Biathlon 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Powell Dátum február 12, 2021, 15:19:16
Úgy látszik a karma most szépen visszaveszi amit adott.Laegreid érthetetlen módon nagyon gyengén futott...1 büntetőkörrel jobbat ment Filliot Maillet...az a durva hogy se Boe se Samuelsson nem futott úgy mint a francia amire semmi jel nem utalt...1,8 másodpercen múlt a tipp.Leginkább az a dühítő hogy pont a francia futott ennyire jól.még Laegreid futását aláírom.
A verseny többi részéről.Ponsilouma már az elején feladta a leckét azzal,hogy hibátlanul lőt és számomra biztossá vált hogy,csak Joahnnes Boe állíthatta volna meg.De az új fegyvere Boenek elhiszem,hogy állóban segíti a stabilitást,de ha fekvőbe ront ahogy most is tette nem sokat ér.A legjobb formáját hozza nagyjából mindenki az élmezőnyből.Jaquelin bomba formája nem meglepetés neki még tuti kinéz 1-2 érem.A németek a gyenge lövészettel el is tüntek a süllyesztőbe..
Destiuex dobogója meglepetés,főleg hogy ennyire jól futott őrület..1 másodpercel megelőzte Jaquelint.

Dale se volt rossz.. nyerhetett volna ha nem rontja a 9.lövését. Azon kevesek egyike volt aki az utolsó körben jobbat ment Ponsi. Hibátlannal pont fej fej mellett mehettek volna.

Igazad van @MessiÁs ,ha hibátlan akkor tized másodpercek döntenek közte és Ponsilouma között.

Preuss, Franziska - Alimbekava, Dzinara:a lövészetük közel azonos,de futásban egy büntetőkörnyi előny is benne lehet.Preuss legstabilabb versenyszáma a sprint.Alimbekavánál hatalmasak a szórások.Azonos lövőhiba esetén is a német jön ki jobban.A váltóban borzalmasan lőtt Preuss emiatt még inkább úgy vélem,hogy ma jól fog lőni.Preuss 1,6

Idézetet írta: Powell Dátum február 13, 2021, 13:22:24
Igazad van @MessiÁs ,ha hibátlan akkor tized másodpercek döntenek közte és Ponsilouma között.

Preuss, Franziska - Alimbekava, Dzinara:a lövészetük közel azonos,de futásban egy büntetőkörnyi előny is benne lehet.Preuss legstabilabb versenyszáma a sprint.Alimbekavánál hatalmasak a szórások.Azonos lövőhiba esetén is a német jön ki jobban.A váltóban borzalmasan lőtt Preuss emiatt még inkább úgy vélem,hogy ma jól fog lőni.Preuss 1,6[/b]
Elég komoly széllökések voltak a verseny alatt.Ennek ellenére elég jól lőttek azért.Preuss kb 20 másodpercet várt az állóban hogy az 1 hibája mellé ne gyűjtsön többet.Alimbekava sokat rontott és a futóideje se az igazi.
Eckhoff hibátlanul lőtt így nem volt kérdés,hogy nyeri a versenyt bár Hermann ha hibátlan elkaphatta volna,de a némettől már ez is egy csoda volt.Roseiland álló lövészet bizony továbbra is döcög.Sajnálom,hogy Hauser kettőt rontott,mert egy hiba esetén még sűrűbb lehetne az élmezőny akik ráadásul jó futók..így se lehet ok panaszra szerintem.Chaveilert nem nagyon láttam párosításban,de megint eljátszotta mint a múltkor a tömegrajtos után.Borzasztó verseny után egyből dobogó.A két meglepetés ember Sola dobogó ami elképesztő és Vitozzi aki ideji legjobbját tette oda ezzel az 5.hellyel.Braisaz nagyon gyenge futóidőt produkált nem tudom mi lehet a gond.Simon pedig szétlőtte magát.Hanna Öeberg versenyén bizony meglátszott hogy szétfutotta magát a vegyes váltón,mert ettől jobban fut azért.Nagyon város lesz az üldözéses.

Eder, Simon - Eliseev, Matvey:futásban egy kicsivel jobb az osztrák az elmúlt versenyeken.Lövészetben a mezőny 3 legjobbja között van Eder.Eliseev sem rossz lövő,de ugyanannyi hiba esetén is jobb az osztrák.Eder versenyében a hibátlan lövészet is benne van.Ha holnap erős szél lesz akkor pláne a jó lövőknek fog kedvezni persze ez a része kérdéses.Eder 1,55

Hauser, Lisa Theresa - Preuss, Franziska:tegnap nem lőtt jól Hauser a mostani formáját nézve ezért ma meglepő lenne ha ismét betlizne.lényegesen jobb futó és stabilabb lövőnek tartom,mint a németet.Ahol négy lövészet van ott 3-4 hibával lehet számolni a németnél.Hauser 1,65

Idézetet írta: Powell Dátum február 13, 2021, 20:07:39
Eder, Simon - Eliseev, Matvey:futásban egy kicsivel jobb az osztrák az elmúlt versenyeken.Lövészetben a mezőny 3 legjobbja között van Eder.Eliseev sem rossz lövő,de ugyanannyi hiba esetén is jobb az osztrák.Eder versenyében a hibátlan lövészet is benne van.Ha holnap erős szél lesz akkor pláne a jó lövőknek fog kedvezni persze ez a része kérdéses.Eder 1,55[/b]
Az orosz az elején ellőtte magát mivel rögtön 3 hibával kezdett utána már hiába volt hibátlan Eder lövészete most is borzasztó stabil.Jacquelin érmére nem sokat kellett várni. ;D Simán megnyerte..
Hibátlanul és úgy lőtt,mint egy gép :o.Samuelsson lefutotta Boet.A norvégnak nagyon nem megy az egy vs egy párharcok.Akik előről indultak egyébként nagyon jól lőtt összeségében.Ponsilouma lőtte el magát,de elég rendesen,meg Dale szétlőtte magát.A németek nem csak futni lőni sem tudnak..Doll 6 hiba,Pfeiffer 4 ,Kuehn 7.Claude a 41.helyről feljött a 12.helyre azért az is megér egy :beerchug:
Filliot Maillet lényegesen jobban fut mint akár Antholzban.
A váltóban felköthetik a gatyát a norvégok.

Idézetet írta: Powell Dátum február 14, 2021, 11:51:40
Hauser, Lisa Theresa - Preuss, Franziska:tegnap nem lőtt jól Hauser a mostani formáját nézve ezért ma meglepő lenne ha ismét betlizne.lényegesen jobb futó és stabilabb lövőnek tartom,mint a németet.Ahol négy lövészet van ott 3-4 hibával lehet számolni a németnél.Hauser 1,65
Eckhoffot ma se sem lehetett megfogni.Azért meg kell hagyni a lövészete sokat stabilizáldótt,mert egy pár éve nem igen tudott volna két versenyt egymás után így odatenni.Hauser és Preuss is óriásit ment.Hauser jobb lövészetének köszönheti hogy előrébb végzett.Hermann nem futott jól viszont.Wierert sajnáltam,mert a 20.helyről majdnem meglett a dobogó hibátlan lövészettel csakhát a sprintet nem kellett volna ennyire elszúrni.Hinz szutyomban szépen feljött a 6.helyre.Hanna Öeberg a vegyes váltóban jó volt,de egyébként szerintem nem szerez érmet sem esetleg a váltóban.Roseiland álló lövészete ebben a szezonban a vesztét okozza az egyértelműen látszik.DAvidova 4 hiábával is 12.helyet javított azért se piskóta.A nap legnagyobb vesztese egyértelműen Sola aki 8!hibával el is tűnt.Egyszer volt Budán kutyavásár esete.

Vitozzi meg 10-et hibázott!És ha már az olaszoknál tartunk :a férfiaknál Bionaz 13-at hibázott,de nem lett utolsó!

Haecki, Lena - Gasparin, Selina:Haecki stabilabb és jobb lövő,mint Selina.Ráadásul jobb futó is és mivel nagyon hosszú verseny azonos hibánál is Haeckinek kell előrébb végeznie.Haecki 1,72

Néhányan elképesztően gyengén futottak. Nem is értem, ha fáradtak, minek indulnak?  Herrmann, Olsbu, Chevalier..

Hála Isten nem tettem semmit, mert megint buktam volna.

#130 február 16, 2021, 13:32:27, Powell
Idézetet írta: Powell Dátum február 16, 2021, 09:27:53
Haecki, Lena - Gasparin, Selina:Haecki stabilabb és jobb lövő,mint Selina.Ráadásul jobb futó is és mivel nagyon hosszú verseny azonos hibánál is Haeckinek kell előrébb végeznie.Haecki 1,72
Sajnos a futást elnéztem,mert az utóbbi versenyeken jobb volt Selina,mint Haecki.Azonban hogy így lőjön az akkor is váratlan volt,mert egész szezonban nem volt olyan hogy legalább 3at ne rontson 4 lövészetben.Még két lövészetben is sokszor összehozott 3-at.
Davidova győzelme is óriási meglepetés főleg ebben a versenyszámban hogy hibátlanul lőjön egy Ft-ot nem adtam volna.Öeberg eredménye is meglepő volt,mert a váltón kívűl sokat rontott.Hauser az érmet az utolsó lövészetben sikerült elbuknia.Wierer elég jól futott magához képest.Hermann pedig borzalmasan futott.Tandrevold dobogójának örülök,mert ez a szezon elég hányattatott volt.Chaveiler nagyon lassú volt,már az üldözésesben is látszott eléggé elfogyott..

Amit írtál 3at rögtön nekem is kettő szemet szúrt. :ok: Roseiland nem futott rosszul szerintem ugyanazt mente,mint Davidova kb

#131 február 16, 2021, 13:52:01, MessiÁs
Egészen egyszerűen amit nem tudok hova tenni, az osztrákok és az ukránok futása. Hogy a francba lett egy gyenge futóból mint amilyen Hauser volt elit futó. Ugyanez a bőven 30+os Pidrushnara. Utóbbinak nem is az összideje, hanem az utolsó körei. Mostanában lefutja az utolsó körben Herrmannt, Olsbut, és kb mindenkit. Egy olyan valaki, akit anno Neuner 30-40mpről is hátba csapott az utolsó körben. Oké, Neuner elit volt, de Pidrushna és Hauser akkoriban és később hibátlanként se végzett a top10ben sokszor.

Ne mondja nekem senki, hogy egyik évről a másikra ekkorát lehet javulni. Röhej.


Érdekes, hogy az osztrákok nem egyszer buktak már meg doppinggal, elég emlékezni a seefeldi razziára . Az ukránokról meg nem is kell semmit mondani.

Pidrushinát én úgy emlékszem el is tiltották annak idején,de lehet rosszul emlékszem.Arra viszont tisztán emlékszem,hogy Pidrushinánál többször volt már ilyen hogy egy-egy versenyen űridőt futott.Ami mindig finoman szólva is furcsa volt számomra,mert előtte is bűn rosszul futott meg utána is és nem 10-15 másodpercekről van szó.Az ukránoknál,oroszoknál mindig voltak gondok,ahogy mondod.

Én Iourieva-ra és Sleptsovára emlékszem, akiket dopping miatt tiltottak.

#134 február 16, 2021, 17:26:14, MessiÁs
Shipulin, Pyleva (kesobb Medvedtseva) Vilukhyna

Ez csak harom aki eszembe jut.

De pont par hete olvastam egy cikker hogy az IBUnal a vezeto es masik magasrangu hogyan hunyt szemet az orosz dopping felett, amirol tudomasuk volt. Azt allitjak egyebkent hogy nem csak az oroszok csalnak hanem kelet Europa. Szoval feheroroszok, ukranok stb.


Szoval ami pozitiv eredmenyeket eltusoltak, azok nem mar nem fognak kiderulni. Nyilvan meg volt a modszeruk, hogy hogyan csereljek ki valaki pozitiv mintáját egy negativra, igy az utolagos ellenorzes mar semmir nem er. Igy uszhattak meg az ukranok, fehéroroszok.