Szuperliga vs. UEFA

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mit szólsz a Szuperliga ötletéhez?

Tetszik
15 (28.8%)
Nem tetszik
37 (71.2%)

Összes szavazó: 48

Idézetet írta: LosGabos Dátum április 22, 2021, 21:01:31
Tudom sokan nem szeretik Kelét, és biztosan ollózott is össze máshonnan, de érdemes elolvasni a cikket. (hosszú)

Jó volt látni, mennyi mindenről szó volt már itt a Fórumban, ami szerepel az írásban is. (Lehet innen is "lopott" ;D )

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/04/22/szuperliga-europai-futball-jovoje-elemzes/


Ezt olvastam.. de volt még egy cikk az európai fociról.
Régen volt a 3 légiós szabálya, aztán eltörőlték.. az európai klubok szinte kifosztották a dél-amerikai kontinenst...Kemény üzlet a foci, ehhez jöttek az olaj sejkek. Jó, hogy a PSG támogatja az UEFA-t, hiszen a tulajok az elmúlt években öntötték a pénzt a francia csapatba. Az szabályos... Az UEfA is egy korrupt szervezet..Platini óta meg főleg.

Idézetet írta: Sound Dátum április 20, 2021, 14:52:17
Vissza akarom kapni a Bajnokcsapatok Európa Kupáját - a BEK-et! Ezzel a névvel!

@Sound, sajnos elmúltak azok az idők és már soha nem jönnek vissza.

Az 1990-es évek elején tarolt a Cruyff-féle barcelonai Dream Team. Abban a csapatban a ,,Nagy Dán" (Michael Laudrup), az ,,albínó gorilla" (a holland Ronald Koeman) és a vadállat Tőr (a bolgár Hriszto Sztoicskov) voltak légiósok a katalánok-spanyolok alkotta csapatban.

Az előbbinél még inkább emlékezetesebb, legalábbis számomra mindenképpen emlékezetesebb, de biztos vagyok abban, hogy nagyon-nagyon-nagyon sok fociszurkoló számára mindörökre emlékezetesek az AC Milan - általam minden idők egyik legjobb légióstriójának tartott - "holland tulipánjai": Marco van Basten, Ruud Gullit és Frank Rijkaard. A három holland zseni mellé kizárólag olaszok kerültek a milánói együttesbe, ám az AC Milan ,,halhatatlanjai" (ez volt a Sacchi-csapat beceneve) még így is oda-vissza verték bucira Európát és a teljes világot.

Aztán eltűnt a vasfüggöny, jött a Bosman-szabály, valamint az Európai Unión belül szabadon áramolhatott a munkaeró és a tőke, s ezek révén mindörökre megváltozott a labdarúgás. Manapság már szó sem lehet olyasmiről, hogy egy-egy csapatban egyszerre maximum három légiós tartózkodhat a pályán és a többi focistának KÖTELEZŐEN annak az adott ország állampolgárainak kell lenniük. Manapság inkább már az jellemző, hogy a pénz beszél és a kutya ugat, s a mérkőzés bármelyik pillanatában korlátlan létszámban lehetnek légiósok egy-egy focicsapatban és nem probléma, ha az adott országból mindössze csak 2-3-4 labdarúgó van a teljes keretben.

U.i.:
Másik sportág, nem foci, hanem kosárlabda, viszont mindenképpen említésre méltó az igazi Dream Team, az 1992-es barcelonai olimpián varázsoló és csodákat bemutató, feledhetetlen amerikai férfi kosárlabdacsapat: Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Scottie Pippen, Karl Malone, Charles Barkley, Patrick Ewing, Clyde Drexler, David Robinson, John Stockton, Chris Mullin.
ELKÉPESZTŐ!


https://www.youtube.com/watch?v=JTNIWbGmzGU&t=157s

#62 április 23, 2021, 23:03:07, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D
A német Der Spiegel szerint 150 millió eurót kell fizetnie annak a klubnak, amelyik kilép a Szuperligából. És hivatalosan még egyik csapat sem távozott.
Az eddigi úgynevezett "kilépések" egyre inkább kezdenek annak tűnni, aminek korábban gondoltam:

Idézetet írta: csabax Dátum április 22, 2021, 14:46:19
Ezek szerint akár még az is lehetséges, hogy egyetlen egyesület sem lépett ki hivatalosan a Szuperligából, hanem csakis azért hozták sebesen nyilvánosságra azokat a "kilépési akármicsodákat", hogy megnyugtassák a háborgókat?  ;D ;D ;D

https://www.spiegel.de/sport/super-league-diese-klauseln-stecken-im-geheimen-gruendungsvertrag-a-baa19242-f1c3-4e39-b6a3-c1d2baedb5e2

Köszi az infót @csabax , lesznek itt még érdekes dolgok szerintem, egyik ilyen hír, miszerint Putyin keze ide is elért, leszólt Abramovicsnak, hogy a Gazprom így nem kapna pénzt a BL-ből, ne szórakozzanak vele.  ;D

Egyébként szerintem simán visszavezethető lenne a BEK a versenynaptár rendszerébe.
Akik kiestek bajnokként a Bl-selejtezőkből nem El-csoportkört kapnak, eleve más kávéház, hanem a 32 legjobb be nem jutott bajnok kiemelések nélkül egyenes kieséses rendszert fusson tovább.
Indulhatna októbertől a sorozat mint rég...
Példa: FTC legutóbbi El ellenfelei a csoportkörben: Espanol, Ludogorets, Szpartak Moszkva...- ennek a hat meccsnek az értéke, szemben azzal, ha csak kettő kört menne a Fradi akár: Slovan Bratislava, Celtic (írhatnék 200 másik csapatot...) és kiesne.
Kupa csata; ki-ki harc; csak az egyik maradhat; szenvedély – és persze szurkolók előtt.
Hát szerintem nem is kérdés: válságát érő spanyol klub, aki a nemzetközi porond szintjén van....majd kiesik a La Ligából; bevásárolt bolgárok, oroszok...vagy valódi bajnokok: a szlovák bajnok, a svájci bajnok, a svéd bajnok stb....áh fáj és megszakad a szívem. Az a tudat, hogy mindenki vágja (játékosok szurkolók, vezetők, sajtó..stb), hogy ez ,,A meccs van", s ha nem hozod le, akkor majd jövőre újra próbálkozhatsz. 

Most meg megy valaki egy Bl-selejtezőt, meg még egyet, aztán kiesik visszajátszik az EL-csoportért, ha beég visszajátszik a konferencia ligáért....utána meg játszik 6 csoportmeccset, amiből 4 minimum értékelhetetlen és a foci szégyene produktum...

Olyan ez, mint amikor az Írek nemet mondtak az EU-csatlakozásra....kampányoltak tovább egy évet a belépés mellett, majd újra megszavaztatták...s ha beégett volna, még egyszer megszavazzák...

Újabb, és újabb, és újabb esély, nincs bukás...
Van egy idős biológia tanár ismerősöm. Kevesen választják a bioszt érettségi tárgynak, egy-egy gimiben 30 fős osztály esetén van, hogy csak 2-3 tanuló. Ők sem azért, mert arra akarnak szakosodni (hacsak nem biokémia az osztály speckó), hanem mert ellötyögték 4 évig, s valamit választani kell, jó lesz az, úgyse megyek egyetemre érettségi meg kell...
A lényeg: azt mondja a kollégám, hogy 32 év alatt, senkit se húzott meg – ne már, hogy kelljen pótérettségit csinálni, mert valaki megbukik. Egyszer viszont jött egy gyerek: se kép, se hang, beleszart, de még bunkó/pofátlan is...ült a bizottság, fogta a fejét a kollégám...kínos percek, csend:
,,A kurva anyád, hülyegyerek"-gondolta a hősünk, szívta a fogát...."akkor is kettes, rohadjál meg, nem baszol ki velem nem jövök pótvizsgáztatni" – gondolta és beírta...

Na ilyen ez a BL, EL, KL-csoportkörözés. Már mindenki unja: 4 csapat, standard ki jut tovább ki esik ki ,,csaták" – mindig ugyanaz a történet:-,,..de a kurvaanyátokat"..gondolnak a szurkolókra a szervezők, így jön be a sponzori és tv-s pénz, az meg köll...tulajdonképp a foci szerelmeseit rabolják ki – hazudva vásárlóerejüket; a bennük rejlő tv-előfizetési potenciált; mennyire sokan nézik a Barca-Fradit ami persze sport értékkel már alig bír, mondhatni elvétve – a 90 percből 312 mp-ig -, található benne.

Nincs meg a szenvedély, a klubhűség, az elköteleződés a közösség/sportág felé s megint ott tartok:
,,hogyan rabolták el tőlünk a futballt?" – érdemes megnézni....

Engedd el papa, puccsot akartál, puncsot kaptál. Valaki majd összehozza, de nem te leszel az.

https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2021/04/25/real-elnok-nem-tavozhatnak-az-alapitok-a-szuperligabol

Nem akarok egyébként tovább lovagolni a saját faszságaimmal a témán, mert azt azért tudni kell, hogy "mi" és én is "csak" a fogyasztó vagyok.
S olyan az élet, hogy legszívesebben az Mc Donald, meg a KFC és társaik úgy simán belőnék, hogy mit eszel, ehetsz és pont...-ugyanez igaz a sportra is. Eszed, nem eszed nem kapsz mást.

Záró gondolat részemről:
- egészen döbbenet, hogy az UEFA, FIFA a "kicsiknek" nem ad versenyképes lebonyolítású sorozatokat, ez a konferencia liga sem lesz az!!! S ez évtizedes, (30 éves) trend.
- csak a tetejével foglalkozik, kizárólag a nagyokkal - a nagy piacokkal, pedig ha minden kicsi piac összeadódna az lenne azért valami...


#68 június 01, 2021, 16:05:01, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2021, 17:33:08
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az angol klubok pontosan milyen kártérítést fizetnek majd az ESL-nek, mert ugye történt megállapodás a JP Morgannel, DAZN-szerződés és még lehetne sorolni... Az is benne van, hogy akkora pénzt kell majd kifizetniük a kihátrálásért, amit az UEFA-tól kapnak majd.  ;D

@Pozzato, ebben az ügyben tudomásom szerint az a legújabb (mostani) fejlemény, hogy már ott tart a dolog, hogy az Európai Unió legfelsőbb igazságszolgáltatási szerve, a luxemburgi székhelyű Európai Unió Bírósága fog dönteni arról, hogy az UEFA és a FIFA visszaéltek-e erőfölényükkel, amikor fenyegetően léptek fel a tervezett Szuperliga klubjai ellen.

Hatalmas a pénzügyi vonatkozás is, hiszen "alsó hangon" is legalább 30 milliárd euró elvándorlását akadályozta meg erőszakosan és fenyegetőzve az UEFA és a FIFA.

Ez már az én véleményem:
Nyilván "bajban" lettek volna az UEFA vezetői és a FIFA vezetői, ha hirtelenjében azzal kellett volna szembesülniök, hogy ezután legalább 30 milliárd euróval kevesebb pénzösszegből lophatnak majd.


Idézetet írta: csabax Dátum június 01, 2021, 15:44:33
@Pozzato, ebben az ügyben tudomásom szerint az a legújabb (mostani) fejlemény, hogy már ott tart a dolog, hogy az Európai Unió legfelsőbb igazságszolgáltatási szerve, a luxemburgi székhelyű Európai Unió Bírósága fog dönteni arról, hogy az UEFA és a FIFA visszaéltek-e erőfölényükkel, amikor fenyegetően léptek fel a tervezett Szuperliga klubjai ellen.

Várható volt, hogy ez nem olyan egyszerű ügy, mint ahogyan beállította a média. Azt írták, egyik napról a másikra mindenki kilépett, ennyi volt a Szuperliga. Maradjunk annyiban: Pérez, Laporta és a többiek vannak annyira dörzsöltek, hogy nem követnek el ilyen hülyeségek, mindenféle komolyabb előkészület nélkül. Mint kiderült, senki sem hagyta még ott a Szuperligát, pedig nagyon mondták, hogy az angol csapatok észhez tértek, dehogyis, behülyítették a szövetséget, ők sem akarnak egy halom pénzzel tartozni a Szuperliga szervezőinek, de erről szerintem már írtunk korábban is.

Az volt a legjobb a sztoriban,  mikor a JP Morgant meg úgy állították be, mint amatőr bandát... majd ők hiteleznek úgy több milliárdot, hogy nem fektették le az alapokat, nincsenek szerződések és még lehetne sorolni. Egy klasszikust idézve: meséld be ezt a féllábúnak, hogy leszédüljön tőle az útról.

Ebből hosszabb távon úgyis az UEFA és a FIFA fog rosszul kijönni, minden csak idő kérdése. Lehet egy éven belül, lehet öt éven belül, de ők fognak szívni.


UEFA-főtitkár: igenis kizárhatják a BL-ből a Real Madridot, a Barcelonát és a Juventust

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megerősítette, hogy eltávolíthatják a Real Madridot, a Barcelonát és a Juventust a Bajnokok Ligájában résztvevők sorából.

Teodor Teodoridisz UEFA-főtitkár a madridi Marcának adott interjúban beszélt arról, hogy különutassága miatt szankcionálható és igenis kizárható a BL-szereplők közül a Szuperligát megalapítók közé tartozó három elitklub.
   
"Az összes többi klub betartotta a szabályokat, ha ez a három nem tesz ugyanígy, bár a világ legjobbjai közé tartozik, ki lehet őket rúgni. Minden rajtuk múlik" - mondta a főtitkár. Hangoztatta, hogy az UEFA számára minden klub egyenlő, és olyan értékeket véd, mint a tisztelet és az egyenlőség, ám ha a klubok megszegik az előírásokat, szembe kell nézniük a független testületek által meghatározandó következményekkel.
   
"Ha a klubok nem értenek egyet a fegyelmi hatóságok döntésével, fellebbezést nyújthatnak be a Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz, ehhez joguk van "- idézte a spanyol sportnapilap Teodoridiszt.
   
Április 19-én a két spanyol és az olasz elitklub mellett további kilenc - a Manchester United, a Liverpool, a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea, a Tottenham, az Atletico Madrid, az Internazionale és a Milan - jelentette be a húszcsapatosra tervezett európai Szuperliga létrehozását. Néhány napon belül a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus kivételével a többiek közölték, hogy visszalépnek, miután az UEFA, a nemzetközi szövetség, a FIFA és a futballvilág más befolyásos személyiségein kívül állami és politikai vezetők sora lépett fel a tizenkettek különszerveződése - és az UEFA-tól független új sorozat beindítása - ellen. A szurkolói csoportok szintén heves kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.
   
Május 12-én az UEFA fegyelmi eljárást indított az érintett klubokkal szemben, szigorú szankciókat helyezve kilátásba, és miközben a kilenc visszalépővel békét kötött, a renitens hármakat figyelmeztette: megtagadhatják tőlük az európai sorozatokban való részvételt, így kizárhatják őket a BL-ből is akár. Az esetleges eltiltás nem érinti ugyanakkor a válogatottbeli szereplést a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságon.
   
"Egyetlen játékos sem fizeti meg a Szuperliga kapzsiságának árát. Mindenki képviselheti országát az Európa-bajnokságon" - jelentette ki az UEFA főtitkára.

forrás: MTI

Elvileg nincs joguk kizárni őket... mivel az összes másik csapat is még tagja a Szuperligának. Valami előszerződést írt alá minden klub. 

Idézetet írta: hillandkimi Dátum június 03, 2021, 17:14:04
Elvileg nincs joguk kizárni őket... mivel az összes másik csapat is még tagja a Szuperligának. Valami előszerződést írt alá minden klub.

Hányszor ment már a cirkusz a pénzügyi fairplay megsértése miatt , hogy kizárnak egyes klubokat. És mi lett belőle? Még abból is kenőpénz.

#74 június 09, 2021, 21:38:07, Pozzato
Zseniális.  ;D ;D  A kilépő csapatoknál tele lett a gatya, nem elég, hogy bohócot csináltak magukból, még büntetést is kapnak (igaz, elenyészőt a szintükhöz képest), de a három végsőkig kitartó klub ellen felfüggeszti az eljárást az UEFA.  ;D ;D ;D  Ennyivel erősebb brand a Barcelona, Real Madrid és Juventus hármasa. Tudom, volt egy perük az UEFA ellen, de szerintem szimplán fél a szervezet Pérezéktől.
https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/szuperliga-buntetest-kaptak-az-erintett-pl-klubok-2831371