Július 31, 2021, 23:14:54 pm CEST

Szerző Téma: Így jártam anyátokkal avagy hogyan nem fogadok élesben  (Megtekintve 16014 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Latzka

Re:Így jártam anyátokkal avagy hogyan nem fogadok élesben
« Válasz #315 Dátum: Június 16, 2021, 10:17:43 am CEST »
Hosszúnak tűnik, de érdemes elolvasni. Egy NS-en talált felettébb értelmes hozzászólás

Bár nagyon jó lett volna egy döntetlent elérni, vagy még inkább nyerni, azért a mérkőzést nézve nem érdemtelen a portugálok győzelme. Az tény, hogy Ruben Dias-t az érvényben lévő szabályok alapján ki kellet volna állítani, de már másik mérkőzésen is meglepődve tapasztaltam, hogy a korábban olyan szigorúan büntetett felugrás közbeni ütésért még sárga lapot sem adnak (vajon mire való akkor a VAR?). Sokat szoktam kritizálni Lovrencsicset és az első félidőben most is borzalmas volt, de a másodikban nagyon feljavult. Sajnos beadni ennyi idősen már nem fog megtanulni. A cserék közül Sigér és Varga Kevin csak rontott a csapat teljesítményén, Varga Roland már 3 perc alatt nem sokat tehetett, viszont Schön - akitől már az EB előtt s a csapat pozitív meglepetését vártam - nagyon hasznos volt és Nego is az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a válogatottban.
A tizenegyes jogos volt, ahogy előttem is írták többen, Sigérnek kellett volna a középpályán leütköznie Renato Sanchez-t és akkor helyzet sincs. Nagyon kedvelem Sigért, mint embert, de ez a szituáció pontosan megmutatta, hogy miért szorult ki ő is végül a Rebrov féle Ferencvárosból. Sajnos a 3. gól nem volt les, az amúgy az egész mérkőzésen kiválóan védekező Botka a másik oldalon későn mozdult ki. Azt se felejtsük el, hogy Portugália elég lassan játszott és ez sokat segített nekünk abban, hogy ilyen hosszú ideig tudjunk hatékonyan védekezni. A realitás az, hogy ezek a csoportunkban szereplő válogatottak nem a mi súlycsoportunk, ők az európai élmezőny. Rossi válogatottja eljutott oda, hogy az európai középmezőnyben már senki ellen nem számít esélytelennek, a gyengébbeket rendre le tudja győzni, de az élmezőny még sok. Ezért jó, hogy sikerült az NL-ben is felkerülni ezek közé a válogatottak közé, mert így még több közvetlen tapasztalatot szerezhet a válogatott, hogy milyen szintre kell az élmezőnyhöz eljutni. Nem kell elkeseredni, hanem a következő két mérkőzést is ugyanolyan koncentráltan le kell játszani, mint ennek az első 84 percét, csak ott akkor sem szabad szétesni, ha kapunk egy gólt.
Tanulni, fejlődni kell tovább. A tegnapi mérkőzésen hatalmasat küzdő Szalai Ádámnak ez lesz az utolsó nagy tornája és tekintettel arra, hogy nincs is ilyen típusú játékosunk, így át kell állni egy a jelenleginél kreatívabb támadójátékra. Ádám a védekezésben fog a legjobban hiányozni, így hirtelen nem is tudom, hogy volt-e olyan portugál szöglet, ahol nem ő fejelte ki a labdát. Bár emberileg őt is nagyon sokra tartom, és el kell ismerni, hogy hihetetlen sok labdát megtart, de el kell ismernem, hogy a támadójátékunkhoz már nagyon keveset tud hozzátenni akkor, ha lendületből kellene mennie a csapatnak, ehhez ő már lassú fizikailag. Érdekes lesz, ha majd egyszer a Sallai, Schön, Szoboszlai hármas egyszerre lehet a pályán. Ők mindannyian képesek egy az egy ellen is párharcot nyerni támadásban, ami a mai szervezett védekezés megbontásának az alapja. Elképzelhető, hogy akkor sokkal ötletgazdagabb támadójátékot is láthatunk majd egy nálunk magasabban jegyzett csapat ellen is a most látott ívelgetés helyett.
Remélem, hogy a VB selejtezőkre még jobban összeáll a válogatott, nekünk arra kell koncentrálnunk, itt az EB-n csak tanuljunk a hibáinkból, hogy ősszel már ne kövessük el őket újra.

Nem elérhető Latzka

Re:Így jártam anyátokkal avagy hogyan nem fogadok élesben
« Válasz #316 Dátum: Június 16, 2021, 20:51:06 pm CEST »
2022 Roland Garros

Már kint vannak a szorzók a jövő évi Garros kapcsán. Még nem klikkeltem rá, gondoltam előtte tippelek egyet :) Visszanéztem a Garros topikban, idén ezek voltak a szorzók (unibet):

TOP 5 favorit

Nadal 1,85
Djokovic 4,75
Thiem 7,00
Tsitsipas 9,00
Zverev 19,00


Nadal életkora mindenképpen befolyásolná a szorzókat, a Djoko elleni vereség pedig végképp 'átárazza' a dolgokat.
Jár-e még a spanyolnak az elsőség az esélyességet tekintve vagy reálisabb az azonos esély a szerbbel vagy esetleg már át is fordulnának a dolgok? ::)

Az osztrák Thiem és a görög Tsitsipas esetében is benne van a fordulat, mert az oszták most megállt, a görög esetében pedig lehet még további javulásra, fejlődésre számítani.

A tippem:

Nadal 3,00
Djokovic 3,00
Tsitsipas 6,50
Thiem 7,00
Zverev 12,00

.
.
Alcaraz Garfia 80,00 (idén a TOP 20 esélyesben sem volt, azaz minimum 200-as szorzója volt. Most előrébb várobb a listán a fiatal tehetséget)

Ha bárkinek van véleménye vagy esetleg hozzám hasonlóan tippe, akkor az írja be nyugodtan :ok:
És most nagy kíváncsisággal megnézem bet365 piacát, hogy mekkorát is tévedtem ;D

Nem elérhető gerry

Re:Így jártam anyátokkal avagy hogyan nem fogadok élesben
« Válasz #317 Dátum: Június 16, 2021, 22:07:04 pm CEST »
Nekem az a véleményem, hogy még mindig "magasan" Nadal lesz a legesélyesebb

Nadal: 2,25
Djoko: 3,5
Cici: 5,5
Thiem: 8,0
Zverev / Berretini / Sinner: 10-15 körül (utóbbi kettőtől sokat várok a jövőben)

És még talán Auger-Aliassime is ott lehet majd, egy év alatt sok víz lefolyik a Dunán T. Nadal mellett.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Latzka

Re:Így jártam anyátokkal avagy hogyan nem fogadok élesben
« Válasz #318 Dátum: Június 17, 2021, 10:35:04 am CEST »
Vagy Musetti, ő nem volt az eszembe, csak amikor már ránéztem a szorzókra.

Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #318 Dátum: Június 17, 2021, 10:35:04 am CEST »