Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Női kézilabda Európa-liga - Az Alba Fehérvár játék nélkül továbbjut

A svájci LC Brühl Handball visszalépett a női kézilabda Európa-liga küzdelmeitől, ez pedig azt jelenti, hogy az Alba Fehérvár játék nélkül továbbjut a selejtezősorozat harmadik körébe.


A magyar együttes szerdai közleménye szerint az ellenfél "a koronavírus-járvány okozta számos, elsősorban az utazással, illetve a svájci hatóságoknak az országba történő belépésre vonatkozó rendelkezéseivel kapcsolatos bizonytalanság és teher miatt" döntött a visszalépés mellett, amit a kontinentális szövetség (EHF) elfogadott, tekintettel a rendkívüli körülményekre.
   
Emiatt az Alba Fehérvár jövő szombatra és vasárnapra tervezett Európa-liga mérkőzései - melyek Székesfehérváron lettek volna - elmaradnak, a csapat pedig a csoportkörbe jutásért a november 14-15-i és 21-22-i hétvégén játszik majd.
   
A selejtező utolsó körének párosítását október 20-án sorsolják Bécsben, az EHF székházában.

forrás: MTI


Értem én, hogy egyre hülyébbek vagyunk, de na. Szerintem ez már túlzás. Vagy ne rendezzenek sporteseményt az adott időszakban, illetve helyen vagy engedjük el a vírus dolgot.

Először játszottak le maszkban egy kézimeccset

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy zárt terekben maszkot kell hordani, ám eddig a sportolók – játék közben – mellőzhették a védőeszköz használatát. Azonban a helyi szabályozások miatt egy spanyol élvonalbeli kézilabdameccsen a játékosok kénytelenek voltak maszkban pályára lépni – ilyet eddig még nem láttunk.


Spanyolország Castilla y León nevű autonóm közösségében úgy döntöttek, hogy minden testi kontakttal járó, zárt térben megrendezett sportesemény során szombattól a sportolóknak is viselnie kell a maszkot mérkőzés közben is. Így a szombati Ademar León–Sinfín bajnoki meccsen sem volt más választás.

Habár mindkét csapat edzője tiltakozott a szabály ellen, nem volt mit tenni. A kézilabdázók maszkban léptek pályára, a játékvezetőnek a maszk alatt kellett fújnia a sípot – írja az El Mundo.

A hazaiak mestere, Manolo Cadenas abszurdnak és furcsának nevezte a döntést.

,,Túlterhelt vagy, nem úgy veszed a levegőt, mint máskor, éppen ezért ajánlott eltávolítani a maszkot sportoláskor. Nem normális, hogy a Barcelona–Valladolid meccset maszk nélkül játszották le (ezt a mérkőzést a szabályozás alá eső területen kívül játszották le – a szerk.), nekünk meg fel kellett venni."

A vendégek edzője, Víctor Montesinos sem örült az új rendszernek.

,,Szürreális ez a helyzet, a játékosok össze vannak ragadva hatvan percen át, közvetlen kontaktban vannak egymással, a maszk aligha állít meg bármit ilyen helyzetben. Talán más intézkedéseket kellene bevezetni, vagy hagyni egy kis teret ahhoz, hogy hozzászokjunk."

Az Ademar 31–23-re megnyerte a meglehetősen szokatlan meccset.

Forrás: NSO


http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/video-eloszor-jatszottak-le-maszkban-egy-kezimeccset-2788945
Csak azért a link, mert érdemes a videót is megnézni, ahogy a játékosok sem az orrukat, sem a szájukat nem takarják, kb az állukat védi a maszk  ;D

De ezek után mondjuk ha fociban is lesz hasonló, akkor nem csak mezhúzásért jár majd a sárga, hanem a maszkhúzásért is.  ;D

(egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de aki mondjuk egy boltban, plázában, stb. helyen úgy visel maszkot, hogy csak a száját takarja, annak úgy bemosnék egyet. Még azt is jobban elfogadom, ha valaki totál nem visel, mint azt, ha valaki nem úgy hordja, hogy 'mindent' takarjon)

Ez már a vicc kategória .... Ilyen hülyeséget azok találnak ki akik soha nem játszottak kézilabdát   :noway: :noway: :noway:

Női kézilabda Eb - A norvég rendezők a visszalépést fontolgatják

A Norvég Kézilabda Szövetség (NHF) elnöke kijelentette, a koronavírus-járvány miatt azt fontolgatják, hogy visszalépnek a decemberi női Európa-bajnokság társházigazda szerepkörétől.


Szombaton jelentették be, hogy a december 3. és 20. közötti norvég-dán közös rendezésű tornán a csoportkörben, a középdöntőben, illetve a döntő hétvégén Trondheimben szereplő csapatokat - köztük a magyar válogatottat - teljesen elszigetelik majd a külvilágtól, nem találkozhatnak a családtagjaikkal, a barátaikkal, a szurkolókkal és a sajtó képviselőivel sem, vagyis csak a mérkőzések és az edzések miatt hagyhatják el a szállodájukat.
   
A norvég hatóságok további szigorú feltételeket is meghatároztak: amennyiben egy játékos vírustesztje pozitív, azonnal karanténba küldik a csapatát, sőt azt a válogatottat is, amellyel legutóbb játszott. Vagyis egy eset miatt két együttes számára érhet véget a kontinensviadal. Dániában csak a megfertőződött kézilabdázókat különítik majd el.
   
Kare Geir Lio, az NHF elnöke hétfőn - 38 nappal a rajt előtt - a Verdens Gang hírportálnak adott hosszú interjúban elismerte, hogy bár megpróbálnak megoldást találni, a visszalépést fontolgatják, és a döntést az európai szövetséggel (EHF) együttműködve másfél héten belül meghozzák.
   
Hozzátette, elkészítették a torna koronavírus-protokollját, amelyet az illetékes egészségügyi hatóságok jelenleg is tanulmányoznak, ugyanakkor leszögezte, hogy az országos érvényű szabályokat nem tudják és nem is akarják lokálisan megváltoztatni.
   
"Mindannyian reméljük és hisszük, hogy az Európa-bajnokság a szigorú ellenőrzési rendszer segítségével lebonyolítható" - mondta Abid Raja kulturális, esélyegyenlőségi és sportminiszter. Hozzátette, igyekeznek ehhez minden segítséget megadni, ez például a beutazási és a karanténszabályok módosítását is jelentheti.
   
Az elmúlt napokban a sportág számos szereplője - edzők, játékosok, vezetők, szakértők - úgy vélekedett, hogy a tornát nem lehet Norvégiában megrendezni, ha a drasztikus óvintézkedések nem változnak.
   
Augusztusban a dánok fontolgatták a visszalépésüket, de végül nem mondtak le a társházigazda szerepkörről. Eredetileg Trondheimben, Herningben, Frederikshavnben, Stavangerben és Oslóban rendezték volna a mérkőzéseket, de végül utóbbi két város kikerült a helyszínek közül.
   
A tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést rendeznek. A magyar együttes a trondheimi C csoportban december 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, majd 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A négy csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

forrás: MTI

Román női csapatok most tolják a bajnokikat szépen egymás után tömbösítve, itt vannak a csapatok, akik jelenleg covidosok, és a szám azt jelzi, hogy hány játékosára nem számíthat az adott csapat. Gondlom ahol csak szám van, ott a játékosok nincsenek nevesítve, de ma nagyjából a meccsek után úgyis kiderül, és holnapra még tisztább lesz a kép. Elvileg a többi csapatnál nincs még pozitív, persze ez napról-napra változhat...

SCM RM. VÂLCEA   Ciucă, Hosu, Florica, Trifunovici, Elghaoui, Nikolici, Minevskaja, M. Lopez, Aardahl   10
CRIȘUL CHIȘINEU_CRIȘ       4
MĂGURA CISNĂDIE   Blazevici, Prodan, antrenorul secund Bogdan Nițu   4
MINAUR BAIA MARE   A. Popa, Seraficeanu, Burlacenko, antrenorul Costică Buceschi   4
GLORIA BISTRIȚA   Pristăvița, Zoqbi de Paula   3
SCM CRAIOVA   Gogoșeanu, Savu   3
CSM SLATINA   Ostase   1
ACTIV PLOIEȘTI   G. Stoica   1
U CLUJ NAPOCA   R. Nicolae   1
GLORIA BUZĂU       1

A Siófok KC hivatalosan bejelenti, hogy Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle közös megegyezéssel távozott a klubtól.

Sajnos rossz hírek érkeztek így a péntekre tervezett Boglári Akadémia-SZISE bajnoki mérkőzés helyett, karanténban kell vonulnia a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapatának. A PCR-tesztek ugyanis több játékosnál is kimutatták a koronavírus jelenlétét, amely után következik az ilyenkor szokásos járványügyi protokoll. Tíz napra karanténba kell vonulnia a teljes csapatnak, amely után negatív teszteket kell produkálnia, de még nyolc napig ezután sem kötelezhető bajnoki mérkőzés lejátszására.

-olvasom a Móvár oldalán. Hát ennek így aztán sok értelme van  :redchug:

Idézetet írta: oakland23 Dátum október 30, 2020, 11:45:11
Hát ennek így aztán sok értelme van  :redchug:
Kezd "szórakoztatóvá" válni a dolog és már egyre kevesebb köze van a sporthoz.

Igazából az érdekelne, hogy miért van az, hogy egyes kluboknál eltérő a protokoll. Itt például mindenkinek kötelező karantén van, míg máshol csak az érintett személyek vonulnak el és le lehet játszani a mérkőzést.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum október 30, 2020, 12:33:11
Igazából az érdekelne, hogy miért van az, hogy egyes kluboknál eltérő a protokoll. Itt például mindenkinek kötelező karantén van, míg máshol csak az érintett személyek vonulnak el és le lehet játszani a mérkőzést.
Nem csak egyetlen ország van Európában, hogy egységes legyen a szabályozás, hanem sok-sok ország van Európában és mindegyik országban az ottaniak (helyiek) döntenek. Ezért aztán a közélet sok egyéb másik területéhez hasonlóan országonként eltérő a protokoll.

Az Európai Unió próbálja egységesíteni a dolgokat számos területen. Ez több helyen sikerült is már, de például ott van az igazságszolgáltatás, ahol érdemben alig-alig van mindenhol kicsit is hasonló protokoll. Magyarország - például - azért nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, mert a magyarországi kormányt alkotók félnek attól, hogy elszámoltathatóvá válnak és korrupció vagy egyéb bűncselekmények miatt börtönbe kerülnek. És mivel éppen ők dönthetnek a csatlakoztásról és nem akarják saját magukat bebörtönözni, ezért aztán úgy döntöttek, hogy Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

A sport területén is hasonlóak a dolgok több országban.

Az interneten keres játékosokat a vb-résztvevő válogatott :D :D :D

Az észak-amerikai térségben nem sikerült lebonyolítani a jövő év eleji férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőit, emiatt a térség szövetsége meglepő, vitatott döntésében az egyetlen résztvevő helyét az Egyesült Államok válogatottjának adta, amely az interneten jelentkező játékosok közül fogja kihirdetni a csapat keretét.

Az Amerikai Egyesült Államokban nem mondható ismert sportnak a kézilabda, amit jól példáz a Denver Broncos, a Chicago Bears és a Miami Dolphins korábbi amerikai futballistája, Jay Cutler nyilatkozata egy februári tévéműsorban:

,,Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, azt hiszem, talán kézilabdának hívják a sportot. Annyi az egész, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda és a kapuba. Tulajdonképpen olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobni kell a labdát."

Talán a sportág ismeretlensége is okozza, hogy igen meglepő módját választotta a válogatott keretbe alkalmas játékosok felderítésének az USA kézilabda-szövetsége: azoktól a sportolóktól, akik be szeretnének kerülni a csapatba, egy tizenöt perces bemutatkozó videót várnak. Ebben az alábbi képességeket kell bemutatni:

• futás
• ugrás
• a labda passzolása, elkapása
• kapura lövés
• támadó és védekező technikák
• viselkedés különböző játékszituációkban (korábbi mérkőzések felvételét felhasználva)
• kapusok számára: védési mozdulatok

A pályán bemutatott követelményeken kívül a büntetlen előélettel, erkölcsi bizonyítvánnyal és legalább féléves amerikai állampolgársággal kell rendelkezniük a jelentkező játékosoknak.

A beküldött anyagok elemzését követően november 15-én egy 35 fős bő keretet hirdet a szövetség, amelyből december 5-én hirdeti ki a világversenyre utazó névsort.

A kézilabda-világbajnokságot 2021. január 13. és 31. között rendezik meg Egyiptomban. Az Egyesült Államok Ausztriával, Franciaországgal és Norvégiával került egy csoportba.

Idézetet írta: Latzka Dátum november 04, 2020, 16:12:08
Az interneten keres játékosokat a vb-résztvevő válogatott :D :D :D
Tehát, elvileg, nem is olyan rossz az a véleményem, hogy az interneté (is) a jövő.

Férfi kézilabda BL - A Kiel lesz a Veszprém ellenfele az elődöntőben

A német THW Kiel lesz a Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, az előző idény decemberre halasztott kölni négyes döntőjében.


A két csapat eddigi 21 egymás elleni BL-mérkőzésén tíz-tíz veszprémi és kieli siker után éppen a közelmúltban, október 28-án született meg az első döntetlen (31-31).
   
A másik ágon a Barcelona és a Paris Saint-Germain játszik egymással.
   
A Veszprém kilencedik alkalommal került a BL elődöntőjébe, finálét négyszer játszhatott, de 2002-ben, 2015-ben, 2016-ban és tavaly is elveszítette azt.
   
Az előző idény a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt. A rájátszás első fordulóját, valamint a negyeddöntőt törölték, és a csoportkör két-két legjobb csapata került a négy közé. A kölni négyes döntőt eredetileg május 30-31-én rendezték volna, de előbb augusztus 22-23-ra, majd december 28-29-re halasztották.
   
"Lelkileg biztosan lehet táplálkozni abból a döntetlenből, de minden mérkőzés más, és a következő meccsünknek nyilván sokkal nagyobb lesz a tétje" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója. Hozzátette, igyekeznek maximálisan felkészülni, hogy győztesként kerüljenek ki a párharcból, és törekednek rá, hogy idén először elhódítsák a trófeát.
   
A korábbi világklasszis jobbátlövő hangsúlyozta, a koronavírus-járvány közepette nehéz tervezni, mégis reménykedik, hogy sikerül majd teljesen, vagy legalább félig-meddig egészségesen kiutazniuk Kölnbe.

forrás: MTI