Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 03, 2021, 22:19:08
Teljesen felesleges turkalni a zsebekben
Ez nem zsebekben való turkálás. Ám, persze, ettől te még gondolhatod úgy tévesen, hogy - idézlek - "felesleges turkalni a zsebekben".
Ez nem zsebekben való turkálás, ugyanis van némi nagyon lényeges különbség a magánpénz és a közpénz felhasználása között.

- Példa magánpénzre:
Abszolút semmi közünk sem lehet ahhoz, hogy @Admin vagy @vmlinuz vagy @TiB vagy @junglefever vagy @Pozzato vagy @firgabácsi vagy @Latzka vagy @csacsi1899 vagy @csak1tomi vagy @csatarid vagy @MessiÁs vagy @zbking vagy @curpy82 vagy @chabialonso vagy @tonijani vagy @oakland23 vagy bárki másik fórumtárs mennyi pénzt kap a munkahelyén, miből vásárol a boltban, mennyi pénzt ad kölcsön a haverjának (vagy kap kölcsön a haverjától), milyen pénzből fizeti ki a villanyáram számláját, stb. Ezekben az esetekben magánpénzről van szó, tehát senkinek semmi köze nincsen ehhez és teljesen felesleges turkálni a zsebekben.

- Példa közpénzre, vagyis a dolgozó magyar emberek által adók és járulékok formájában a magyar államnak KÖTELEZŐEN befizetett pénzre:
Magyarország kormánya eldönti, hogy a magyar emberek által adók és járulékok formájában befizetett pénzek egy részét a tokiói olimpián eredményes magyar sportolók jutalmazására fordítja, s ezt a döntést Magyarország hivatalos lapjában, a Magyar Közlönyben kormányhatározatban tudatja a magyarokkal.
Link: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/c6c528aee88e7f3d163ec122186179b226c6a773/megtekintes
Vagyis Magyarország kormánya - törvényben előírt kötelezettségét betartva - teljesen nyíltan és tökéletesen átlátható módon tudatja a magyar emberekkel, hogy az utóbbiak által befizetett adók egy részéből mennyi pénzzel jutalmazza a tokiói olimpián eredményes magyar sportolókat.

Innentől kezdve, akiket érdekel és tudnak számolni, azok kiszámolhatják, hogy a közpénzből mennyit fizetnek az eredményes olimpikonoknak:
- Kopasz Bálint nyert egy aranyérmet: az aranyérem 50 millió forintos jutalmat ér, tehát Kopasz Bálint 50 millió forintot kap.
- Berecz Zsombor nyert egy ezüstérmet: az ezüstérem 35,7 millió forintos jutalmat ér, tehát Berecz Zsombor 35,7 millió forintot kap.
- Kapás Boglárka úszásban 200 m pillangón 4. helyezett lett: a 4. helyezés 21,5 millió forintos jutalmat ér, tehát Kapás Boglárka 21,5 millió forintot kap a 200 m pillangón elért eredményéért.
- Bicsák Bence 7. helyezett lett: a 7. helyezés 5,7 millió forintos jutalmat ér, tehát Bicsák Bence 5,7 millió forintot kap.

Van tehát két különböző dolog: a MAGÁNPÉNZ és a KÖZPÉNZ.
- A magánpénzek esetében senkinek semmi köze nincsen a pénzfelhasználáshoz.
- A közpénzek esetében MINDENKINEK VAN KÖZE a pénzfelhasználáshoz.

Örülök, hogy segíthettem.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 04, 2021, 15:25:36
Van tehát két különböző dolog: a MAGÁNPÉNZ és a KÖZPÉNZ.
- A magánpénzek esetében senkinek semmi köze nincsen a pénzfelhasználáshoz.
- A közpénzek esetében MINDENKINEK VAN KÖZE a pénzfelhasználáshoz.

Örülök, hogy segíthettem.
Remelem minden egyes mashol elpazarolt adoforint ellenorzesenek a jogaert is igy kuzdesz - irsz az orszaggyulesi kepviselodnek, ehsegsztrajkot folytatsz az onkormanyzat bejaratanal es megtagadod az egy szazalekod felajanlasat amig nem bizonyitjak be neked hogy a penzed jo helyre megy majd es nem a Meszaros Lorinc vagy esetleg a kezis lanyok zsebebe.

Idézetet írta: junglefever Dátum augusztus 04, 2021, 15:40:56
Remelem minden egyes mashol elpazarolt adoforint ellenorzesenek a jogaert is igy kuzdesz - irsz az orszaggyulesi kepviselodnek, ehsegsztrajkot folytatsz az onkormanyzat bejaratanal es megtagadod az egy szazalekod felajanlasat amig nem bizonyitjak be neked hogy a penzed jo helyre megy majd es nem a Meszaros Lorinc vagy esetleg a kezis lanyok zsebebe.
nem

#108 augusztus 06, 2021, 15:40:48, csak1tomi
remélem svédek 2. félidőt megnyomják és verik a franciákat
hát nem :(

gogo norvégok  ;)
a balfaszok, megverték saját magukat  :D, esélyük nem volt végig, oroszok mentek már 16:22re is, Sedoykina 39%al védett
hiába voltak meg a helyzetek a támadás befelyezés nulla volt, Mörk,Reistadt,Oftedal kb 0 volt támadásban amit már nem bírtak el
ha a végén 2 orosz passzív támadást franciák elveszik időben akkor talán döntetlen lehetett volna

Nagyon gyengék önmagukhoz képest a norvégok, ahogy Rióban, úgy most is szopornyicáztak egyet az elődöntőben. Én ebből az oroszok elleni meccsből konkrétan 2 percet bírtam megnézni. Mörk megint úgy leb@szta a szélsőnek tán a 2. percben, hogy alig bírt belekapaszkodni, én meg mondom magamban, most idegesítsem fel magam?! Annyit nem ér.  ;D

Ami kemény, hogy simán lehet megismétlődik a riói dobogó 1. orosz 2. francia 3. norvég

#110 augusztus 08, 2021, 12:26:22, csak1tomi



#111 augusztus 09, 2021, 10:57:03, csak1tomi
itt az olimpia alstar csapat:

Kapus: Katrine Lunde (Norvégia)
Balszélső: Polina Kuznyecova (ROC)
Balátlövő: Jamina Roberts (svéd)
Irányító: Grace Zaadi (francia)
beálló: Pauletta Foppa (francia)
Jobbátlövő: Anna Vyakhireva (ROC)
Jobbszélső: Laura Filippes (francia)
MVP: Anna Vyakhireva (ROC)
gólkirály: Nora Mørk (norvég)

jah és Lunde és Frafjord utolsó olimpiája, Mörk talán ott lesz 3 év múlva még Párizsban
valamit Vyakhireva visszavonul kitudja mennyi időre:
Anna Vyakhireva is very tired of handball, and says last year and half of the year before, have been very hard, with minor injuries. She is not motivated for handball anymore, and will take a long break from handball.
ez azért durva  :o :o :o

https://m4sport.hu/tokio2020/cikk/2021/08/08/egy-idore-szunetelteti-karrierjet-a-tokioi-olimpia-legjobbja/

Női kézilabda BL - Ismét Érden játssza hazai meccseit az FTC

A Ferencváros ősszel ismét az Érd Arénában játssza hazai mérkőzéseit a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.


Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint az FTC szeptember 11-én a német Borussia Dortmund otthonában kezdi szereplését, első hazai meccsét pedig egy héttel később a horvát Podravka Koprivnica ellen játssza.
   
A fővárosiak népligeti csarnoka nem felel meg az EHF szabályainak, ezért korábban a BOK (volt Syma) Csarnokban, Dabason és Érden rendezték hazai találkozóikat a BL-ben. Az előző idényben ismét az Elek Gyula Arénában fogadhatták ellenfeleiket, de ezt az EHF csak azért engedélyezte, mert a koronavírus-járvány miatt minden meccset zárt kapuk mögött kellett rendezni.
   
Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Vipers Kristiansand együttesét fogadja a csoportkör első fordulójában, szeptember 11-én.

forrás: MTI

Női kézilabda ifjúsági Eb - Megvédte Európa-bajnoki címét a magyar válogatott

A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott címvédőként 25-19-re legyőzte Németországot a Montenegróban rendezett Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.


Az európai szövetség honlapja szerint a podgoricai mérkőzés első négy gólját a németek szerezték, Bohus Beáta edző csapata a nyolcadik perc elején talált be először, de miután a 23. percben átvette a vezetést, az ellenfél már nem tudott fordítani.
   
A magyarok legeredményesebb játékosa Farkas Júlia és Csernyánszki Liliána volt öt-öt góllal, Simon Petra négyszer talált be. Az első félidő hajrájában Varga Emília, a NEKA balátlövője piros lap miatt végleg kivált a játékból.
   
A csapat a csoportkörben Szlovákiát 40-13-ra, Portugáliát 41-22-re, Norvégiát 27-15-re győzte le, majd a középdöntőben Románia ellen 27-17-re, Németország ellen 31-24-re nyert, a pénteki elődöntőben pedig 33-25-re verte Dániát.

forrás: MTI

Rasmus Lauge Schmidt lett a csapatkapitány a Veszprém kézilabdázóinál

A világ- és Európa-bajnok dán Rasmus Lauge Schmidt lett a csapatkapitány a Telekom Veszprémnél.


"Szeretnék a hozzáállásommal és az akaratommal példát mutatni, külön öröm, hogy erre most csapatkapitányként lesz lehetőségem" - nyilatkozta a kézilabdaklub honlapján. Lauge hangsúlyozta, nagy öröm és megtiszteltetés számára, illetve veszprémi pályafutása mérföldköve, hogy rá esett Momir Ilic vezetőedző választása.
   
A dán irányító helyettese az eddigi csapatkapitány, Lékai Máté, valamint a svéd beálló Andreas Nilsson lesz a Magyar Kupa címvédőjénél.
   
Rasmus Lauge térde súlyosan megsérült tavaly decemberben a német THW Kiel elleni BL-csoportmérkőzésen. A műtét és a rehabilitáció miatt közel nyolc hónapig nem játszhatott, és bár újra teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, elmondása szerint a visszatérésére csak akkor kerül majd sor, amikor tökéletes állapotban érzi magát.

forrás: MTI



miért Hansen lett a kapitány? :o :D

Jobb helyeken a csapattagok valasztanak.

Szerintem jo valasztas. O vezér tipus.

lehet benne valami, védekezésben alap és támadásban is az lesz Amorim ugye már nincs
kíváncsi leszek a játékára, mert a tavaly nem sokat vizet zavart támadásban  :'(

Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - döntött keddi ülésén a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége, miután értékelte a csapat tokiói olimpiai szereplését.


Az 1998-99-es születésűekkel 2018-ban junior világbajnokságot, a 2000-2001-es születésűekkel 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyert szakember megbízatása a 2024. decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság végéig szól, klubbéli utódja megtalálásáig az MTK vezetőedzői posztját is ellátja.
   
Az új szakvezető októberben találkozik először a kerettel, a csapat október 6-án hazai pályán Portugália, október 10-én idegenben Szlovákia ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, majd a novemberi vb-felkészülést követően decemberben Spanyolországban szerepel a vb-n, ahol cél a negyeddöntőbe jutás.
   
"Az új olimpiai ciklus minden válogatott számára új időszakot hoz, igaz, a magyar csapat életében egyfajta korosztály-frissítés már az elmúlt esztendőkben megtörtént, éppen a Golovin Vlagyimir által 2018-ban junior világbajnoki címre vezetett csapat több játékosa révén, de Tokiót követően tovább alakulhat a keret, immár az új szövetségi kapitány elképzelései szerint" - mondta el a szövetség honlapján Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. "Szeretnénk, ha Párizsra igazán erős csapatunk lenne. Golovin Vlagyimirrel nem volt nehéz a megegyezés, hiszen az MKSZ elképzelései, elvárásai egybeesnek az ő ambícióival, céljaival."
   
Az 51 éves Golovin Vlagyimir kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lehet, nagy kedvvel és tervekkel kezdi meg a feladatot
   
"A 2021-22-es szezonban párhuzamosan az MTK csapatát is irányítom, ameddig a klub meg nem találja az utódomat és nem sikerül megfelelő módon rendezni az edzőkérdést. A válogatottal a fő célunk a következő három évben a párizsi olimpiára való kijutás. Ebben összhangban voltak a szövetség és a jelenlegi klubom elképzelései és a saját céljaim is. Készülök az Eb-selejtezőkre és a decemberi világbajnokságra, hamarosan összeáll a csapat stábja is. A keretben szóba vehető játékosok nagy részével dolgoztam már együtt, és tudom, hogy az utánpótlás-sikerek miatt sokan csodát várnak a felnőtt válogatottól is, én csoda helyett azonban elsősorban a munkában hiszek." - fogalmazott az Odesszában született szakember, aki 1992-től Magyarországon légióskodott, majd megkapta a magyar állampolgárságot.
   
Golovin elődjének, a magyar csapattal a tokiói olimpián hetedik Elek Gábornak lejárt a szerződése, és a továbbiakban az FTC vezetőedzői munkájára összpontosít.

forrás: MTI

Idézetet írta: SPF Infó Dátum augusztus 31, 2021, 13:37:29
Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Golovin Vlagyimir lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - döntött keddi ülésén a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége, miután értékelte a csapat tokiói olimpiai szereplését.


Az 1998-99-es születésűekkel 2018-ban junior világbajnokságot, a 2000-2001-es születésűekkel 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyert szakember megbízatása a 2024. decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság végéig szól, klubbéli utódja megtalálásáig az MTK vezetőedzői posztját is ellátja.
   
Az új szakvezető októberben találkozik először a kerettel, a csapat október 6-án hazai pályán Portugália, október 10-én idegenben Szlovákia ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, majd a novemberi vb-felkészülést követően decemberben Spanyolországban szerepel a vb-n, ahol cél a negyeddöntőbe jutás.
   
"Az új olimpiai ciklus minden válogatott számára új időszakot hoz, igaz, a magyar csapat életében egyfajta korosztály-frissítés már az elmúlt esztendőkben megtörtént, éppen a Golovin Vlagyimir által 2018-ban junior világbajnoki címre vezetett csapat több játékosa révén, de Tokiót követően tovább alakulhat a keret, immár az új szövetségi kapitány elképzelései szerint" - mondta el a szövetség honlapján Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. "Szeretnénk, ha Párizsra igazán erős csapatunk lenne. Golovin Vlagyimirrel nem volt nehéz a megegyezés, hiszen az MKSZ elképzelései, elvárásai egybeesnek az ő ambícióival, céljaival."
   
Az 51 éves Golovin Vlagyimir kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lehet, nagy kedvvel és tervekkel kezdi meg a feladatot
   
"A 2021-22-es szezonban párhuzamosan az MTK csapatát is irányítom, ameddig a klub meg nem találja az utódomat és nem sikerül megfelelő módon rendezni az edzőkérdést. A válogatottal a fő célunk a következő három évben a párizsi olimpiára való kijutás. Ebben összhangban voltak a szövetség és a jelenlegi klubom elképzelései és a saját céljaim is. Készülök az Eb-selejtezőkre és a decemberi világbajnokságra, hamarosan összeáll a csapat stábja is. A keretben szóba vehető játékosok nagy részével dolgoztam már együtt, és tudom, hogy az utánpótlás-sikerek miatt sokan csodát várnak a felnőtt válogatottól is, én csoda helyett azonban elsősorban a munkában hiszek." - fogalmazott az Odesszában született szakember, aki 1992-től Magyarországon légióskodott, majd megkapta a magyar állampolgárságot.
   
Golovin elődjének, a magyar csapattal a tokiói olimpián hetedik Elek Gábornak lejárt a szerződése, és a továbbiakban az FTC vezetőedzői munkájára összpontosít.

forrás: MTI


Végre. Remélem jó néhány játékost kikukáz a válogatottból és a fiatalokra épít. Látható volt hogy Vámos képes megállni a helyét, ahogy néhány éve berobbantak Háfráék. Most is bátran be lehet építeni a többi 20év körülit. Pl Pál Tamara, egy egészséges Kuczora, aztán párév és jöhet Kajdon, Farkas Johanna és a többi..