Tour de France 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 16, 2020, 12:10:41
Köszi, én húztam egy Lopez top3-at összetettre, a mai meg a holnapi etap után már tisztább lesz a kép.
Mondjuk így utólag nem sok érték volt benne, de már hallom a fülemben, ahogy ma mondják a közvetítésben, hogy:
Lopez megy! Lopez nagyon megy!  ;D

És így is volt! :ok:

17. szakasz végeredménye: https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2020/stage-17
1. Miguel Ángel López
2. Primoz Roglic
3. Tadej Pogacar
4. Sepp Kuss
5. Richie Porte

Szakasz eredménye:
1. @BvB_09 , @GreenEagle és @Latzka 8-8 pont
2. @sunik29 7 pont
3. @firgabácsi , @LuckyBeny és @Pozzato 5-5 pont
4. @Powell és @curpy82 4-4 pont
5. @Hajdunorbert89 3 pont

Összetett állása:
1. @Latzka 50 pont
2. @sunik29 49 pont
3. @BvB_09 48 pont
4. @GreenEagle 47 pont
5. @LuckyBeny 44 pont
6. @Powell 41 pont
7. @Hajdunorbert89 38 pont
8. @firgabácsi 37 pont
9. @curpy82 35 pont
10. @Pozzato 34 pont
11. @oakland23 24 pont
12. @MessiÁs 22 pont
13. @RedMunchen 18 pont
14. @Giggs 16 pont
15. @peshark 13 pont
16. @csacsi1899 12 pont

Gratulálok @Latzka , @GreenEagle és @BvB_09 , szép volt  :beerchug:
Pontokat számoljátok át, nyugodtan szóljatok, ha valami nem stimmel!
18. szakasz:  Méribel  ›  La Roche-sur-Foron   (175 km)
Tippelési határidő: 2020.09.17.   12:00

A dobogósokat eltaláltam, de rossz sorrendben. Ejj....

Durva kis szakasz volt ez, a Bahrain vegigtolta vmi iszonyat tempoban az uldozest, a vegen Landa megis leszakadt.. Igazabol az osszetett szempontjabol Pogacart leszamitva mindenkinek jo volt ez igy.

A szintrajzot nézegetve emelem a kalapomat azelőtt, aki az elején szökni próbál :D

Schwarzmann
.Peters         
.Herrada     
.Uran             
.Valverde         

18. szakasz

Miguel Angel Lopez - Richie Porte
M.A. Lopez 1,45

Nem nagy szorzó, de nekem a tegnapi Lopez alapján tetszik.

18. szakasz
Volt itt iram tegnap, Bahrain becsülettel megcsinálta a szakaszt, igaz, semmire sem mentek vele, de legalább versenyt csináltak a többieknek. Az UAE csapatánál Aru és Formolo még feladták, nem hittem volna, hogy képesek még érdemben segíteni Pogacart, majd jött a lesajnált David de la Cruz. Szerintem élete teljesítményét nyújtotta, mindenki haldoklott, erre élre bicózgatott és ment egy olyan tempót, amitől alig maradt 5-6 ember. Mai szakaszon a szintkülönbség 5166 méter, ez a legtöbb az idei Tour de France-on. Sokan lesajnálják ezt az etapot a tegnapi fényében, ugyanakkor itt lehet elbukni egy már megnyert pozíciót/versenyt.

A szakaszon öt emelkedő lesz, de inkább az eleje a durvább, mintsem a vége. Rögtön egy óriási hegy, ahol a hegyi összetettben még esélyesek megpróbálnak pontokat gyűjteni: Cosnefroy, Rolland, Hirschi, Carapaz és szerintem Jesús Herrada. Ez lenne a logikus lépés, mivel a Cormet de Roselend egyenletes meredekségű hegyről beszélünk, ami 5-6% általában, ideális egy közepes hegyimenőnek. Ez egy 1. kategóriás emelkedő, 10 pont jár érte, aki 30 pont környékén tanyázik, ideális, hogy közelebb lépjen Pogacarékhoz. Technikás lejtmenet, valószínűleg 15 fokban és felhős időben, majd egy 3. kategóriás emelkedő. A völgyben Beaufort környékére várnak egy kis csapadékot, de szerintem épp elkerülik majd, aztán jön egy újabb első kategóriás emelkedő.

Következik a Col des Saisies, aki meglepetést akar, annak muszáj itt mennie, hiába messze még a cél. Majd 15 km-es emelkedő, szabálytalanul váltakozó meredekséggel. Azért is gondolom így, mert a kevésbé technikás lejtmenetezők (Porte stb.) a Col des Saisies után megindulhatnának, viszont közbeszólhat az eső. Az emelkedő utáni lejtmenetre kisebb esőt írnak, de ez ott élőben úgyis ki fog derülni. Ha jön az eső, az a szökevényeknek segíthet, hiszen nem sokan fognak kockáztatni a főmezőnyből.

Következik a Col des Aravis, ahol szerintem hülyeség támadni. A váratlanság az, ami mellette szól, ugyanis utána egy hosszú és nem túl technikás lejtmenet következik, ott simán felérhet a főmezőny. A szökevényeknek eddig kéne eljutniuk, ugyanis aki ügyes, az 25 pont környékén simán szerezhet. Azzal már "lőtávolon" belül lenne Pogacar egy jelenleg 30 pont környékén álló versenyzőnek. Ez azonban önmagában kevés, mert a három alpesi csúcs után következik Montée du plato des Glières. Ez egy kiemelt kategóriás emelkedő, ami 20 pontot jelent a győztesnek.

Ez az a hegy, ahol óriásit lehet bukni, több szempontból is. Aki ezt az emelkedőt megnyeri, az valószínűleg hozza a hegyi összetett versenyt is. Úgy számolok, hogy itt már a nagyok is menni fognak, mert muszáj. Itt már nincs értelme finomkodni, ez tipikusan az az emelkedő, ami a robbanékonyságról szól. Tökéletes szakasz lett volna Bardet számára, hiszen utána hosszabb és technikás lejtmenet jön, sok kanyarral, leérnek Thorens-Glièresbe. Újabb emelkedő, ami már jóval kisebb, majd egy újabb technikás lejtmenet.

A tegnapi Miguel Ángel López győzelem után, nekem már nincsenek elvárásaim, pocsék kezdés után, tökéletes lett ez a Tour de France. Ahogyan elfigyeltem ezt a szakaszt, két dolgot kéne tudnia a győztesnek: kiváló lejtmenetező, illetve legyen robbanékony az emelkedőkön, bírja a nagy szintkülönbséget. A tegnapi etap szerintem sokakat megtört, de fontos volt, hogy tartalékoljanak is. A Bahrain végig tempót ment, Pello Bilbao óriási volt, de igaz ez Mohoricra is. Marad mára jó eséllyel az eddig bántóan gyenge Caruso (írok egy ilyet az összetettben 12. helyen álló versenyzőről...).

Azt gondolom, mára Caruso lesz Landa fő segítője a végén, nem kell tartogatni őt, mert ez az utolsó hegyi etap. Az, hogy 11. vagy 12. lesz összetettben, szerintem irreleváns a csapata számára, valószínűleg Valverde 10. helye nem lesz meg az olasznak. Ezért az egyik tipp egy kombiban, hogy Guillaume Martin előtte végez az etapon. Nagyon elfogyott a harmadik hétre, de élete első top10-es helyezéséért küzd. Itt kell mennie, mert a kronón nem valószínű, hogy megelőzheti Valverdét. Ez 2.10-ért nem tűnik rossznak, de a nagyobb kockázat most jön: Landa előrébb végez, mint Porte.

Richie Porte szerintem kiváló formában van (önmagához képest), most azonban több technikás lejtmenet is következik. Nála nem a hosszú emelkedőkkel volt a gond az idei Touron, hanem a rövid emelkedőkkel és az utánuk lévő lejtmenettel. Emlékezhetünk még a 9. szakaszra, ahol Landa bírta Roglicék tempóját a lejtmenetben, megérkezett velük, míg Porte kapott 10 másodpercet? Ezek az emelkedők keményebbek, de azt is érdemes megfigyelni: tegnap Landa az emelkedőn a saját tempótól elfáradt, szinte elsők között szakadt le, viszont saját tempóval nem maradt el végül sokkal az ausztráltól.

Tippek a kombimba: Landa + Martin 5.25-ért. Ez már ilyen ajándék fogadás.  ;D Valószínűleg az egyik fog beesni, de az is lehet, mind a kettő simán el fog menni.

Mit tanultunk az elmúlt évek háromhetesein az utolsó hegyi szakaszokból? Movistar és az Astana mindig mesterkedik valamiben. Egy szakaszgyőzelem, esetleg egy dobogós helyezés elérése, de valamit mindig okoskodnak. Ehhez jöhet még hozzá a Bahrain (tavaly Nibali TdF-en, Pernsteiner Vueltán), akiknél szintén nem bírnak ilyenkor magukkal. Ettől a három csapattól várok érdemi támadást a mai szakaszon. Mind a háromban van olyan versenyző, aki összetettben jobban áll, érdekelt még a helyezés szempontjából, illetve olyan segítőik, akik akár maguk is szakaszt tudnak nyerni.

Az 5000 méter feletti szintkülönbség nem játék, ahogyan tegnap a 2000 méter feletti magasság is megtöri a versenyzőket, úgy ez is. Könnyedén megtörténhet ugyanakkor az, hogy ez egy Jumbo-Visma által a végtelenségig kontrollált szakasz lesz, azért maradt csak Kuss tegnap Roglicnak, azért pihent Gesink, illetve van Aert és Dumoulin sem ment tempót, mert ma mindent felügyelet alatt akarnak tartani. Valószínűleg a kronón kívül még nyerni akar egyet Roglic, kell az a három szakaszgyőzelem a lelkének.  ;D

Jó hosszú lett, aztán majd jön Lutsenko és 170 km-es egyéni szökés után behúzza a napot.

18. szakasz:
1. Primoz Roglic
2. Alejandro Valverde
3. Miguel Ángel López
4. Mikel Landa
5. Enric Mas

Ineos ezt a szökést szépen összerakta, Kwiat vagy Carapaz megcsinálhatja (ha Rollandék vezette főmezőny be nem éri őket...), főleg előbbi a hosszú technikás lejtmenetek miatt. Ahogyan lehetett sejteni, Movistar készül valamire, két hegyi, meg két lejtmenetes segítő, valószínűleg Mas megint megpróbálja azt, mint Andorrában 2018-ban, amikor feljött a 2. helyre összetettben az utolsó szakaszon (igaz, akkor QS versenyző volt). Unzuénak szerintem mindegy, hogy Mas és Valverde 8. vagy 10. lesz, kockáztatnak (legalábbis ez arra utal). Landának Bilbao lesz elől, Lópeznek meg egy jó lejtmenetező (Sánchez, ki kell bírnia a hegyeket). Sagan kapcsán érdekes, hogy Kamna és Schachmann egyből próbált ellépni a főmezőnytől, amint megtudták, hogy a szlovákot a két riválisa megelőzte a sprintben. Elengedte volna végleg a zöld trikót a Bora? Mindenesetre a főmezőny befogta a borásokat.

Tegnap a Bahrain volt tökös, ma lehet a Movistar lesz, legalább verseny van.

Mai szakaszra a tippek:
Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 16, 2020, 21:42:16
1. D. Martinez
2. Schachmann
3. Bilbao
4. Buchmann
5. Kamna

Idézetet írta: firgabácsi Dátum szeptember 16, 2020, 23:35:10
1. Valverde
2. Roglic
3. Pogacar
4. Enric Mas
5. Carapaz

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 17, 2020, 06:15:00
1. Lopez
2. Roglic
3. Pogacar
4. M. Soler
5. Jesus Herrada

Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum szeptember 17, 2020, 07:13:54
1.Martinez, Daniel Felipe
2.Hirschi, Marc
3.Carapaz, Richard
4.Pogacar, Tadej
5.Roglic, Primoz

Idézetet írta: sunik29 Dátum szeptember 17, 2020, 07:46:17
1. Alejandro "Bala" Valverde
2.Pavel Sivakov
3.Tadej Pogacar
4.Adam Yates
5.Richard Carapaz

Idézetet írta: LuckyBeny Dátum szeptember 17, 2020, 08:25:10
1. Hirschi
2. D. Martínez
3. Carapaz
4. Bilbao
5. Schachmann

Idézetet írta: GreenEagle Dátum szeptember 17, 2020, 08:51:41
1. Pogacar, Tadej
2. Hirschi, Marc
3. Kwiatkowski, Michal
4. Roglic, Primoz
5. Martinez, Daniel Felipe

Idézetet írta: BvB_09 Dátum szeptember 17, 2020, 09:38:00
1. Marc Hirschi
2. Richard Carapaz
3. Pello Bilbao
4. Miguel Angel Lopez
5. Tadej Pogacar

Idézetet írta: Powell Dátum szeptember 17, 2020, 10:50:13
Carapaz
Bilbao
Hirschi
Pogacar
Sivakov

Idézetet írta: RedMunchen Dátum szeptember 17, 2020, 06:36:46
Schwarzmann
.Peters         
.Herrada     
.Uran             
.Valverde       

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 17, 2020, 10:53:02
1. Primoz Roglic
2. Alejandro Valverde
3. Miguel Ángel López
4. Mikel Landa
5. Enric Mas

Azért az durva, hogy Roglic első hat háromhetesén mindig nyert legalább egy szakaszt.
Bernard Hinault tudott pályafutása során az összes háromhetesén szakaszt nyerni (13 GT), de mondjuk ő 10-et megnyert végül. Más kategória...

Hallgatva Valter Ati szavait, szerintem az alábbi csapatok jöhetnek szóba vele kapcsolatban, többit valamiért kizártam: QS, Mitchelton-Scott, Sunweb, Trek, UAE és Bahrain.

Bora és AG2R kiesett, szerintem a másik két francia is, ahogyan az Ineos és a Jumbo-Visma is. Israel a szavai alapján szintén, Movistad dettó. Lottónál nem a hegyi specialisták a prioritás, NTT egyelőre temető, EF meg kérdéses szerintem, de inkább nem. Astanát nem tudom hová tenni, valószínűleg inkább a nem...

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 17, 2020, 08:01:17
18. szakasz

Miguel Angel Lopez - Richie Porte
M.A. Lopez 1,45

Nem nagy szorzó, de nekem a tegnapi Lopez alapján tetszik.

Ez szépen mellé, még defekttel is Richie Porte :laugh: Ő lett a nap egyik hőse :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 17, 2020, 10:53:02
Tippek a kombimba: Landa + Martin 5.25-ért. Ez már ilyen ajándék fogadás.  ;D Valószínűleg az egyik fog beesni, de az is lehet, mind a kettő simán el fog menni.
8)

Kiváncsi leszek, mennyire fog ez visszaütni az ausztrálnak a kronón. Landa megpróbálta, többiek is, de nem volt bennük több, sajnos. Jóslat: Kwiatkowski kapott egy szép ajándékot búcsúként, szerintem távozik, lejáró szerződése van. Nagy a csönd róla, bár a QS óta szóba sem jöhet nála más, csak az Ineos/Sky.

18. szakasz: https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2020/stage-18
1. Michal Kwiatkowski
2. Richard Carapaz
3. Wout van Aert
4. Primoz Roglic
5. Tadej Pogacar

Szakasz eredménye:
1. @BvB_09 6 pont
2. @GreenEagle 5 pont
3. @firgabácsi és @Hajdunorbert89 3-3 pont
4. @Powell , @Latzka és @sunik29 2-2 pont
5. @LuckyBeny és @Pozzato 1-1 pont

Összetett állása:
1. @BvB_09 54 pont
2. @Latzka @GreenEagle 52-52 pont
3. @sunik29 51 pont
4. @LuckyBeny 45 pont
5. @Powell 43 pont
6. @Hajdunorbert89 41 pont
7. @firgabácsi 40 pont
8. @curpy82 és @Pozzato 35-35 pont
9.. @oakland23 24 pont
10. @MessiÁs 22 pont
11. @RedMunchen 18 pont
12. @Giggs 16 pont
13. @peshark 13 pont
14. @csacsi1899 12 pont

Gratulálok @BvB_09 , szép volt  :beerchug:
Pontokat számoljátok át, nyugodtan szóljatok, ha valami nem stimmel!
19. szakasz:  Bourg-en-Bresse  ›  Champagnole   (166.5 km)
Tippelési határidő: 2020.09.18.   12:00