Tour de France 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


1.szakasz
1.Sagan, P
2.Nizzolo, Giacomo
3.Ewan, Caleb
4.Viviani, Elia
5.Van Aert, Wout

Tudohogy 12:00 a határidő, de most az egyszer még elnézutek ezt a pár perc csúszást? Most láttam hogy lesz verseny rá 😊

1.szakasz

1. Bennett
2. Nizzolo
3. Ewan
4. Sagan
5. Cees Bol

Az első szakasz "öröme" miatt - ha többieknek nem gond -, elfogadom ezt a két tippet, úgyis a hivatalos tippelés határidő 14 óra (fogadóiroda szerint). Azonban innentől kezdve, tartsuk be a 12 órás határt, aki csúszik egy percet is az adott napon, annak a tippje arra a szakaszra érvénytelen. Nem pénzre megy a játék, de legyünk szabálykövetőek!

Mai nap, aki még úgy érzi, hogy játszana, csak elfelejtette vagy nem volt rá ideje és még feltétlenül be szeretne szállni, annak 14:00-ig van lehetősége rá.

Sziasztok! Csak annyi, hogy nekem Bernal tűnik a legnagyobb esélyesnek a háttérsztorit, előzményeket nem ismerve. A tudása magasan a többiek fölé emelkedik, tavaly nyert, és még nagyon fiatal.

Bernal szerintem jó tipp lehetne, ha tudnánk, milyen állapotban van a háta. Ezt csak ő tudja pontosan megmondani, attól sok függ majd. Kár, hogy egy ilyen versenyt a sérülések, kizárások és a járvány dönthet majd el. Tudom, elsőre hosszúnak tűnhet ez a felkészülés, de már egy másik topicban anno írtam róla: önmagában az, hogy otthon biciklizel, sokat nem használ. Versenykörülmények között a legjobb készülni, azért is használja sok bringás az év első harmadát "építkezésnek". Most alig egy hónapjuk volt GT-formába hozni magukat, ez nagyon kevés. Tartok tőle, hogy ahogyan a Dauphinén vagy a Lombardián (Lengyel körön is), lesznek bukások a tét nagysága és felkészülés hiány miatt.

Az NBA-ben is jöttek a sérülések sorra a 5-7 meccs után, mert megfelelő alapozás után, ennyire rövid érdemi felkészüléssel ez óhatatlan (én még rövidebb felkészülésre számítottam). Reméljük, hogy tényleg mindenki rendben van, nem lesz semmi komolyabb és jó versenyt láthatunk, de szerintem az igazán jó szakaszok és versenyek majd a Vueltán jönnek (esetleg Giróra), addigra "érhet be" a mezőny.

Ami nekem nagyobb probléma, hogy évek óta nincsen normális háromhetes. Hiányoznak az időfutamok, okát értem, hogy miért limitálták a távot az egyenkéntiken, de így ne is várjanak olyan csatákat, mint az Ullrich - Pantani. Okkal volt az a metódus a '80-as és '90-es évek elején, hogy a verseny első felében (vagy a legvégén) volt egy 50 vagy 70 (!!) km-es egyenkénti, utána meg a hegyek. Kár, hogy ezek eltűntek, akkor teljesen más lenne a verseny képe, nem látnánk utolsó km-es támadásokat, alibi menéseket, hanem már 40 km-rel a vége előtt megindulának, lesz ami lesz.

Hiába hallottam már sokszor, hiába mondják el mindig, ezen még mindig megdöbbenek:
Cofidis 2008 óta nem nyert szakaszt a Tour de France-on. Viviani, nagy a nyomás...  ;D

Könnyű szakasznak ígérkezett, aztán jött az eső... Sivakov állapota meg kérdéses, azok a sebek nem szépek, ha egyedül folytatja, akkor gond lehet az időlimittel is ilyen időjárási körülmények között.

Nizzolonak mára annyi szerintem,mert vagy a hasa vagy valamilye fáj :'(

#38 augusztus 29, 2020, 17:08:47, Pozzato
Kazah csapat... Meg sem lepődök rajtuk, akik nem értenek a szóból. Ők nem hallgatnak senkire, csak a doppingos vezérre, Vinokourovra. Le is fejelte Izagirre a busztáblát (vagy López?). Colbrelli és Nizzolo közben felértek, Ewan is szerintem fel fog érni, innentől jöhet majd a várt sprint.

16 óra 43 perckor a bet365 81-ért adta Ewan győzelmét. A busztábla lefejelése végleg eldöntötte, hogy lesz sansza felérni.

Idézetet írta: curpy82 Dátum augusztus 29, 2020, 17:10:06
16 óra 43 perckor a bet365 81-ért adta Ewan győzelmét. A busztábla lefejelése végleg eldöntötte, hogy lesz sansza felérni.
Az a top3-ra egy 20.00 körüli szorzót jelentett volna, annyit simán megért, állapotától függetlenül. Itt Nizzolo meg a többiek új erőre kaphatnak, adrenalin sokat segít.

Kristoff és Pedersen hogy megrajzolta őket.  ;D

1. szakasz végeredménye: https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2020/stage-1
1. Alexander Kristoff
2. Mads Pedersen
3. Cees Bol
4. Sam Bennett
5. Peter Sagan

Szakasz eredménye (és egyben összetett állása):
1. @Latzka , @Powell és @LuckyBeny 4-4 pont
2. @firgabácsi 3 pont
3. @RedMunchen , @curpy82 , @GreenEagle , @peshark , @BvB_09 , @csacsi1899  , @Giggs  2-2 pont
4. @Hajdunorbert89 , @Pozzato és @oakland23 1-1 pont

@Latzka , @Powell és @LuckyBeny megosztva nyerték az első etapot, rajtuk a sárga trikó, gratulálok!  :beerchug:
Pontokat számoljátok át, nyugodtan szóljatok, ha valami nem stimmel!
2. szakasz: Nice > Nice  (186 km)
Tippelési határidő: 2020.08.30.   12:00

procycling-on helyesen szerepel a szakasz végeredménye? :o
Ott például Pinot 4:15-t kapott, holott az adásban az hangzott el, hogy 3 km-en belül volt a bukás és így nem kerülnek időhátrányba. Nagyon nem mindegy azért.

* jav. az a szakasz végeredmény, úgy látom összetettnél már ezt nem hozza, de egy megerősítés jöhet azért :)

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 29, 2020, 18:50:56
procycling-on helyesen szerepel a szakasz végeredménye? :o
Ott például Pinot 4:15-t kapott, holott az adásban az hangzott el, hogy 3 km-en belül volt a bukás és így nem kerülnek időhátrányba. Nagyon nem mindegy azért.

* jav. az a szakasz végeredmény, úgy látom összetettnél már ezt nem hozza, de egy megerősítés jöhet azért :)
A helyezések fontosak ott először, abban nem tévednek olyan sokszor.  Az időkülönbségekben olykor van kisebb hiba, de általában pontosak. Érdemes várni szakasz után az időeredmények kapcsán 30-50 percet.