Robmiller's moneyburner :-)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nyitom a májust!

Loki 1X @1.50 20. percben

4:2

20. percben Gyirmót 1X @1.72


Idézetet írta: zbking Dátum május 02, 2021, 20:05:55
ovatosan, nem akarnak feljutni

egységnyi tétet megért, hogy a városi riválissal nyomjanak egy ikszet hazai pályán. Főleg, hogy a Loki és a Vasas is nyert.

Nézem az utolsó felkészülési meccsünket. Többen írták az oldalon, hogy bazi nagy 0:0-t várnak, és a 60. percnél azt mondom, hogy nem állnak messze az igazságtól. Én mindenesetre dobtam rá egy kis zsetont, hogy valamelyik fél - remélhetőleg mi - talál egy dugót.

Magyarország - Írország
0.5 over @1.80

Hát végre megkezdődik ma este!!! Nem tagadom, napok óta EB-lázban égek, pedig megmondom őszintén, nem hittem volna, hogy majd 34 évesen kb. gyermeki izgalommal várom már, hogy felharsanjon a kezdő sípszó! Ráadásul ismét a magyarokkal a fedélzeten indul egy nagytorna! Őszintén bízom benne, hogy az elkövetkezendő egy hónapban ismét olyan életreszóló élményekkel gazdagodunk, mint a 2016-os EB, ám a magyaroktól eltekintve őszintén remélem, hogy erre a kontinensviadalra is úgy fogok emlékezni mondjuk 21 év múlva, mint most a 2000-es belga-holland tornára, ami számomra az EB-k best of-ja volt!

Ebben az egy hónapban igyekszem magam aktivizálni, s a lehető legtöbb meccset végig követni a TV előtt. Ez alól kivétel a magyar-portugál, amelyen kinn leszek a Puskás Arénában!
Fogadási szempontból igyekszem magam mozgosítani újfent a PrémiumGuruban, viszont ide az első csoportkör lefutása után tervezek írni, amikor már minden csapat bemutatkozott a viadalon! Addig is óvatos mezsgyén haladva fél-, illetve egységnyi tétekkel játszva majd minden csörtére szeretnék fogadást kötni, már amelyikre erős megérzéseim vannak előzetesen. Remélem profittal jövök ki majd a buliból! Lássuk, mit várok a nyitómeccstől!

Törökország - Olaszország 0:3 (0:0) (Demiral [OG], Immobile, Insigne)

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a magyarokon kívül tisztában lennék az EB-n résztvevő csapatok minden egyes infojával. Viszont rengeteget olvastam különböző oldalakon a két együttesről, velük kapcsolatos eszmefejtegetésekről, így ezek alapján kialakult bennem egy kép. Különösen ajánlom a focieb2020.com-ot, ahol minden csapatról kellő mennyiségű információt lehet begyűjteni számos érdekességgel tarkítva!
Ugyebár az összecsapás Rómában lesz, ami eleve óriási előny a taljánoknak, ráadásul a mezőny legrégebben veretlen együtteséről beszélünk! Ennek megfelelően Roberto Mancini legénysége óriási favoritjai a mérkőzésnek (1.48), amely szorzóban véleményem szerint nincs igazán fogadási érték. A közvélemény ugyan a csoport első helyére várja az olaszokat, ám ezeken a nagy tornákon, különösen a nyitómeccseken láttunk már komoly meglepetéseket! Emlékezzünk csak vissza a 2004-es portugál rendezésű EB-n, amikor Portóban Ronaldoék rögtön megégtek 2:1-re a lesajnált görögök ellen! Meg aztán a lisszaboni döntőben is...
Ennek okán én azért óvatosan mennék neki a fix 2-es tippnek, sőt úgy összességében a kimeneteles fogadásoknak is. Sokkal inkább akkor már bepróbálnék egy bátrabb 1X-et (2.62), vagy óvatosabb mezsgyén haladva az ázsiai piacon +1.5 határon egy török hendi-sikert (1.575).
A bet365 bukmékerei egyébként underes meccset várnak, ugyanis a pontos eredmények piacán a legkevesebb pénzt a 0:1, 0:2, illetve a 0:0-lás eredményre fizetik! Tehát úgy vélik, hogy necces, hogy a török brigád egyáltalán gólt tud-e szerezni a védelméről híres olaszok ellen! Mindezt furcsállom, ugyanis ha megnézzük a "félholdasok" tavaszi meccseit, azért akadnak köztük olyan gólzáporos csörték, ahol nem éppen gyenge ellenfél ellen szerepeltek kiemelkedően Burak Yilmazék. Gondolok itt a hollandok 4:2-es legyőzésére, az oroszok 3:2-es megverésére, vagy éppen a szerbek elleni 3:3-as ikszre.
S a korábbi nagytornákról tudjuk azt, hogy a törökök képesek magukat nagyon felszívni, s a kispadon Senol Günes személyében igazi sikeredző tért vissza, aki bizonyára szeretne újra a 2002-es VB-hez hasonló sikert elérni!

A két csapat meglehetősen régen mérte össze utoljára az erejét, az új évezredben eddig három alkalommal találkoztak, kétszer 1:1-es döntetlen, illetve egy 1:2-es olasz siker született a fentebb említett ominózus 2000-es EB-n.

Összességében én amondó vagyok, hogy bár az olaszok a meccs favoritjai, a törökök nem fogják magukat olyan olcsón adni, s ennek okán én itt leginkább a gólok terén látom a fogadási értéket. Két tippet pakolok a meccsre. Az egységnyi téttel egy óvatosabb 1.5 overt teszek, míg fél-tétegységgel bízom benne, hogy legalább egy alkalommal ki kell szednie a lasztit Donnarummának is a hálóból! Meglátjuk, őszintén bízom benne, hogy egy emlékezetes, nyítlsisakos, támadófocit hozó nyitómeccsnek lehetünk szemtanúi ma este 21:00-tól!

Tippek:
gólok száma 1.5 over @1.40 (bet365) - 1 tétegység
Törökország lő gólt @2.10 (bet365) - 0.5 tétegység

A tegnapi meccshez:

Az első félidő számomra unalmas, lagymatag meccs volt. Chiellini fejesét leszámítva nem akadt helyzet, a törökök pedig egy-egy veszélyesebb kiugratást leszámítva igazán komoly veszélyt nem jelentettek Donnarumma számára. A játékrész vége felé lehetett érezni, hogy nyomni kezdenek az olaszok, de ekkor még érintetlen maradt Cakir kapuja.
A félidőben már éreztem, hogy a török gólos tippem valószínűsíthetően megy a süllyesztőbe, ugyanis láthatóan tökéletesen elégedettek lettek volna a 0:0-lal a "félholdasok". Ezen számításuk dőlt be Demiral öngóljával, ami ha nem a Juve hátvédjéről, akkor nagy valószínűséggel a mögötte érkező Immobiléről megy be. 0:1-nél reméltem, hogy kicsit megrázzák magukat a törökök, de ez nem jött össze. Bő 10 percre rá Immobile egy lepattanó lövést értékesítve bebiztosította a győzelmet, s Insigne gólja már láthatóan egy felszabadult olasz, s totálisan széteső török védelem tanúbizonysága volt.

Legjobb olaszok nálam:
Spinazzola - a Roma bal szélsője óriásit melózott, sokkal veszélyesebb volt általa a taljánok bal oldala, mint a Berardival rohamozó jobb, ám a Sassuolo játékosa sem ment rosszul, viszont Spinazzola nálam tegnap este kulcsembere volt valahol a magabiztos sikernek. A második gól előtti szituáció az ő lövésének volt köszönhető.
Immobile - gól, gólpassz. Az első félidőben próbálkozgatott, de nem volt igazán veszélyes a török kapura. A második félidőben mutatkozott meg klasszis támadó mivolta. Jókor volt, jó helyen a góljánál, majd a harmadik dugónál mesterien gurította le Insignenek a labdát.

Törökök:
Nem volt kiemelendő játékos nálam a törököknél. Sokáig a kapus Cakir volt nálam a török MOTM, ám a harmadik gól előtti szituációban borzalmasan rúgta ki a labdát, amiből elindult az Insignehez vezető találat. Több fontos bravúrt bemutatott, főként az ő érdeme volt, hogy az 53. percig 0:0 volt az állás. A harmadik dugót leszámítva szerintem nem volt hibás a többi gólban, így még mindig ő volt a legjobb a kis-ázsiaiaknál, de nem emelném ki azért.

Később jövök a mai meglátásokkal!

Belgium - Oroszország 21:00

Terveim szerint ma mindhárom mérkőzést követni szeretném, ahogy írtam szeretnék a saját szememnek hinni, s nem elsősorban az összefoglalókra támaszkodni. Előzetes tippek terén kivárom a Wales - Svájc meccset, mert úgy érzem bukik a szigetországiakat, akik 2016-ban az elődöntőig meneteltek, kissé lebecsülik. Svájc pedig nem az az atomerős válogatott, akik ne lennének képesek botladozni. Nagy csata lesz az A csoport a második-harmadik helyért a walesi-svájci-török trió között.

Na de térjünk rá a B-kvartettre. A dán-finnen egyértelműen a dánok a favoritok, mindenesetre egyelőre élőre kivárok, hátha meglepetést okoznak a finnek.

Fő tippem egyértelműen az esti meccshez kötődik. A belgák évek óta minden nagytorna titkos favoritjai. 2016-ban az elődöntőben véreztek el, ha jól emlékszem, s bizony az olaszok mellett ők voltak azok, akik könnyedén vették a selejtezőket. Sokan mondják, hogy de Bruyne kiesés, valamint Hazard sérülése utáni fizikuma komoly érvágás lehet, ám úgy vélem, hogy van olyan minőségi és mély ez a keret, hogy az oroszok ellen jó eséllyel behúzzák a meccset. Már csak azért is, mert én a dánokat veszélyesebbnek tartom a ruszkiknál, így a csoportelsőséghez a finnek mellett szerintem az oroszok legyőzésén át vezet az út. Meglepő módon egész magasan mérik a belgák sima kimeneteles győzelmét, amit a DNB opció ázsiai piacán 0.0-lás határon megjátszok egységnyi téttel. Ha esetleg iksz lesz, akkor a tét visszakerül. Nagyon meglepne, ha ez a belga válogatott, egy bombaformában lévő Lukakuval az élen vereséggel kezdené a tornát.

Tipp:
Belgium 0.0 AH @1.40 - 1 tétegység

Wales - Svájc (ÉLŐ) 1:1 (0:0) [Embolo illetve Moore]

Félidőben 0:0 az állás. A meccset Wales kezdte jobban, majd szépen fokozatosan a helvétek kezdték dominálni a játékot. Elsősorban Seferovic próbálkozik, de kis szerencsével egy szöglet után Fabian Schär lemásolhatta volna Ronaldo 2016-ban ellenünk lőtt sarkazós gólját..
A bukik a pontos eredmények terén legvalószínűbbnek egy 0:1-es svájci sikert prognosztizálnak (3.60). Amit szorosan a 0:0 követ (3.75).
Itt teljesen nyilvánvaló, hogy Wales lenne elégedettebb az utóbbi eredménnyel, de ha azt nézzük, hogy Svájcra várnak még az olaszok is...szerintem egy gólt fognak találni Shakiriék, onnantól pedig a következő dugó már benne van a pakliban. Meglátjuk!

Tipp:
gólok száma 1.0 over AH @1.45 - 1 tétegység

Legjobbak Walesnél:

Ward - a kapus már az első félidőben több nagy bravúrt bemutatott, illetve Embolo gólját megelőző szituációban is nagyot védett. A gólról nem tehetett, ha kevésbé koncentrált, Svájcnak sima lett volna a győzelem. Nálam a "Man of the Match" a hálóőr!
James - a bal szélsőt az edző lekapta a 75. perc tájékán, s lehetett látni, hogy be is rágott a srác. Teljesen egyetértek vele, hiszen szerintem egyedül benne volt potenciál a bal szélen a walesi támadások kapcsán.

Mellékesen megjegyezném, hogy több médium is kiemelte Bale és Ramsey kezdését a Sárkányoknál. Hát szerintem mintha a pályán sem lettek volna. Bale maximum a bírónak való dumálásaival tűnt ki. Eljárt a korábbi két klasszis felett az idő, legalábbis az alapján, amit ezen a meccsen mutattak. Nem éreztem, hogy érdemben erősítést jelentetének Walesnek.

Svájcnál:

Az első félidőben Seferovic tűnt ki a veszélyeztetéseivel, majd a másodikban nyomát sem lehetett érzékelni. A második félidő első 10 percében aztán Embolo gyújtotta be a rakétákat, életveszélyes beindulásai voltak, fejelt egy gólt, aztán ő is eltűnt gyakorlatilag egészen az utolsó percekig, amikor megint szögletből veszélyeztetett.
Nem is értem a helvétek taktikáját. 1:0-lás vezetés után totálisan leeresztettek, s átadták a kezdeményezést Walesnek olyannyira, hogy az utolsó 10 percben inkább már az volt a meccsben, hogy az előzetesen underdognak kikiáltott szigetországiak akár be is húzhatják a meccset!

Gavranovic - végül mégis nagy nehezen kiemeltem egy játékost Gavranovic személyében, aki eléggé feldobta Svájc támadójátékát az utolsó 15 percben. Kis szerencsével 30 másodperccel a beállása után gólt szerezhetett volna, ám a VAR lesnek ítélte a dugót. Ezt követően is végig veszélyt jelentett Ward kapujára, simán kezdetném a következő mérkőzésen.

Az A-csoport első köre után azt lehet mondani, hogy ez a Wales semmivel sem rosszabb csapat jelenleg, mint Svájc vagy Törökország, így az előzetesen sokak által 4. helyre várt Sárkányosok akár komoly meglepetést is okozhatnak a csoportban! Hozzá kell tenni, nem ennyire jók, hanem ez a török-svájci-walesi trió gyenge inkább nagyobb az első kör alapján!

Dánia  - Finnország (ÉLŐ) 0:1 (0:0) (Pohjanpalo)

Váratlanul vezetést szereztek a finnek. Eriksen miatt én most különösen szorítok a dánoknak, hogy legalább ne kapjanak ki. Óriási respect nekik, hogy vállalni tudták a folytatást, bízom benne, hogy nem maradnak alul!

0:1-nél
1.5 over @1.53 - 1 tétegység

A tegnap történtek után nehéz mit hozzáfűzni a Dánia - Finnország mérkőzéshez. Nagyon sajnálom a dánokat, "szegény embert, még az ág is húzza..." tipikus esete. Őszintén bízom benne, hogy ebben a pár napban képesek lesznek mentálisan némiképp összekapni magukat, s bár a belgák ellen ha nem is jön a győzelem, ezt az orosz válogatottat el lehet csípni. Bár itt már nincs a saját kezükben a sorsuk, mivel a finnek is akár csenhetnek pontot, pontokat a ruszkiktól, de meg kell ragadni minden lehetőséget. Hihetetlen dráma, ami Eriksennel és velük történt hazai rendezésű EB-n, a koppenhágai stadionban....

A belga-orosz meccset már nem volt erőm végignézni, így Lukakun kívül nem tudok kiemelni játékost. Jók a belgák, ahogy várható volt, viszont ezek az oroszok a 2018-as formához képest sehol sincsenek. Gyakorlatilag az első félidőben a védelem és a kapus ajándékozott egy-egy gólt a belgáknak. Mertensék aztán a második félidő elején - amíg láttam - átadták a területet az oroszoknak, s a végén Lukaku lezárta a csörtét.
A belgák eddig is a csoport toronymagas esélyesei voltak, ám a dániai történések tükrében most már szinten bizonyos, hogy a kvartett élén zárnak, hiszen a legnagyobb csoportbeli rivális mentálisan teljesen a padlóra került. Nem indul jól ez az EB...

Anglia - Horvátország 1:0 (0:0) (Sterling)

A VB ezüstérmes horvát csapat gerince nagyjából együtt maradt. A Wembleyben ugyan az angolok a favoritok, de az, hogy 7.00-szeres odds legyen a horvátokra, az vicc. Lebecsülik a dalmátokat a bukik, amit előzetes fogadással én igyekszek kihasználni az ázsiai piacon egy hendi fogadással.

Tipp:
Horvátország +1.5 AH @1.525 - 1 tétegység

Felejthető meccs volt ez.

Ausztria - Észak-Macedónia 3:1 (1:1)   (Lainer, Gregoritsch, Arnautovic ill. Pandev)

1:1 az eredmény, ami messze nem kielégítő eredmény a Sógoroknak, hiszen a macedónoknál csak nehezebb csapatok jönnek a csoportban. Én várok itt még egy dugót.

Tipp:
2.5 over @1.40

Hollandia - Ukrajna 3:2 (0:0) (Wijnaldum, Weghorst, Dumfries ill. Yarmolenko, Yaremchuk)

Eddig a legjobb iramban induló meccs az EB-n. Kis túlzással 5 perc alatt annyi minden történt, mint pl. a Svájc-Wales meccsen összesen. Meglepne, ha itt nem lenne gól a félidőig!

Tipp:
1. félidő 0.5 over @1.40 - 1 tétegység

Na ezt a meccset nem hagyom annyiban! Leszophat Fortuna, ha ez 0:0 lesz!

Lengyelország - Szlovákia

Vezetnek a szlovákok sajnos. Pakolom is a lengyel dupla esélyt. Remélem megrázzák magukat Lewáék.

Tipp:
1X @1.57[/b365] - 1 tétegység
gólok száma 2.0 over AH @1.40- 1 tétegység

A kiállításkor kivettem a téteket. Mindkettő kínált nyereséget, de gyakorlatilag az első tipp szinte pushnak felel meg.