PDC Darts Világbajnokság 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 december 16, 2020, 12:42:19, robmiller
A tegnapi nyitónap margójára!

Az első meccsen az jött, amit vártam! Gilitwalának már az nagy szó volt szerintem, hogy kvalifikálni tudta magát, így számára ajándék volt ez a meccs. West tükörsimán hozta a kötelezőt. 3:0.

Steve Beatoné volt az este fiaskója. Bevallom már a bevonulásakor bajt éreztem. A közeli képen elsőre azt hittem, hogy nem sokkal a meccs előtt sírt olyan volt az arca, s lehet csak nekem tűnt fel, hogy picit mintha sántított volna. A brazil Portela ezzel szemben égett a motivációtól, hogy karrierje egyik legnagyobb sikerét érje a 64 közé jutással. Beatonnak ugyan 0:1-es szettállásnál volt még sansza, hogy 1:1-re módosíthasson, ám döntő pillanatokban nem tudta kihasználni a lehetőséget, majd 0:2-től totálisan feladta az angol. Számomra csalódás volt a játéka, amit mutat is 84 körüli átlaga, valamint, hogy nem volt 180-as a meccsen. Azért Portela teljesítményétől sem kell elszállni, érezni lehetett a brazilon a színpadi VB-lázt. Meglepődtem, hogy szinte zokogott a győzelmekor...azt sejtem, hogy talán más is lehet a háttérben, nem csak a győzelem miatt érzékenyült el ennyire, de ki tudja. Ma este Durrant már jóval keményebb dió lesz neki!

Jeff Smith-Keane Barry meccset fél szemmel követtem, de nem lesz rossz ez a Barry gyerek, bár nekem kicsit hanyagnak tűnik a dobóstílusa. Furcsa, mindenesetre van benne potenciál, ami más kérdés, hogy most ez mutatkozott meg győzelemben. Smith nekem egyelőre fekete ló, jó kis meccset tolhatnak ma délután Chris Dobeyval!

Végezetül a Grincs, vagyis Peter Wright meccse volt nekem az este fénypontja. Nemcsak azért, mert idestova 7 éve, a 2014-es VB-menetelése óta a kedvencek kedvence, hanem mert egyértelműen West elleni meccsétő voltl várható a legszínvonalasabb csata. Talán Snakebite szerencséje az volt, hogy az angol bealudt az első szettben, majd a másodikban kezdett el éledezni, de ekkor már a világbajnok 2:0-lás előnyben vonult szünetre. West annyira nem volt ott fejben, hogy még azt is elfelejtette, hogy Covid van, rossz asztalhoz ment oda, és beleivott Wright ásványvizes üvegébe! Óriási jelenet volt, aki teheti nézze vissza neten...simán egy szilveszteri poénos válogatásba bekerülhetne!!  ;D
Visszatérve a meccsre, a harmadik szettől már érezhető volt, hogy West beindul. Rögtön két 180-as dobással indított, de a 9 nyilasra a 7. nyil a sima 20-asba ment. Ezt követően elkezdett feljönni, s Wright megingott. Jöttek a tripla nélküli körök, s West szépített. 2:1-nél kis ideig volt olyan érzésem, hogy baszki ezt az angol döntő szettre visszahozza, amikor megmutatkozott, hogy nem véletlen klasszis a skót. Kulcsfontosságú pillanatokban hozott két 100 feletti kiszállót, ami azért visszahozta az önbizalmát, míg Westnek mentálisan ezek nem jöttek jól. A vége 3:1, és azt mondhatom, hogy sokak örömére a regnáló világbajnokot karácsony után is láthatjuk. Feltűnő, bohókás jelmezeivel, és abszolút pozitív személyisége kell erre a rendhagyó, nézők nélküli tornára!

Ma folytatódik a "buli" délután 13:00-tól, a nap előzetesét pedig a főoldalon olvashatjátok! Sajnos mától már nézők nem lehetnek jelen a Palaceban.... :-\

#16 december 16, 2020, 17:09:24, robmiller
A délutáni etap utolsó meccsén Dobey hátrányban van Jeff Smithszel szemben az első szett után. Úgy vélem, hogy az angol javítani fog, és ha nem is nyer, de szoros lesz a befutó.

Live-tipp
Dobey +1.5 hendikep @1.57 3:2

Attól aki az elmúlt két VB-n a 16 közé jutott, s igencsak kvalitásos player, többet várok!

Idézetet írta: robmiller Dátum december 16, 2020, 16:24:10
A délutáni etap utolsó meccsén Dobey hátrányban van Jeff Smithszel szemben az első szett után. Úgy vélem, hogy az angol javítani fog, és ha nem is nyer, de szoros lesz a befutó.

Live-tipp
Dobey +1.5 hendikep @1.57

Attól aki az elmúlt két VB-n a 16 közé jutott, s igencsak kvalitásos player, többet várok!

Nyilvan barmi lehet meg, de Dobey hozza az egesz eves formajat es gyengelkedik...

Szep volt Rob, a regi Dobey jatszott 0:2 utan! :D en nagyon tudnek orulni, ha ilyen jatekot hozna ujra, mert nagyon szeretem nezni ha jol jatszik.

Idézetet írta: peshark Dátum december 16, 2020, 16:58:08
Szep volt Rob, a regi Dobey jatszott 0:2 utan! :D en nagyon tudnek orulni, ha ilyen jatekot hozna ujra, mert nagyon szeretem nezni ha jol jatszik.

Köszi szépen! :beerchug:
Nálam az volt a forgatókönyv 0:1-nél, hogy egyenlít. Éreztem, hogy szoros lesz, csak nem azt, hogy ez lesz a menetrend. A második szettben még 2:0-ig a terveim szerint ment minden, aztán amikor Smith megfordította, akkor le is mondtam az egészről 0:2-es szetthátránynál. Aztán amikor szépített 1:2-re ott már tudtam, hogy a 2:2 tuti meglesz, de azt nem gondoltam volna, hogy meg is nyeri a semmiből!

Exkluzív ajánlat a darts vb-re!

Fogadj 4-szer a darts-vb mérkőzéseire egyenként 1500 forint értékben, és a negyedik lezárult fogadásod után egy 1500 forint értékű ingyenes fogadásban részesülsz.

Az ajánlat csak azon játékosokra érvényes akik a Sportfogadas.org által regisztráltak az Unibetre!

További részletek

Még nem rendelkezel Unibetes számlával?

Regisztrálj általunk az Unibetre, s a 10 000 forint értékű befizetési bónusz mellett egy 5000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülsz! Sőt, december 20-ig ha általunk regisztrálsz, akkor még az előbbiek mellett külön egy 2 x 2500 forint értékű ingyenes fogadás is rád vár. További részletek


Kíváncsi vagyok, hogy a nézők hiánya hogyan befolyásolja majd az átlagokat, 180-akat stb.; pár nap és kiderül ???

Idézetet írta: Latzka Dátum december 16, 2020, 20:32:47
Kíváncsi vagyok, hogy a nézők hiánya hogyan befolyásolja majd az átlagokat, 180-akat stb.; pár nap és kiderül ???

William O'Connor ma délután a meccse után ecsetelte, mennyire szar ez így és hogy úgy érzi magát, mintha egy hétvégi Players Championship fordulón lenne.. Hát na, ha jobb nincs, muszáj leszünk ezzel beérni... De amúgy egyértelműen kevésbé élvezhető így, akármennyire is lesznek jó meccsek és remek átlagok..

#23 december 17, 2020, 07:59:31, robmiller
Szerdai napról tömören - ahogy én láttam!

Pazar tűzijátékkal indult a második nap! Joyce és Sedlacek igazi adok-kapokba ment bele, előbb a cseh darált, majd Joyce, majd újra Sedlacek. Elmentek egészen döntő legig 2:2-es szettállásnál, ahol Joyce óriási szerencséjére a csehek ásza nem tudta megdobni a kiszállót! Érzésem szerint jobban megérdemelte volna a továbbjutást, mert kettejük közül szerintem ő játszott magához képest jó formában...de hát ilyen ez a darts.

Számomra a következő két csörte, a Ross Smith - David Evans, valamint a Willie O'Connor - Niels Zonneveld meccsek kissé unalmasan teltek. Előbbinél Evans ugyan jól hozta tömeget, de kulcsfontosságú pillanatokban a kiszállózásoknak rendre csődöt mondott. Mindenesetre a 3:0-lás eredmény csalóka, aki nem látta a meccset, de tény, hogy Smith abszolút jogosan jutott tovább. Míg az utóbbi meccsen én személy szerint a fiatal hollandtól egy picivel több ellenállásra számította, de hát O'Connor könnyedén lejátszotta a debütáló németalföldit. Mindkettő 3:0.

Arról, hogy ne aludjak be délután Chris Dobey gondoskodott Jeff Smith elleni meccsével. Az utóbbi két évben mindkétszer neggyeddöntőig eljutó angol ugyanis pillanatok alatt 0:2-es szetthátrányt szedett össze. Lentebb olvasható is, hogy 0:1-nél kötöttem fogadást viszonylag jó oddson kínálták a +1.5-ös hendikepes sikerét, amiről percek után úgy gondoltam, hogy ment is a tét a levesbe. Ám még időben megrázta magát a srác, és valami elképesztő javuláson átesve visszahozta hátrányát! A 2:2-es egyenlítésnél pedig már tudni lehetett, hogy ezt innen nem engedi ki Dobey. Neki egyre jobban megjött az önbizalma, és a kedve, záporoztak a tömegek és a kiszállói is sínre kerültek, míg Smithnél érthetően bejött a mentális feszültség, és Dobeytól ellentétesen fokozatosan esett vissza játéka. A vége 3:2 Dobeynak...túlestünk a VB eddigi legjobb csörtéjén!

Az esti etapot sajnos nem láttam, de ahogy vártam Max Hopp szépen hozta Mathers ellen az első kört, a Rydz-Bailey eredménynek szintén örülök, mert egyrészről Rydzet jobb játékosnak tartom, másrészről pedig azért mert Bailey Pipehoz hasonló stílusa nem nyújtja már tovább a műsoridőt!

Láttam, hogy Durrant is tükörsimán verte Portelát. Gondolom a brazil ráfeszült, hogy topkategóriás játékossal meccsel, és mentálisan már nem működött olyan jól, mint Beaton ellen! Bár itt látszik inkább, hogy Beaton kedden mennyire formánkívül volt, nem pedig Portela hengerelt. Ahogy néztem az értékeket és a kommenteket, Durrant játéka messze nem volt az igazi még, s állítólag nem is örült igazán a sikernek. Biztos vagyok benne, hogy az őszi Covidos időszaka nagyon megterhelte erőnlétileg is. A Grand Slamen talán (?) szabályosan pofozógép volt még, s úgy tűnik, hogy egyelőre még nincs topformában! De ezzel a sikerrel megint nyert bő egy hetet karácsony utánig! Szerintem lesz ez nála még jobb is!

Egyedül azt sajnálom, hogy nem láthattam Lisa Ashton játékát. Fél szemmel mikor ránéztem a telefonomra, láttam, hogy 0:1-es szettelőnye is volt, és a 3:2-es vereség igen szoros befutóról tanúskodhat! A vereség ellenére megint bebizonyosodott, hogy tartani kell a hölgyektől, még a közönség hathatós támogatása nélkül is!

A mai napot már reményeim szerint teljesen követni tudom. Sajnos a főoldalon nem olvasható előzetes csütörtökre egy belső technikai hiba folytán, ami tegnap este jelentkezett. Elkészült az előzetes időben, ám egy hiba miatt sajnos elveszett az iromány! Viszont ez a "pofon" jókor jött nekünk, mert így tanultunk belőle, s minden írásról készül egy plusz, külső biztonsági mentés , hogy többször ilyen ne forduljon elő, s a torna folyamán egy napon se maradjunk napi beharangozó nélkül!

#24 december 17, 2020, 08:37:46, robmiller
Kis érdekesség, amiről érdekelne a véleményetek 180 kapcsán - IS!

Ugyebár mindig kiemelten figyelik, hogy a VB-ken hány darab 180-at hoz össze a mezőny összességében! A világbajnokságokon a rekord a tavalyi tornához kapcsolódik, amikor 828 alkalommal kellett a speakernek üvöltenie! Ez a rekord annyira nem meglepő, hiszen tavaly óta nem 72 fő indul neki a történetnek, hanem 96!
Arra leszek kíváncsi, hogy most idén vajon túl tudják-e szárnyalni ezt a 828-as határt? Néztem, hogy az eltelt két napban 12 csörtét bonyolítottak le, melyeken 63 maximális érték született úgy, hogy ha kissé kisarkítjuk a dolgokat, egyelőre többségében a mezőny "gyengébbik" fele állt tábla elé, s az igazán nagy sószórók még készülődnek - Michael Smith, Simon Whitlock, Michael van Gerwen, Dave Chisnall stb.
Kerestem opciót a fogadóirodáknál, hogy esetleg lehet-e rekorddöntésre fogadni, de nem találtam ilyen lehetőséget egyelőre sehol. Ez az "agymenés" Latzka és peshark diskurzusa kapcsán született meg, hogy vajon a nézők nélküli - egyelőre karácsonyig - meccseken jobban fognak-e teljesíteni ilyen téren is a playerek, avagy pont, hogy a crowd adrenalinövelő őrjöngése nélkül kevésbé fogják szórni?

Na de utánanéztem, hogy a tavalyi VB-n 12 meccs után mi volt a helyzet ezen a téren, és mit ad Isten? Pontosan 63 darab maximális érték született ilyenkor 2019-ben is! Egyrészről hihetetlenek ezek az egybeesések, másrészről pedig úgy fest, hogy ez a járvány-mizéria egyelőre a 180-as tendenciára nem hatott ki, s ahogy vizslattam az átlagok terén sincs komolyabb visszaesés. Úgy tűnik a számok most még tojnak rá, hogy van-e crowd, avagy nincs.

Fu Rob, nekem ez mindig a lutri temakore. Szerintem iden nem fognak amugy megdolni a max rekordok. Tovabbra is tartom, hogy a hangulat azert sokat szamit es egy-egy jobb meccshez igenis kellenek a szurkolok is. :) Nyilvan lesznek 30+ maxot hozo meccsek meg miegymas, de maga az alap szinvonal szerintem egy kicsit lentebb lesz a szokasosnal. Aztan ne legyen igazam es lassuk a valaha volt legjobb vb-t..

Idézetet írta: peshark Dátum december 17, 2020, 09:45:54
Fu Rob, nekem ez mindig a lutri temakore. Szerintem iden nem fognak amugy megdolni a max rekordok. Tovabbra is tartom, hogy a hangulat azert sokat szamit es egy-egy jobb meccshez igenis kellenek a szurkolok is. :) Nyilvan lesznek 30+ maxot hozo meccsek meg miegymas, de maga az alap szinvonal szerintem egy kicsit lentebb lesz a szokasosnal. Aztan ne legyen igazam es lassuk a valaha volt legjobb vb-t..

Én is totálisan egyetértek, hogy kell a crowd! Ez kétségtelen! Csak most statisztikai aspektusból közelítettem a dolgot. Majd a torna után megnézzük, hogy a mi helyzet, de én is remélem, hogy nem lesz látványosan gyengébb a színvonal!

Idézetet írta: robmiller Dátum december 17, 2020, 09:48:50
Én is totálisan egyetértek, hogy kell a crowd! Ez kétségtelen! Csak most statisztikai aspektusból közelítettem a dolgot. Majd a torna után megnézzük, hogy a mi helyzet, de én is remélem, hogy nem lesz látványosan gyengébb a színvonal!

Érdekesek ugyan az ilyen 180-as meg kiszállós stratégiák, de nálam igazából sosem voltak használhatóak a VB-n. :D Meg hát nyilván te is tudod, hogy igazából 1 mm-ek, amelyek olykor a 180/140/135/123 sorsáról döntenek... Nem tudom úgy élvezni a meccset, ha azért szurkolok, hogy nehogy sokat vagy éppen sokat dobjon valaki a maxból. Ilagan meccsre beírtam Ilagan több maximumát, mert dolgozok délután és nem fogom látni és idegeskedni rajta.. ;D

Én is hasonlóan gondolkodom már több évnyi tapasztalat után! Ritkábban fogadok dartsra, mint korábban, és azt vettem észre, hogy ezen a téren egyre inkább a kimenetel felé megyek el élőzésben! Vagyis elkezdem nézni a meccset, aztán ha úgy alakul a forgatókönyv, mint pl. tegnap Dobey esetében, hogy az általam favorizált játékos hátrányba kerül, s esetleg már value-kategóriát meghaladja az odds, akkor fogadok. Persze tegnap azért volt rizikós a tipp, mert ugyan az jött, hogy a favorit hátrányba került, viszont nem az addig mutatott gyenge játékát vettem alapul - hibásan -, hanem egy prekoncepcióval éltem, hogy hátha feljavul a játéka! Szerencsére végül ez bejött, de itt már azért Fortuna keze is nagyon kellett!

Összegezve, én is egyre jobban ott vagyok, hogy elsősorban nézni, élvezni akarom meccseket, s ha valamelyik közben megszáll az ihlet, és az ötlet ráadásul value-kategóriában van, na akkor odateszem.

Aki szereti a dartsot, annak ez az ut az egyetlen jarhato, ezt tapasztalatbol mondom! :D

Meg tenyleg ahogy Dobey meccset is emlited... ohatatlan, hogy ne a korabbi megszokott, belenk rogzult jatekot varjuk el valakitol. Pedig 10 masodperc  eleg ahhoz, hogy elfelejts dobni meccs kozben.. :D

Az altalad is emlitett "ertek" miatt nem fogadok mar 1,5 alatt semmire, foleg ilyen egyeni sportokban..