LaLiga - Melyik csapat fér be a top6-ba?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


LaLiga - Melyik csapat végez be a top6-ban? (Nálam a R. Madrid, a Barca, az Atletico és a Sevilla biztos)

Sociedad
13 (61.9%)
Villarreal
7 (33.3%)
Getafe
4 (19%)
Betis
8 (38.1%)
Bilbao
2 (9.5%)
Celta Vigo
1 (4.8%)
Granada
2 (9.5%)
más
1 (4.8%)

Összes szavazó: 21

Szavazás lezárva: október 18, 2020, 13:31:05

Megtetszett egy long term opció, de kiírok egy szavazást, hogy szerintetek ki fér még be a top6-ba majd a spanyoloknál.

(aki esetleg még pár sort írna is indoklásként, azt külön megköszönöm, hogy miért is arra a csapatra gondol).
Én is leírom majd pár nap múlva, csak nem akarok senkit befolyásolni

A Sociedad csapatát írnám, hogy odaérhet a legjobb hat hely valamelyikére. Elég jó kis csapatuk van, sok fiatal tehetséggel, kiegészülve pár idősebb, rutinos játékossal. Tetszik, hogy a csapatnál mindössze öt légiós játszik, egy 27 fős keretnél ez azért igen ritka. Erős támadójátékosok alkotják a keretet, ha valakinek nem megy a játék, akkor van ki pótolja az adott időszakban.

Ami kérdéses lehet, hogy mennyire bírja majd a csapat a terhelést, mivel bejutottak az Európa Liga csoportkörébe. Ha választanom kellene, akkor a Sociedad csapatát tippelném, akár még a hatodik helynél is előbbre.

Én is a Real Sociedad csapatára tippeltem. Szerintem ezzel a mostani kerettel a baszkok ott lesznek a dobogó közelében. Egészen konkrétan a 4-6. helyek valamelyikére gondolok, hiszen nem hinném, hogy ennél előrébb kerülhetnek.
Bár a koronavírus-járványra való tekintettel nálam inkább az kérdéses, hogy hány forduló után fogják felfüggeszteni a spanyol focibajnokság meccseit.

Szerintem nem fogják felfüggeszteni a bajnokságokat, véleményem szerint egyre többször lesz majd 3-0-ás, megállapított eredmény.


A tippem a másra ment. Valencia szerintem egyertelmu, a masik meg az Osasuna, de ez inkabb ilyen fun tipp.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum október 08, 2020, 18:48:42
A tippem a másra ment. Valencia szerintem egyertelmu, a masik meg az Osasuna, de ez inkabb ilyen fun tipp.
Ha a Valencia top6-ban zár, én nem is tudom mit csinálok.  :D Mondjuk betolok a 2021-es Karácsonyi alapba 100 ezer Forintot azonnal, hogy ne valami hülyeséget vállaljak. Majd fogjatok szavamon  ;D

Szerintem a százas marad a zsebedben. Kevés sótlanabb csapat van, mint ez a mostani Valencia. Hol vannak már Baraja vagy Claudió Lopez színtű játékosok a keretükben?!
Amúgy a Sociedadra és Getaféra tippeltem.


Idézetet írta: oakland23 Dátum október 09, 2020, 10:00:49
@TiB, @Pozzato

Ti hogy látjátok?
Valenciával kapcsolatban ugyanúgy, ahogyan Te.  :great:
Nem akarom elhinni, hogy ők top6-ban lesznek. Sevilla, Real Madrid, Barcelona és Atlético Madrid alap, hozzájuk kéne még szerintem is a Sociedad. Jó kis csapat lesz ez, ha teljesen összeszoknak, Alguacil jó, Zubimendi és López segíthet a középpálya mélységét megoldani, ha Silva nem bírna már annyit. Én mondjuk top4-be jósoltam őket, de összességében ez a Sevilla rendben van, szóval lehet maradnak az 5. helyen.

A hatodik csapat kapcsán Villarreal nekem inkább tűnik egy haveri társaságnak, mert Emery gyakorlatilag olyan játékosokat dolgozhat, akiket ismer már régebbről is (sokakat ő fedezett fel). Ez nem mindig jó. Bilbaóban szerintem nincsen több, Garitanónak is megvannak a korlátai, inkább mondanám őket kupacsapatnak, mint top6-ra esélyeseknek. Betis nekem talány, spanyol ligában anno Pellegrini nagyot ment a Villarreal - Malaga duóval, de utána a West Ham padján nem volt sikeres. Ahol Fekír az "agy", ott szerintem lesznek óriási hullámvölgyek. Granada lehet az egyik, aki versenyben lesz a top6-ért (6-9. hely valamelyike), de inkább a Getafét mondanám, akik odaérhetnek.

Pepe Bordalás célfocit játszik, ami ilyen mezőnyben kifizetődő lehet. Nekik azt tett be tavaly is, hogy ott volt az Európa Liga. Nehéz volt kezelni a kettős terhelést, mert pénzt is akartak keresni, de a keret mélysége nem volt meg hozzá. Azt hiszem, hogy a legerősebb csoportba kerültek az EL-be, utána hiába kerültek tovább, mindig belefutottak a késbe (Ajax és Inter). Ez a csapat a bajnokságra tökéletes, idén nincsen nemzetközi kupa sem, védelem sokat nem változott, szerintem rendben van, középpálya is, mehet majd a darálás (100-120 sárga lap adott  ;D). Ha jól emlékszem, az volt tavaly az egyik gond, hogy öreg és lassú támadóik voltak, most jött Abdoulay Diaby, aki nagyon gyors szélső, szinte csak futni tud meg cselezni. Juan Hernández szintén egy futógép, nagyon gyors, van LaLiga tapasztalata is, ha egészséges (amire tavaly nem mindig volt példa...), akkor simán benne van 30 meccsen 10-12 gól, ami óriásit lendíthet a csapaton. Végre tudnak gyors kontrákra játszani.

Szerintem a Villareal fog odaérni,mert jól igazoltak és eddig az eredményeik is azt mutatják hogy meglesz a top6 :ok:

Szerintem az alap, hogy Real, Barca és Atleti trió viszi a dogobót, hiába Messi, hiába nincs igazolás a Realnál, ezeknek a csapatoknak koronavírusra biztosított keretük van, ifiből olyan játékosokat tudnak felhozni, akik egy Celtában simán nyerőemberek lennének. A maradék három hely érdekes, én nem látok igazán értéket a top6 szorzókban, mert az oddsokhoz képest kaotikussá is válhat a csata.

Ütős a Sevilla, elvisz egy helyet, marad két hely. Nekem tetszik a Betis, fasza kis keretük van, máshol kiselejtezett, de sokra hivatott ügyes focistákkal. Pozzatónak igaza van Fekir terén, de én a teljes csapatot nézem, és tényleg ütős a névsor. Csupa spanyol sztárnevelés, akiknek ha úgy alakul a karrierjük, simán lehetnének Barca-, vagy épp Real-sztárok. Pellegrini is jó lehet a padon, bizonyítani akarja hogy nem balfék, ismeri a spanyol közeget, csak kár hogy nem nagyobb a Betis szorzója. Nálam a Villarrealnál kérdés, hogy mire jut Emery, én nem zárnám ki a lehetőségét, hogy december környékére megbukik például, de ha nem így lesz, és ráérez az összeállításra, akkor top6 alap kell hogy legyen.

Szerintem a Valencia mélyrepülését előre jelzi, hogy például Parejo ingyen távozott. Pár éve még azt mondta, hogy sosem cseréli le a Valencia mezét, erre most Villarreal játékos lett. Ennek a Valenciának össze kell omlani, hogy megújulhasson. Mindig a szívem csücske a Real Sociedad, ütősek sokszor, de ha gödörbe kerülnek, na onnan aztán hetek hónapok kellenek mire kijönnek. Ez valahogy a klubra jellemző sors vagy rontás, esetleg igazi művészlelkek nem tudom :D Pontosat nem tudok tippelni, mert a koronavírus kiveszi mondjuk egy hónapra Matát a Getaféból, aztán ugrik a szezon.

 LaLiga - Melyik csapat végez be a top6-ban? (Nálam a R. Madrid, a Barca, az Atletico és a Sevilla biztos)

Sociedad
    13 (34.2%)
Villarreal
    7 (18.4%)
Getafe
    4 (10.5%)
Betis
    8 (21.1%)
Bilbao
    2 (5.3%)
Celta Vigo
    1 (2.6%)
Granada
    2 (5.3%)
más
    1 (2.6%)

Ez lett a szavazás végeredménye, köszönöm mindenkinek, aki időt szánt rá, és írt, vagy csak bökött kettőt. A Sociedad 'nyert', aztán a a Betis és a Villarreal jön fej-fej mellett, és kapott 4 szavazatot a Getafe is.

Én a Getafét és a Betist gondoltam, ám rájöttem, hogy jelen körülmények között sok pénzt long term opcióra tenni nincs értelme. Elsősorban a covid miatt, ki tudja, meddig fut a bajnokság, meg milyen döntések születnek, ugye legutóbb a franciáknál a Lyon szívta be...

A Geta ellen szól, hogy Bordalás agyonhasználja azokat, akikben bízik, az előző évben is elfogytak a végére. Meg eleve nem túl bő a keret, ha ott beüt a Covid, akkor roggy. A Betis meg az egyik kedvenc spanyol csapatom, de ja, ahogy Poz is írta, Fekir azért a szélsőségek embere, egyik meccsen MVP, aztán kap egy buta pirosat, ráadásul nekem a Betis belső védői sem tetszenek, Bartra előző idényben hibát hibára halmozott, majd mentálisan összeomlott, Sidnei már túl van a zeniten, meg a Betisben nincs meg az a gyilkos ösztön, a nagyobb csapatok ellen pörög fel igazán, még mondjuk egy Geta ugyanúgy meg akar csapni mindenkit.

Ha a Getafére adna az unibet 3,50-et, tennék egy próbát, de így 2,50-en annyira nem kihagyhatatlan. A Betisre meg már tettem egy kis aprót, ha bejön jó, ha meg nem, akkor nem fáj.

Ami viszont elgondolkodtat, hogy Red a Valenciát húzta, és ha nem is top6, de top10 akár jöhet is, 2,25-ért. fiatal, agilis csapat, ha Kondogbia, meg Guedes magára találna, hát nem zárom ki, hogy stabilan a top10-ben a Valencia. Nem játszanak kupameccseket, szóval ha Paulista visszatér a védelembe, hát a top10 az bőven összejöhet. Más kérdés, hogy pénzt mondjuk nem mernék rá tenni olyan sokat, keveset meg lont termre minek...