NBA 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Előre írom, hogy hosszú lesz, sok-sok képpel, bocs.
Hardennek muszáj mennie, játékában szerintem egyáltalán nem zavarja őt az a "pár" plusz kiló. Érdemes megnézni Doncicot, aki úgy néz ki, mint egy jóllakott óvodás. Mindezek ellenére robbanékony (egy ideig még), palánk alá be tudja tolni a védőjét a testsúlya miatt. Az mondjuk már egy másik kérdés, hogy mire lenne képes szálkásítva, normális edzéssel és egészséges kajával (ahogyan arról Tusup is beszélt). Ezek előbb vagy utóbb, de sérülésekhez vezetnek, ezért kéne erősödnie a szlovénnak, de Hardennek szerintem már felesleges.

Szakáll 32 éves lesz, gyakorlatilag még 2-3 elit éve van a ligában, de az ő játékát a step back triplák (és a büntetők) teszik ki, amit szabályosan megakadályozni nehéz. Ekkor jön a fault. Védekezésben sosem volt elit, nettó emberhátrány, de pár meccsre régebben összekapta magát, most már ilyeneket se várjunk. Ezért is mondom, mindegy, hogy 100 kiló vagy 115 kiló. Neki el sem kell jutnia dobásig, hogy befújják a büntetőket.


Természetesen ezzel nem ő az egyetlen, aki ilyen módon jut el később pontszerzéshez, még csak nem is a legjobb a szegmensben, mert Chris Paul a koronázatlan király.



Ugyanakkor Hardennél annyi alkalommal van a labda, hogy szinte bármilyen úton-módon el tud jutni 30-40 pontig. Tavalyi szezonban, ha jól emlékszem az iso-arány 45% volt a támadásainál, abszolút első hely a ligában, ezekből 16 pont felett átlagolt (!), második helyezett valami 5-6 pont környékén (aki Westbrook volt, ha jól emlékszem). Ez mondjuk nem azt jelenti, hogy a csapata nyerni fog, hiszen 0-2-vel állnak most is, de Harden számai jók. Így lett kitalálva a Rockets játéka, D'Antoni nem hiába beszélt annyit vele, rá lett szabva minden. Az mondjuk jobban érdekel, mi lesz akkor, ha visszatér Wall és Cousins, mert Stephen Silas nem ilyen rendszerben gondolkodik.



Harden különlegessége szerintem az, hogy bárhová is megy, ezt a rendszert vinnie kell tovább, mert már csak ebben tudják őt megfelelően használni. Lehet, hogy catch and shoot-ként is jó lehetne, de luxus egy akár 50 pontra képes játékost limitálni. Ezzel viszont együtt jár, hogy nem beszélhetünk csapatjátékról, egyszemélyes Harden-show van minden meccsen. Borítékolható, hogy így nem lesz bajnok, ezért sem kell sok csapatnak. Ugyanakkor azt látom, hogy Harden játéka az alábbi két sztár valamelyikével működhetne esetleg: Jimmy Butler vagy Kawhi Leonard.

Butler az a tökéletes munkás, akire bármit bízhatsz, megoldja. A nagyobb gond azonban, hogy a kémia nem tudom milyen lenne abban az öltözőben, ahol Butler edzésmániás, míg Harden szabják az edzéseket, mert valamikor elutazik Vegasba szórakozni. Leonard már sokkal inkább jó megoldás lenne, Harden köré pakolni egy jól védekező csapatot, Leonard jó catch and shoot opcióból, megoldja a clutch szituációkat is, Hardennek így elég lenne 3,5 negyedet maximumom tolni, végét megoldaná Leonard. Ráadásul Kawhi nem szól bele mások életébe, nem is igazán érdekli őt semmi, szeretett San Antonióban az árnyékból dolgozni. Alapszakaszt Harden megnyomná - így végre Leonard tolhatná az általa kedvelt load managementet -, míg Leonard a PO-ban lenne elit. Köréjük csomó 3&D player és kész is a csapat. Az már itt is egy másik kérdés, hogy milyen tagokat lehetne köréjük tenni, illetve mennyi lenne a motiváció.

Lehet Harden bármennyire kövér, amíg tud dobni egy step back triplát és megoldja rafináltan a büntetőket, addig simán 30 pontokat fog szórni. Meccsenként minimum 8-10 büntetőt dobhat, ezekhez jönnek az egyéni megoldások, amiket nem fognak elvenni tőle az edzői, szóval már ebből meg is van a 25-30 pontja. Amíg az újkeletű statisztikai mutatókban is az élen áll Harden, mint például a PIPM (Player Impact Plus-Minus), addig nem valószínű, hogy komoly változás történik a játékában. Számomra inkább az a mérvadó, hogy a GM-ek nem feltétlenül akarják őt a csapatukba. Ráadásul Harden bekerült a leginkább ellenszenves játékosok táborába, amiben nagyban közrejátszott a büntetői mennyisége és kiharcolásuk milyensége.


Az a fenti lila csík... erős.

Szerintetek ki lesz az alapszakasz MVP-je? De játszuk úgy, hogy Doncicra és Giannisra nem lehet tippelni. Illetve kinek a szorzójában rejlik esetleg érték?


Ha így folytatja Doncic és Giannis, akkor nem lesz MVP-címük idén. Jelenlegi keleti első hely miatt simán lehetne mondani Embiidet, de ez még bőven változni fog, plusz Embiid a rövid alapszakasz és a zsúfolt naptár miatt, tuti tolja majd a load managementet. Kawhi Leonard dettó, így a jelenlegi nyugati első Clippersből ő is kiesik. Playoff P szintén a LAC-ból, amíg ilyen vállalhatatlan meccseket tesz le az asztalra, mint a Mavs elleni. Orlando hiába nyerné meg (de szerintem első hatban sem lesznek), szerintem tőlük nem választanának.

Ha mondani kéne pár játékost:
Indiana: Ez a csapat szerintem rendben lesz, de ezt írtam korábban is. Én tőlük akár konferencia döntőt is várok, annyira sokra tartom Nick Nurse segédjét, Nate Bjorkgrent. Sok játékos van náluk egy szinten, de ha egy embert kéne kiemelni: Domantas Sabonis. Apja is egy zseni volt, srác is kiváló, olvasgattam róla tavaly elemzéseket, ha ilyen ütemben fejlődik, tripla-dupla közeli átlagot hozhat majd. Ha ott lesznek a keleti első két helyen (Nurse is ott tudott lenni a Torontóval, mikor Bjorkgren volt a segítő), akkor könnyedén lehet, hogy szóba kerül Sabonis. Tudom, unortodox tipp, de 251-es szorzón, simán jó lehet még cashoutra is, ha adnak ilyen opciót.
Atlanta: Trae Young, ez egyértelmű. A dobógép, aki mögé most érkeztek jó védők, simán benne van, hogy 32-35 pont környékén átlagol majd. Ha jobban ülnek majd a triplái, akkor ez megoldható, 9 gólpassz is benne van, plusz ezzel a csapattal és McMillan segédedzővel ott lehet a keleti top3. McMillan ért a fiatalok fejlesztéséhez, védekezést is rendbe tudja tenni (Indiana...), és szerintem a szorzó is rendben van: 61.00.
Phoenix: Érdekes csapat lesz ez, mert úgy kezdtek 4-1-es eredménnyel, hogy Devin Booker nem jó (51.00). Öt eladott labda, pocsék hatékonyság triplából, mindössze 20 pontos átlag. Simán benne van a 30 pontos átlag, ha ezt tudnák tartani, akkor MVP-cím benne lehet egy jókora javulás után (51.00). Azért ő a buborékban is jó volt. Másik kérdés, hogy meddig képes tartani ezt a teljesítményt a Suns ebben a főcsoportban.
Portland: Lillard egyelőre nem elit, McCollum viszont jó, de neki meg nem hinném, hogy adnak ilyen díjat. Érdekes lenne, mert ebben a Blazersben ott a nyugati top2.

Tudom, ott van még Durant, LeBron, Tatum, Harden és a többiek, de azért figyelni kell arra is, hogy ki mennyit pihentet. Biztosra veszem, hogy 30-40 meccs környékétől elkezdődik a load management aktívan, LeBron 37 évesen ha lehoz egy 72 meccses alapszakaszt maximum közeli teljesítménnyel, akkor PO-ra gatya lenne, ahogyan Durant is a súlyos sérülése után. Utóbbi most próbál bizonyítani, majd jobb belátásra tér. Véleményem az, hogy valami fiatal játékosra érdemes fogadni, akinek ez lehet a nagy lehetősége. Zsúfolt másfél évük lesz, nem sokan fognak kockáztatni egy alapszakasz MVP-címért azt, hogy utána teljesen kikészüljenek a rájátszásra.


Trae Youngra gondoltam én is, őt mondjuk meg is pakoltam rendesen, nála a számok szerintem rendben lesznek, a kérdés, hogy milyen helyen zár a Hawks...

bet365-ön tettem több részletben Youngra, az első fogadásom 5000 Ft (41.00)-es odds, aztán most ott tartunk, hogy Young szorzóját a bet365 levitte 34.00-ra, és 1019 Ft-ot ajánl a cash out. Szóval logikát egyelőre nem látok benne.

Gondoltam én is rá, hogy pár outsiderre teszek nagyobb összeget, mint pl. Young is, de egyelőre megrémít a bet365-ön ez a cash out, hogy a fenébe ad rá 1019-et, hisz a szorzó esett, ráadásul egyelőre egyik top favorit sem teljesít kimagaslóan. Na jó, Westbrook, de 0-4 a mérleg :D

Lehet nem erőltetem annyira, viszont a Westbrook legtöbb tripla-dupla tipp egyelőre egész jól néz ki, szinte arra fogadtunk 6.00-oddson, hogy megsérül-e, vagy sem. Ha nem, akkor szinte 100%, hogy övé lesz idén a legtöbb tripla-dupla, megint kicentizte este  ;D

Meg MVP-re visszatérve attól félek, hogy lesz pár srác, akik simán kaphatnák az MVP címet, csak lesz mondjuk egy LBJ, aki hozza a szokásos számait, a Lakers nyeri nyugatot, aztán neki van olyan respektje, hogy odaadják neki. Kicsit mint focinál az aranylabda, kaphatta volna Robben anno, Iniesta, meg sokan megérdemelték volna, aztán mindig Messi vagy CR kapta... Attól félek, hogy hiába húzok be pár outsidert, köztük majd oszlanak a szavazatok, aztán James megnyeri  :D ÁÁá, hagyom is, de tényleg köszi a hozzászólást. Youngban legalább megerősítést nyertem, bár kétlem, hogy például neki is odaadnák.

Jayson Tatumre tippelek, persze ahhoz a Bostonnak is nagyon jónak kell lenni.
Másik meglepetés tippem pedig Nikola Jokic a Denverből. Nála viszont az erős hátrány, hogy magas embernek nem szokták odaadni.

Idézetet írta: oakland23 Dátum január 01, 2021, 11:54:57
Meg MVP-re visszatérve attól félek, hogy lesz pár srác, akik simán kaphatnák az MVP címet, csak lesz mondjuk egy LBJ, aki hozza a szokásos számait, a Lakers nyeri nyugatot, aztán neki van olyan respektje, hogy odaadják neki. Kicsit mint focinál az aranylabda, kaphatta volna Robben anno, Iniesta, meg sokan megérdemelték volna, aztán mindig Messi vagy CR kapta... Attól félek, hogy hiába húzok be pár outsidert, köztük majd oszlanak a szavazatok, aztán James megnyeri  :D ÁÁá, hagyom is, de tényleg köszi a hozzászólást. Youngban legalább megerősítést nyertem, bár kétlem, hogy például neki is odaadnák.
Amit írsz, tényleg megvalósulhat, mert ugye kiéleződött a Jordan vs James GOAT-vita. Reálisan nézve ez lehetne az utolsó éve egy alapszakasz MVP-re - amivel beérné MJ-t -, de én úgy érzem, LeBronnak fontosabb a rájátszás és az ötödik gyűrű. Emlékszem, már tavaly is nagy volt a kampány, hogy neki kell nyernie. Nehéz kérdés tényleg, mert voltak már fura díjazottak az elmúlt évtizedekben.

Én látok értéket Young győzelmében, a jó öreg Derék Rózsi volt így, mikor 2011-ben behúzta a címet. Valami hasonlót képes lehet letenni Young is. Akkoriban a Bulls jól védekezett Thibodeau alatt, Rose egyéni villanásai kellettek, hasonló lehet a felállás Atlantában is.

Regen konnyebb volt, alapszakaszt, vagy esetleg focsoportot kellett nyerni a cimhez nagy szazalekban.

Mostanaban mar odaadjak csoportgyoztes csapatban jatszonak is.

Az Atlantas gyerek csak akkor johet szoba, ha nyerik a csoportot, talan ezert a kis cashout, ugy veszik , hogy beraktad egy konzervdobozba a rarakott zset, es meggyujtottad.

érdekesen kezelik a cash outot long termnél, például 2.10-en megraktam 100K-val a Huesca kiesését, aztán most 88K-t tudnék felvenni úgy, hogy kikaptak azóta a Celtától, és a riválisok egész jól játszottak, még az eibar is pontot csórt a Barca ellen. Szóval a helyzetem javult, a tippem erősebb lett, és mégis a 100K-ra, amit 2.10-re tettem most 88-at tudnék kivenni, miközben 1.90-re esett az odds. Mondjuk eszembe nem jut kivenni, mert a Huesca kiesik, csak így érdekességképp

Harden miért csak csere?   ???

Későn kapcsoltam a sport2-re.

Idézetet írta: csatarid Dátum január 02, 2021, 23:28:45
Harden miért csak csere?   ???

Későn kapcsoltam a sport2-re.

Bokasérülés. Jó hogy meccs előtt fél órával még nem volt baja. Majd 6 tizedet emelkedett a szorzó rájuk.  :(

Sokan éreztük, hogy Curry tol egy "öröm" szezont, ahol vagy meglesz a PO, vagy nem, de legalább szórja majd a pontokat. Megkockáztatom, hogy jobb triplázással a 70-80 pont is benne van még ebben a szezonban az egyik meccsében (ha jól emlékszem, talán még lőttem egy tippet a pontkirályi címére is). Képes rá, szerintem ő is érzi. Ennyi bajnoki címmel már megtehet bármit, még csak 36%-kal triplázik, feltornássza 40% fölé, meg is lesz 33-35 pontos átlaga, ha nem lassít, de miért tenné?
https://www.youtube.com/watch?v=xSs4yUZhb-I

A 105 zsinórban beszórt tripla sem semmi. Én konkrétan keresem a trükköt a felvételen, de nem nagyon van  :D
Hihetetlen.

De az is hihetetlen, hogy ha Rusty nem csinál tripladuplát, akkor nyernek :D

Nincs azon vágás vagy trükközés, megcsinálja simán.  :laugh:  Van ez a videó, ahol különböző edzéseken dobálgat, nincs sok kihagyott dobás ott sem...
https://www.youtube.com/watch?v=IqIRDgNoKBU

Amúgy volt videó róla a MasterClass csatornán is - amire nem árt néha rápillantani, akadnak jó tartalmak sporton kívül is -, de akad róla pár workout is más csatornákon, hogyan szokott edzeni. Eléggé sok innovatív ötlete volt a Warriors stábjának (és Currynek is).
https://www.youtube.com/watch?v=dcDW6drsnEo

Kezdetben kedveltem, aztán volt egy korszaka, amikor nem, majd jött a YouTube csatornája, ami sokat segített abban, hogy rájöjjek, ez a gyerek csak azért volt olyan laza, mert a való életben is az, mindamellett intelligens, érdekes interjúkat csinál. Nem lepődnék meg, ha pár év múlva politikai pályára lépne. Obamával beszélget az apaságról, Michelle hatásáról Obamára vagy épp a vezetésről.
https://www.youtube.com/watch?v=ue8i6F2zHn4

Nekem tetszett a sorozata is (5 Minutes from Home), különösen, amikor Nipsey Hussle volt az interjúalany.
https://www.youtube.com/watch?v=x7i52u__Nro

Nincs Durant, nincs győzelem se?

Kevin Durant önhibáján kívül, kénytelen pár mérkőzést kihagyni.  Olvasd tovább