Ép testben ép sportfogadó

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 25, 2021, 18:45:27, SPF Admin
Háj!
Direkt e köszönés!
Szal,fogyáshoz szeretnék segítséget kérni!
Már olyan korban vagyok,H valszeg lassult az anyagcserém.
Amúgy rendszeresen sportolok,ami a kondizason kívül áll némi futásból(főleg helyben)ugra-bugra,jumping Jack és ugráló kötél.
Ucso egyébként fake,mert kötél nélkül csinálom.
Képtelen vok raerezni sajnos az ugralasra.
Ki.va szr a kéz láb koordinaciom.
Túl nagyokat ugrok,de tényleg.
Állítólag így is jó kötél nélkül.:D
Szal hétfő,szerda,péntek kondi előtte ugrálás ilyesmi kb 10-20 percben.
Kedd,csütörtök,szombat,vasárnap futás ugrálás csak de ilyenkor 30-40 perc min.megy.
Nagyon sokat mozgok.
Már már bántóan sokat.
Eredménye nem sok.
Ok,viszonylag sokat eszem.
Napi szinten,ha 10 és skálán 10 a féktelen zabalas ,akkor én olyan 8 ason nyomom.
Régen ez nem volt gond napi 20 perc futás és elég volt H simán 90 kiló alatt legyek.
Most 185 cm vagyok és 96 kiló szal kicsit sok.
Nem tunok nagyon kövérnek de a pocakom eléggé látványos és zavar.
Ok tudom fogjam vissza a kaját,ezen kívül milyen mozgást ajánlanátok?
Tabatat is próbáltam,szart se ér.
Egyesek szerint alacsony intenzitáson jó a mozgás kb 40-60 percig,mások szerint,nagyon nagy intenzitás max 20 percig.
Szerintetek melyik a jobb?
Vagy egyszer így,egyszer úgy?
Köszi!

hát futhatsz te egész nap, ha a kajálást nem rakod rendbe, ugye 70-30-ra szokták belőni a kaja-edzés kombót, szóval amíg nincs rendben a kajálás, addig nagy csodát nem kell várni

egyébként feltétlen futni sem muszáj, egy felfelé gyaloglás is megteszi, pld ha majd nyitnak a konditermek, akk a futógépet megdöntöd felfelé, és egy 40-50 percet sétálsz, dőlni fog rólad a víz, ahhoz hogy zsírt égess, ahhoz kell 40 perc min, és kifulladnod sem szabad, max 120-as pulzussal, régen nekem azt mondták, h ez az az állapot, amikor még normálisan tudsz beszélni, nem csak lihegsz

de a legfontosabb a normális étkezés, ha ez rendben van, akkor látszani fog  ;)

Én nem vagyok személyi edző, meg táplálkozási tanácsadó sem (mostanában divatos ez a személyre szabott étrendkészítés is, nulla iskolázottsággal csinálják, mert ők jól néznek ki, akkor másnak is tanácsot adnak  ;D), szóval csak a saját tapasztalatomat írom le. Volt, hogy versenyszerűen sportoltam, de "hobbiként" is viszonylag sokat mozogtam, aztán egy jó ideig ez elmaradt. Jöttek fel szépen a kilók, nem látványosan, de éreztem (kezdődő aputest). Egy idő után a közepes mozgástól (mondjuk ez egy kosármeccs) is fáradtnak éreztem magam. Számomra ami segített, hogy elhagytam a bolti pékárút. Lehet azt mondani, hogy minél több mozgással jobban fogynak az emberek, de könyörgöm, nem Michael Phelps mindenki, hogy napi 8-10 órát mozogjon. Sok kalóriát visz be egy ember a szervezetébe (nem extrém magam mozgás mellett), akkor óhatatlan lesz, hogy kilókat fog felszedni. Megpróbáltam egészségesebben élni, több gyümölcsöt és zöldséget eszem, illetve kenyeret már egyáltalán nem. Imádtam régebben a kakaóscsigát (meccsek után simán megettem kettőt vagy hármat  ;D), de ezek a dolgok egyáltalán nem tesznek jót a szervezetnek.

Mindezek mellett a bolti felvágottak is kiestek az étrendből. Helyette vásárolok pulykahúst, lesütöm, szeletekre vágom (vagy kisebb darabokra), aztán este tortilla mellé tökéletes, kis zöldséggel. Tortillában nincsen élesztő, nem puffaszt, eltűnt a teltségérzet (amivel a pékárúk dolgoznak, hogy mesterségesen 2-3 órára elmúljon az éhségérzet). Ha megfigyeljük, akkor egy közepes minőségű felvágott ára manapság 400-700 forint, amiből esetleg kijön kettő, maximum három vacsora. Pulykából körülbelül 4 vacsora (mert a zöldség és a tortilla is megágyaz az ételnek). Gyakorlatilag minimális ráfizetés és minőségi kaját eszel. Ebédre is sokszor eszem például kuszkuszt. Nem egy bonyolult, megveszed a boltba a kis tasakot, ami bőven elég 4-5 ebédre (felöntöd forróvízzel és kész is, 4-5 perces kaja). Mellé mondjuk pulyka, csirke vagy marhahúst, plusz zöldségeket. Pár ezer forintból simán kihozol 3-4 minőségi és tápláló étkezést.

Elhagytam a cukrozott üditőket (energiaitalok, gyümölcslevek), helyette házi készítésű, cukormentes szörpöket iszom vagy szimplán vizet. Természetesen én is szoktam "csalni", de mindig rájövök, azzal csak magamat szivatom. Nem a lelkem miatt érzem rosszul magam, hanem egészségügyileg utána. És ami biztos: ezt az egészet, hogy helyesebben táplálkozzon az ember, rohadt nehéz szerintem elkezdeni. Amikor szétnéztem az üzletben, arra jöttem rá, hogy szinte semmi sem segítik az egészséges táplálkozást, egyik oldalon egy briós vagy kilós kenyér, másik oldalon készételek, harmadikon egy felvágott. Amúgy nekem se kéne elhagyni teljesen a kenyeret, mert lehet otthon is készíteni 50-60 perc alatt élesztő nélküli jó kenyeret.

Amit én még "felfedeztem", hogy érdemes nézni a külföldi konyhákat, mert sokkal egészsegesebben élnek, mint mi. Arab, zsidó, japán, spanyol vagy épp olasz, de lehetne még sorolni. Rendkívül sok olyan ételük van, ami tökéletes a helyes táplálkozáshoz.

Kapd el a COVID-ot és minden megoldva. ;)  Nekem semmi étvágyam nem volt, alig ettem valamit, pedig az izlelésem és a szaglásom megmaradt. 98 voltam előtte, tíz nap alatt leugrott 9 kiló és azóta sem jött vissza.
De ezért ne legyél beteg.  :)

Amit mindenképpen csinálhatsz: inni csak vizet (mindegy, hogy bubis vagy sem), többször egyél keveset és változatosan. Mindent lehet, de mindenből keveset. Ha éhes vagy, akkor igyál és utána gyümölcs (alma, banán, narancs). Mindig reggelizz és vacsorára keveset egyél. Nassolni? egy zacskó chips/hét.
Rövid idő alatt hozzászokik a gyomrod és nem is fogod kívánni a több kaját.

A sport maradjon, a futás jó, a kondizásnál meg csak annyit pihenj, amíg egyik géptől átmész a másikig. Dolgozni mentél, nem pihenni.

Hubi!Ezt a 70-30 As szabályt már ismerem vagy 20 éve!:D
Nyilvan,ha kurva sokat eszünk sokat is hozunk.
Tudom én ezt!
Próbálom is rendezni!
Főleg az erdekel,H ki mivel tartja formában magát,amit esetleg ki tudnék próbálni és talán jó lenne.

Nincs más választásod, kevesebbet kell enned.

Nem akarom megszakítani a fogyás témát, meg a javaslatokat, ezt mindössze itt hagyom, hátha hasznos lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=f7q2CIKBbts

Próbáld ki fogyáshoz ezt az oldalt: https://kaloriabazis.hu/

Meghatározod mi a cél, vezeted néhány napig mit ettél, mennyit mozogtál, és kicsit irányba állít, mi a fogyás kulcsa.

#8 január 24, 2021, 20:59:42, Alk
Jól összefoglalták a kollégák. Kalória deficitnek meg kell lennie, nélküle nem megy. És ugye az sem mindegy, hogy mikből jön össze az a mennyiség. Pozzato ezt nagyon jól összefoglalta, és abban is egyetértünk, hogyha elhagyjuk/minimalizáljuk az egyszerű szénhidrátokat, akkor utána nem is fog jólesni. Emlékszem, két éve tartottunk haverommal egy házi erőemelő versenyt (totálban alulmaradtam 10 kilóval), s amire tudatosan behíztam olyan 5-6 kilót (így is volt közöttünk bő 15 kg az ő javára). Ez június volt, mondom, augusztusra akkor meg leszálkásodom. Napi 50-100 g ch között ettem, majd a heti csalókajám egy pizza volt. Full minőségi, mégis olyan rosszul esett az a rakat fehérliszt, hogy az hihetetlen.

Szeresd, amit csinálsz, és ne méregesd magad folyton, már csak azért se, mert ha súlyzós edzést is végzel, izom úgyis jön fel. Mérleg helyett a tükröt javasolnám. És havi egy fotó is hasznos tud lenni. Jó hír viszont, hogy ha elhagyod az egyszerű ch-kat, víz is kevesebb lesz rajtad.

A kokain is jó. Attól se hízik el az ember...  ;) :D  :D  :D  :D

Az etióp nők éhezéssél tartják formában magukat, és mivel vékonyak, az oroszlán se eszi meg őket.

A táplálkozás világa is tele van szélhámosságokkal. Marketingről szól ma már minden.

Például a fehér kenyérben valójában kevesebb (nem sokkal, de kevesebb) a kcal mint a rozs, graham, teljes kiörlésü kenyerekben.
Amit viszont messze kerüljetek a toast kenyerek.

Szerintem a pékáruknál jobban becsapósak az egészségesnek feltüntetett ételek (pedig annyira nem is azok), mint pl. müzliszelet, mindenféle kekszek vagy gyerekeknek szánt reggeli kakaós italporok és még sorolhatnám.

Idézetet írta: TiB Dátum január 24, 2021, 17:14:28
Próbáld ki fogyáshoz ezt az oldalt: https://kaloriabazis.hu/

Meghatározod mi a cél, vezeted néhány napig mit ettél, mennyit mozogtál, és kicsit irányba állít, mi a fogyás kulcsa.
Ez nagyon jó, pláne azoknak, akik maguktól nem lennének elég fegyelmezettek. A fiam letolt így egy 10-est.

Jól írták feljebb a többiek, régi mondás, (nem megsértve senkit, távol álljon tőlem), hogy Auschwitzben nem volt kövér ember.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a kalória deficitnek meg kell lenni mindenképpen, anélkül nem megy.

Nálam az működik, hogy a kenyeret és a tésztát elhagyom, és sok tojást és húst tolok. De mindenki másra esküszik.

Viszont van egy okos dolog: először azt hittem kamu (minden ilyenre azt szoktam hinni), de a frissen facsart búzafűlé tényleg nagy királyság.
Érdemes utána olvasni, 5 perc az egész.
http://www.xn--bzafl-fsa8i56b.hu/index.php?page=buzafule#1
Tönköly búzát csíráztatnak, és azt füvet kell ledarálni. Van speckó daráló, én anno 12 ropiért vettem.
Éhgyomorra kell inni, egy fél deci elég/nap, ezt egy maroknyi fűből lehet kipréselni. Elképesztő rossz, fű íze van, bazzeg, de két nap után elkezd méregteleníteni,és az a nagyon jó, hogy délután kettőig kajára se tudok gondolni.


A kalóriabázist én is szoktam nézegetni, meglepő dolgok derültek ki számomra: pl. nézegetheti az ember hogy inkább csirkemellet eszek  sertéscomb helyett, mert az sokkal egészségesebb 100g-nál 136 helyett csak 120 kalóriát fogyasztok, magyarul "spóroltam" 16! kalóriát, de ha utána ráverek egy zacskó lidl-ös chipszet, ami kb 800! kalória, akkor baszhatom kb az egész heti fáradozást. Tény, hogy pár terméknek jobb a marketingje, kevésbé tartjuk hízlalónak. Pl a számomra fogyókúrásnak tartott bulgurban is több a kalória (83) mint a nem éppen diétásnak tartott krumpliban (77). Vagy több kalóriát viszel be egy TUC krékerrel (510), mintha a súlyának megfelelő kristálycukrot(400) ropogtatnál el... Én inkább arra figyelek, hogy este már ne zabáljak, és hetente legalább párszor mozogjak.