Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Az mégis hogy jött ki, hogy mi harmadik kalaposak vagyunk a franciák meg öt???

Női kézilabda vb-selejtező - Az olaszokkal játszik a magyar válogatott

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott Olaszországgal találkozik a decemberi, spanyolországi világbajnokság áprilisi selejtezőjében.


A párharcok első mérkőzéseit április 16-17-én, a visszavágókat április 20-21-én rendezik. A hétfői, bécsi sorsoláson azt is eldőlt, hogy a magyar együttes az első találkozót hazai pályán, a visszavágót idegenben játssza.
   
A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték. Nem ez az első eset, amikor világbajnoki selejtezőn összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes.
   
Az idei lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.
   
A 25. női vb-n összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

Az európai selejtező párosításai:

Magyarország
-Olaszország
Törökország-Oroszország
Csehország-Svájc
Szlovénia-Izland
Szlovákia-Szerbia
Ukrajna-Svédország
Ausztria-Lengyelország
Románia - Észak-Macedónia
Portugália-Németország
Montenegró-Fehéroroszország
   
A párharcok győztesei jutnak ki a világbajnokságra.

forrás: MTI


olimpián megkaptuk az álomsorsolást  ;D :D
A-CSOPORT
Hollandia
Montenegró
Norvégia
Japán
Dél-Korea
Angola

B-CSOPORT
Spanyolország
Orosz csapat
MAGYARORSZÁG
Svédország
Franciaország
Brazília

#64 április 15, 2021, 15:43:29, zsivany20

Női kézilabda: brazilokra épül az új román sztárcsapat

Dán sztáredzőt és négy brazil válogatott játékost szerződtetett a román élvonalban szereplő HC Dunarea Braila. A jelenleg a horvát Neven Hrupec által edzett, a Nemzeti Liga idényének felénél a hatodik helyen álló együttes szakvezetője nyártól Morten Soubak lesz, aki két évre szóló szerződést kötött a klubbal.

Az 56 éves dán szakember csak a tokiói olimpia után áll munkába Brailán, mivel Angola szövetségi kapitányaként lesz jelen az ötkarikás játékokon. A 2013-ban a brazil válogatottal világbajnoki címet nyerő Soubakra éppen portugál nyelvtudása miatt esett a Dunarea vezetőinek választása, mivel négy új brazil játékos is érkezik nyáron a csapathoz. Közülük csak az Odensétől érkező jobbszélső, Jéssica Quintino nem játszott már korábban a román élvonalban, Mayssa Pessoa (kapus, Rosztov-Don) és Ana Paula Rodrigues (irányító, Chambray) 2014 és 2016 között a CSM Bucuresti játékosa volt, Samara da Silva (balátlövő, Krim Ljubljana) pedig 2018 és 2020 között a HSM Ramnicu Valceában szerepelt. A Dunarea ötödik brazilja, Tamires Moreno már két éve a klub játékosa.

,,Megtisztelő, hogy Braila rám gondolt ebben a nagyon érdekes, nagyon tehetséges játékosokkal zajló projektben. Remélem, kiváló eredményeket tudunk majd elérni" – idézik a román klub közösségi oldalai a dán edzőt. George Caranica, a Dunarea elnöke szerint Soubakkal megvalósíthatóak a klub nagy tervei, úgy a hazai bajnokságban, mint az európai kupákban, bár konkrét célkitűzéseket nem árult el.

Bukaresti sajtóhírek szerint a brazil légióval még nem ért véget a Braila megerősítése: a klub ugyanis a Győri Audi ETO KC-tól a török Kastamonunak kölcsönadott Amanda Kurtoviccsal, valamint a svéd Sabina Jacobsennel (balátlövő, CSZKA Moszkva) is előrehaladott tárgyalásokat folytat – állítja a Gazeta Sporturilor napilap.


forrás: Nemzeti Sport

.

Egyre komolyabb lesz ez a román liga... CSM, Baia Mare, Valcea... mostantól majd Dunarea... Lassan át kell adjuk a legerősebb bajnokság titulust!?  ;D

Női kézilabda Európa-liga - Dán ellenfele lesz a Siófoknak az elődöntőben

A Siófok KC a dán Herning-Ikast HB csapatával játszik a női kézilabda Európa-liga elődöntőjében.


A másik ágon a francia Nantes Atlantique HB és a házigazda román CS Minaur Baia Mare találkozik egymással.
   
A csütörtöki, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy az idei az első alkalom, amikor négyes döntőt rendeznek a második számú európai kupasorozat végjátékában. A tornára május 8-9-én Nagybányán kerül sor.
   
A Siófok és a Herning-Ikast eddig kétszer találkozott egymással: az EHF Kupa csoportkörében, 2019 januárjában a magyar együttes hazai pályán négy, februárban idegenben 12 góllal győzött, majd az idény végén megnyerte a második számú kupát, amelyben azóta is címvédőnek számít.

forrás: MTI

Ambros Martín visszatért a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztjára

A korábbi sikeredző, Ambros Martín a tervezettnél két hónappal korábban, már hétfőn visszatért a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjára.


A győriek múlt szerdán 31-22-re kikaptak a Ferencváros otthonában, ezzel lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért zajló csatában, mert ha az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények az FTC-nek kedveznek, mivel február elején "csak" 33-27-re kapott ki Győrben.
   
Azt már január 5-én bejelentették, hogy Danyi Gábor vezetőedző az idény végén távozik, és a Siófok edzője lesz, de a váratlan vereség miatt pénteken menesztették.
   
Szombaton, a Debrecen elleni győztes bajnokin Görbicz Anita irányította az ETO-t, hétfőn pedig a klub bejelentette, hogy Ambros Martín - akinek a nyári visszatérését március 7-én hozták nyilvánosságra - már most átveszi a csapatot.
   
Martín 2012 és 2018 között a Győr vezetőedzőjeként négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször.
   
"A megállapodásunk Görbicz Anitával egy meccsre szólt. Segített a csapatnak, de elmondta, hogy mindenképpen játékosként szeretné befejezni a szezont" - idézi a klub honlapja Bartha Csaba elnököt.
   
Hozzátette, az edzőkeresés során az egyik fő szempont az volt, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt olyan embert válasszanak, aki minden szempontból jól ismeri a klubot, ezért kérték fel Ambros Martínt, hogy július helyett már most kezdje meg a munkát a csapattal. A megbízást elfogadta, és hétfőn megtartja első edzését a keretnek.
   
A spanyol tréner változatlan szakmai stábbal vág neki a szezon hátralevő mérkőzéseinek, Kun Attila másodedzőként, míg Holanek Zoltán erőnléti edzőként segíti munkáját.
   
Martín második győri időszakában szombaton mutatkozik be a kispadon, amikor az ETO ugyancsak a Ferencvárossal találkozik a Magyar Kupa veszprémi elődöntőjében. Mindkét együttesnek négy bajnoki meccse van hátra az idényből, és a győriekre május 29-30-án vár még a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője is.

forrás: MTI

Kézilabda BL - A Veszprém is indulhat

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata megkapta a szabadkártyát, így indulhat a férfi Bajnokok Ligája következő idényében.


Az európai szövetség (EHF) honlapján kedden jelentették be, hogy mely csapatok nevezését fogadták el, velük vált teljessé a mezőny.
   
A férfiaknál 12 csapat folyamodott szabadkártyához, amelyről az EHF végrehajtó bizottsága egy testület ajánlása alapján döntött. A kiadó hat hely egyike a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprémnek jutott. A nőknél tíz csapat pályázott a hat szabad helyre.
   
A férfiaknál a bajnok Szeged, a nőknél a bajnoki aranyérmes Ferencváros és a BL-bronzérmes Győr részvétele már korábban biztos volt.
   
A csoportkör sorsolására pénteken kerül sor Bécsben.

Férfi Bajnokok Ligája:
biztos résztvevők (10):


PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), MOL-Pick Szeged, Vardar Szkopje (északmacedón), Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál)

szabadkártyát kapott (6):

Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), Telekom Veszprém, Elverum HB (norvég), CS Dinamo Bucuresti (román), Motor Zaporizzsja (ukrán)

Női Bajnokok Ligája:
biztos résztvevők (10):


RK Podravka Koprivnica (horvát), Odense HB (dán), Brest Bretagne HB (francia), BV Borussia 09 Dortmund (német), FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), CSZKA Moszkva (orosz)

szabadkártyát kapott (6):

Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), Rosztov-Don (orosz), RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi GSK (török)

forrás: MTI

Momir Ilic és Gulyás Péter lesz a Telekom Veszprém új edzőpárosa

Momir Ilic lesz a Telekom Veszprém vezetőedzője, munkáját Gulyás Péter másodedzőként segíti - jelentette be a Veszprém Handball Team Zrt. sportigazgatója a klub pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.


Nagy László közölte: a két, Veszprémhez szorosan kötődő szakemberrel 2+1 éves szerződést kötött a klub. A további edzői stáb változatlan marad - tette hozzá.
   
A sportigazgató elmondta: a csalódást keltő előző szezon után hároméves programot indítanak, melynek első éve az építkezés időszaka lesz. Elsődleges cél a csapategység kialakítása mellett a magyar bajnoki cím visszaszerzése, a Magyar Kupa megtartása, valamint a Bajnokok Ligájában a minél jobb szereplés - foglalta össze Nagy László.

forrás: MTI

azért az meglepő h bordás réka lett a kerettag beálló poszton, és helembai csak tartalék  :o

Elek Gábor kihirdette a női kézilabda-válogatott keretét

Kihirdette a női kézilabda-válogatott olimpiára utazó keretét Elek Gábor szövetségi kapitány. Olvasd tovább

Női kézilabda BL - A Győr a címvédővel, az FTC az ezüstérmessel egy csoportban

A magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria a legutóbb második francia Bresttel lesz egy nyolcasban, míg a négyes döntőben bronzérmes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Viperst és a negyedik orosz CSZKA Moszkvát is megkapta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.


A ferencvárosiaknak a franciák mellett is komoly ellenfeleik lesznek az A csoportban, többek között a legutóbb negyeddöntős montenegrói Buducnost Podgorica, az orosz Rosztov-Don és a román CSM Bucuresti.
   
A B-ben a legutóbbi három Final Four-os mellett a tavasszal a nyolc között búcsúzó Metz is tagja a nyolcasnak.
   
"Nem lehetek elégedetlen a sorsolással, talán picit nehezebb a mi csoportunk, de a legtöbb dolog úgyis a saját teljesítményünkön múlik majd. Remek ellenfelek várnak ránk, ez nem kérdéses, a címvédő mellett az újonc is hozzánk került. Különleges lesz ez a szezon, mert idén több új játékos is érkezik a csapathoz, valamint az olimpia miatt kevesebb időnk is lesz felkészülni, de ez az ellenfeleink többségére szintén igaz" - idézte a győri klub Facebook-oldala Ambros Martin vezetőedzőt, aki hozzátette, hogy a "lényegi dolgok nem a csoportkörben, hanem jövő május-júniusban dőlnek majd el".
   
A női BL lebonyolítása megegyezik a férfiakéval. A szeptember 12-én kezdődő és 2022. február 14-én záruló csoportmérkőzések után a csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 6. és 14. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire április 3. és 11. között kerül sor, a négyes döntőt pedig május 29-30-án rendezik Budapesten.
   
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:
   
A csoport: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Brest Bretagne (francia), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), Borussia Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (dán), HC Podravka Vegeta (horvát)
   
B csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, CSZKA Moszkva (orosz), Vipers (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Metz Handball (francia), Kastamonu (török), Sävehof (svéd)

forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - A címvédővel és a PSG-vel egy csoportban a Veszprém

A Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém a címvédő Barcelonával és a másik sztárcsapattal, a legutóbb bronzérmes francia Paris Saint-Germainnel került egy nyolcasba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.


A legrangosabb európai kupasorozatban a magyar bajnok MOL-Pick Szeged a másik magyar résztvevő. A csongrádi együttesnek többek között a legutóbbi kiírásban második dán Aalborg lesz az ellenfele, továbbá a következő szezonban még - a 2022-ben a PSG-hez szerződő - Máthé Dominikot is a soraiban tudó norvég Elverum.
   
"A csoportok nagyon különbözőek. A B csoport erősebb, mint a miénk" - reagált a szegediek honlapján Juan Carlos Pastor vezetőedző. "Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy megszerezzük az első vagy a második helyet. Ez nagyon fontos lenne a rájátszás szempontjából, hiszen egy párharccal kevesebb várna ránk. Az viszont jól látszik, hogy keményen indul majd a szezon, hiszen a tervek szerint Montpellier-ben kezdünk, és a Breszt és a Kiel ellen is idegenben lépünk pályára."
   
Kiegyensúlyozottnak nevezte a Veszprém BL-csoportját az MTI-nek Nagy László, a klub sportigazgatója.
   
"Jó ellenfelek szerepelnek a csoportban, valószínű, hogy körbeverések is lesznek" - tette hozzá. Véleménye szerint nehezebb a Veszprém sorsolása a másik nyolcasnál, de azon lesznek, hogy saját játékukat játszva minél jobb formába kerüljenek az idény során.
   
A csoportküzdelmek szeptember 15-én indulnak, az utolsó forduló mérkőzéseit 2022. március 3-4-én rendezik. Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor, a négyes döntőt pedig június 12-13-án rendezik.
   
A férfi BL csoportbeosztása:
 
A csoport: MOL-PICK SZEGED, THW Kiel (német), HC Vardar 1961 (macedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meshkov Brest (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég)

B csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Paris Saint-Germain (francia), Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), CS Dinamo Bucuresti (román), HC Motor Zaporizzsja (ukrán)

forrás: MTI

Férfi kézilabda Európa-liga - A Tatabányának nem kell selejtezőt játszania

A Grundfos Tatabánya KC csapatának nem kell selejtezőt játszania a férfi kézilabda Európa-liga következő idényében.


Az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi beszámolója szerint a második számú európai kupasorozatra 52 klub nevezett. Közülük a magyar élvonal bronzérmese, és további tíz csapat a csoportkörben kezdi meg szereplését.
   
A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK már a selejtező első fordulójában is érdekelt lesz. A sorsolást jövő kedden rendezik, a párharcok első mérkőzéseit augusztus 28-29-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák.
   
A 24 csapatos csoportkört szeptember 30-án sorsolják, az első fordulóra október 19-én, az utolsóra március 8-án kerül sor. A rájátszás első körét márciusban, a negyeddöntőt áprilisban rendezik.

forrás: MTI

Távozik a Veszprém kézilabdacsapatától Rogerio Moraes

Távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától a beállós Rogerio Moraes.


A klub csütörtökön jelentette be, hogy a brazil játékos kérésére, családi okok miatt azonnali hatállyal szerződést bontottak vele.
     
Rogerio Moraes 2019-ben érkezett Veszprémbe, magyarországi pályafutása alatt egy Magyar Kupa- és egy SEHA Liga-győzelmet ünnepelhetett, 86 meccsen lépett pályára, és 173 gólt szerzett.

forrás: MTI