Átigazolási fogadások - 2021 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: NFCKR Dátum május 18, 2021, 21:39:38
"Cristiano Ronaldo, a Juventus sztárja az összes luxuskocsiját elszállíttatta Torinóból, ami a sportsajtó értékelése szerint annak a jele, hogy az ötszörös aranylabdás portugál futballista távozik olasz klubcsapatától – számolt be a Magyar Távirati Iroda."

Na, jön egy jó kis szaúd-arábiai kaland?  ;D

Sporting.  ;)

Labdarúgó NB I - Portugál vezetőedző irányítja a Kisvárdát

A portugál Joao Janeiro lesz a következő idényben a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good vezetőedzője.


A klub honlapjának csütörtöki híre szerint a 39 éves tréner a 2018/19-es szezonban Szegeden volt edző, így nem ismeretlen számára a magyar bajnokság.
   
Janeiro korábban hazájában több klubnál másodedzőként és játékosmegfigyelőként is dolgozott, de az Egyesült Államokban is vállalt munkát.
   
Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója azt mondta, korábban is kapcsolatban állt a szakemberrel, akinek folyamatosan követte a futballról alkotott filozófiáját, és elemzéseket is kért már tőle.
   
"Rengeteg megbeszélés és információgyűjtés után egyértelművé vált számunkra, hogy tud nekünk segíteni. A fiatal játékosok portfóliója az ő meglátása szerint egyezett a miénkkel, ez azért fontos, mert korábban jeleztük, más útra térünk, amelyben több szerep jut az akadémistáinknak" - indokolta a döntést a sportvezető, aki szerint szeretnének az új gondolatok, az új filozófia és az új futballkultúra által lehetőséget teremteni a tanulásra, a megújulásra.
   
Révész kiemelte, Janeiro munkáját a klub akadémiájának szakmai igazgatója, Szentes Lázár fogja felügyelni.
   
A Kisvárda az OTP Bank Liga előző idényében Supka Attila vezetésével ötödik lett.

forrás: MTI


Ancelotti visszatérhet a Real Madridhoz - sajtóhír

Sajtóhírek szerint visszatérhet a Real Madrid labdarúgócsapatához Carlo Ancelotti, aki Zinedine Zidane távozását követően ülhet le a kispadra.


A Sky Sports kedden arról számolt be, hogy Florentino Perez madridi klub elnök a 61 éves olasz szakembert szeretné megnyerni a megüresedett posztra.
   
Ancelotti jelenleg az Everton vezetőedzőjeként dolgozik, de 2013 és 2015 között már irányította a Real Madridot, ahol 119 mérkőzésen 89 győzelem, 14 döntetlen és 16 vereség volt a mérlege, a csapat pedig ebben az időszakban Bajnokok Ligáját, spanyol Király Kupát, Európai Szuperkupát, klub-világbajnokságot nyert. 2015 nyarán azonban megköszönték az egykori Juventus- és Milan-edző munkáját, mivel a csapat nagy trófea nélkül maradt, ő ezt követően sorrendben a Bayern Münchennél, a Napolinál, valamint most az Evertonnál dolgozott.

forrás: MTI

Serie A - Maurizio Sarri lett a Lazio vezetőedzője

Maurizio Sarri lett az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő SS Lazio vezetőedzője.


A római klub honlapjának szerdai, egymondatos közleménye csupán a 62 éves szakvezető kinevezését erősítette meg. Az olasz sportsajtó értesülései szerint a szerződése két évre szól, a fizetése szezononként valamivel több mint három millió euró lesz, ami a prémiumokkal együtt legfeljebb 4 millió lehet.
   
Sarri 1990 óta tevékenykedik edzőként, de a legnagyobb sikereit az elmúlt években érte el: a Chelsea-vel 2019-ben Európa-ligát, a Juventusszal tavaly olasz bajnokságot nyert. Londonban és Torinóban is csak egy-egy idényt töltött, előtte három évig a Napolit irányította, amely mindhárom évadban dobogós volt a Serie A-ban.
   
Az előző idényt a hatodik helyen záró Lazio vezetőedzője 2016-tól Simone Inzaghi volt, de ő a továbbiakban a bajnoki címvédő Internazionale együttesét irányítja.

forrás: MTI

Serie A - Moratával hosszabbított a Juventus

Egy évvel, 2022. június 30-ig meghosszabbította Álvaro Morata szerződését a Juventus, amelynél az Atlético Madrid kölcsönjátékosaként futballozik a spanyol támadó.


A torinói klub bejelentése aközben történt meg, hogy Morata a spanyol válogatott színeiben az Európa-bajnokságon szerepel.
   
A csatár a Serie A előző szezonjában címétől búcsúzó és csak negyedikként végzett együttesben 32 bajnoki mérkőzésen szerepelt, 11 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott. Morata 2014 és 2016 között már játszott a torinóiaknál, akikkel abban az időszakban kétszeres olasz bajnok és Olasz Kupa-győztes, továbbá olasz szuperkupanyertes lett és Bajnokok Ligája-döntőt játszott.
   
A 28 éves futballista a Zebráktól akkor visszatért Spanyolországba a Real Madridhoz, majd a londoni Chelsea-hez szegődött el, s innen igazolt megint haza, de már az Atlético Madridhoz 2019-ben. A legutóbbi spanyol bajnok 2020 szeptemberében adta kölcsön őt az olasz együttesnek.

forrás: MTI

Ramos elhagyja a Real Madridot. https://www.transfermarkt.com/sergio-ramos-leaves-real-madrid-club-captain-leaves-after-671-games/view/news/387424

Előzmények?

Sergio Ramos arra kérte – sőt szólította fel csapattársait, hogy ne fogadják el a klub által előírt csökkentéseket. A kapitány szerint a klub egyetlen dolog miatt szeretne spórolni, ez pedig Kylian Mbappé. A megspórolt összeget kizárólag a francia támadó megszerzésére szeretnék fordítani már idény nyáron. Ramos jelezte már korábban is a vezetőség felé, hogy ő nem hajlandó csökkenteni a fizetését.

https://madridista.hu/atigazolasok/2021/06/02/botranyos-tavozas-alakuloban-foszerepben-ramos/

Labdarúgó NB I - Bódi és Ugrai is marad a DVSC-nél, közel a megegyezés Dzsudzsákkal

Bódi Ádám és Ugrai Roland szerződését is meghosszabbították az élvonalba egy év után a másodosztály bajnokaként visszajutott DVSC labdarúgócsapatánál.


A hajdúsági klub péntek délutáni sajtótájékoztatóján Tőzsér Dániel sportigazgató a korábbi válogatottak kapcsán kiemelte: a 30 éves Bódi újabb három évre írt alá, míg a 28 éves Ugrai - aki tavasszal érkezett Debrecenbe - egy plusz két évre kötelezte el magát.
   
Hozzátette: Soltész Dominik személyében a Honvéd akadémiáján nevelkedett támadó középpályást igazoltak, a 20 éves futballista legutóbb kölcsönben Ajkán szerepelt, és most egy plusz három évre írt alá.
   
Tőzsér kitért Dzsudzsák Balázs debreceni jövőjére is. A sportvezető hangsúlyozta: "közel a megegyezés" a korábbi válogatott játékossal, aki megkezdte a felkészülést a következő idényre.
   
A sportigazgató elárulta: további kiszemelt játékosok is vannak, akikkel jó ütemben haladnak a tárgyalások.
   
A debreceniek július 8. és 17. között Telkiben edzőtáboroznak.

forrás: MTI

La Liga - A Sevilla szerződést hosszabbított 35 éves csapatkapitányával

Jesús Navas szerződést hosszabbított FC Sevilla labdarúgóklubbal, amelyhez további három  idényre kötelezte el magát.


A 35 esztendős csapatkapitány kontraktusa a hónap végén járt volna le. Az új megállapodást José Castro klubelnök jelentette be a La Liga legutóbbi szezonjában negyedikként végzett csapat honlapján.
   
A szélsőposzton is otthonosan mozgó jobbhátvéd 2003-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, majd 2013 és 2017 között a Manchester Cityben játszott, majd visszatért Sevillába. A spanyol együttessel háromszor nyerte meg az Európa-ligát, kétszer a spanyol Király Kupát és egyszer a spanyol Szuperkupát.
   
Házi csúcstartóként 572 hivatalos mérkőzést játszott a Sevilla színeiben és 39 gólt szerzett. A spanyol válogatottban 2009-től 46 alkalommal szerepelt és ötször volt eredményes.

forrás: MTI

Jól elhúzódik ez a sztori: "Semmi nem utal Cristiano Ronaldo távozására a Juventus futballklub sportigazgatója szerint – adta hírül az MTI."

Szerintem ha eldől, hogy nem zárják ki a Juvét a BL-ből, akkor azonnal bejelentik, hogy marad...

Lovrencsics Gergő a Hajduk Splithez igazolt

Lovrencsics Gergő válogatott labdarúgó a horvát HNK Hajduk Split csapatához igazolt.


A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 32 éves jobbhátvéd szerződése két évre szól, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát.
   
Mivel Lovrencsics szerepelt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, csak vasárnap kell csatlakoznia új csapatához.
   
A futballista Budafokon kezdte pályafutását, majd Pécsen, Pápán, és a lengyel Lech Poznanban játszott, mielőtt az FTC-hez igazolt, amelynek a legutóbbi három évben csapatkapitánya volt. Pályafutása során csaknem négyszáz hivatalos mérkőzésen 43 gólt szerzett. A válogatottban 44 alkalommal lépett pályára.
   
Mindaugas Nikolicius, a HNK Hajduk sportigazgatója úgy fogalmazott: Lovrencsics taktikailag érett, technikás játékos, nagyon jó fizikális és mentális tulajdonságokkal, ráadásul jobbhátvéd létére vérében van a támadófutball.
   
"Örülök, hogy a Hajdukba igazolhattam, mert tudom, hogy ez a legkomolyabb hagyományokkal rendelkező klub Horvátországban. Könnyű volt meghoznom ezt a döntést, amikor kiderült, hogy egyeznek a céljaink" - nyilatkozta Lovrencsics.

forrás: MTI

Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak

Egyelőre még nem tudja, hogy klubot vált-e a nyáron Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott és a dunaszerdahelyi DAC középpályása, de ha igen, akkor az alapján dönt majd, hogy mennyi játéklehetőségre számíthat új egyesületében.


"Akkor sem lennék szomorú, ha most nem sikerülne váltani, de nyilvánvalóan tisztában vagyok vele, hogy az Európa-bajnokság után nagyobb a lehetőség arra, hogy egy erősebb bajnokságban folytassam" - nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornának a 22 éves futballista, aki a részben budapesti rendezésű kontinenstorna F csoportjának utolsó mérkőzésén gólt szerzett a németek vendégeként játszott 2-2-es döntetlen alkalmával.
   
"Túl vagyok már egy olyan éven a pályafutásomban, amikor szinte egyetlen percet sem játszottam, úgyhogy ezt most mindenképpen szeretném elkerülni" - mondta. Hozzátette, hogy konkrét ajánlatokról nem tud, a francia másodosztályban szereplő Toulouse érdeklődéséről is csak a sajtóból értesült.
   
A DAC-cal a Konferencia Ligában érdekelt játékos kijelentette, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány véleményét biztosan kikéri majd az esetleges átigazolással kapcsolatban, de nemcsak vele, hanem más szakemberekkel is egyeztet majd erről.
   
Schäfer elmondta, az Európa-bajnokság után nagyon sokan gratuláltak neki, és még mindig minden nap kapja a pozitív üzeneteket, amelyek "plusz motivációt adnak" neki, és azt mutatják a számára, hogy a szurkolók elismerik a teljesítményét.

forrás: MTI

Rui Patrício az AS Romához szerződött

Az AS Roma labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Rui Patrício, a portugál válogatott első számú kapusa.


A 33 éves játékos a Wolverhampton Wandererstől érkezik az olasz fővárosi klubhoz. A rómaiak 11,5 millió eurót fizetnek érte, de a megállapodás több olyan záradékot is tartalmaz, amely a teljesítményhez és az elért eredményhez kötődik.
   
Rui Patrício szerződése három évre, 2024. június 30-ig szól - számolt be róla az AS Roma honlapja
   
"A Roma egy nagy klub és új kihívást jelent a számomra, izgatottan várom, hogy itt is kipróbáljam magam és segítsem az egyesületet a céljai elérésében" - idézte őt az oldal. A kapus hozzátette: trénere, a szintén portugál José Mourinho a világ egyik legjobbja, és már nagyon várja a vele való közös munkát.
     
A 2016-ban Európa-bajnok, 97-szeres válogatott játékos 2006 és 2018 között a lisszaboni Sportingban futballozott, azóta pedig az Wolverhamptonnál.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Norvég válogatott középpályást igazolt a Ferencváros

Norvég válogatott középpályást igazolt a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő Ferencváros.


A klub csütörtöki beszámolója szerint Kristoffer Zachariassen a 2020-as idényben 29 mérkőzésen 12 találatot ért el, amivel házi gólkirály lett, és a Rosenborg-szurkolók őt választották az év játékosának.
   
A 27 éves középpályás a mostani idényben (Norvégiában tavaszi-őszi rendszerű a bajnokság) 12 bajnokin nyolc gólt szerzett. Zachariassen júniusban bemutatkozott a norvég válogatottban is.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Bosnyák válogatott középpályással erősített a Ferencváros

Bosnyák válogatott középpályást igazolt a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő Ferencváros.


A klub pénteki beszámolója szerint a 2,5 millió euró értékűre becsült Stjepan Loncar a horvát élvonalban szereplő HNK Rijekától érkezik és - Dibusz Dénessel - rögtön a csapat és az NBI harmadik legdrágább labdarúgójává válik az albán Myrto Uzuni és a norvég Tokmac Nguen után - a transfermarkt alapján.
   
A 24 éves futballista - aki a marokkói Ryan Mmaee és a norvég Kristoffer Zachariassen után a harmadik nyári szerzeménye a Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt klubnak - kilencszeres bosnyák válogatott, kétszeres Horvát Kupa- és egyszeres Bosnyák Kupa-győztes.

forrás: MTI