Let's get ready to rumble - a 13. menet (Latzka)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hosszúnak tűnik, de érdemes elolvasni. Egy NS-en talált felettébb értelmes hozzászólás

Bár nagyon jó lett volna egy döntetlent elérni, vagy még inkább nyerni, azért a mérkőzést nézve nem érdemtelen a portugálok győzelme. Az tény, hogy Ruben Dias-t az érvényben lévő szabályok alapján ki kellet volna állítani, de már másik mérkőzésen is meglepődve tapasztaltam, hogy a korábban olyan szigorúan büntetett felugrás közbeni ütésért még sárga lapot sem adnak (vajon mire való akkor a VAR?). Sokat szoktam kritizálni Lovrencsicset és az első félidőben most is borzalmas volt, de a másodikban nagyon feljavult. Sajnos beadni ennyi idősen már nem fog megtanulni. A cserék közül Sigér és Varga Kevin csak rontott a csapat teljesítményén, Varga Roland már 3 perc alatt nem sokat tehetett, viszont Schön - akitől már az EB előtt s a csapat pozitív meglepetését vártam - nagyon hasznos volt és Nego is az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a válogatottban.
A tizenegyes jogos volt, ahogy előttem is írták többen, Sigérnek kellett volna a középpályán leütköznie Renato Sanchez-t és akkor helyzet sincs. Nagyon kedvelem Sigért, mint embert, de ez a szituáció pontosan megmutatta, hogy miért szorult ki ő is végül a Rebrov féle Ferencvárosból. Sajnos a 3. gól nem volt les, az amúgy az egész mérkőzésen kiválóan védekező Botka a másik oldalon későn mozdult ki. Azt se felejtsük el, hogy Portugália elég lassan játszott és ez sokat segített nekünk abban, hogy ilyen hosszú ideig tudjunk hatékonyan védekezni. A realitás az, hogy ezek a csoportunkban szereplő válogatottak nem a mi súlycsoportunk, ők az európai élmezőny. Rossi válogatottja eljutott oda, hogy az európai középmezőnyben már senki ellen nem számít esélytelennek, a gyengébbeket rendre le tudja győzni, de az élmezőny még sok. Ezért jó, hogy sikerült az NL-ben is felkerülni ezek közé a válogatottak közé, mert így még több közvetlen tapasztalatot szerezhet a válogatott, hogy milyen szintre kell az élmezőnyhöz eljutni. Nem kell elkeseredni, hanem a következő két mérkőzést is ugyanolyan koncentráltan le kell játszani, mint ennek az első 84 percét, csak ott akkor sem szabad szétesni, ha kapunk egy gólt.
Tanulni, fejlődni kell tovább. A tegnapi mérkőzésen hatalmasat küzdő Szalai Ádámnak ez lesz az utolsó nagy tornája és tekintettel arra, hogy nincs is ilyen típusú játékosunk, így át kell állni egy a jelenleginél kreatívabb támadójátékra. Ádám a védekezésben fog a legjobban hiányozni, így hirtelen nem is tudom, hogy volt-e olyan portugál szöglet, ahol nem ő fejelte ki a labdát. Bár emberileg őt is nagyon sokra tartom, és el kell ismerni, hogy hihetetlen sok labdát megtart, de el kell ismernem, hogy a támadójátékunkhoz már nagyon keveset tud hozzátenni akkor, ha lendületből kellene mennie a csapatnak, ehhez ő már lassú fizikailag. Érdekes lesz, ha majd egyszer a Sallai, Schön, Szoboszlai hármas egyszerre lehet a pályán. Ők mindannyian képesek egy az egy ellen is párharcot nyerni támadásban, ami a mai szervezett védekezés megbontásának az alapja. Elképzelhető, hogy akkor sokkal ötletgazdagabb támadójátékot is láthatunk majd egy nálunk magasabban jegyzett csapat ellen is a most látott ívelgetés helyett.
Remélem, hogy a VB selejtezőkre még jobban összeáll a válogatott, nekünk arra kell koncentrálnunk, itt az EB-n csak tanuljunk a hibáinkból, hogy ősszel már ne kövessük el őket újra.

2022 Roland Garros

Már kint vannak a szorzók a jövő évi Garros kapcsán. Még nem klikkeltem rá, gondoltam előtte tippelek egyet :) Visszanéztem a Garros topikban, idén ezek voltak a szorzók (unibet):

TOP 5 favorit

Nadal 1,85
Djokovic 4,75
Thiem 7,00
Tsitsipas 9,00
Zverev 19,00


Nadal életkora mindenképpen befolyásolná a szorzókat, a Djoko elleni vereség pedig végképp 'átárazza' a dolgokat.
Jár-e még a spanyolnak az elsőség az esélyességet tekintve vagy reálisabb az azonos esély a szerbbel vagy esetleg már át is fordulnának a dolgok? ::)

Az osztrák Thiem és a görög Tsitsipas esetében is benne van a fordulat, mert az oszták most megállt, a görög esetében pedig lehet még további javulásra, fejlődésre számítani.

A tippem:

Nadal 3,00
Djokovic 3,00
Tsitsipas 6,50
Thiem 7,00
Zverev 12,00

.
.
Alcaraz Garfia 80,00 (idén a TOP 20 esélyesben sem volt, azaz minimum 200-as szorzója volt. Most előrébb várobb a listán a fiatal tehetséget)

Ha bárkinek van véleménye vagy esetleg hozzám hasonlóan tippe, akkor az írja be nyugodtan :ok:
És most nagy kíváncsisággal megnézem bet365 piacát, hogy mekkorát is tévedtem ;D

Nekem az a véleményem, hogy még mindig "magasan" Nadal lesz a legesélyesebb

Nadal: 2,25
Djoko: 3,5
Cici: 5,5
Thiem: 8,0
Zverev / Berretini / Sinner: 10-15 körül (utóbbi kettőtől sokat várok a jövőben)

És még talán Auger-Aliassime is ott lehet majd, egy év alatt sok víz lefolyik a Dunán T. Nadal mellett.

Vagy Musetti, ő nem volt az eszembe, csak amikor már ránéztem a szorzókra.

Egy ideje csak csendesen követem a fórumot. Bár a Garros anyagilag kicsit megtépázott (Nadal+Swiatek..), de ez mégsem bánt, mert érzelmileg teljesen higgadtan kezeltem és ez kb. feledteti az anyagi veszteséget. Pár éve ezt biztosan azonnal vissza szerettem volna nyerni, most ilyenről szó sem volt. Így válik a bukás nyereséggé :)

Voltam vasárnap Klagenfurtban a Real Madrid - Milan barátságos találkozón, erről még később lehet ejtek pár szót :)

Idézetet írta: Latzka Dátum március 12, 2021, 16:38:59
A mozgás, legyen az egy kis séta vagy egyéb, tényleg nagyon hasznos; szintén csak ajánlani tudom :ok:
De ha már a 4 fal közé kerül az ember, akkor lehet kicsit a szellemmel is foglalkozni; sakkozzatok! :) 8)

Nekem a Vezércsel sorozat volt, ami beindított, hogy újra feltegyem a telefonomra a Chess.com alkalmazást. A sorozat már kicsit a múltté, de a játékkedvem hónapok óta megvan, napi jó pár partit letolok. A kihívást és az érdeklődést fenntartja, hogy élőpontot számol (1200-ról indulunk); nekem most 1038 pontom van (134 győzelem, 152 vereség, 31 döntetlen). Voltam már 960 pont környékén, cél az 1100.

Napi 1 meccset pedig ingyen kielemez a rendszer; a kulcspillanatokat vissza lehet játszani; szerintem igazán remek alkalmazás; sakkra fel! :)

Nehezen, de megtaláltam ezt a korábbi hozzászólásomat. Magamnak szánom, mert nem emlékeztem, hogy akkor éppen hol álltam :)

Csak üldöztem és üldöztem a pozitív tartományt, javában -10 körüli mutatóval, de pár napja végre átbillentem :jump2_125: :)

Győzelem: 508
Vereség: 505
Döntetlen: 65
Élőpont: 1159

Mennyei megyei kettes meccs utáni nyilatkozat:

Fabók István: – A magyar Zuckerberg szerint a szerencséhez is jó adag szerencse kell, és akinek adnak, annak adatik.

Ugyebár ez utalás az alábbi remekműre ;D

https://www.youtube.com/watch?v=W6Efnxiu32s

Azért ez így elég komoly győzelem :laugh: (a szlováknak pedig eléggé nagy kritika)

"Valkusz Mátét vállsérülése sem állította meg (és az sem, hogy a BVSC-ben fedettpályán kellett ma játszani az eső miatt) és már a legjobb nyolc között van a budapesti 25.000-esen. A verseny 3. kiemeltje ma a szlovák Karol (1336.) ellen léphetett pályára és csak alulról tudott szerválni, de így is 76(1) 60-ra győzni tudott és már negyeddöntős."

Ötlet:

Valkusz - Marozsán
tipp: Marozsán  :noway:
odds: 3,05
unibet


Tegnapi Valkusz meccs:
"A 3. kiemelt magyar játékos vállsérülése mára sem jött rendbe, így ezúttal is alsó szervával operált a cseh Martin Krumich (754.) ellen, akit 62 61-re legyőzött."

Alsó szervával ilyen simán nyerni; nem semmi. De azért Marozsán jobb, mint Valkusz korábbi ellenfelei; zsinórban 2 salakos tornagyőzelemnél jár és 11 mérkőzés óta veretlen a szemcsés borításon.
Ha Valkusz 100%-os lenne, nálam még akkor sem így néznének ki a szorzók, így pedig pláne van érték Marozsán győzelmében. Esetleges feladás miatt legjobb 1ball-os irodánál játszani (már ha egyáltalán szerepel olyan buki kínálatában), unibet 1 szettes. Digisport közvetíti. (infó + kép Huntennis oldaláról van, csak nem tájékoztatják félre az olvasókat..)


Amikor sakk közben váratlanul azt írja az amerikai ellenfél: a mayom a bayom ;D

Travaglia - Piros Zs.
tipp: 21,5 gém felett
odds: 1,80
bet365

Piros hasít, szerintem élete formájában játszik (még csak 22, lesz ez még ettől is jobb :)). Az 1,33 vs. 3,25-ös szorzók miatt szerintem minden tipp jó, ami a magyar srác felé mozdul el; sima line, hc vagy overezés.

Idézetet írta: Latzka Dátum november 13, 2021, 11:09:37
Travaglia - Piros Zs.
tipp: 21,5 gém felett
odds: 1,80
bet365

Piros hasít, szerintem élete formájában játszik (még csak 22, lesz ez még ettől is jobb :)). Az 1,33 vs. 3,25-ös szorzók miatt szerintem minden tipp jó, ami a magyar srác felé mozdul el; sima line, hc vagy overezés.

6-7 2-3-nál Travaglia feladta, így ez a tipp push, viszont Zsombi száguld tovább. Az első szettben 6*-5 40-15-ről jött vissza, nagyon fókuszban van a srác :ok:

San Marino - Anglia
Tipp: Trent Alexander-Arnold gólt szerez :noway:
Odds: 3,90
unibet

Gólt ugyan nem szerzett, de az utolsó 3 gól esetében 10 perc alatt 3 gólpasszt kiosztott a kedvencem :)