Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: LosGabos Dátum december 30, 2020, 09:52:59
Vajon nálunk mennyi idő alatt mozdulnának az Ultrák, ha egyáltalán mozdulnának...

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/12/30/horvat-foldrenges-ultrak-dinamo-zagreb-bad-blue-boys-hajduk-split-torcida/

Szerintem a magyar Ultrák már sokszor sok helyütt bizonyították a segítőkészségüket, csak az nem hír a hulladék híroldalak számára.
Én is csak onnan tudom, hogy ezeket a jó cselekedeteket általában a saját közösségi oldalaikon osztják meg és ott olvasgatok róluk.

Hosszú az interjú, de minden perce szórakoztató és minden szava igaz.

https://24.hu/sport/2021/01/02/koch-robi-fradi-hajos-portre/

Bocs @bitang ! Most látom, hogy már feltetted.  :ok:

Köszönöm. Egy élmény volt olvasni.

Ramos akár távozhat is a Real Madridtól

Távolabb került egymástól a Real Madrid és Sergio Ramos a csapatkapitány szerződéshosszabbítása ügyében, a 34 éves védő akár távozhat is a királyi gárdától a spanyol sportsajtó szerint.


A madridi Marca úgy véli, hogy a jó ideje tartó egyezkedés a koronavírus-járvány okozta gazdasági következmények, a bevételek apadása miatt eredménytelen mindmáig, mivel a klub pénzügyi lehetőségei korlátozottak, s a válság közepette takarékossági lépésekre, például a játékosok fizetésének általános csökkentésére kényszerül.
   
Az ESPN szerint Ramos maradni szeretne, a klub is meg akarja tartani a kapitányt, de a felek nem tudnak dűlőre jutni a futballista javadalmazását illetően. A Real Madrid állítólag két lehetőséget kínál Ramosnak: egy évre szóló szerződést a jelenlegi fizetése megtartásával, vagy kétéves megállapodást, de tízszázalékos bércsökkentéssel. Ugyanakkor a játékos több pénzt, és egyidejűleg hosszabb távra szóló megállapodást akar.
   
A világ- és kétszeres Európa-bajnok, klubcsapatával négyszeres Bajnokok Ligája-győztes hátvéd 2005 óta futballozik a blancóknál, eddig 467 mérkőzésen szerepelt, s tavaly novemberben megszerezte 100. gólját a Real Madridban, ahol jelenlegi kontraktusa ez év nyarán jár le. A nemzeti együttesben ez idáig 178-szor lépett pályára, amivel válogatottsági csúcstartó Európában.

Forrás: MTI

Sevcsenko válthatja Lampardot - sajtóértesülés

A korábbi aranylabdás futballista, az ukrán Andrij Sevcsenko válthatja a londoni Chelsea vezetőedzői posztján Frank Lampardot - írta a Le10Sport.

A francia portál híre azután látott napvilágot, hogy a Chelsea a legutóbbi hat mérkőzéséből négyet elveszített a Premier League-ben, s a hazai pályán a Manchester Citytől vasárnap elszenvedett 3-1-es vereség nyomán csak kilencedik a tabellán a pár hete még a bajnokesélyesek között emlegetett együttes.
   
A 2016-tól az ukrán futballválogatott szövetségi kapitányaként dolgozó, 44 éves Sevcsenko neve azért is merülhetett fel lehetséges Lampard-utódként, mert máig jó viszonyt ápol a londoni klub tulajdonosával, Roman Abramoviccsal. Annak idején az orosz milliárdos hívására szerződött Sevcsenko a vele Bajnokok Ligáját is nyert AC Milantól a Chelsea-hez, amelyben 2006 és 2009 között játszott.
   
A Le10Sport megjegyezte, hogy Sevcsenko 14 éves fia, Kristian a Chelsea ifjúsági akadémiájának növendéke, és nagy tehetségnek számít.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Dárdai Pál legidősebb fia Fehérváron folytatja

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Dárdai Palkó, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia.


Az OTP Bank Liga második helyén álló klub honlapján a Hertha BSC-től érkező, a jobb és a bal szélen egyaránt bevethető 21 éves középpályás elmondta, az édesapja sosem szólt bele a pályafutásába, most sem tette, az ő döntése volt, hogy Székesfehérvárra igazolt.
   
Dárdai Palkó - aki az U18-as, U19-es és U20-as német válogatottban is pályára lépett - még édesapja irányítása alatt a 2017/18-as idényben mutatkozott be a berliniek felnőtt csapatában a Bundesligában - ahol összesen kilenc meccsen szerepelt -, valamint játszott az Európa-ligában is, de a jelenlegi szezonban csak a tartalék együttesben kapott szerepet.
   
"A többi között Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de a Vidiben szerettem volna folytatni a karrieremet. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét" - szögezte le.
   
Hozzátette, gólokkal, gólpasszokkal szeretné segíteni új csapatát, és nagyon fontos számára a minél több játéklehetőség.
   
"Palkó az egyik legjobb futball-iskolát járta végig és már a Bundesligában is bemutatkozott. Komoly hagyományokkal rendelkező, igazi futballcsaládból származik. Fiatal kora ellenére biztosam megfelelő versenyhelyzetet tud teremteni a csapaton belül, ráadásul ballábas, pontrúgó játékosról van szó" - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

forrás: MTI

Ha igazak a hírek, akkor Szalai Ádám a Ferencváros együttesében folytathatja pályafutását.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum január 06, 2021, 17:48:06
Ha igazak a hírek, akkor Szalai Ádám a Ferencváros együttesében folytathatja pályafutását.

Az előbb már egy cáfolatot olvastam, ez még hosszú saga lehet :)
Nem vagyok Szalai ellenes, de szerintem ez neki jobb deal lenne, mint a Fradinak...




https://www.molfehervarfc.hu/2021/01/08/munkatarsat-keresunk-palyagondnok-pozicioba.html?fbclid=IwAR1GgAYN9LvwCpnqPYAAP2qWIeKZwpDoJUd1gE6_MsiUGI6HKNqVQ9az7vY

Feladatok:

• edzőpályák gondozása
• egyéb zöldfelületek nyírása
• parkolók tisztán tartása
• géppark karbantartása

Elvárások:

• felhasználói szintű számítógépes ismeretek
• legalább "B" kategóriás jogosítvány
• büntetlen előélet
• megbízható, igényes munkavégzés
• önálló, szabálykövető munkavégzés
• magyar állampolgárság

Előnyt jelent:

• kertészeti vagy mezőgazdasági gépészeti képzettség, illetve gyakorlat
angol nyelvtudás

Ez már a profizmus csúcsa, hogy a pályagondnok esetében sem árt az angol :laugh:

Ajrósporték újságírnak.

Pianaar, Pienaar, Piennaar - a sztori érdekes, de kifogott rajtuk ez a név. Valószínűleg a Piennaar verziónál érezte azt a szerző, hogy megnyomja az a-t és az n-t is, valamelyik csak jó lesz :D

https://eurosport.hosszabbitas.hu/foci/nemzetkozi-foci/serie-a/steven-pienaar-zlatan-ibrahimovic-ajax-tuzriado

Serie A - Mandzukic az AC Milanhoz szerződött

Mario Mandzukic az idény végéig szóló szerződést írt alá az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető AC Milannal.


A klub honlapja szerint a 34 éves horvát támadó megállapodása plusz egyéves hosszabbítási opciót tartalmaz.
   
A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó legutóbb a katari al-Duhailnál szerepelt, ám onnan tavaly júliusban távozott, azóta pedig nem volt csapata. Korábban játszott a Dinamo Zagrebben, a VfL Wolfsburgban, a Bayern Münchenben, az Atlético Madridban és a Juventusban.
   
A horvát nemzeti csapatban 89 alkalommal szerepelt és 33 gólt szerzett, a 2018-as vb után lemondta a válogatottságot.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Nagy Dominik hazatért, és Kispesten folytatja

Nagy Dominik tízszeres válogatott labdarúgó a Budapest Honvéd csapatához igazolt kedden.


A kispesti klub honlapjának beszámolója szerint a 25 esztendős középpályás szerződése két évre szól.
   
Nagy Dominik korábban a Pécs, a Kozármisleny, a Ferencváros, a lengyel Legia Warszawa és a görög Panathinaikosz játékosa volt.
   
"Vártam már, hogy aláírjak, és eldőljön a sorsom, boldog vagyok, hogy itt lehetek a Honvédnál. Szinte mindenkit ismerek, játszottunk együtt vagy éppen egymás ellen korábban" - nyilatkozta Nagy. Hozzátette, Pisont István vezetőedzővel az utánpótlás-válogatottnál már dolgoztak együtt.
   
"Azon leszek, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat, és játékba lendüljek. Bár ősszel rosszabb periódusban volt a csapat, azt gondolom, a tavasz folyamán elindulunk felfelé. Ehhez szeretném hozzátenni a magamét jó és eredményes játékkal" - szögezte le a Kun Gábor ügyvezető által sokoldalú, minőségi és motivált játékosnak tartott középpályás.
   
Bőle Lukács után Nagy Dominik a Budapest Honvéd második téli igazolása.

forrás: MTI