Atlétika hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Két világcsúcs is született tegnap :o
Az ugandai Joshua Cheptegei férfi 10 ezer méteren, míg az etióp Letesenbet Gidey női 5000 méteren futott világcsúcsot szerdán a valenciai Világrekordok napja elnevezésű atlétikai versenyen.
Gidey 4 másodpercet javított Dibaba világcsúcsán.Pedig egyhén szólva az is űridő volt.Egy fénycsík segítette a pálya szélén Gideyt hogy mennyire van a világcsúcstól.
Nem tudom,esetleg a pályán volt e más ami  esetleg segítséget nyújtott a világcsúcsok futásához?.Gondolok itt a döntött kanyarokra.

Nem volt döntött kanyar, nyulak voltak, meg azok a kis felvillanó ledek, melyek segítették, hogy mégis milyen iramot kell menni, és ahogy emlékszem, az utolsó körön már Cheptegei magára volt bízva, és tolta neki izomból, ami benne maradt.

Félreértés ne essék, kegyetlen teljesítmény, de valahogy ezeket a világcsúcsokat én nem nagyon tudom értékelni. Ez egy külön kategória, amikor valaki az óra ellen versenyez, és az is más, amikor ember ember ellen. Nekem a normális verseny jobban tetszik, amikor van taktika, amikor mennek az etiópok a kenyaik ellen, van kis lökdösődés, ezek a steril dolgok más kategóriát képviselnek.

Fejest a zenevilágba

Ha sportolói teljesítményeivel és megjelenésével egyaránt magára vonzotta már a reflektorfényt, akkor miért ne tenné Darya Klishina ugyanezt a hangjával is? Olvasd tovább!

Krizsán Xénia bronzérmes lett 5 próbában a fedett pályás atlétika Európa-bajnokságon ráadásul egyéni csúccsal.Az MTK atlétája karrierje első felnőtt érmét szerezte világversenyen. :beerchug:
A győztes Thiam lett(papírforma)