Szuperliga vs. UEFA

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mit szólsz a Szuperliga ötletéhez?

Tetszik
15 (28.8%)
Nem tetszik
37 (71.2%)

Összes szavazó: 48

A Bajnokok Ligája jelenlegi formátumában is egy szűk elit játszótere, ahová néha befurakodnak kisebb csapatok, de az is maximum egy szezonra szól. Ez az új "svájci rendszer" sem szól másról Ceferinék részéről, mint a profitmaximalizálásáról, amiből nem kérnek a top klubok. Ők is rájöttek: nem a Fradi, Steaua, de még csak nem is az Ajax hozza a pénzt, hanem ők. Én szeretnék nagyon olyan sorozatot, mint a 20-30 évvel ezelőtti BL/BEK, ahol egy kisebb csapat BL-cím közelébe kerülhetett, de ez most már nem realitás. Nézzük meg az EL-t, kiket érdekel? Senkit. Sokszor még azokat sem, akik benne indulnak. Ez lenne a BL sorsa is, ha Porto - Ajax meccs lenne, vagy Roma - Celtic. Szar érzés beismerni, de a top csapatok meccsét követik a legtöbben. Sokkal jobban örülnék egy kiegyenlített európai színtérnek, ahol nincsen lényeges különbség az Ajax vagy a Real Madrid között, ahol elsősorban saját nevelésű és honi játékosokra épül a keret, akad benne 2-4 légiós és kész. A bevételek és a befolyás miatt ez nem reális, addig meg van ilyen félkész megoldás, mint a mostani BL, ami kvázi egy Szuperliga, hiszen ugyanazok a csapatok szerepelnek benne, feltöltve pár kisebb klubbal.

Elmúlt tíz évben ennyi alkalommal voltak ott a főtáblán az alábbi klubok: Real Madrid (10), Barcelona (10), Atlético Madrid (9), Bayern München (10), Borussia Dortmund (9), PSG (9), Juventus (9), Milan (3), Inter (4), Liverpool (5), Manchester United (7), Tottenham (4), Arsenal (6), Manchester City (10) és Chelsea (8 ). Az általuk elérhető 150 helyből a 10 év alatt az esetek 75%-ban ez a 15 csapat képviseltette magát a főtáblán, de ami ennél is durvább, hogy a főtábláról 87%-ban jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba... Gyakorlatilag, ha bekerültek a BL-be ezek a csapatok, garantált volt a helyük a legjobb 16-ban. Ennyit ér a Ceferin-féle reform (azzal kampányolt, hogy segíti a kis és középcsapatok helyzetét a BL-ben, aztán fogta és adott 19 helyet a top5 ligának), de azt is érdemes megvizsgálni, hogy hány top5 ligán kívüli csapat jutott el a legjobb 16-ba az elmúlt 10 évben: 33.

Egész jó szám, ugye? Ez a teljes "kapacitás" 21%, de árnyalja a képet az alábbi infó: amikor a korrupt Platini reformot csinált az UEFA élén, akkor tényleg a kisebb országok és csapatok felé nyitott. Abban az időszakban tényleg sok volt a kisebb csapat a top16-ban, majd érkezett Ceferin. A tervét 2018-tól prezentálta, onnantól számítva az elmúlt három évben mindössze három top5 ligán kívüli csapat jutott be az egyenes kieséses szakaszba (6%), gyakorlatilag elvette az esélyt a kicsiktől és tovább növelte a szakadékot. Ez az ember van most a legjobban felháborodva. Értem.  ;D

Azert vicces egy szuperliga amibe az utobbi 10 ev egyik legjobb csapata, a Bayern nincs benne. Raadasul egy nemet csapat sem, akik majdnem úgy ontjak a tehetsegeket mint a franciak.

Es ahogy elottem irtak, a csapatok egy resze csak a multja miatt lehet ott, nem a jelene miatt. Igy meg aztan kerdojeles ez a szuperliga megiteles.

Egyebkent nekem boven eleg ket barca real meccs egy szezonban, ahogy az angolok rangadoi is.

Ha valaki talál fogadási opciót arra, hogy ez a szar megvalósul-e, írja már be, mert nagy zsetont rátolnék a nemre. Remélem hétvégén a 'kicsik' bajnokikon ezeket a 'szupercsapatokat' szarrárúgják, már előre várom a Barca-Getafét 18 sárgával meg 4 piros lappal  ;D


Szerintem senki sem hitte volna, hogy Gareth Bale-ért valaki képes lesz fizetni 100 millió eurót, aztán azt is átküldték a futballvilág torkán, hogy Neymar 222 milió eurót ér. Kimondták a vizsgálatok után, hogy a katari világbajnokság korrupcióval lett odaítélve, mégis ott lesz a sivatagi hőségben a vébé. Ahogy a világ más területein, úgy a labdarúgásban is olyan határok dőlnek meg idővel, amin korábban csak nevettünk.

Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum április 19, 2021, 18:48:02
El sem indult, de már lehet fogadni a Szuperligára!

Húsz csapat, két tízfős csoport. Olvasd tovább

Na akkor meg is van a nyerő. 500 ezer megy az igenre, 330 ezer a nemre. Már ha az oddsok stimmelnek. ;D

Emlékezik-e még valaki a G-14-es csoportra, amelyiket tárgyalásokkal és engedményekkel akkoriban még sikeresen leszerelt az UEFA?

A G-14 tagjai: Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, FC Liverpool, Internazionale Milano, Juventus Torino, AC Milan, Olympique Marseille, Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussia Dortmund, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, FC Porto.

Szerintem a G-14 és a Szuperliga esetében vannak páran olyan focicsapatok, amelyek akkor is, azóta is, jelenleg is. Vagyis az UEFA számára következik a G-14 kettőpontnulla.

Tényleg úgy vagyok vele, hogy csinálják...szarnám le, csak adják vissza a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, ahol nincsenek milliomosok, de egyenes kiesés van...
..és csináljanak már könyörgöm regionális ligákat, földrajzi alapon!
...és értenék már meg, hogy a kevesebb több:
- egy 24 csapatos vb, négy hatos csoporttal: első 4 a nyolc között van, a 2., 3. helyezettek plusz meccseket játszanak. – s ugyanígy Európa Liga...csak a BEK-et adnák vissza.
- 12 csapatos EB-t!!!; ha lázadás van a maradék hurka 12 csapatnak csináljon ,,B" tornát az UEFA.

és a vb-selejtező csoportból legyen 24 db, de az egész világon 5 csapatos csoportok legyenek, de az egész világról FIFA rangsor alapján pl.:
Argentína
Ghana
Finnország
Jemen
Málta

Csoportelsők kijutnak, a maradék, játszhat egyenes kieséses ,,B" vb-t 32-től a döntőig.

..és max 14 csapat legyen egy-egy ország bajnokságában. Nem érdekel a Burnley!!! Se a fos Schalke, se a Huesca, se a Crotone – ne basszák már meg a 38 fordulós sorozataikat...
Egy bajnoksághoz legyen elég 26 meccs!

kevesebb, de jobb meccseket akarok!
ne bassza meg, hogy szombaton 15:00-20:00 között top bajnoki meccsből rendeznek 16 db-ot!! Legyen összesen 6, s abból válasszak 1-2-őt amit megnézek...


Elszálltak a csapatok, elszálltak a fizetések. És ehhez még csak külföldre se kell menni, minden héten amikor megnézem a Fradi kezdőt, akkor rendre azt látom hogy a padon csücsöl 10 extra fizetésű játékos. A PADON. (legutóbbi fordulóban: Baturina, Botka, Civic, Isael, Kharatin, Lovrencsics, Mak, Mmaee, Tokmac, Vécsei) Nem ott kellene ülnie (helyettük) pár magyar tehetségnek? Dehogynem.

Idézetet írta: curpy82 Dátum április 19, 2021, 21:28:21
A PSG az idei BL-győztes???
https://m.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/uefa-akar-azonnal-kizarna-a-bl-bol-a-szuperliga-resztvevoit-2821771

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 19, 2021, 16:12:48
Teljes reform kéne, de majd itt is jön valami agresszió vagy gyors tűzoltás, ahogyan az szokás mindenhol.

Ha ezt meglépik pénteken, akkor veszek egy Eurojackpotot.  ;D

Azért érdekes, hogy az UEFA most egyből milyen kedvelt szervezet lett.  ;D

Közben ilyenekkel állnak elő:

"UEFA, the English Football Association and the Premier League, the Royal Spanish Football Federation (RFEF) and LaLiga, and the Italian Football Federation (FIGC) and Lega Serie A have learned that a few English, Spanish and Italian clubs may be planning to announce their creation of a closed, so-called Super League.

If this were to happen, we wish to reiterate that we – UEFA, the English FA, RFEF, FIGC, the Premier League, LaLiga, Lega Serie A, but also FIFA and all our member associations – will remain united in our efforts to stop this cynical project, a project that is founded on the self-interest of a few clubs at a time when society needs solidarity more than ever.

We will consider all measures available to us, at all levels, both judicial and sporting in order to prevent this happening. Football is based on open competitions and sporting merit; it cannot be any other way.

As previously announced by FIFA and the six Confederations, the clubs concerned will be banned from playing in any other competition at domestic, European or world level, and their players could be denied the opportunity to represent their national teams.

We thank those clubs in other countries, especially the French and German clubs, who have refused to sign up to this. We call on all lovers of football, supporters and politicians, to join us in fighting against such a project if it were to be announced. This persistent self-interest of a few has been going on for too long. Enough is enough."


Emberek, politikusok, kérlek segítsetek ezen a szerencsétlen szervezeten, hogy túlélje ezt a hatalmas traumát.  :D

Jah, és persze, hétvégén gyorsan ők is összedobtak egy új lebonyolítási rendszert:

"UEFA announces new format for club competitions to be introduced as of 2024/25 season"
https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediareleases/news/0268-1213f7aa85bb-d56154ff8fe8-1000--new-uefa-club-competition-formats-from-2024-25/

Folyik a kőkemény harc a pénz miatt. Így szép a foci.

Már sok-sok éve van a fociban Szuperliga és - ahogyan láttam eddig - nem igazán ellenkeztek sehol sem máshol a világon, sem pedig itt, a fórumon. Eddig így nevezték a Szuperligát: Bajnokok Ligája.

- A Bajnokok Ligája idei főtáblájára automatikusan felkerült 26 klub és a fennmaradó 6 helyért tavaly nyáron 53 egyesület szállt versenybe.
- A Szuperliga 20 csapattal indulna, közülük a 15 alapító helye lenne biztos, 5 csapat pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülne be.

Mindössze csakis annyi fog történni, ha egyáltalán fog történni, hogy ezután néven nevezik a gyermeket.
És, persze, a pénzesláda kulcsa nem az UEFA tulajdona lesz. Ali baba és a 40 rabló (UEFA) mehetnek a búsba.

Végre nyerhetne valami trófeát a Tottenham, egy sor rivális kiválása miatt, erre mit csinálnak? Mennek utánuk továbbra se nyerni semmit. :-\


Idézetet írta: TiB Dátum április 19, 2021, 23:57:31
Végre nyerhetne valami trófeát a Tottenham, egy sor rivális kiválása miatt, erre mit csinálnak? Mennek utánuk továbbra se nyerni semmit. :-\

Viszont az Arsenal meg a Milan végre megtudhatja megint, hogy milyen ötöket kapni ezen csapatoktól.