Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#150 február 24, 2021, 13:31:00, Pozzato
Az örökbefogadási résszel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy elsősorban a külföldi örökbefogadást próbálják segíteni azoknál a gyerekeknél, akik nem kompatibilisek a "normákhoz". Spártában ezt másképp oldották meg, itthon úgy, hogy elküldik őket külföldre, ne is lássuk őket többet: ne az itteni egészségügyet nyomja a kezelésük stb.

Ez egy jól működő rendszer, amit még Putyinék fejlesztettek ki: nem támogatják érdemi összeggel az árvaházakat, papíron megtiltják a külföldi elhelyezést - ha jól tudom csak USA felé -, de ezzel csak elősegítik a korrupciót. Szentpéterváron volt abból "botrány", hogy hiába a tiltás, természetesen nagy pénzekért adták külföldre a gyerekeket, mindezt állami tudomással. Sok orosz kitaszított gyermek él így már külföldön, de ki nem találnátok, hogy melyik volt a másik nagy örökbeadó nemzet? Kína. Ott szintén kilökték a peremre a beteg vagy problémás gyerekeket, természetesen az egészségeseket is, ha jó összeget kaptak értük.

Magyarországon az örökbefogadás nőtt a 2010-es évektől, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy az egynemű párok vagy az egyedülállók is örökbe tudtak fogadni. Ők vitték el "nemkívánt" gyerekeket. Azonban ez így nem igazán üzlet senkinek sem, szóval ezért is kellett ezt a törekvést megállítani. Ebből nincs pénz, abból már inkább, hogy Magyarországról minden negyedik gyerek külföldre kerül az örökbefogadási folyamatok után!

Ez a szám folyamatosan növekszik, ami szerintem nem túl jó. Sajnálatosnak tartom, hogy ezt az egészet lebutítják a nemi identitás kérdésére, miközben itt nagyon nem erről van szó. Ez egy üzletággá fejlődött, gyakorlatilag legális gyermekkereskedelem.

Egyértelműen nincsen rendben, hogy így nyomnak különböző propagandákat, de azt én sokkal inkább károsnak tartom, hogy EU-s támogatásokkal tolnak olyan felületeket, mint a Puncs.hu, ahol sugar daddy-k keresik a fiatal 20 éves párjukat. Ez belefér a keresztény értékrendbe? A sajtóban például tavaly bűszkén mondták, hogy nőtt a házasság száma. Fantasztikus, de arról nem beszélnek, hogy ez csak a CSOK és pénz miatt volt, miközben a válások száma 20%-kal meghaladta a házasságok számát. Temérdek csonka család lesz.

És akkor az emberek megint nem látnak a folyamatok mögé, ugyanis mi lesz ebből hosszabb távon:
- Az érdekházasságokban beígért 3 gyerek után, megkapják a 10 milliót a családok
- Valószínűleg azért döntöttek ennyien hirtelen a házasság mellett, mert a válságban a 10 millió még mindig nem kevés egy nélkülöző párnak, majd jön a gyerek idővel, vagy akár most, kit érdekel?
- Mi történik akkor, ha a nélkülözés csak átmeneti és ott a 30 milliós házra felvett hitelek és az egyéb tartozások? Ha csődbe megy a család, nem tudják ellátni a gyerekeket, otthonba fognak kerülni.
- Vannak olyan párok is, akik nem akarnak házasodni, mert semmibe se nézik a házasságot (mondjuk eléggé nagy része a házasságoknak manapság már válással végződik), de nem lehet gyerekük, velük mi lesz?

Ez egy borzasztó csapdahelyzet, ahol olyan gyerekek érintettek, akik nem tehetnek semmiről, míg az emberek csak annyit látnak belőle, hogy buzik/leszbik/töke van a mennyasszonynak stb. A törvényt megalkotóknak feltenném azt a kérdést, hogy mit szóltak volna, ha ők mondjuk 5 évesen otthonba kerülne, mert a család felvette a CSOK-ot, de csődbe mentek, apuka öngyilkos lett, anyuka meg kikészült. Elmúlt az ideális időszak a gyerek számára, kutyának se kell, de lenne egy szingli nő, aki örökbefogadná őt? Azonban a törvény nem engedi, külföldre se kell senkinek, szóval ott fog megrohadni, miközben megerőszakolják őt az idősebbek, drogozni kezd és lecsúszik. Csodás jövőkép és sajnos ez simán realitás lehet 5-10 éven belül.

u.i.:
Érdekes, hogy hosszú éveken át senkit sem zavart, hogy milyen emberek fogadnak örökbe, fel sem merült az emberekben ez a kérdés. Kormány megalkotta a törvényt, egyből társadalmi téma lett, hogy nehogy egyedülállókhoz, melegekhez, vagy nem házas emberekhez kerüljön a gyerek, különben nem lesz mélykeresztény.

Az a kemény, hogy amíg Poz hozzászólását elolvastam a Mumbai City lőtt három gólt  ;D
Ja, és foci, nem kézilabda  ;D Ja, és nem vicc, tényleg hármat lőtt, mondjuk nekem egy is elég volt, de így a biztos  ;D
Pedig már temettem az overt, aztán püff, tényleg mire visszalépek 1-1 helyett 1-4  ;D

IFFHS - Gianluigi Buffon minden idők legjobb futballkapusa

A Juventusban védő Gianluigi Buffon lett minden idők legjobb kapusa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).


A szerdán közzétett listán a 43 esztendősen is aktív hálóőr mögött két, már egyformán visszavonult kiválóság, a spanyol Iker Casillas és a cseh Petr Cech végzett a második, illetve a harmadik helyen.
   
Az IFFHS az abszolút rangsort az 1987 és 2020 közötti időszak figyelembe vételével készítette el az évente világszavazás nyomán született pontszámok összesítésével. Az esztendőnként közzétett lista éllovasa 20 pontot kapott, a második 19-et, a harmadik 18-at, a huszadik pozícióban zártnak pedig 1 pont járt.
   
Buffon, aki nagy fölénnyel végzett az élen, profi pályafutását 1995-ben kezdte a Serie A-ban, a Parma csapatában, majd 2001-ben szerződött át a Juventushoz, és - a 2018/19-es idényt leszámítva, amikor a Paris Saint-Germain légiósa volt - azóta is a torinói elitalakulatnál szolgál. A Juvéban eddig 680 mérkőzésen védett, az olasz válogatott színeiben pedig 176 alkalommal szerepelt 1997 és 2018 között.
   
Az IFFHS 34 évet átfogó örökranglistájának élcsoportjában csupán négy, jelenleg is aktív kapus kapott helyet: a német Manuel Neuer (200 pont) az 5., a belga Thibaut Courtois (130) a  11., a francia Hugo Lloris (112) a 17., a Costa Rica-i Keylor Navas (93) pedig a 20.
   
Minden idők legjobb kapusai az IFFHS-nél (1987-2020):
   
1.  Gianluigi Buffon (olasz)                 357 pont
2.  Iker Casillas (spanyol)                  260
3.  Petr Cech (cseh)                         218
4.  Edwin van der Sar (holland)              201
5.  Manuel Neuer (német)                     200
6.  Peter Schmeichel (dán)                   179
7.  Oliver Kahn (német)                      162
8.  Jose Luis Felix Chilavert (paraguayi)    146
9.  Walter Zenga (olasz)                     132
10. Andoni Zubizarreta (spanyol)              132

forrás: MTI

Megint Pozznál a pont!!!
A véleményem annyi, hogy mindenki aki úgy érzi, hogy fel kell vállaljon egy ügyet, vagy a véleményét az tegye meg bátran...
és ha már foci...: még így is Hajrá Kaposvári Rákóczi!!


Garancsinak két csapata is lesz? Nem tűnik túl fairnek és szabályosnak, de Fideszországban ilyesmit elvárni mondjuk nem szabad.

Idézetet írta: TiB Dátum február 25, 2021, 13:52:41
Garancsinak két csapata is lesz? Nem tűnik túl fairnek és szabályosnak, de Fideszországban ilyesmit elvárni mondjuk nem szabad.

Én azt a pletykát hallottam, hogy Garancsi megy Újpestre és a Csányi valakivel veszi át a Fehérvárt. Biztosan nem fog két klubot irányítani.

Nem is enged ilyesmit az UEFA. Pl nem indulhatnanak nemzetközi kupaban sem. Így volt ez a Salzburggal es a Lipcsevel.

IFFHS - Alex Ferguson minden idők legjobb edzője

A skót Alex Ferguson lett minden idők legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS), amely az elmúlt negyedszázadban klubedzőként és válogatott szövetségi kapitányként elért eredmények együttes figyelembe vételével készítette el a listát.


A csütörtökön közzétett rangsor első helyét 257 ponttal foglalja el Ferguson a portugál José Mourinho (226) és a francia Arsene Wenger (211) előtt.
   
Az idén, december 31-én 80 esztendős skót szakember 1974-től 2013-ig dolgozott edzőként, az IFFHS kimutatása szerint 2153 meccsen ült a kispadon. Szülőhazájában több klubcsapatnál is ténykedett, rövid ideig pedig a skót válogatottat is irányította, majd karrierjéből 26,5 évet a Manchester United menedzsereként töltött el sikert sikerre halmozva az angol együttessel. Az MU történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő edzőjeként 38 trófeát nyert, ebből kettő volt Bajnokok Ligája-győzelem, 13 Premier League- és öt FA Kupa-elsőség. Sir Alex Ferguson, akit II. Erzsébet királynő 1999-ben a labdarúgásért tett szolgálataiért lovaggá ütött, 2013. május 8-án jelentette be visszavonulását.
   
Az ötven nevet tartalmazó IFFHS-lajstrom szereplőinek a fele még aktív, a jelenleg a Tottenham Hotspurnél dolgozó Mourinhón kívül az élbolyba került a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw (200 pont, 4. hely), a Manchester City spanyol mestere, Josep Guardiola (183, 5.), az Evertont irányító olasz Carlo Ancelotti (169, 7.) és az Atlético Madrid argentin vezetőedzője, Diego Simeone (152, 9.)

Minden idők legjobb edzői az IFFHS-nél (1996-2020):

1. Sir Alex Ferguson (skót) 257 pont
2. José Mourinho (portugál) 226
3. Arsene Wenger (francia) 211
4. Joachim Löw (német) 200
5. Josep Guardiola (spanyol) 183
6. Vicente del Bosque (spanyol) 175
7. Carlo Ancelotti (olasz) 169
8. Marcello Lippi (olasz) 156
9. Diego Simeone (argentin) 152
10. Luiz Felipe Scolari (brazil) 151

forrás: MTI

Én úgy képzelem, hogy nem közvetlenül lesz mindkét klub tulaja, hanem közvetve. Alvállalkozó, alvállalkozó haverja csinálja majd azt, amit Garancsi szeretne. Várszegi is mit művelt, borzalom, hogy tulajdonosi szinten is csak kavarodás a magyar foci. A felcsúti király udvartartásának szórakozása.

Idézetet írta: TiB Dátum február 25, 2021, 19:53:52
Én úgy képzelem, hogy nem közvetlenül lesz mindkét klub tulaja, hanem közvetve. Alvállalkozó, alvállalkozó haverja csinálja majd azt, amit Garancsi szeretne. Várszegi is mit művelt, borzalom, hogy tulajdonosi szinten is csak kavarodás a magyar foci. A felcsúti király udvartartásának szórakozása.
Sorsolás ezután:

Fidesz 1. - Fidesz 2.
Fidesz 3. - Fidesz 4.
Fidesz 5. - Fidesz 6.
Fidesz 7. - Fidesz 8.
Fidesz 9. - Fidesz 10.
Fidesz 11. - Fidesz 12.

Menesztette Christian Grosst a Schalke 04 csapata. Idén már a negyedik edzőjét meneszti a gelschenkircheni együttes, de távozik még a csapatmenedzser, az erőnleti edző és a sportigazgató is.
A hírek szerint több játékos kérte az edző leváltását, ezért szerepelt úgy a csapat a Stuttgart ellen, ahogy.

Nemzetközi vizeken Peter Gulacsi from Hungary. Érdekesek a romlott nyugati kommentek.

https://www.facebook.com/13114644820/posts/10158687490579821

Kalmár Zsolt lett az elmúlt év legjobbja a szlovák bajnokságban

Kalmár Zsoltot, a Dunaszerdahely magyar válogatott középpályását választották a szlovák labdarúgó-bajnokságban az elmúlt év legjobb játékosának.


A 25 éves futballista a Pravda című napilap és a Szlovák Labdarúgó Szövetség közös szavazásán óriási fölénnyel végzett az élen. A DAC csapatkapitánya 83 pontot gyűjtött be a voksoláson, amelyen 34 szakember és újságíró nyilváníthatott véleményt. A második helyezett Dominik Greif (Slovan Bratislava) 55 ponttal zárt.
   
A listára felkerült Holman Dávid, a Slovan Bratislava futballistája is, aki tizedik helyen végzett.
   
Kalmár 2017 nyarán igazolt Dunaszerdahelyre, ahol azóta 111 mérkőzésen 37 gólt szerzett.

Forrás: MTI

Beckham amerikai csapatánál köthet ki Cristiano Ronaldo - médiaértesülés

Cristiano Ronaldo a szezon végén elhagyhatja a Juventust, és futballkarrierjét a korábbi angol válogatott sztár, David Beckham tulajdonolta amerikai csapatban, az Inter Miamiban folytathatja sajtóértesülések szerint.


A 36 éves, ötszörös aranylabdás portugál nyári távozásáról szóló hírek azután szaporodtak meg, hogy az olasz bajnoki címvédőt kedd este kiejtette a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Porto. Így Ronaldo, aki 2018-ban igazolt át a Real Madridtól a torinóiakhoz, s azóta részese volt két bajnoki címnek, a BL-ben még semmit sem ért el az együttessel, amelybe pedig a végső siker reményében szerződtették őt. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, Ronaldo évi 31 millió eurós fizetése túl magas, és klubja komolyan fontolgatja eladását.
   
A portugál sztár kontraktusa 2022-ben jár le Torinóban, ahol korántsem biztos a maradása - jelezte csütörtökön a Daily Star angol napilap, amelynek tudomása szerint Ronaldo már felvette a kapcsolatot Beckhammel, aki az Inter Miami tulajdonosaként szívesen látná őt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő csapatában.

forrás: MTI