Tour de France 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tour de France 2020

Időpont: augusztus 29. -  szeptember 20.
Hivatalos weboldal: letour.fr

Ide jöhetnek a vélemények, tippek a 2020-as Tour de France versennyel kapcsolatosan.


A szombaton rajtoló Tour de France-on induló országúti kerékpáros csapatok azt szeretnék elérni, hogy a szervezők enyhítsenek azon a szabályon, miszerint egy istállón belül egy hét alatt adott két pozitív koronavírusteszt kizárást von maga után. Ráadásul a jelenleg érvényben lévő kiírás alapján mindegy, hogy versenyző vagy stábtag akad fenn az ellenőrzésen.

Névtelenséget kérő forrás szerint a csapatok kedden megvitatták a kizárási szabályt, és arra jutottak, hogy megkérik a szervezőket, hogy ne alkalmazzák ezt.

,,A szabályt várhatóan enyhítik, legalábbis arra számítunk, hogy változni fog" – jegyezte meg az egyik gárda képviselője. A szervezők egyelőre nem reagáltak a felvetésre.

A világjárvány miatt a Tourt csak most, mintegy két hónapos halasztással tudják csak megrendezni. A mezőny szombaton rajtol Nizzából, és szeptember 20-án fut be hagyományosan a párizsi Champs-Élysées-re.

A kerékpárosok és a stábtagok elkülönítve, úgynevezett buborékban lesznek, ahogy megérkeznek Nizzába. A Tour előtt minden résztvevőt két koronavírustesztnek vetnek alá. A szakaszok utáni eredményhirdetéskor nem lesznek az eddig a győztesnek puszit adó pódiumlányok, és a díjátadáson résztvevő hivatalos személyek számát is csökkentik.

Újból elkezdett emelkedni az esetszám Franciaországban (elmúlt egy hétben), tényleg olyan lehet ez az egész, mint valami túlélőverseny. Ne érintkezz senkivel, lehetőleg menj messzebb a többiektől, plusz még nyerd is meg a szakaszt/versenyt.  ;D

Fogalmam sincs, hogy ezt hogyan oldják meg, mikor a labdarúgásban is kialakulnak kisebb gócpontok a csapatokon belül. Együtt 180-200 ember, plusz a frissítőállomások stb., kész csoda, hogy eddig nem volt gond. Azt nem tudom, hogy lesznek-e az út mellett szurkolók, valamikor olvastam róla, de nem tudom, mi most az aktuális szabály.

Pozzato, lesz játék a TdF-ra??  A tavalyiak nagyon jók voltak.  Tudom óriási meló, simán megértem ha nem, de én speciel nagyon szerettem. egy unalmas sík szakaszon is volt mit izgulni hogy akit tippeltem be is érjen a top5be..

Sajnos idén elmarad a nyereményjáték Messiás.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 27, 2020, 00:40:24
Sajnos idén elmarad a nyereményjáték Messiás.

És ha 'csak' játék lenne, nyeremény nélkül? Megkockáztatom nekem ez a kedvenc játékom all-time az org-on :)

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 27, 2020, 07:43:21
És ha 'csak' játék lenne, nyeremény nélkül? Megkockáztatom nekem ez a kedvenc játékom all-time az org-on :)

Jó ötlet Latzka, ha megfelelő nektek, akkor természetesen megrendezhetjük ugyanazokkal a szabályokkal (ha még van ötletetek, hogyan lehetne jobb, nyugodtan írjatok). Aki szívesen részt venne benne "így is", írjon a topicba, hogy tudjuk, körülbelül mennyi emberre számíthatunk. Természtesen pontok számolását vállalom.  :ok:

Jonnek termeszetesen dijazas nelkul is. Eleg felemelő lenne a nalam kompetensebbeket megelozni. :)

Engem is érdekelne idén is. :)

Pont azert neztem be a topikba, hogy feltegyem Messias kerdeset.. Szerintem siman nyomhatjuk a buli kedveert is. :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 27, 2020, 10:34:34
Jó ötlet Latzka, ha megfelelő nektek, akkor természetesen megrendezhetjük ugyanazokkal a szabályokkal (ha még van ötletetek, hogyan lehetne jobb, nyugodtan írjatok). Aki szívesen részt venne benne "így is", írjon a topicba, hogy tudjuk, körülbelül mennyi emberre számíthatunk. Természtesen pontok számolását vállalom.  :ok:

Ne csak számolj; ezennel felkérlek, hogy indulj! :)


Szombaton kezdődik a verseny srácok! Akár az első (vagy második) szakaszra leadott tippetekkel is jelentkezhettek a versenyre! Lehetséges, hogy én is részt veszek benne.

Játékszabályok
- Játék időtartama: augusztus 29. - szeptember 20.
- A szakaszok első öt helyezettjére kell majd tippelni, az nyer a végén, aki a legtöbb pontot gyűjti
- Pontozási rendszer: Aki eltalálja az adott versenyző pontos helyét az első ötben, az három pontot kap, míg aki eltalálja, hogy a versenyző az első ötben végez, az egy pontot kap. A pontok nem összevonhatóak, azaz hiába találjuk el Sagan győzelmét, azért csak három pont jár, nincsen plusz 1.
- Egy felhasználó csak egy tippet adhat le az adott napi szakaszra
- Nem kötelező az összes etapra tippelni, nem jár érte levonás, mindössze annyival kevesebb lehetőséged lesz pontokat gyűjteni
- Egy versenyző csak egyszer szerepelhet az adott napi tippek között.
- A tippek játékba való beküldési határideje: az adott szakasz napjának délelőttje, legkésőbb 12:00-ig.
- Lehet előre több napra is leadni a tippsort
- Az első 16 szakaszra ide kell beírni a tippeket, viszont az utolsó öt etapra (17-21.) nekem kell elküldeni a tippeket, hogy izgalmasabb legyen a végjáték.
- Nincsen retorzió, ha két ugyanolyan tippsora van két felhasználónak, magyarán lehet másolni a tippeket.

A pontok összeszámlálását én végzem, ha megfelel számotokra. Természetesen igyekszem minden szakasz után kitenni legkésőbb estig az adott napi végeredményt és az összetettet is, illetve a következő napi szintrajzról tájékoztatni benneteket.

Hasznos linkek
Rajtlista: https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2020/stage-16/startlist
Szakaszok: https://www.cyclingstage.com/tour-de-france-2020-route/


Mindenkinek sok sikert kívánok, első szakasz tippelési határideje: 2020.08.29. (szombat)  12:00      :beerchug:

Ha jól emlékszem lesznek szakaszok amik 12 óra előtt kezdődnek. Sok minden nem történik addig, de akkor is lehet majd déli 12-ig tippelni?