on the matter.

(forrás: sbcnews.co.uk)

Jó ötlet az Európai Szuperliga? (Podcast!)

Milyen irányba mozdul el a labdarúgás az új koncepció hatására?  Olvasd tovább


Labdarúgó NB I - Kuttor Attila vezetőedző távozott Mezőkövesdről

Távozott posztjáról Kuttor Attila, a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője.


A klub honlapjának keddi közleménye szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést az 50 éves szakemberrel, aki több mint három éven át irányította az együttest.
   
Kuttorral - aki 116 mérkőzésen ült az együttes kispadján, 46 győzelem, 29 döntetlen és 41 vereség volt mérlege - a Mezőkövesd az előző szezonban negyedik lett a bajnokságban és kupadöntős volt. A mostani idényben azonban tíz fordulót követően két győzelem és két döntetlen mellett hatszor vereséget szenvedett.
     
Az NB I mostani idényében Kuttor a második távozó vezetőedző, utódját később nevezi meg a klub.

forrás: MTI

ÖÖÖÖÖ Pintér Attila lett Kuttor Attila utódja Mezőkövesden – jelentette be a labdarúgó NB I-ben az utolsó helyen álló klub a szerdai sajtótájékoztatóján.
https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mezokovesd-pinter-attila-lett-az-uj-vezetoedzo-hivatalos-2794447

Josep Guardiola hosszabbított a Manchester Cityvel

Josep Guardiola vezetőedző két évvel meghosszabbította szerződését a Manchester City labdarúgócsapatánál.


A klub honlapján csütörtökön jelentették be, hogy a manchesterieket 2016 óta irányító spanyol szakember 2023 nyaráig érvényes megállapodást írt alá.
   
"Nagyszerű dolgokat értünk már el közösen, gólokat szereztünk, trófeákat nyertünk, minden támogatást megkaptam. Megtisztelő, hogy a tulajdonos, az elnök és a sportigazgató is bízik bennem" - fogalmazott a szakember.
   
A korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent irányító Guardiolával a manchesteri együttes az eddig lejátszott 245 mérkőzéséből 181-et megnyert, az angol bajnokságban kétszer, az FA Kupában egyszer, a Ligakupában háromszor ért a csúcsra, az angol Szuperkupát pedig kétszer hódította el.

forrás: MTI

Csányi Sándor: a magyar futball minden területen előrelépett

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a sportág itthon minden területen előrelépett, és kialakult egy olyan stabil helyzet, amely jó alapot biztosít a további fejlődéshez.


A sportvezető az M4 Sportnak adott csütörtöki interjújában úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy négy év múlva kijelenthető lesz, a magyar futballválogatott stabilan ott van Európa élvonalában. Hangsúlyozta, annak ellenére sikerült előrelépni, hogy a járványhelyzet nem kedvezett ezeknek a folyamatoknak.
   
"A magyar labdarúgásban jelenleg minden értelemben rend van, innen feljebb lehet lépni, és cél az is, hogy a válogatott ott maradjon, ahol jelenleg van, valamint innen is előrébb jusson" - mondta Csányi Sándor, aki arról is beszélt, "maximálisan elégedettek" Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és a stábjával. Az MLSZ-elnök jelezte, az olasz szakembernek 2021 végéig érvényes a szerződése, de reméli, ennél is hosszabb távon tudnak majd együtt dolgozni vele.
   
Csányi Sándor azt nyilatkozta, "az idei fantasztikus, sikerekben gazdag" év volt. Kiemelte, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a klubfutballban pedig jelentős sikernek nevezte, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.
   
"Nagy eredmény a sikeres Eb-kvalifikáció, amely remélem, hogy a szurkolóknak is örömet okozott" - mondta az MLSZ elnöke, hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járványhelyzet lehetővé teszi majd, hogy közönség előtt rendezhessék meg az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában.
   
Csányi Sándor szerint a magyar válogatott "jó csapat", "kellemetlen ellenfél", amely "teljesen megfiatalodott", és "magabiztos játékot játszik".
   
"Nem szabad arra számítani, hogy innen már csak a sikerek jönnek majd, hiszen lesznek vereségek, csalódások is, de nem az a fontos, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, hanem az, hogy a trend felfelé mutasson" - jelentette ki az MLSZ-elnök, aki bevallotta: az Izland elleni pótselejtező 88. percében - épp a magyar egyenlítő gól előtt - már biztos volt abban, hogy a csapat elveszíti az összecsapást.
   
Csányi a 2011-ben lefektetett stratégiai koncepcióról azt mondta, egy 10 évre szóló terv mindig olyan, amely inkább szándékokat fogalmaz meg, de a hazai labdarúgásban tetten érhető a fejlődés.
   
"A futball ma Magyarországon sokkal szélesebb és magasabb színvonalú bázison nyugszik, mint korábban, ez a sportág csúcsán is tükröződik. A hazai bajnokság színvonala lényegesen erősebbé vált, stabilizálódott a csapatok pénzügyi helyzete, ugyanakkor a költségvetésük még mindig csak töredéke például egy jó horvát élvonalbeli együttes költségvetésének" - mondta az MLSZ elnöke, aki szerint utóbbi területen "feltehetően még szintet kellene lépni".
   
A sportvezető a szövetség következő időszakra vonatkozó feladatairól azt mondta, a pandémiás helyzet "sok feladatot ró" az MLSZ-re, de a legfőbb feladat a sportágban most tapasztalható rend megőrzése és a további fejlődés elősegítése.
   
"A 2021-es év sikeres lesz, sok olyan tehetséges játékos van, akinek a nevét még a futballszeretők közül is csak kevesen ismerik, de a következő egy-két, három esztendőben több fiatal is előkerül majd, és ebben az időszakban nehéz lesz bekerülni a magyar válogatottba" - jelentette ki Csányi Sándor.
   
Mint az európai szövetség (UEFA) alelnöke, a sportvezető úgy vélte, az idei évről jövőre halasztott Eb történelmi lesz azért, mert a kontinens 12 nagyvárosában rendezik meg, de ez egyben teher is az UEFA és a csapatok számára.
   
"Látva a tapasztalatokat, nem tartom valószínűnek, hogy az ehhez hasonló rendezés gyakran megismétlődik" - mondta az MLSZ-elnök, hozzátéve, hogy ha kényszerűségből helyszínmódosításra kerül sor, akkor a Puskás Arénával a három csoportmeccsen és az egy nyolcaddöntőn túl további találkozók megrendezésére is jelentkezik majd Magyarország.

forrás: MTI

https://www.eredmenyek.com/merkozes/pbBq3NBJ/#osszefoglalas

Palmeirasban inkább az a kérdés, h ki fog játszani, nem az, hogy ki nem  ;D

Persze, mindjárt egész életre szóló szerződést kap :D

Szoboszlai csapattársát Puskás-díjra jelölték, azért a gólért, amit Szoboszlai szöglete után rúgott. Szoboszlai csapattársa nagyon örül a jelölésnek, ami Szoboszlai szöglete, tehát Szoboszlai nélkül nem jöhetett volna neki össze.