Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Most néztem a FIFA-ranglistát és szemet szúrt, hogy San Marino az utolsó. Egy kérdés azért felötlött bennem: ők mire kaptak amúgy 804 pontot? Azért mert kiálltak a meccsekre? :laugh:

Idézetet írta: curpy82 Dátum április 07, 2021, 19:47:52
Most néztem a FIFA-ranglistát és szemet szúrt, hogy San Marino az utolsó. Egy kérdés azért felötlött bennem: ők mire kaptak amúgy 804 pontot? Azért mert kiálltak a meccsekre? :laugh:

"Az Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő pontrendszer alapján zajlik majd a számítás, ahogyan a sakkozóknál is."

Csak tippelem, hogy az induló érték 1200 vagy 1000 lehetett. Tehát nekik igazából nem 804 megszerzett pontjuk van, hanem minusz valamennyi :)

A Real Madrid elnöke gazdasági stabilitást és Mbappé szerződtetését ígéri

Florentino Pérez, a Real Madrid frissen újjáválasztott elnöke a futballklub gazdasági stabilitásának helyreállítását tekinti az egyik legfőbb kihívásnak, valamint Kylian Mbappé megszerzését ígéri a szurkolóknak.

A királyi klub elnökének törekvéseiről a legolvasottabb spanyol sportnapilap, a Marca írt kedden, miután eldőlt: Pérez további négy évig marad a posztján. A 74 éves sportvezető gyakorlatilag automatikusan őrizte meg tisztét, mivel a hétfői határidőig más nem kandidált, így egyetlen jelöltként, szavazás nélkül erősítették meg elnöki funkciójában 2025-ig. 
   
Pérez nemcsak az elmúlt 12 évben vezette a blancókat, hanem egy ízben már korábban is, 2000 és 2006 között. Az újabb terminusnak azzal a jelszóval vág neki, hogy kivezesse a klubot abból a nehéz, jelentős veszteségeket okozó helyzetből, amelyet a koronavírus-járvány idézett elő. A Marca a gazdasági kilábalás mellett a Pérez-projekt sarkalatos pontjaként említi az új futballstadion megszületését, a csapaterősítést illetően pedig a két legfelkapottabb európai ifjú sztár, a jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Kylian Mbappé és a Borussia Dortmundban játszó norvég Erling Haaland megszerzését. A világbajnok Mbappét illetően a sportlap közelinek nevezi a francia támadó Madridba érkezését, a norvég futballista esetében viszont nehézségeket vizionál, mivel a szintén rendkívül gólerős csatár szerződtetésével kapcsolatban a német klub több ízben is leszögezte: Haaland nem eladó.
   
A Marca kitért a Real Madridot jelenleg irányító Zinedine Zidane-ra is, megjegyezve, hogy a francia vezetőedző jövője bizonytalan a Real Madridnál. "Csak az edző és az elnök tudja, hogy mi lesz Zidane-nal. Senki más" - fogalmazott a sportújság.

forrás: MTI

Közel Szoboszlai Dominik visszatérése

Menedzserirodája közlése szerint Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása három héten belül teljes értékű edzésmunkát végezhet.


A középpályás ügyeit képviselő EM Sports Consulting közösségi oldalának bejegyzése szerint Szoboszlai állapota folyamatosan javul, amit a keddi orvosi vizsgálatok is megerősítettek.
   
"Fokozatosan emelkedő intenzitású, de jelenleg még egyéni munkával készül a teljes visszatérésre" - áll a közleményben, amely kitér rá, hogy a játékos várhatóan három héten belül már teljes értékű munkát végezhet majd csapatával, így készülhet a Bundesliga-debütálásra, valamint az Európa-bajnokságra is.
   
Szoboszlai tavaly decemberben írt alá a német bajnokságban második, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzighez, amelynél azonban sérülése miatt egyelőre nem tudott pályára lépni.

forrás: MTI

NEM ENGEDTE EL A MECCSRE A MAGYAR FOCICSAPAT EGYETLEN CSATÁRÁT A BARÁTNŐJE

A megyei II. osztályú bajnokság 23. fordulójában a Visonta hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az Atkár együttesétől. A hazai csapat vereségében nagy szerepet játszott, hogy a klub egyetlen csatára rendhagyó ok miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

A Visonta edzője, Dérfi Zoltán a mérkőzés után a heol.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a csapat csatárát a barátnője nem engedte el.

"Ma teljesen veszélytelenek voltunk a kapura, az ellenfél a végén kihasználta az egyetlen helyzetét, igaz, azt is mi rúgtuk. Azt azért megjegyezném,
vicc kategória, hogy három nyert meccs után az egyetlen csatárunkat nem engedi el a barátnője a meccsre! Ez röhej!"
– mondta a Visonta edzője, Dérfi Zoltán.

Kis esemenyek, nagy lehetoseggel. Tetszik, hogy kisebb futballnemzetek is megkaptak a rendezes jogat.

• UEFA Women's Under-17 Championship: Estonia 2023, Sweden 2024, Faroe Islands 2025.

• UEFA Under-17 Championship: Hungary 2023, Cyprus 2024.

• UEFA Women's Under-19 Championship: Belgium 2023, Lithuania 2024, Belarus 2025.

• UEFA Under-19 Championship: Malta 2023, Northern Ireland 2024, Romania 2025.

Marozsán Dzsenifer az Egyesült Államokban folytatja kölcsönben. Az év második felére a Lyon partnercsapatához kerül, az OL Reign együtteséhez.

UEFA - Magyarország 2023-ban U17-es Eb-t rendez

Magyarország rendezi 2023-ban az U17-es korosztály labdarúgó Európa-bajnokságát.


Az európai szövetség (UEFA) hétfőn hozta nyilvánosságra a következő évek utánpótlástornáinak házigazdáit, az U17-eseknél jövőre Izrael, 2024-ben pedig Ciprus lesz a rendező, míg az U19-es korosztályban jövőre Szlovákia, majd sorrendben Málta, Észak-Írország és Románia tölti be a vendéglátó szerepét.
   
Magyarország jelenleg az U21-es kontinensviadalnak a társházigazdája: a csoportkört március 24. és 31. között bonyolították le - Gera Zoltán együttese nem jutott tovább négyeséből -, a kieséses szakasz május 31. és június 6. között lesz.

forrás: MTI

A 16-24 év közötti korosztály 40%-át azért nem érdekli a labdarúgás, mert szerintük túl hosszú. 
Florentino Perez erre úgy reagált, hogy el kell gondolkodni azon, hogyan lehetne csökkenteni a játékidőt.

Immáron hivatalos, hogy Hansi Flick veszi át a német válogatott kispadját az EB után.

Nagyon sajnálom az Anyukáját, ezt azért szeretném leszögeszni. DE! A gaboni válogatott Guelor Kanga Kaku hamarosan találkozni fog az afrikai szövetség képviselőivel (CAF), hogy magyarázatot adjon arra, miként halhatott meg az édesanyja 1986-ban, ha saját bevallása szerint ő csak 1990-ben született.

Forrás: a konkurens oldal, ezért sorry.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum április 20, 2021, 19:21:29
A 16-24 év közötti korosztály 40%-át azért nem érdekli a labdarúgás, mert szerintük túl hosszú. 
Florentino Perez erre úgy reagált, hogy el kell gondolkodni azon, hogyan lehetne csökkenteni a játékidőt.

Sőt benyomhatnának valami celebet 10 percenként aki énekel, főz, vagy hajat vág.

Konferencia Liga - Csak a második körben kapcsolódik be az Újpest

A MOL Magyar Kupa győztesének csak a selejtező második fordulójában kell bekapcsolódnia a labdarúgó Konferencia Liga küzdelmeibe.


A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalán kedden közölte, hogy a bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia FC és a bronzérmes MOL Fehérvár FC már az első körben érdekelt lesz.
   
Az első ízben sorra kerülő, harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének első körét július 8-án és 15-én bonyolítják le, a második forduló július 22-én és 29-én lesz. A sorsolást június 15-én és 16-án tartják.
   
A főtáblára kerüléshez az Újpestnek három, a másik két magyar csapatnak négy párharcot kell nyernie.

forrás: MTI

Messi fizetése 35 millió euróra csökken

Az FC Barcelona argentin világsztárjának, Lionel Messinek az éves nettó fizetése 35 millió euróra csökken a katalán futballklubbal aláírandó új szerződése értelmében - a Sport című katalán napilap értesülése szerint.


Az újság úgy tudja, hogy a 33 esztendős Messi - akinek e hónap végén jár le a kontraktusa - belement eddigi járandóságának mintegy megfelezésébe, tekintettel a koronavírus-járvány klubját is súlyosan érintő gazdasági következményeire. Engedménye fejében a Barca 2023-ig hosszabbít vele, majd Messi további két szezont - 60-60 millió euróért - az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) a korábbi angol futballkiválóságból lett üzletember, David Beckham csapatában, az Inter Miamiban tölti el, mielőtt vezetői pozícióban visszatérne a katalán elitklubhoz.
   
Tavaly majdnem kenyértörésre került sor Messi és a Barcelona között. Augusztus végén ugyanis az argentin zseni bejelentette, hogy távozni akar, mivel elégedetlen a klubnál zajló folyamatokkal, ráadásul a 2007-08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont. Messi végül szeptember elején mégis a maradás mellett döntött, mert nem akart jogi vitába keveredni az egyesülettel. Ami Messi mostani, valószínűsíthető hosszabbításához vezetett, hogy tavaly októberben távozott a posztjáról Josep Maria Bartomeu klubelnök, helyére pedig idén márciusban az a Joan Laporta került, aki 2003 és 2010 között már sikeresen irányította az egyesületet.
   
Messi a 2020/21-es idényben 47 mérkőzésen 14 gólpassza mellett 38 gólt szerzett a Barcában, amely harmadik helyen végzett a spanyol bajnokságban. Az argentin futballzseni 2004-ben debütált a felnőttcsapatban, amelynek játékosaként eddig - csúcsot jelentően - hatszor érdemelte ki az Aranylabdát. Az egyetemes labdarúgás történetének egyik legnagyobbjaként számon tartott Messi a katalánokkal seregnyi trófeát gyűjtött, így például négyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát, az argentin válogatottal pedig olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett.

forrás: MTI

Copa América - A brazil válogatott nem akar játszani a brazíliai tornán

Minden jel szerint Brazília lesz a házigazdája a június 13-án rajtoló Copa Américának, megeshet viszont, hogy a vendéglátók válogatottja nélkül zajlik majd Dél-Amerika legjelentősebb labdarúgótornája.

A Globo Esporte brazil lap azt írta, hogy a selecao távol maradhat az eseménytől, méghozzá az európai klubokban játszó válogatott játékosok kérésére. Konkrét válasszal az esetleges bojkottról Tite, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya nem szolgált csütörtöki sajtótájékoztatóján, csupán annyit árult el, hogy a kérdést megvitatták a futballisták, az edzői stáb és a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) vezetésének találkozóján.
   
"Egyértelmű véleményünket tudomására hoztuk a CBF elnökének, de a közzététellel várunk, most a válogatottnak két közelgő világbajnoki selejtezőmeccsére kell összpontosítania" - mondta szakvezető az Ecuador elleni, péntek esti meccs előtt, amelyet június 9-én követ a Paraguayjal vívandó mérkőzés. Brazília az első helyen áll a dél-amerikai selejtezősorozatban négy mérkőzésen aratott négy győzelmével.
   
A dél-amerikai labdarúgó konföderáció (CONMEBOL) négy helyszínt már jóváhagyott a Copa América brazíliai megrendezésére, ugyanakkor még nem teljesen bizonyos, hogy az ország otthont tud-e adni a tornának. Alejandro Dominguez CONMEBOL-elnök két napja kijelentette, hogy Brazíliaváros, Cuiaba, Goiania és Rio de Janeiro rendez majd meccseket zárt kapuk mögött, és szigorú higiéniai előírások betartása mellett. A koronavírus-járvánnyal küzdő Brazília hétfőn kapta meg a rendezés jogát a CONMEBOL-tól, miután az eredetileg kijelölt két házigazda, Kolumbia és Argentína nem képes otthont adni az eseménynek. Előbbi a feszült belpolitikai helyzet, utóbbi pedig a világjárvány miatt esett el a rendezéstől.
   
Jair Bolsonaro brazil elnök azt mondta, ha rajta és a kormányon múlik, akkor megrendezik a Copa Américát, Luiz Eduardo Ramos kormányzásért felelős miniszter ugyanakkor úgy fogalmazott, amíg nem írják alá a hivatalos szerződéseket, addig nem lehet biztosra venni, hogy Brazíliában kerül sor a tornára. Már csak azért sem, mert a pandémia Brazíliában is komoly gondot jelent, és a járvány újabb fellobbanásától lehet tartani.         
   
A profi futballisták nemzetközi szakszervezete (FIFPro) kedden közleményben fogalmazta meg "komoly aggodalmait" a brazíliai rendezéssel kapcsolatban.
   
"A döntés elhamarkodott, az új házigazda pedig a koronavírus-járvány kellős közepén van, ami komoly következményekkel járhat a játékosok, a szakmai stábok tagjai és a lakosság egészségére nézve" - írta a FIFPro.
     
A tornát tavaly a pandémia miatt nem tudták megtartani. A Copa América a tervek szerint június 13-tól július 10-ig tart.

forrás: MTI