Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Napra pontosan 13 évvel ezelőtt történt:

Az egyetlen, aki egy tornán verte Nadalt, Djokovicot és Federert


David Nalbandian 2007-ben Madridban egymás után verte a Big 3 tagjait, ami egy olyan teljesítmény, amit mai napig nem ismételt meg senki. Olvasd tovább!

Női tenisz-világranglista - Változatlan élcsoport

A múlt heti ostravai torna nem befolyásolta a top 10 sorrendjét a női teniszezők hétfőn kiadott, legfrissebb világranglistáján.

A Csehországban diadalmaskodó fehérorosz Arina Szabalenka egy helyet javítva a 11.
   
A rangsort továbbra is ausztrál Ashleigh Barty vezeti a román Simona Halep és a japán Oszaka Naomi előtt.
   
Babos Tímea is maradt a 111., míg párosban változatlanul negyedik.
   
Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál)       8717 pont
2. ( 2.) Simona Halep (román)            7255
3. ( 3.) Oszaka Naomi (japán)            5780
4. ( 4.) Sofia Kenin (amerikai)          5760
5. ( 5.) Jelina Szvitolina (ukrán)       5260
6. ( 6.) Karolina Pliskova (cseh)        5205
7. ( 7.) Bianca Andreescu (kanadai)      4555
8. ( 8.) Petra Kvitova (cseh)            4516
9. ( 9.) Kiki Bertens (holland)          4505
10. (10.) Serena Williams (amerikai)      4080
11. (12.) Arina Szabalenka (fehérorosz)   4045
12. (11.) Belinda Bencic (svájci)         4010
13. (14.) Viktorija Azarenka (fehérorosz) 3426
14. (13.) Johanna Konta (brit)            3152
15. (15.) Garbine Muguruza (spanyol)      3016
...111. (111.) Babos Tímea                 650
...208. (209.) Jani Réka                   315


forrás: MTI

Babos Tímea novembertől már az Australian Openre készül

Novemberben kezdi meg a felkészülést a következő, Australian Opennel rajtoló teniszidényre a párosban négyszeres Grand Slam-bajnok Babos Tímea.

A 27 éves játékos hétfői online sajtótájékoztatóján elmondta, néhány hét pihenő után a héten elkezd teniszezni, majd novemberben érkezik meg Budapestre edzője, Thomas Drouet.
   
"Melbourne-ben két hét karantén vár ránk a szobában, ami egy négy-öthetes felkészülés után nehéznek ígérkezik. Január 14-ig kellene kiérnünk Ausztráliába, de még nem sok információval rendelkezünk" - jelentette ki a világranglista 111. helyezettje.
   
A legjobb magyar női teniszező nemrég tért vissza korábbi edzőjéhez, Thomas Drouet-hez. Ennek kapcsán azt mondta, nehéz döntést hozott meg, amikor abbahagyta a közös munkát Michael Joyce-szal, de a világjárvány miatt márciustól szeptemberig nem tudtunk együtt dolgozni az amerikai trénerrel.
   
"Ebben az időszakban édesapám segített, és nem tudtuk, meddig tart ez az állapot. Thomas hasonló helyzetben volt a kínai tanítványával, és az eltervezett tíz napból négy hét lett Magyarországon. Ő szakmailag közelebb áll hozzám, és a Roland Garros után eldöntöttem, hogy vele folytatom" - fejtette ki.
   
A megnyert januári Australian Openről elmesélte, a WTA-világbajnokság óta nem találkozott párostársával, Kristina Mladeniviccsal, és a pár hónapos szünet jó játékra sarkallta őket. A US Openről - melyről partnerének koronavírusos kontaktja miatt kizárták őket - úgy vélekedett, azt lett volna a legkönnyebb megnyerni, de vigasztalja, hogy így hivatalosan veretlenek maradtak az idei Grand Slameken.
   
"Ezzel már nem igazán foglalkozom, persze még mindig zavar, hogy nem tudom, mi történt. Érthetetlen döntés volt, mert csak negatív tesztjeink voltak, de még aznap délután hazarepültem, és egy itthoni negatív teszttel tovább tudtam menni Rómába" - fejtette ki.
   
A szintén megnyert párizsi Grand Slam-tornáról közölte, tudták, hogy ez az utolsó verseny, és ez lehet az utolsó nagy dobásuk az idén.
   
"Nagy dolog, hogy ennyi meccset nem jó játékkal is meg tudtunk nyerni, de valahogy sikerült" - mondta mosolyogva. "Azóta nem nagyon teniszeztem, ami jólesik, mert idén nyolc hetet töltöttem buborékban".

forrás: MTI

Fiona Ferro koronavírusos.

Idézetet írta: csabax Dátum október 28, 2020, 18:04:10
Fiona Ferro koronavírusos.
Simona Halep is bejelentette, hogy koronavírusos.

Ha tényleg így van, akkor mihamarabbi gyógyulást kívánok neki is és a többieknek is. Ám nem tudom nem észrevenni, hogy "furcsa módon" éppen holtszezonban támadja meg a koronavírus ezeket a sportolókat. Szerintem nagyon okos ez a fránya koronavírus, hiszen még véletlenül sem versenyidény közben betegíti meg őket, hogy ne tudjanak teniszezni, hanem roppant türelmesen várakozik ez a fránya koronavírus, és közben kiszámolja, hogy csakis pontosan a versenyidény után támadja meg őket, mégpedig úgy, hogy nekik bőven legyen idejük felépülni és felkészülni a következő szezonra.

Egyesek valahogyan éppen akkor lesznek koronavírusosak, amikor nincsen semmi hír róluk, éppen nem írnak róluk, viszont jó lenne számukra, ha mégis lenne hír róluk és az emberek még a holtszezonban sem feledkeznének meg róluk.

A csaknem teljes Nagy-Britannia zárlat ellenére sincs veszélyben a férfi világbajnokság megrendezése a szervezők szerint.

Fucso megint belehuzott, Szofiaban Sinner lesz az elso koros ellenfele

A Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a januárra tervezett ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Jó döntés lenne :ok:

2021-től a férfi versenyekével megegyező megnevezést kapnak a női tenisztornák - írja a Marca. A változtatás célja, hogy a WTA sorozatait könnyebb legyen megkülönböztetni egymástól, ugyanakkor azt is jelezheti, hogy a női teniszezőket képviselő szervezet és az ATP között szorosabb az együttműködés a korábbi évekhez képest.

Újraszervezi és átnevezi versenysorozatait a WTA, és a jövő évtől kezdve - az ATP-tornák mintájára - WTA 1000, WTA 500 és WTA 250 néven futnak az eseményeik. Az elsőként a Marca által megszellőztetett hírt még nem kommentálták a szövetség részéről, de a spanyol lap úgy tudja, december 2-án tervezik a hivatalos bejelentést. Az újrabrandelésre azért lehet szükség, mert a WTA-tornákat a mostani rendszerben nehezebb azonosítani, mint a megszerezhető pontok szerint kategorizált ATP rendezésű eseményeket.

A Marca szerint az alábbiak szerint alakul át az új naptár:

A négy Premier Mandatory eseményen (Indian Wells, Miami, Madrid és Peking), valamint a Premier 5-ös eseményeken (Doha, Róma, Kanada) osztanak ki 1000 pontot, azaz ezeket WTA 1000 néven fogják futtatni.
A mostani Premier eseményeket WTA 500-ra keresztelik.
A WTA Internationals kategóriából pedig WTA 250 lesz.

Ez tényleg üdvözítő lenne,mert nem tudom ki hogy van vele,de a női tornák erősségének rangsorolása elég követhetetlen volt.Így sokkal egyszerűbb,letisztultabb lenne. :ok:

Nem is értem, hogy eddig miért nem lépték meg..

Idézetet írta: Powell Dátum november 27, 2020, 22:56:17
Ez tényleg üdvözítő lenne,mert nem tudom ki hogy van vele,de a női tornák erősségének rangsorolása elég követhetetlen volt.Így sokkal egyszerűbb,letisztultabb lenne. :ok:

Bizony; a Grand Slam persze egyértelmű volt; aztán kb. úgy lőttem be, hogy mekkora városban van a torna :D

"Eltartott egy ideig, de a nagyszerű hír az, hogy úgy néz ki, február 8-tól megrendezhetjük az Australian Opent" - írta Tiley.

A tervek szerint a játékosok - szűkített stábbal - január 15. és 17. között érkezhetnek meg Ausztráliába, ahol két hét karantén vár rájuk. Ezen időszak alatt azonban edzhetnek, e célból naponta legfeljebb öt óra időtartamra elhagyhatják a hotelszobájukat. Emellett minden érintettet rendszeresen szűrnek majd koronavírusra.

ez vajon mennyire burítja meg az eredeti calendart, február az kb a délamerikai salakos versenyek, meg rotterdam, montpellier talán, akkor ezeknek kakukk

Pár napja nyolcéves eltiltást és 25.000 dolláros büntetést kapott fogadási csalásért a korábbi 154. helyezett spanyol Enrique Lopez Perez, most pedig egy ukrán srác akadt fent a horgon. Stanislav Poplavskyy legjobbja a 440. helyezés volt, ezért fizetéskiegészítésként 2015 és 2019 között számos alkalommal vett részt fogadási csalásban, amiért most örökös eltiltást kapott. Mondjuk ez nem fáj neki annyira, mert már több, mint két éve nem játszik, a 10.000 dolláros büntit biztos jobban megérzi, bár ha jól csinálta a fentieket, akkor azt is kipengeti simán. (Ilovetennis)

Az ukránról még csak nem is hallottam, de a spanyol meccseire azért többször is fogadtam. Durva :knuppel2:

Fucsovics Márton egy hét felkészüléssel utazik Győrbe

A jelenlegi legjobb magyar, Fucsovics Márton nem fogalmazott meg komoly elvárásokat a hétvégi győri tenisztorna előtt, amelyen hat hazai férfi játékos mérkőzik meg egymással.


A világranglistán 55. játékos szombat délelőtt kezdi meg szereplését a kétnapos, meghívásos viadalon.
   
"Nincsenek nagy elvárásaim, inkább csak szeretném magam jól érezni" - mondta szerdán az MTI-nek. "Egy hete kezdtem el a felkészülést a 2021-es szezonra, nem eresztettem le a szabadság alatt, úgyhogy nincs gond a kondimmal. Jól érzem magam, és már a következő évre fókuszálok" - adott helyzetjelentést.
   
Ami a 2021-es idényt illeti, a 28 éves teniszező kifejtette, a jelenlegi állás szerint a - várhatóan februárra átcsúszó - Australian Open előtt nem rendeznek versenyt, így számára nem a legfényesebben indul az év.
   
"Érdekes lesz ilyen feltételekkel a melbourne-i Grand Slam-torna, nagy kérdés, hogy ki hogy kapja el a fonalat" - vélekedett Fucsovics Márton, aki a tervek szerint január elején indul majd Ausztráliába. "Ott még lesz lehetőségem edzeni a karantén ideje alatt, így remélem, sikerül majd csúcsformában pályára lépnem" - tette hozzá.
   
A győri szervezők tájékoztatása szerint a korábbi, nyolc nevet tartalmazó listáról Balázs Attila és Nagy Péter visszalépett, így két háromfős csoportban zajlanak majd a küzdelmek az Olimpiai Sport Parkban. A keménypályás viadal a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött zajlik majd.
   
Az A csoportban Fucsovics mellett Piros Zsombor és Madarász Gergely, míg a B jelű trióban Marozsán Fábián, Valkusz Máté és Makk Péter kapott helyet. A csoportgyőztesek vívják a döntőt, a második helyezettek lépnek pályára a bronzmeccsen, míg a csoportharmadikok az 5. helyért játszanak.
   
A szombati program Marozsán-Makk mérkőzéssel indul 9 órakor, majd 10.30-tól Fucsovics-Madarász, 13 órakor Valkusz-Makk, 14.30-tól pedig Piros-Madarász találkozó következik. Vasárnap Marozsán-Valkusz meccsel rajtol a műsor, majd 10.30-tól a Fucsovics-Piros összecsapással zárul a csoportkör. Az 5. helyért 12.30-kor, a bronzéremért 14 órakor, a döntőben pedig 15.30-tól küzdenek meg egymással a résztvevők.
   
A találkozók két nyert szettig tartanak, a döntő játszma helyett 10 nyert pontig tartó döntő rövidítés lesz.
   
A viadal főszervezője a Somogyi Electronic Kft., fővédnöke pedig Dézsi Csaba András győri polgármester.

forrás: MTI