Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Női kézilabda Európa-liga - A DVSC nem utazik el Törökországba

A Debrecen női kézilabdacsapata járványügyi megfigyelés alá került, így nem tud elutazni Törökországba, ahol szombaton a Kastamonu Belediyesi GSK vendégeként lépett volna pályára az Európa-liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.


A hajdúsági klub honlapja kedden azt írta, hogy az együttes azután került megfigyelés alá, hogy pénteken egyik játékosának koronavírustesztje pozitív eredményt hozott.
   
"Klubunk az európai szövetséggel és a török csapat vezetőivel közösen keresi annak a lehetőségét, hogy a továbbjutás a pályán dőljön el" - írta a DVSC Schaeffler, hozzátéve, hogy több megoldás is lehetséges.
   
A két gárda magyar idő szerint 11 órától csapott volna össze a török csapat otthonában. A párharc tétje a csoportkörbe jutás.

forrás: MTI

Komoly anyagi nehézségekkel küzd a tatabányai kézilabdaklub

Továbbra is komoly anyagi nehézségekkel küzd a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdaklub.


Marosi László klubelnök hétfőn a 24 Óra című megyei napilapnak úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban folyamatosan finanszírozási gondokkal küzdött az egyesület, és ezen a mai napig nem tudtak úrrá lenni, nem tudták megnyugtató módon rendezni.
   
"A felnőtt játékosaink juttatásait nem tudjuk pontosan fizetni. A kialakult helyzetben veszélybe került a csapat - jelenlegi formában történő - működtetése" - nyilatkozta.
   
A korábbi 171-szeres válogatott kézilabdázó hangsúlyozta: amennyiben a klub anyagi helyzetében nem történik jelentős javulás, drasztikus lépéseket kell tenniük.
   
"A legfájdalmasabb döntéseket is meg kell hoznunk a játékosok, a szakmai stáb és nem utolsósorban a klub érdekében. Úgy tűnik, ezt a minőségű együttest, amelyből hat játékos is tagja a magyar válogatott keretének, ebben az összeállításban nem tudjuk fenntartani" - mondta.
   
A Tatabánya - amely 2015 és 2019 között sorozatban ötször volt bajnoki bronzérmes - a mostani idényben koronavírusos megbetegedések miatt mindössze hat bajnoki és négy Európa-liga-mérkőzést tudott lejátszani.

forrás: MTI

Női kézilabda BL - Sok a sérült a CSM Bucurestinél, de az edző optimista az FTC elleni meccs előtt

A CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának sok sérültje van a Ferencváros elleni szombati Bajnokok Ligája-meccs előtt, Adrian Vasile, a román együttes vezetőedzője ennek ellenére optimista és bízik a győzelemben.


A szakember kedden az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy több játékosa is hiányozni fog a budapesti találkozón, de meggyőződése, hogy a pályára lépők tudni fogják, mit kell tenniük a győzelem érdekében. 
   
Arra számít, hogy a bukaresti mérkőzéshez képest - amelyet a házigazdák nyertek 25-19-re - a szombati teljesen más lesz. Emlékeztetett, hogy októberben a Ferencvárosnak több játékosa koronavírus-fertőzött volt, ezért most azt várja, hogy más összetételben áll ki a magyar csapat. Szerinte némileg fordult a kocka, hiszen nem számíthat a szerb beálló, Dragana Cvijic, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazilu, valamint a fiatal román irányító, Denisa Valcan játékára. Hozzátette: további játékosai is kisebb egészségi problémával küszködnek.
   
A román tréner a Ferencvárosról úgy nyilatkozott, hogy érett együttes, amely az évek során világos rendszert alakított ki, és különleges a csapatszellemük.
   
"Ismerjük az FTC-t. Tudjuk, hogy mi a dolgunk, fontos, hogy az első perctől az utolsóig összpontosítsunk, mert nehéz meccsünk lesz" - fogalmazott Adrian Vasile.
   
A CSM Bucuresti és az FTC-Rail Cargo Hungaria a BL A jelű csoportjában szerepel. Jelenleg a román csapat a második helyen áll 11 ponttal, míg az FTC a negyedik 8 ponttal.

forrás: MTI

Elek Gábor a válogatott szövetségi kapitányként, Danyi Gábor pedig a nemzeti csapat edzőjeként folytatja a munkát – vagyis a személyek nem, de a hierarchia változik a kézilabda-válogatott élén.

Eduarda Amorim az évtized női kézilabdázója

Eduarda Amorimot, a Győri Audi ETO KC brazil klasszisát választották az elmúlt évtized legjobb női kézilabdázójának, illetve védekezőjének a Handball-Planet kézilabdás szakportál szavazásán.


A győri klub honlapjának beszámolója szerint az edzőkből, egykori legendás játékosokból és szakújságírókból összeálló zsűri minden poszton három jelölt közül szavazhatta meg a számára legjobbat, emellett a szurkolók is leadhatták voksaikat.
   
A honlap szerint az elmúlt tíz év legjobbjáról döntő voksoláson Amorim, valamint a korábban szintén Győrben játszó norvég Heidi Löke között 49-49-es döntetlen alakult ki, így a szurkolók által leadott voksok száma döntött a brazil játékos javára (2800-1874).
   
A védekezők különversenyében a balátlövő világklasszis magasan a legtöbb szavazatot nyerte el a zsűritől, valamint a közönségszavazatok 80 százalékát is ő kapta.
   
Érdekesség, hogy a nyolcfős álomcsapatból Amorim mellett öt játékos is játszott Győrben: a kapus Katrin Lunde 2010 és 2015, a jobbszélső Jovanka Radicevic 2011 és 2013, a jobbátlövő Nora Mörk 2016 és 2019, az irányító Nycke Groot 2015 és 2019, a beálló Heidi Löke pedig 2011 és 2017 között erősítette a magyar csapatot.
   
A 34 éves Amorim az elmúlt tíz esztendőben ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Győrrel, míg a brazil válogatottat 2013-ban első nem európai csapatként a világbajnoki címig vezette.

Az évtized álomcsapata:

Kapus: Katrin Lunde (norvég, Vipers)
Jobbszélső: Jovanka Radicevic (montenegrói, Buducnost)
Jobbátlövő: Nora Mörk (norvég, Vipers)
Irányító: Nycke Groot (holland, Odense)
Balátlövő: Cristina Neagu (román, CSM Bukarest)
Balszélső Camilla Herrem (norvég, Sola)
Beálló: Heidi Löke (norvég, Vipers)
Védekező: EDUARDA AMORIM (brazil, Győri Audi ETO KC)

forrás: MTI

Női kézilabda olimpiai selejtezőtorna - Kína helyett Kazahsztán érkezik

Kína nem vállalja a részvételt a női kézilabdázók győri olimpiai selejtezőjén, helyette Kazahsztán indul a márciusi tornán.


A hazai szövetség szerdai közleményében számolt be a nemzetközi szövetség  értesítéséről, amelyben jelzi, hogy a kínaiak helyett az ázsiai olimpiai kvalifikációban harmadik kazahok szerepelnek majd együtt a magyarokkal, valamint az oroszokkal és a szerbekkel.

A győri selejtezőt március 19. és 21. között rendezik. Az első két helyezett kerül az olimpiai mezőnybe.
   
Az olimpiai selejtező programja:

március 19., péntek:


17:00 Magyarország-Kazahsztán
20:00 Oroszország-Szerbia
   
március 20., szombat:

17:30 Magyarország-Szerbia
20:30 Oroszország-Kazahsztán
   
március 21., vasárnap:

17:30 Szerbia-Kazahsztán
20:30 Magyarország-Oroszország

forrás: MTI

A magyar helyett a szerb válogatottat választotta a Veszprém korábbi kézise

A vajdasági születésű, Magyarországon nevelkedett kézilabdázó, Uros Borzas úgy döntött, hogy a magyar helyett a szerb válogatottban kíván szerepelni, írta az MTI.
A 21 éves balátlövő Adán született, ott is kezdett kézilabdázni, majd a családjával 13 éves korában Magyarországra költözött. A játékot Alsóörsön folytatta, majd felvette a magyar állampolgárságot, és a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia növendéke lett.

Ezután a Telekom Veszprém, majd a Grundfos Tatabánya KC szerződtette, utóbbi csapatot másfél idényen át erősítette, és az európai kupamérkőzéseken is egyre több szerepet kapott. Eközben az ifjúsági és a junior korosztályban is rendszeresen játszott a magyar utánpótlás-válogatottban.

A balátlövő tavaly nyár óta a francia élvonalbeli Fenix Toulouse együttesében szerepel.

A teljes cikk:  https://24.hu/sport/2021/02/24/kezilabda-uros-borzas-szerb-valogatott/

24.hu


kezdődik megint a faszság, itthon kéziben az utánpótlás meccsek mind törölve március 15-ig  :redchug:

Idézetet írta: hubika88 Dátum március 01, 2021, 17:31:42
kezdődik megint a faszság, itthon kéziben az utánpótlás meccsek mind törölve március 15-ig  :redchug:

Menjenek a k..va anyjukba, tényleg próbál az ember türelemmel lenni, de van egy határ mikor már nem megy. A gyerekek fejlődése szempontjából marha sok ám, hogy tucatnyi meccsek, edzések maradnak el. Nem csak a mostani két hétre értem. Az is nagy okosság volt, mikor a serdülő felett nézők lehettek a meccseken, alatta zárt kapu. Idióták.  :bash:

NBI-es röplabdázónak kellene lennem ehelyett egy k..va edzésre nem tudok elmenni  :D :redchug:

Még szerencse, hogy a plázák nyitva lehetnek...

komoly ez a női válogatott keret is

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállsoók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest), Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

19/11 fradis..  faluvégi, fodor offoska, kovács anett meg bent van, hát jo

Amig nem felejtjük el az ilyen Tomori, Szekeres, Kisfaludy felé bohocokat addig esélytelenek vagyunk. Persze tudom, nincsen más 3as védőnk, de hát akkor is. Meg Tomorival megbekelnek de utóbbi kettő mi a szart keres a listán? Elek szépen leepitette Pasztort helyette van Kisfaludy.. Nagy elorelepes.

Egyetlen pozitívum az ha kijutunk és jók leszünk az olimpián az jo, ha nem akkor remélhetőleg az egész mksz lemond, élén Palingerrel, Kirsnerrel, Elekkel.. Az idősebbek meg visszavonulnak és atadjak a helyüket a junior vbt és ebt nyert csapatnak. Főleg irányító poszton.

Székely Mártont, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusát a Telekom Veszprém az idény végéig kölcsönadja az ugyancsak a Bajnokok Ligájában szereplő portugál FC Porto csapatának.

24.hu

húú a portugálok hogy jutottak ki olimpiára atyaég, -2 volt a vége előtt nem sokkal, 59:50-nél labdalopás, ziccer gól, majd francia gól időn túl, így a portugálok kiütötték a horvátokat  :o