Kérsz majd védőoltást?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kérni fogod a védőoltást?

Igen
24 (64.9%)
Nem
13 (35.1%)

Összes szavazó: 35

2025 - Megkezdődött a járvány 13. hulláma, a gyógyszergyártók már majdnem elkészültek a mutálódott mutáns koronavírus mutációjának a mutáns mutációja elleni védőoltással. A három havonta beadásra kerülő 6 védőoltás nem véd a legújabb mutációval szemben, de az új vakcina majd igen. Továbbra is hordjuk az 5 éve megvásárolt egyszer használatos maszkot, ez a társadalom érdeke.

A briteknek már két mutánsuk is van, nekünk meg egy sincs még... :-\ Viktor csinálj már valamit, ebben is lemaradunk.

Ja közben az ebola sem akar lemaradni, visszatért.

Meghalunk. Mind.

#47 február 16, 2021, 20:22:21, tonijani
Érdekes... Ezek szerint én kb 2 év múlva leszek beoltva... :D :D Bár addigra már vagy 20 újabb mutáns változat lesz...Persze tudom, hogy idővel több vakcina lesz, ez az elmúlt 1 hét oltásainak számát veszi majd mindig alapul.

https://www.omnicalculator.com/health/oltasi-sorrend-magyarorszag

Még ősszel, mikor szigorodott a maszkhasználat, de az emberek nem voltak még hozzászokva, akkor az egyik reggel felszállt a buszra egy testvérpár, egy 11 év körüli fiú és egy 9 körüli kislány, de csak a kislányon volt csak maszk.
Rá is szólt a tesóra: vedd fel te is!
Mire a fiú: - Minek, ha mindenki máson van?    ;D

Én is így vagyok vele, szóval oltsa be mindenki magát, hogy nekem ne kelljen!
De tényleg van néhány évünk átgondolni, mert jó eséllyel előbb lesz aktuális a veszélyeztetett korosztály újraoltása, mint ahogy mi sorra kerülnénk...


(volt egy másik tanulságos (?) maszkos jelenet is még ősszel: megállóban első ajtós felszállás a buszra, mindenkin van maszk, csak egy csini szöszi fiatalka csajon nincs.
Buszvezető felháborodottan szól neki: - Nem is értem, mit képzel, hogy mer így felszállni!
Csaj szégyenkezve, kelletlenül, de szó nélkül előkeresi a maszkját, addig a busz nem indul, vár a 60 utas a reggeli csúcs közepén, mikor azért mindenki sietne.
Következő megálló, megint 8-10 felszálló, egyetlenen nincs maszk, egy szőke csini csajon...
Jelenet megismétlődik, felháborodott buszvezető, sértett, megszeppent lányka, két perces maszk keresés és várakozás.
Végre indulunk, csaj pedig sétál hátra a busz közepébe közömbös és ellenséges tekintetektől kísérva. A busz közepébe érve aztán szó nélkül összeölelkezik az előző szőkével...)


Most ez lehet hülyeség, de elvileg az evolúció valahogy igy működik: a virus túl akar élni. Tehát ha korlátozunk, mutálódni fog. Ha nem korlátozunk, akkor is mutálódni fog. A virus túléléséhez a gazdaszerv is túl kell élje a virust, hogy terjedni tudjon. Tehát elméletileg idővel olyan irányba mutálódna kontroll nélkül, hogy kevésbé legyen halálos. Na most ha korlátozások vannak (vagy éppen oltás), akkor a virus olyan irányba fog előbb mutálódni, hogy ezt megkerülje. Ez az elsődleges számára, a túlélés. Megtörténhetett volna az is, hogy korlátozások nélkül már épp egy sokkal lightosabb verzió terjedne. Ezt soha sem fogjuk megtudni természetesen, de egyes tanulmányok szerint a spanyolnátha is igy állt le. Persze simán lehet, hogy ez a verzió hülyeség. Valahogy most derül ki, hogy mennyire fejletlen az egész orvostudomány még mindig.

"Felállt Zambia elnökhelyettese, és elmondta, lehet hogy mi feketék vagyunk, lehet hogy szegények vagyunk, de nem hülyék. Ebben az országban senki nem lesz beoltva egy olyan vakcinával, ami kisérleti stádiumban van, senki nem vállal érte felelősséget és nincsenek meg a végtanusitványai. Oltassák magukat az amerikaiak, oltassák az európaiak, de Zambia népe neki ennél sokkal fontosabb. Hiába oltatta be magát Biden a kamerák előtt, senki nem tudja, mi volt az ampullában.

Magát és a családját nem oltatná be, de mivel ő az elnök, ezért neki minden zambiai a családtagja.

Így nyilatkozik egy népéért felelős vezető."

Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz ott a jövőben.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 06, 2021, 21:38:32
Pontosan, ez maximálisan érvényes a mai magyar állapotokra is, hiába van itt maszkhordás és minden egyéb. Sajnos, kapásból tudok két családtagomat említeni, akik nem kaptak ellátást az elmúlt év során (ha volt járvány, ha nem volt járvány és épp üdültek az emberek horvátban). A műtétekből csak a legsúlyosabbat műtik, egyiküknek csípőprotézis kéne, először tavaly augusztusra, majd idén februárra tolták. Idén februárban kiderült, hogy a kórházban megszüntették az osztályt és egy másik megyébe kéne átvinni őt műtétre (majd egyszer, ugyanis ott sem műtenek). Másik rokonom rákos volt, nem tudták megfelelően biztosítani a kórház az ellátást, bejárást stb. (végül arra kérték, akkor feküdjön be a covidosok mellé a kórházba, majd valahogy megoldják okosba), elhunyt. Hogy ne menjek messzebb, kettővel mellettem lakó idősebb nő karját törte, napok kellettek, mire megműtötték.

Röviden ennyi, de valószínűleg, ha elkezdenék még szétnézni a környezetemben, biztosan akadnának tucatjával esetek.

Koszi, hogy leirtad Pozz, kevesebbet kell potyognom :D Most sem mennek a szakrendelok normalisan, csak surgos beutaloval fogadnak, csak surgos mutetek zajlanak, ugyhogy igy sem megy az ellatorendszer ezt garantalom.


#53 február 22, 2021, 21:06:45, Alk
Nemzeti konzultáció hozza a szokásos irányított kérdéseit, és hát a válaszlehetőségek is igen szűkösek, de előtte:

Az, hogy minden kérdés úgy kezdődik, hogy "egyesek szerint" vagy "vannak akik szerint" egy vicc, de pont erre lehetett számítani. Visszakanyarodva a hiányzó opciókra:
1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

Fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani a korlátozásokat
A járvány végén, egy lépésben kell feloldani őket
Hiányzik: Most kell, azonnal, teljes mértékben

Második kérdés elég korrekt:
Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

Támogatom
Nem támogatom

3.

Az első két kérdés befolyásolási szándék nélkül tette fel magát a kérdést, itt azonban úgy hangzik, hogy "Ön egyetért ezzel?" Ennyi erővel úgy is feltehették volna, hogy Ön másképp gondolja, nemde?
Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

4. Jah, mindegy mit mondasz, szigorú biztonsági szabályokra voksolsz, mert ugye elküldeni sem lehet kihagyott kérdéssel:

Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

Ugyanez az 5. konditerem, uszoda stb, de persze mindent nagyon szigorúan

6. Na, ennél a kérdésnél dőlt el, hogy hagyom az egészet...
Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

Védettségi igazolvánnyal legyenek látogathatók ezek az események
Nem szabad ezeket az eseményeket látogathatóvá tenni a járvány végéig
Hiányzik: Azt  gondolom, hogy a védettségi igazolvány ne legyen feltétele

7.Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Korrekt kérdés, sima eldöntendő. Mondjuk itt sokat nem kockáztattak, nem sok olyan kirekesztő, rasszista, másokra rossz szemmel néző nép van, mint mi sajnos.

Kimaradt a 8. kérdés: Vannak, akik szerint jelenlegi magyar kormány alkalmas arra, hogy megfelelően kezelje a vészhelyzetet. Ön egyetért ezzel?
a., Nem
b., Az A-választ akartam bejelölni, csak rosszra kattintottam.

Azt már Sztalin megmondta, hogy nem az számít, hogy kik szavaznak, hanem az, hogy kik számolják.

Új szavazás!

Néhány hónapja már szavaztunk a védőoltásról, most hogyan döntenél?

Van itt kínai, meg nyugati, vannak jó és rossz tapasztalatok. Többet tudunk róla, mint az első szavazás idején, amikor a többség nem kért az oltásból. Ha esetleg olvasnál róluk: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26397/covid-19-vedooltas-osszefoglalo

Idézetet írta: TiB Dátum március 03, 2021, 18:32:17
Új szavazás!

Néhány hónapja már szavaztunk a védőoltásról, most hogyan döntenél?

Van itt kínai, meg nyugati, vannak jó és rossz tapasztalatok. Többet tudunk róla, mint az első szavazás idején, amikor a többség nem kért az oltásból. Ha esetleg olvasnál róluk: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26397/covid-19-vedooltas-osszefoglalo
En valtoztattam, akkor Nem, most Igen, de csak Pfizer vagy Moderna.


#59 március 09, 2021, 16:54:00, curpy82
Egy hónappal ezelőttig azt mondtam, hogy én bizony tuti nem. Aztán apám( aki egyedüli krónikus beteg a szűkebb családi körömben) elkapta ezt a "nyavalyát". Ez még csak a legkevesebb gond volt. Teltek-múltak a napok, a láz és a köhögés nem csillapodott. Aztán rá másfél hétre a 31 éves öcsém is először csak gyengének érezte magát, aztán egyre szarabbul lett. Rá két napra hajnal egykor felköltötte anyámat, hogy ő azonnal megy a sürgősségire, mert nem kap levegőt. 3 óra 50 perc várakozás után CT vizsgálat plusz más vizsgálatok után kiderült, hogy tüdőgyulladás. Hazaengedték 8 féle gyógyszer felírásával, napi 20 darab gyógyszert kellett bevennie. Ennyi gyógyszer úgy eltelítette a gyomrát, hogy se enni se inni nem bírt csak minimálisat. 8 nap gyógyszerkúra után kontroll, az egyoldalú tüdőgyulladás már kétoldalú lett. Úgy, hogy napokig szedte a gyógyszert. Úgy, hogy életében nem volt beteges, nem cigizik. Befektették-vele nyílt meg nálunk az ötödik! COVID-osztály(13 ezres város). Volt több nap is, amikor napi 15 órát ment bele az infúzió. Szerencsére múlt hét pénteken 10 nap bent fekvés után hazamehetett. Mondanom se kell, hogy fél 9-kor útra kész volt, 13:40-kor már el is hagyhatta a kaput, hisz akkorra lett meg a zárójelentés. Na sebaj,ez legyen a legnagyobb gond. Sajnos anyám is beteg 8 napja, őt valószínűleg holnap befektetik. Apám meggyógyult, noha majd 3 és fél hétbe telt neki is. Őt féltettük a legjobban, erre a többiek kerüln(t)ek kórházba. Legalább 100 ősz hajszálam lett az utóbbi időben, hetekig nem birtam 5 óránál többet aludni, úgyhogy köszönöm szépen én élek az oltás lehetőségével. Tudom nem most lesz ennek a lehetősége, de bízom benne, hogy májusra azért sorra kerülök.

Ui: az öcsémnek legalább 3 hónapig kell még valami gyógyszert szedni, a teljes gyógyuláshoz.