Átigazolási fogadások - 2021 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Olivier Giroud távozik a Chelsea-től

A világbajnok francia Olivier Giroud távozik a Chelsea labdarúgócsapatától, és az AC Milan játékosa lesz.


A 34 éves középcsatár április elején egy évvel meghosszabbította a szerződését, pénteken a közösségi oldalán mégis bejelentette, hogy távozik a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató klubtól. Giroud 2018-ban igazolt a Chelsea-hez, amelyben 119 mérkőzésen 39 gólt szerzett, és előbb FA Kupát, majd Európa-ligát, idén pedig Bajnokok Ligáját nyert.
   
A tapasztalt futballista pénteken már meg is érkezett Milánóba, ahol részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Olasz médiaértesülések szerint új klubja egymillió eurót fizet a játékjogáért, szerződése két évre szól.

forrás: MTI


Hivatalos információ, hogy Messi elhagyja a Barcelonát, miután nem tudott megegyezni a klubbal. Vajon PSG lesz ebből?

Megegyeztek regen. A liga szabalyai nem engedik, allitolag tul nagy a bertomeg.

Egyfelől ez óriási kő, ami legördül a csapat fiataljainak válláról, másrészről a Barcelona ezzel csődbe fog menni (vagy legalábbis nagyon közel lesznek hozzá). Eddig sem voltak messze ettől, de most Messi kiválásával az összes szponzor újra fogja tárgyalni a szerződési feltételeket. Vásárolni nem fognak tudni, mivel nincsen pénz, ráadásul a keménymag (Sergi Roberto és társaik) maradt, mert nem mentek bele a szerződésük csökkentésébe. Az egy újabb kérdés, hogy Agüeróékat be tudják-e így nevezni, de szerintem már igen... Mondjuk ez sem 100%, az lenne még vicc, ha az ingyen érkezőket sem tudnák (Agüero, Depay, Garcia stb.). Röhejes, hogy azért hozták Agüerót, hogy Messivel végre egy csapatba legyen, erre Messi távozik.  ;D

Azon múlott minden - keménymag bérének csökkentésén -, mivel nekik is engedni kellett volna 40-50%-ot, mint Messinek. Azonban Roberto és a többiek nem nagyon akartak (azt hiszem talán Piqué belement, meg Jordi Alba), plusz olyanokkal nem tudtak mit kezdeni, mint Pjanic, Umtiti, Griezmann és a többiek. A 100 milliós különbözetet nem sikerült megteremteni, ami kellett volna Messi maradásához. Van egy olyan érzésem, hogy a katalánok ezt nem viselik könnyen majd (tavaly is tüntetések voltak), főleg azt nem, hogy Laporta ennyire töketlen volt a keménymaggal, akik így még 2-3 évig sok-sok millióért a csapat kasszáját nyomják. Mondjuk erről már írtam, akkor mondtam is, hogy óriási baj lesz Barcelonában 1-2 éven belül, ebből végül 1 év lett.

Nagyon durva, hogy a LaLiga egy nyár alatt elveszíti két ikonját (Messi és Sergio Ramos), két csapatkapitányt. Most lehet ebből óriási gond bajnokság szintjén is (Ronaldo után is volt ingadozás), ugyanis valakit virítani kell gyorsba legalább a fővárosiaknak (Mbappé, Haaland). Elvileg nekik is van pénzügyi gond. Azért mondom ezt, mert a szponzorok is kiszállhatnak - vagy csökkentik a kiadásokat a járványt okolva -, mivel nem maradt ikonikus szupersztár kaliberű játékosa a ligának (nekem Modric, Suárez, Griezmann nem tartozik ebbe a kategóriába).

Azt hiszem, komoly 1-2 hét elé nézünk még, következő hétvégén kezd a spanyol liga... A Barcelonára meg kíváncsi leszek, mert gyakorlatilag olyan keretük van, mint tavaly, amit sok esetben Messi tartott a víz felett, mert koncepció nem volt sok a játékukban. Reménykedem, hogy a fiatalok kihasználják a lehetőséget, de nem lesz egyszerű időszakuk. Az biztos, ez elkerülhetetlen volt.

Messi helyében én nem állnám a szavam, elmennék a Ticóba. Ott jó helyen lenne, PSG-ben már annyi a sztár, hogy kezdőbe se kerülne - ha igen, akkor tényleg nem tudom, ki védekezik majd -, Citybe ilyen defenzív mentalitással nem fér be, többi csapat meg nem jöhet szóba.

Frissítve:
Azt elfelejtettem, hogy ma Grealish 100 millióért lett a City játékosa (plusz érkezik Kane), akkor esélytelen, hogy Messit is behúzzák pár nap leforgása alatt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 05, 2021, 20:52:56
Grealish 100 millióért lett a City játékosa.

Nem birnak leallni, pedig legutobb is ment a csuszopenz, hogy ne zarjak ki oket a BL-bol... de vehetnek barkit a BL trofea most sem jon ossze. Engem Grealish még nem gyozott meg, szerintem a Villa nyert az uzleten.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum augusztus 05, 2021, 21:59:40
Nem birnak leallni, pedig legutobb is ment a csuszopenz, hogy ne zarjak ki oket a BL-bol... de vehetnek barkit a BL trofea most sem jon ossze. Engem Grealish még nem gyozott meg, szerintem a Villa nyert az uzleten.
Én is így gondolom, hogy a Villa járt így a legjobban, ez ebben a válságban óriási összeg. Az is igaz, hogy hiába vásárolnak, nem tudnak BL-t nyerni, ráadásul volt ott bőven gond az FFP miatt, valahogy elrendezték, de megint ezt csinálják.

Mondjuk számomra az is kérdés, hogy a francia ligában a PSG miként oldja meg a fizetési listát, mert gondolom Sergio Ramos, Donnarumma és majd Messi nem két száraz zsömléért játszik. Ha a Barcában ebből gond volt - igaz, a két liga szabályai mások -, előbb vagy utóbb, de a franciában is az lesz ebből.


Szerintem Jack Grealish az egyik legcsúnyább melléfogása Guardiolának.

Barcelona összeomlik, Messi pedig Párizsba távozik?

A Barcelona ikonja mégis távozik a katalán fővárosból, melyik csapat lehet a végső állomás? Hogyan tovább a Barcának? Olvasd tovább


Hivatalos:
Messi a Los Angeles Lakers csapatához igazol. Állítólag Floridában tetszett meg neki a játék nyaralása alatt. Kipróbálta, és alacsony termete ellenére ebben is jónak bizonyult. LeBron James is hallotta, hogy Messi váltani készül, egyből Floridába repült, és meggyőzte Messit, hogy csatlakozzon a Lakershöz. Meg nem erősített hírek szerint a következő szezontól a gyűrűt 220 centis magasságra állítják az NBA-ben, az egyenlőség jegyében így a kis termetű Lionel is tud majd zsákolni.
Messi egyébként egy interjúban elmondta, hogy Hanga Ádám a kedvence, de mivel Ádi a Real Madridhoz igazolt, benne is megszületett a végleges döntés. Váltani akart, de nem csak csapatot, sportot is. Állítólag amikor először lement dobálni, még stoplis cipő volt rajta, de már akkor látszott rajta, hogy ebben a sportban is világklasszis. Messi állítólag 1+1 évet ír alá a Lakershez. Lionel így rengeteg pénzről is lemondott, ha igazak a hírek ő is a veterán minimumot kapja, mint Carmelo Anthony. Messi váltásának egyedül Russel Westbrook nem örül, de az NBA gondolkodik egy szabálymódosításon, miszerint a Lakers meccseit egyszerre három labdával fogják játszani.

Az Unibetnél van-e lehetőség arra fogadni, hogy Messi marad a Barcelonánál?
Ha van, hol van? Nem találom.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 06, 2021, 12:32:26
Az Unibetnél van-e lehetőség arra fogadni, hogy Messi marad a Barcelonánál?
Ha van, hol van? Nem találom.

ITT

Reggel még 2.90 volt a Barcában maradás odds, most már csak 2.50. Úgy néz ki, ez is ilyen 2-3 napos téma lesz, mint a Szuperliga  ;D Messi marad  :)

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 06, 2021, 15:14:14
Reggel még 2.90 volt a Barcában maradás odds, most már csak 2.50. Úgy néz ki, ez is ilyen 2-3 napos téma lesz, mint a Szuperliga  ;D Messi marad  :)
Éppen ezért próbálom gyorsan kihasználni ezt a helyzetet, mert várható, hogy néhány nap múlva már érdektelen lesz.
:beerchug: