Bajnokok Ligája 2020-21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum április 06, 2021, 23:36:34
Eközben a Real pedig micsoda kerettel halad a döntő felé :o
Az amúgy milyen fricska lenne mindenkinek, ha megnyernék (Ronaldónak, Ramosnak, szakértőknek, madridi szurkolóknak, hatereknek és még nekem is, aki balféknek gondolta Zizout edzőként ;D). Olvasgattam madridi fórumokat régebben, már ott is követelték, hogy menjen már innen. Viníciust is csomóan szidták, Benzema egyedül semmit sem ér, Ramos és Ronaldo nélkül ez a csapat nulla. Aztán Benzema hatékonyabb a kapu előtt, mint Ronaldo volt fénykorában, Militao és Nacho meglepően jó együtt, öreg középpálya is bírja. Hihetetlen ez az egész sztori.

A Liverpool egy rossz paródia, ennyire impotens csapat a világon nincs. Tegnap 45 percig nem lőttek, nemhogy kapura, mellé sem. Nem volt kísérlete úgy, hogy ugye se Ramos, se Varane se Carvajal. Sajnos ezt a Liverpoolt nem lehet komolyan venni. Egy lövés talált kaput, abból gól lett.
Szóval mákja volt a Realnak a mostani 'poolal, mert egy Porto négyet gurít neki 5 kontrából.


Eddig zsír a buli a hóviharban.  :o

Ez a foci, nem a Guardiola fele tegnapi hatul passzolgatok...

Idézetet írta: TiB Dátum április 06, 2021, 23:36:34
Eközben a Real pedig micsoda kerettel halad a döntő felé :o

Igen, ezen tegnap én is elméláztam. Az jutott az eszembe, hogy most olyan a Madrid, mint egy gyémántok nélküli ékszerdoboz; nem ehhez szoktunk régebben. (Persze Modric és Kroos tanár, de ők máshogy csillognak, mint a csel- és gólgépek)

Közben újabb Mbappe dugó :)

Végre volt egy jó meccs, és így, hogy a Bayern nem nyert, a visszavágó sem tűnik épp gyenge programnak! Kegyetlen volt a tegnapi meccs, tényleg mintha összefoglalót néznénk 90 percig reklám nélkül.  :ok:

Idézetet írta: oakland23 Dátum április 08, 2021, 08:44:53
Végre volt egy jó meccs, és így, hogy a Bayern nem nyert, a visszavágó sem tűnik épp gyenge programnak! Kegyetlen volt a tegnapi meccs, tényleg mintha összefoglalót néznénk 90 percig reklám nélkül.  :ok:

Nagyon jó meccs volt, és a visszavágó is annak ígérkezik tényleg. Arra egyébként kiváncsi lennék, hogy egyes együttesek miért csak egy csatárra épülnek (Dortmund, Bayern, csak hogy BL-nél maradjak). Chuopo-Moting nem Bayern szint, de legalább nyílt maradt a párharc.
Bayern továbbjutás 3.40-et fizet a Bet365-ön, egész jól hangzik.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum április 08, 2021, 09:45:52
Arra egyébként kiváncsi lennék, hogy egyes együttesek miért csak egy csatárra épülnek (Dortmund, Bayern, csak hogy BL-nél maradjak).

Valószínűleg azért, mert a klasszikus régi rendszerek (4-4-2) ideje lejárt, ezért is tartják feleslegesnek a csapatok azt, hogy két minőségi támadó legyen a keretben (luxus egyiket ültetni a padon). Kell egy világklasszis, aki képes egymaga megoldani a problémákat elől, mivel a sérülésekből való regenerálódás is gyorsabb, mint régebben, ezért bíznak abban, hogy csak kisebb kihagyásokkal kell számolniuk az évek alatt. Inkább univerzális játékosokra építenek, akik több poszton bevethetőek, mint az úgynevezett "bójákra", akiket csak egy poszton lehet használni. Ha jobban megnézzük, nagyon sok csapatnál egyetlen klasszikus minőségi csatár van a keretben: Real Madrid, Atlético Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Milan, Manchester United, Tottenham, PSG stb.

A másik eset, mikor szélsőkből próbálnak középcsatárt faragni (Mbappé, Ronaldo stb.), ritka az olyan csapat, mint az Inter, ahol két klasszikus csatárral játszanak. Máshol ezt úgy oldják meg, hogy váltogatják a hasonlóan erős támadókat (Atalanta). Ez szerintem egy kifutóban lévő dolog, el fognak tűnni idővel az ilyen klasszikus középcsatárok (vagy legalábbis hasonló lesz, mint az NBA-ben a centerek, hogy meg kell tanulniuk más feladatköröket is), sokrétű játékosok kellenek, akik 2-3 poszton bevethetőek. A Barcelona keretében például nincsen klasszikus középcsatár.

Elfogadom, hogy egyre elavultabb rendszer a többcsatáros játék, de azért jó nosztalgiázni 1-2 páros kapcsán :)

Ott volt ugye a kicsi ügyes + jól fejelő tank párosítása: Elber, Jancker. (ezen időkben nagy kedvencem volt a Bayern ??? :))
Yorke&Cole legendás páros vagy mondjuk válogatottban Zamorano és Salas. Ezeket a duókat még sokáig lehetne sorolni, nekem most ők ugrottak be elsőre.

Ja és amikor a Pool beszorítja az ellenfelét az utolsó 10 percben, de nincs más csak a körbepasszok, akkor mindig hiányolok egy jól fejelő centert :laugh:

A 4-4-2 az első nagyobb pofont szerintem az 1995-ös BL-döntőben kapta, mikor az Ajax kvázi középcsatár nélkül verte a Milant, egy 3-4-3-as rendszerrel (de lehet ezt 1-3-3-3-nak is nevezni). Érdekesség, hogy pont azt a Sacchi vezette Milant verték, ahol a szakvezető kijelentette korábban, hogy a pozíciót tartó játékos passzívan, reaktívan futballozik. Az utolsó világbajnok, akik két klasszikus középcsatárral nyertek vb-t, 1994-ben Brazília volt. míg BL-t 2003-ban (Milan) és talán 2004-ben (Porto, esetleg még a MU-győzelme is ide vehető 2008-ból).

Bielsa is felismerte a 3-4-3-ban rejlő lehetőségeket, nagyon sokszor alkalmazta ezt ő is. Ha megfigyeljük, ez a trend most újból hódít, egyre több a három belső védő, de most inkább egy 3-5-1-1 van porondon, ahol univerzális szélsők vannak, árnyékék a csatár mögött. A másik, amikor ezt a 3-4-3-at úgy módosítják, mint az Atalanta vagy Barca, hogy 3-4-2-1-et játszik (vagy megfordítják 3-4-1-2). Azonban ezeknél a rendszereknél sincsen klasszikus középcsatár, mert inkább a kontrákra koncentrálnak, gyors, inkább szélsőkra hajazó csatáraik vannak.

A presszing egyre nagyobb térnyerésével, már nem tartható fent a Jancker vagy Koller típusú középcsatár. Hiába rendkívül hasznosak fejjáték szempontjából, hamarabb elfárad a nagyobb test. Haaland ebből a szempontból is kivételes - ezért is akarja mindenki leigazolni -, mindamellett, hogy magas, erőteljes felépítésű, jól támad le, gyors. Ilyen típusú játékosból viszont rendkívül kevés van. Külön érdekesség, hogy olyan csapatok, akiknek edzői ragaszkodtak a kétcsatáros játékhoz, ők is változtatni kényszerültek. Michel Der Zakarian egy rutinos róka, védekezésben hisz, illetve két klasszikus támadóban. Ezért a keret tagja Laborde és Delort, de már Laborde kapcsán megkezdődött ebben az évben az átképzés, jobbszélső lett. Váltott Der Zakarian is, már 4-1-4-1-ben játszik a csapat. Monacónál is hasonló volt a helyzet, hiába állt össze anno a Slimani - Ben Yedder duó (klasszik Élber + Jancker), de most már Volland érkezésével ők is 3-4-2-1 vagy 4-4-1-1-re váltottak.

Ez a masszív 3-4-2-1 vagy 3-5-1-1 inkább a kontrollált (defenzív?) focinak kedvez, megszállni a középpályát, labdabirtoklás, biztos lábakon álló védelem, illetve abból indított kontrák/támadások. Jó pár csapat megmutatta az évek folyamán, hogy lehet klasszikus csatár nélkül trófeákat nyerni, kérdés csak az, hogy manapság melyik edző dönt amellett, hogy nem kell majd klasszikus jegyekkel bíró támadó előre. Guardiola vagy Spalletti részéről volt erre törekvés, játszottak is sokszor csatár nélkül. Vicente del Bosque is felismerte ennek a rendszernek az erejét, mikor 2012-ben Eb-t nyert a spanyolokkal, ebben a cikkben olvashattok ezekről bővebben: https://beautywithinfootball.com/post/35005255394/4-6-0



Ez a rendszer mondjuk rendkívül hasznos lenne, hiszen folyamatos kreatív játékkal az ellenfél védőit teljesen megzavarhatják, kontroll alatt tarthatják a komplett találkozót. Egy kevésbé labdabiztos tankszerű támadóval ez nehezebben menne. Azonban én is látom a régi 4-4-2-ben a szépséget, szép fejesek, fizikális játék, felívelt labdák, akkoriban tényleg sok volt a csatárok által szerzett fejesgólok száma. A klasszikus támadó nélküli rendszer egyik hátránya, hogy a játékosoknak jól kell ismernie egymást, a rendszert, kiemelkedően intelligens és technikás focistáknak kell alkotniuk a kezdőt (középpályára és "támadóssora" értem). Erre viszont nagyon kevesek képesek klubszinten (válogatott kapcsán még inkább), szóval a köztes megoldást választják, egy mindenes támadó.

 

Az oddsok az Unibet fogadóirodátólszármaznak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 8., 15:00CET

 

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 9., 12:00CET

 

Az oddsok az Unibet fogadóirodátólszármaznak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 9., 12:00CET

 

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 9., 12:00CET

nso-n egy rövid cikk:
Bayern: Goretzka és Süle aligha játszhat a PSG elleni BL-visszavágón

alatta két komment, az egyik BayernDrukker nicknévvel:
El kell engedni, inkább egy taktikus döntetlennel kiesnie, mint hogy a végén legyen 3 közte a Psg javára...

Azért hogy mennyi hülye ember van a világon  ;D És még az a neve, hogy BayernDrukker  :D

Én még megvárom a hétvégét, melyik csapatból ki fog kidőlni, de nem vagyok az ellen, hogy a Bayern tud fordítani. Azért arra emlékszem, hogy a Barca is tudott nyomást helyezni a PSG-re, csak azok sem lőttek be semmit. Ez a Bayern meg fizikálisan bőven a Barca felett van