Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hosszú idő után edzőt vált a teniszező Stan Wawrinka, akinek a jövőben nem Magnus Norman irányítja a felkészülését.

A 35 éves, háromszoros Grand Slam-győztes svájci játékos ezt maga jelentette be hétfőn a közösségi oldalán, mondván, nyolc nagyszerű évet töltött el a svéd szakemberrel, most azonban közös megegyezéssel elválnak útjaik.

,,Erős, sok örömöt hozó, nagyon sikeres együttműködés van mögöttünk, nyolc év alatt a sportág csúcsára értünk, nagyon köszönöm neki, hogy mindent megnyertem, amiről csak álmodhattam" – fogalmazott Wawrinka, aki 2014-ben az Australian Openen, egy évvel később a Roland Garroson, majd újabb egy esztendő elteltével a US Openen diadalmaskodott.

Wawrinka – aki pályafutása legjobbjaként harmadik volt a világranglistán, jelenleg pedig a 17. – most a jövő hétfőn rajtoló francia nyílt bajnokságra készül. Arról egyelőre nem nyilatkozott, ki lesz az új edzője.
forrás.MTI

A Rómában elődöntős Denis Shapovalov négy helyet javítva a tizedik a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A kanadai játékost a négy között verő argentin Diego Schwartzman már a 13., míg az olasz fővárosban ötödször bajnok Novak Djokovic növelte előnyét a rangsor élén.
Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
1. ( 1.) Novak Djokovic (szerb) 11 260 pont
2. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol) 9850
3. ( 3.) Dominic Thiem (osztrák) 9125
4. ( 4.) Roger Federer (svájci) 6630
5. ( 5.) Danyiil Medvegyev (orosz) 5890
6. ( 6.) Sztefanosz Cicipasz (görög) 5195
7. ( 7.) Alexander Zverev (német) 4650
8. ( 8.) Matteo Berrettini (olasz) 3030
9. ( 9.) Gaël Monfils (francia) 2860
10. (14.) Denis Shapovalov (kanadai) 2660
11. (10.) Roberto Bautista Agut (spanyol) 2620
12. (11.) David Goffin (belga) 2555
13. (15.) Diego Schwartzman (argentin) 2505
14. (12.) Andrej Rubljov (orosz) 2414
15. (13.) Fabio Fognini (olasz) 2400
...61. (61.) Fucsovics Márton 877
...86. (83.) Balázs Attila 722
forrás:MTI

Roland Garros - Gálfi Dalma egy győzelemre a főtáblától

Gálfi Dalma bejutott a selejtező harmadik fordulójába a francia nyílt teniszbajnokságon.


A világranglistán 236. helyezett magyar játékos - aki kedden, az első körben a horvát Jana Fettet búcsúztatta - csütörtökön 1 óra 23 perces mérkőzésen, 6:2, 6:3-ra nyert a rangsorban 195. olasz Martina Di Giuseppe ellen - a GS-torna honlapja szerint. Ellenfele a főtáblára jutásért az amerikai Varvara Lepchenko (183.) lesz.
   
A 128 fős női elitmezőnyben Babos Tímea helye alanyi jogon biztos.
   
Szerdán Jani Réka a kvalifikáció első körében vereséget szenvedett.

forrás: MTI

Elég a zombivá tompított Djokovicból, vissza kell hoznia az érzelmeket a pályára!

Mint ismeretes, Novak Djokovic nem tudta tovább gyarapítani Grand Slam-győzelmei számát az idei US Openen, mivel a negyedik fordulós mérkőzésének első játszmájában leléptették. A világelső, nem szándékosan ugyan, de egy játékon kívüli labdával torkon lőtte az egyik vonalbírót.

A kétszeres Roland Garros-bajnok Jim Courier a Tennis Channel egyik adásában beszélt arról, hogy szerinte Djokovicot nem kellene rosszfiúnak bélyegezni a történtek miatt, hisz véletlen balesetről volt szó. A szerbnek esze ágában sem volt bántani a vonalbírót, sem senki mást.

"Szerintem itt a szándék a kulcskérdés" - mondta Courier. "Djokovicnak nem állt szándékában sérülést okozni. Az történt, hogy az elütött labda balszerencsésen épp a vonalbíró torkát találta el. Véletlen baleset volt."
Az incidenst követően John McEnroe fogalmazott úgy, hogy karrierje hátralévő részében Djokovic lesz a rosszfiú. Courier nem osztja ezt a véleményt, noha ő is úgy látja, hogy azért hatással lesz a közvélemény róla alkotott képére.

"Bocsánatot kért a történtek miatt. Nem gondolom, hogy ez a baleset akkora árnyékot fog rá vetni, hogy egycsapásra jófiúból rosszfiúvá válik az emberek szemében."
Courier azt is hangsúlyozta, hogy az eset valószínűleg Djokovic 18. Grand Slamébe került, tekintve, hogy ő volt a torna első számú esélyese. A világelső a múlt héten Rómában játszott, és a hétfői döntőben Diego Schawartzman legyőzésével megszerezte a rekordot jelenti 36. ezres trófeáját. Az amerikai szerint a 2020-as US Open eseményei még egy darabig kísérteni fogják Djokovicot.

"Mivel a leléptetés egy major-tornán történt, az incidens terhét egy darabig cipelni fogja magával. Sokkal tovább, mintha a dolog mondjuk Monte-Carlóban történt volna."
Bár mérkőzésen még nem kapott ki az idén, Djokovic körül sok minden történt az elmúlt hónapokban, melyek elvonhatták a figyelmét és hatással lehettek az idegrendszerére. Támadások az Adria Tour miatt, az áltudományos állításai kapcsán, legújabban pedig az általa létrehozott új érdekvédelmi szervezettel kapcsolatban.


A leléptetés és a fönt említett ügyek is szerepet játszhattak abban, hogy meglehetősen irritált volt Rómában. Ütőt tört és heves vitába is keveredett az egyik székbíróval. Courier ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte Djokovicnak arra volna szüksége, hogy visszahozza a teniszébe az agressziót, visszaengedje az érzelmeit a pályára.

"Az elmúlt években sokszor láttuk, hogy Novak zombiként próbál viselkedni a pályán, megpróbálja letompítani az érzelmeit. De ez nem ő, ez nincs ott a génjeiben. Szerintem hevesebbnek, szenvedélyesebbnek kellene lennie meccs közben, ugyanis ilyenkor játssza a legjobb teniszét. Ez az igazi Djokovic. Ilyen volt Rómában, és ez kifizetődött neki."
forrás:hosszabitas.hu

ITF rebrands Fed Cup to the Billie Jean King Cup by BNP Paribas

The International Tennis Federation has announced a monumental rebranding with the Fed Cup, the premier international team competition for women's tennis, confirming that it will be renamed as the Billie Jean King Cup by BNP Paribas.

According to the ITF, the rebranding of the competition is the first time a major team competition has been named after a woman, with the move expected to usher in a 'new era'.

Billie Jean King is a former World No. 1 professional tennis player and is highly decorated in the women's game. In total, she won 39 Grand Slam titles, which include 12 in singles, 16 in women's doubles, and 11 in mixed doubles.

Under its new branding, the Billie Jean King Cup Finals will also award the biggest annual prize fund in women's team sports, with the reward being the equivalent to the Davis Cup Finals.

King commented: "There is nothing quite like the feeling of representing your country and being part of a team, which is why this competition is so special and important to me. It is an honour to have the women's world cup of tennis carry my name and a responsibility I will not take lightly. Our job is to share this vision with future generations of young girls, because if you can see it, you can be it."

ITF President David Haggerty added: "From playing the first Fed Cup as a member of the victorious US team in 1963, founding the WTA and becoming its first President, to being the first female athlete awarded the US Presidential Medal of Freedom, Billie Jean King has never stopped breaking new ground.

"Today she adds another 'first' to that list. The new name is a fitting tribute to everything she has achieved and will provide a lasting legacy that will inspire future generations of players and fans." 

In addition to the name change and its increase in prize money, the competition is also looking to increase its commercial portfolio with relevant sponsors and partners. As such, the ITF has also announced that Microsoft and Magellan Corporation have become new sponsors of the tournament.

ITF vice president, Fed Cup Committee Chair and Chair of the ITF Gender Equality in Tennis Committee Katrina Adams concluded: "This rebrand represents a significant moment in our sport. The Davis Cup is named after a man, so it is absolutely right that the women's world cup of tennis is named after a woman.

"Given all she has achieved in our sport and her tireless efforts to champion equality around the world, I can't think of a more worthy recipient of this honour than Billie Jean King."

(forrás: InsiderSport)

2022-ben London rendezi a Laver-kupát.

London lesz a házigazdája a 2022-es férfi tenisz Laver-kupának.

A szervezők pénteki bejelentése szerint az európai és a világválogatott ötödik összecsapását az O2 Arénban tartják 2022. szeptember 24. és 26. között.

A Laver-kupát 2017-ben rendezték meg először Prágában, akkor az európaiak 15–9-re győztek. Egy évvel később, Chicagóban és tavaly Genfben is címvédést láthattak a nézők: előbb 13–8-as, majd 13–11-es európai sikert hozott az összecsapás, amelyen a teniszvilág legjobbjai léptek pályára.

A negyedik felvonásra idén Bostonban került volna sor, ám a tenisznaptár koronavírus-járvány miatti változásait követően jövő szeptemberre halasztották.

A viadal névadója a 81 éves ausztrál Rod Laver, aki kétszer (1962, 1969) is megcsinálta a Grand Slamet, azaz egy naptári évben mind a négy kiemelt viadalt megnyerte. Erre azóta egyetlen férfi játékos sem volt képes.
forrás:nso.hu

Mondjuk ha addig rendezodnek a sorok akkor ez eleg bakancslistas esemeny

Verdasco bepereli a Roland Garros szervezőit

Fernando Verdasco, a spanyolok korábbi top 10-es játékosa bepereli a francia nyílt teniszbajnokság szervezőit, akik pozitív koronavírusteszt miatt kizárták a most zajló versenyből.
A világranglista jelenlegi 59. helyezettje pozitív tesztje miatt múlt csütörtökön volt kénytelen visszalépni öt másik teniszező, köztük a kanadai Milos Raonic és a svájci Belinda Bencic társaságában.

A 36 éves játékos akkor a közösségi oldalán tudatta, hogy mélységesen csalódott, mert miután augusztusban fertőzöttnek bizonyult - bár tüneteket nem produkált -, kéthetes karanténba vonult, azóta pedig csak negatív teszteket adott. Közvetlenül a Roland Garros előtt aztán ismét pozitív lett a mintája, majd saját költségén újabb negatív tesztjei lettek, ám a párizsi szervezők diszkvalifikálták annak ellenére, hogy ő kérte: újra ellenőrizzék.

"Ez nem a pénzről szól, hanem arról a szakmai és erkölcsi kárról, amely engem ért" - nyilatkozott egy spanyol rádiónak Verdasco.
Korábban a bosnyák Damir Dzumhur is perrel fenyegette meg a szervezőket, akik őt is kizárták a tornáról, miután edzőjének, Petar Popovicnak pozitív lett a teszteredménye.
forrás:hosszabbitas.hu

Várhatóan a csehországi Ostravában rendezik meg október 19-25. között az év utolsó jelentősebb női tornáját. Néhány résztvevő: Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Johanna Konta, Viktoria Azarenka, Madison Keys, Petra Martic, Elena Rybakina, Marketa Vondrousova, Elise Mertens, Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Jennifer Brady, Karolina Muchova, Dayana Yamstremska.
A koronavírus egyelőre még nem jelezte részvételét.

Idézetet írta: csabax Dátum október 09, 2020, 22:12:38
Várhatóan a csehországi Ostravában rendezik meg október 19-25. között az év utolsó jelentősebb női tornáját. Néhány résztvevő: Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Johanna Konta, Viktoria Azarenka, Madison Keys, Petra Martic, Elena Rybakina, Marketa Vondrousova, Elise Mertens, Anett Kontaveit, Maria Sakkari, Jennifer Brady, Karolina Muchova, Dayana Yamstremska.
A koronavírus egyelőre még nem jelezte részvételét.
Azért ez elég durva torna :o Mini vb-nek is beillik kibővített mezőnnyel. :ok:

Utcát neveznek el Nadalról Mallorcán és nem a sportteljesítménye miatt hanem azért,mert a két évvel ezelőtti árvíz után anyagi és fizikai munkával is segítséget nyújtott  San Llorenç nevű településen.A róla készült képeket egyébként nem rakta ki a közösségi médiába. :ok:

ATP-vb - Cicipasz és Zverev helye is biztos

A címvédő Sztefanosz Cicipasz, illetve a 2018-as győztes Alexander Zverev is biztosan indulhat Londonban a férfi teniszezők idei ATP-világbajnokságán.


Az ATP a honlapján hétfőn azt írta: a görög és a német játékos csatlakozott a világelső Novak Djokovichoz, a Roland Garros-bajnok Rafael Nadalhoz, a US Open győzteséhez, Dominic Thiemhez, valamint az orosz Danyiil Medvegyevhez. Ezzel már csak két hely kiadó az O2 Arénában november 15. és 22. között zajló viadalra.
   
Cicipasz tavaly újoncként tudott diadalmaskodni a vb-n, a mostani szezonban eddig 28 győzelem/10 vereség a mérlege. Idén megnyerte a marseille-i tornát és döntőzött februárban Dubajban, valamint szeptemberben Hamburgban, a vasárnap zárult Roland Garroson pedig az elődöntőig jutott.
   
Zverev 2020-ban 15 győzelmet aratott és 8 mérkőzést veszített el, fináléba jutott a US Openen, januárban pedig elődöntős volt az ausztrál nyílt bajnokságon.

forrás: MTI

Babos még nem tudja indul e egyáltalán az Australian Open.

Elmondása szerint a protokoll miatt már karácsony előtt ki kellene mennie Ausztráliába és ezt nem biztos,hogy vállalja.

Meglátásom szerint nem fog egy Grand Slam tornát kihagyni főleg úgy hogy egyesben nem tud értékelhetőt nyújtani az elmúlt időben.

Babos Tímea nem folytatja a munkát edzőjével Mike Joyce-al.1 évig dolgoztak együtt.
Babos elég sűrűn cserélgeti az edzőket.1 év a kifutási idejük az elmúlt időszakban.

Idézetet írta: Powell Dátum október 17, 2020, 13:08:29
Babos elég sűrűn cserélgeti az edzőket
Talán összetévesztette az edzőket a zoknikkal.