Giro d'Italia 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Giro d'Italia 2020

Időpont: október 3. - október 25.
Hivatalos weboldal: https://www.giroditalia.it/


Ide jöhetnek a vélemények, tippek a versennyel kapcsolatosan. A tippjáték ebben a topicban zajlik majd, bőven van még időnk a verseny kezdetéig, addig lehet ízlelgetni az előttünk álló 21 szakaszt, meglátásokat megosztani.

#1 szeptember 24, 2020, 18:20:07, Pozzato
Mondták, hogy a Tour de France utolsó hete durva lesz, arra készültek a versenyzők, de akkor mit mondjunk a Giro utolsó hetéről?
17. szakasz (szerda):


18. szakasz (csütörtök):


20. szakasz (szombat):



Az utolsó etap még egy milánói egyenkénti, amolyan levezetésnek, de ilyen hét után ott is lehet adni 15-20 másodpercet.
A 17. szakaszon három első kategóriás emelkedő, 18. szakaszon a Stelvio, ami 2700 méterre megy fel (!!!), 25 km-es emelkedő, majd utána még lejtmenet és hegyi befutó. Mindezt október végén, amikor a hegyekben már nincs finom meleg, hanem akár még hó is eshet. Egy nap szünet, jöhetnek a sprinterek (ha tudnak sprintelni), majd utána Colle dell'Agnello. A trükk benne az, hogy fel lehet menni olaszból és franciából is egyaránt, most olaszból mennek értelemszerűen, Casteldelfino elvileg a hegy lába, de ez nincs így, mert addig is szinte 30-40 km-en át folyamatosan emelkedik út, amolyan véget nem érő hegy. Casteldelfinónól pedig még 22 km és átlagban 6,5% vár rájuk, hegycsúcs 2744 méteren ( ::)), ahol valószínűleg nem lesz melegük, majd utána Izoard. Chateau Queyrasba érkeznek le a Colle dell'Agnellóról, majd innen egy közel 16 km-es emelkedő és átlagban 7%-os emelkedés. Természetesen megint 2000 méter felett lesznek (2360), aztán jön egy újabb hegy, majd a Sestriere-i befutó. Az is 11 km felett és átlagban 6%. Nagyon durva szakaszok, de az is lehet, hogy túlságosan durva, lehet nem lesz itt menés, főleg az első hét után (Etna stb.), plusz időjárás is beleszólhat a versenybe.

Mindenesetre ennyi 2000 méter feletti hegy esetében azért nem olyan biztos az a Thomas vagy Yates győzelem, nekik ez bőven komfortzónán kívül esik. Lehet abban a Yates végsőben mégsincs akkora érték, viszont elgondolkodtató lehet a Kruijswijk dobogó, esetleg győzelem. A holland azért többször ment jól 2000 méter felett (Giro és Vuelta), stabil is, de az a sérülés... Nem tudom, milyen állapotban lesz. Nibali szintén érdekes lehet, bár nyilatkozott pár napja a vb kapcsán, hogy nem tudja milyen formában van, Tirreno aggodalomra adott okot nála is. Lehet megint jön az altatás, aztán a Cápa a harmadik héten beúszik az első helyre (bárcsak  8)). Ami még érdekel, hogy Astana hogyan oldja meg a helyzetet, mert Fuglsang, López és Vlasov is mennek a Giróra. Elvileg Fuglsang lesz a vezér, López a segítő, illetve Vlasov segítő és "szabadügynök". Ismerve a dán eddigi pályafutását, megmondom őszintén, nem látom, hogy kibírna egy ilyen háromhetest (sosem bírt még ki), ráadásul ennyi 2000 méter feletti hegy gondot okozhat neki. Lópezt láttuk a Touron, itt él igazán, lehet szakaszokat elhozhat, de én mindent feltennék Vinoék helyében Vlasovra. Az a gyerek nagyon durva, emelkedőn kegyetlen. Néztem idén a Mont Ventoux Challenge egynapost, ahol alázta a mezőnyt, csak a Tour de France dobogós, Richie Porte tudott menni vele egy ideig.

Amúgy Vegni elhintett egy olyan infót, miszerint Egan Bernal ott lehet a Girón. Richard Carapaz a Vueltára megy (Froome mellé/elé/mögé stb.), Bernal pedig - ha rendben van - segítőnek Thomasnak. Érdekes.

Először is reméljük izgalmas verseny vár ránk és bízzunk benne, hogy egyik csapat sem tudja majd úgy uralni a mezőnyt, mint ahogyan azt a Jumbo tette a Touron. Nekem ez a verseny és szereplői jóval ismeretlenebb terep, mint a francia kör és annak közege; ránézésre erre a dominanciára talán az Astana lehet képes.
Bízom abban, hogy a segítők itt nem lesznek olyan jó erőben, mint a Touron; és az igazán nagy esélyesek jobban magukra maradnak; aztán szóljon a harc tisztán, egymás között :)

Egyetértek, elfigyelve az előzetes rajtlistákat, Kruijswijk mellé Tobias Foss és Bouwman jöhet szóba hegyeken, de ez nagyon messze lesz a Tour de France csapatuktól. Abban is egyetértek, hogy az Astana sokkal inkább alkalmas lehet erre a szerepre, illetve egy meglepetést mondanék, bár őket nem láttam még hegyen csapatba verődni: Trek. Minden attól függ, hogy Nibali rendben lesz-e, ha igen, akkor az a Brambilla, Ciccone, Bernard, Conci, Weening és Elissonde fémjelezte sor, nem is rossz.

Nekem a kedvencem a Giro a 3 nagy közül.Lehet a hangulata vagy a sok hegyi szakasz az oka.A nevek alapján azért elég jó versenynek néz ki.(Bár nem vagyok nagy szakértő)

Most jelentették be az Eurosporton, hogy Valter Ati indul a Giron! :great: :great: :great:

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 27, 2020, 15:52:52
Most jelentették be az Eurosporton, hogy Valter Ati indul a Giron! :great: :great: :great:
Azt is megkockáztatom, hogy Valter Attilával fognak építeni a versenyen. Nem hallgattam a magyar közvetítést, de mivel Zakarin a Vueltára készül, De La Parte szintén, De Marchinál elvileg őszi egynaposokat jeleznek, mint ahogyan Trentin és Van Avermaet kapcsán is, így Mareczko lesz az egyetlen főbb versenyző még az olasz körön a CCC-től. Az olasz sprinternek ilyen mezőnyben sok esélye nem lesz, szóval valószínűleg 1-2 embert fog csak kapni maga mellé (általában neki nem is kell több), maradék 4 simán segítheti Attilát. A szűk keresztmetszet Malecki és Cerny lehet, ők azért nem rosszak a hegyekben sem, főleg Malecki.

Giro d'Italia Tippjáték 2020


Játékszabályok
- Játék időtartama: október 3-25.
- A szakaszok első öt helyezettjére kell majd tippelni, az nyer a végén, aki a legtöbb pontot gyűjti
- Pontozási rendszer: Aki eltalálja az adott versenyző pontos helyét az első ötben, az három pontot kap, míg aki eltalálja, hogy a versenyző az első ötben végez, az egy pontot kap. A pontok nem összevonhatóak, azaz hiába találjuk el Sagan győzelmét, azért csak három pont jár, nincsen plusz 1.
- Egy felhasználó csak egy tippet adhat le az adott napi szakaszra
- Nem kötelező az összes etapra tippelni, nem jár érte levonás, mindössze annyival kevesebb lehetőséged lesz pontokat gyűjteni
- Egy versenyző csak egyszer szerepelhet az adott napi tippek között.
- A tippek játékba való beküldési határideje: az adott szakasz napjának délelőttje, legkésőbb 10:00-ig
- Lehet előre több napra is leadni a tippsort
- Az első 16 szakaszra ide kell beírni a tippeket, viszont az utolsó öt etapra (17-21.) nekem kell elküldeni a tippeket, hogy izgalmasabb legyen a végjáték.
- Nincsen retorzió, ha két ugyanolyan tippsora van két felhasználónak, magyarán lehet másolni a tippeket.

A pontok összeszámlálását én végzem, ha megfelel számotokra. Természetesen igyekszem minden szakasz után kitenni legkésőbb estig az adott napi végeredményt és az összetettet is, illetve a következő napi szintrajzról tájékoztatni benneteket.

Hasznos linkek
Rajtlista: https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2020/gc/startlist
Szakaszok: https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2020/gc/stages

A kiemelt részhez: azért változott meg 12 óráról 10-re a tippelési határidő, mert néztem az initert, sok esetben már 10 óra után megkezdődik a szakasz, de a legtöbb szakaszon 12 óra előtt biztosan. Erre figyeljetek!
1. szakasz tippelési határideje: 2020.10.03  10:00


Mindenkinek sok sikert kívánok  :beerchug:

1.szakasz

1.Ganna
2.Dennis
3.Geraint Thomas
4.Michael Matthews
5.Alex Dowsett

1. Szakasz

1. Ganna
2. Dennis
3. Campenaerts
4. Castroviejo
5. Dowsett

1.szakasz

1.Ganna
2.Campenaerts
3.Dennis
4.G. Thomas
5.Michael Matthews

Kőkemény bukisorrend most :laugh:

Pár hosszútávú fogadás elméleti alapon:

Legjobb csapat: Astana 1,72

Itt ez most tiszta sornak tűnik, de Tournál például szinte végig nagyon érdekesen és kaotikusan alakult.

Pontbesorolás: Sagan 2,75

Nem tudom kakaó mennyi van benne a Tour után, de az ő egoját ismerve nem szeretne újra veszíteni.

Hegyek királya: Miguel Angel Lopez 19,00

Ezt megjósolni nagyon nehéz; de 2 opció is van, amiért akár sülhet:
- Jobban teljesít a vártnál és nem csak Fuglsang segéd lesz
- Rosszabbul teljesít a vártnál; összetetthez semmi köze nem lesz; hegyeken elengedik
(bónusz: nekem szimpatikus a versenyzéshez való hozzállása; nem az a lapítós fajta, próbálkozik)

Fiatal versenyzők párosítása: Valter Attila - Harm Vanhoucke  Valter Ati 2,00

Ismeretlen számomra az ellenfél; ezt csak az íze miatt :) Kínálnak még 0,5 szakasz felett lehetőséget is 6-os szorzón, a TOP 10-es helyezés pedig 15,00. Utóbbi számomra meglepően alacsony, azért első GT-n meglepődnék, de kívánom, hogy sikerüljön neki :ok:



1. Campenaerts
2. Ganna
3. Dennis
4. G.Thomas
5. Van Emden


Ez szép kis anyag, mindjárt neki is kezdek a meghallgatásának :-)
Közben egy tipp holnapra az időfutamra.

Affini H2H Jos van Emden, van Emden végez előrébb 1.87, pinnacle

Esegetett ez amúgy délután, tprón is valami 2.10 volt eredetileg van Emden. Elvileg Affini esélyesebb lehetne, eleve specialistája is a műfajnak ( ITT ) + jó formában van láthatóan + ugye hazai földön nyitó szakasz, de egyrészt van Emden sem egy rossz időfutammenő éppen, másrészt olvastam egy interjút tegnap Affinivel amiben remélem nem hazudik, olaszokra jellemző ugyanis a nagy ködösítés  ;)
Minden olyan kérdésre ami az esélyeit firtatta, meg hogy hogyan fog menni azITT-ken ezen a Girón kb. azt mondta, ez másodlagos most, a lényeg hogy hozzásegítsem Yatesot a végső sikerhez, érte dolgozunk, lehet vissza is fogom magam az időfutamokon stb.
Ha fele igaz akkor azért holnap van Emden megelőzheti egy tőle átlagos menettel is.
Ha ködösített akkor viszont ez a tipp úgy el fog menni mint a sicc   ;D mert a vb-n is azért sokkal megverte van Emdent miközben ő maga sem ment nagyon jót, 14. lett, a holland meg 21.