Giro d'Italia 2021 (Kibeszélő és tippjáték)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


2. szakasz

1. Ewan
2. Merlier
3. Sagan
4. Groenewegen
5. Nizzolo

2.szakasz

1. Ewan
2. Merlier
3. Gaviria
4. Sagan
5. Nizzolo


2. szakasz

1. Ewan
2. Merlier
3. Gaviria
4. Sagan
5. Groenewegen

2.szakasz

1.Groenewegen
2.Merlier
3.Ewan
4.Sagan
5.Nizzolo

Kisebb betegség hátráltatott tegnap (és ma is...), szóval elnézést a késlekedésért, érkeznek az eredmények az első szakaszról.

1. szakasz végeredménye:
1. Filippo Ganna
2. Edoardo Affini
3. Tobias Foss
4. Joao Almeida
5. Rémi Cavagna

1. szakasz eredménye és az összetett állása:
1. @Rwilla és @Hajdunorbert89 7-7 pont
2. @Powell 6 pont
3. @peshark , @LuckyBeny és @Giggs 5-5 pont
4. @BvB_09 , @GreenEagle , @Latzka , @csacsi1899 és @curpy82 4-4 pont
5. @RedMunchen 2 pont

Gratulálok @Hajdunorbert89 és @Rwilla a szakaszgyőzelemhez!  :beerchug:
Számoljátok át a pontokat, ha hibát észleltek, írjatok bátran!

A mai szakaszra csak érdekessegként Dinára 4501-es, míg Valter Atira 1001-es odds volt. Még az elején persze, hogy kellenek a sprintereknek a pontok, de a verseny közepe felé apróval rápróbálok majd a fiúkra. Ha nem is első helyre, de mondjuk top5-re! ;D

Idézetet írta: curpy82 Dátum május 09, 2021, 14:00:37
A mai szakaszra csak érdekessegként Dinára 4501-es, míg Valter Atira 1001-es odds volt. Még az elején persze, hogy kellenek a sprintereknek a pontok, de a verseny közepe felé apróval rápróbálok majd a fiúkra. Ha nem is első helyre, de mondjuk top5-re! ;D

Igen, szívből meg lehet ezeket próbálni :) Dinától inkább azt várom, hogy a Tour of the Alps után esetleg megjött az étvágya a pöttyös trikóhoz és igyekszik pontokat csipegetni, ahol csak képes lehet erre. Viszont utána nem marad erő, így tőle túl jó szakaszhelyezést nem várok, Atiban nagyon reménykedem.

Tim Merlier, az igen. Molano mekkorát hibázott, mondjuk Gaviria akkor sem nyert volna valószínűleg, de azt nagyon benézték a kolumbiaiak.

2. szakasz végeredménye:
1. Tim Merlier
2. Giacomo Nizzolo
3. Elia Viviani
4. Dylan Groenewegen
5. Peter Sagan

2. szakasz eredménye:
1. @Hajdunorbert89 8 pont
2. @firgabácsi és @LuckyBeny 6-6 pont
3. @Powell és @GreenEagle 4-4 pont
4. @RedMunchen , @Latzka , @peshark , @curpy82 és @Giggs 3-3 pont
5. @Rwilla 2 pont

Összetett állása:
1. @Hajdunorbert89 15 pont
2. @LuckyBeny 11 pont
3. @Powell 10 pont
4. @Rwilla 9 pont
5. @GreenEagle , @peshark és @Giggs 8-8 pont
6. @curpy82 és @Latzka 7-7 pont
7. @firgabácsi 6 pont
8. @RedMunchen 5 pont
9. @csacsi1899 és @BvB_09 4-4 pont

Gratulálok @Hajdunorbert89 a szakaszgyőzelemhez, szép volt  :beerchug:
Számoljátok át a pontokat, ha hibát észleltek, írjatok bátran!

3. szakasz: Biella - Canale (190 km)
Tippelési határidő: 2021.05.10.  11:00



A H2H fogadasok miatt szuksegem lenne egy olyan oldalra, ahol meg a fogadoirodahoz valo bejelentkezes elott meg tudnam nezni a szakaszra tett tippjeim talalati aranyat. Szamos olyat talaltam, ahol a szakasz elso tiz helyezettjet felteszik, de nekem ettol bovebb lista kellene. Koszonom.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum május 09, 2021, 18:19:23
A H2H fogadasok miatt szuksegem lenne egy olyan oldalra, ahol meg a fogadoirodahoz valo bejelentkezes elott meg tudnam nezni a szakaszra tett tippjeim talalati aranyat. Szamos olyat talaltam, ahol a szakasz elso tiz helyezettjet felteszik, de nekem ettol bovebb lista kellene. Koszonom.
https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2021/stage-2


Jó kis szakasz volt ez ahhoz képest, hogy sík szakasz volt.

Vicces volt, amikor benézték az intermediate sprintet és a 40 km-es kapura sprinteltek rá ;D
Gaviriának tényleg jól tönkretette a sprintjét a csapattársa, szerintem TOP3 is lehetett volna.
Groenewegent mindenki árgus szemekkel figyeli, szerintem ez a 4. hely jót tesz neki és a helyzetének.

Ránéztem már a szakasz teljes végeredményére, hogy volt-e olyan aki kapott időt és meglepve láttam, hogy Valter Ati két csapattársa is 35 mp hátránnyal ért be. Tudtommal csapaton belül pont Reichenbach és Badilatti lehet relatíve jó összetettben a magyar srácon kívül.

Készítettem egy gyors elemzést a hajráról. A csatolt képet érdemes nézni, arról lesz után. Volt egy kanyargós rész 600 méternél, ami után a Cofidis és az UAE állt a legjobban, ami a felvezetést illeti. Viviani tökéletes helyen, legjobb felvezetője volt elől. Az UAE-ből Molano tökéletes helyen, de hol van Gaviria? Szélárnyék szempontból ideális, de kicsit hátul volt, ráadásul bezárva, így csak a kordon melletti területet választhatja arra, hogy sprinteljen, ahol nem túl nagy a hely. Előtte volt 5 sprinter, illetve 2 felvezető, szinte biztos volt, hogy az egyik be fogja őt zárni (aki végül épp a csapattársa lett...).

https://www.youtube.com/watch?v=GbwQJ_oI0i0

A videóból megfigyelhető, hogy 200 méternél még a Molano - Viviani duó haladt együtt elől, volt egy kis szünet, utána zárkózott, majd nyitott rögtön Merlier. Molano próbált nézegetni, de rossz oldalra várta csapattársát. Viviani? Teljesen bezárták, nem akart korán nyitni, mert tudta: nincsen ereje hozzá. Ennek meg is lett az eredménye, így hiába tudott végén előzni, nem tudta megnyerni a szakaszt. Összességében jó felvezetést kapott honfitársától, Consonni sokáig bírta (azt hiszem 250-ig), de nem elég sokáig, ugyanis Vivianit tovább kell vinni. A 2019-es Tour de France szakaszgyőzelme, amikor 150-ig vitték őt Morkov - Richeze duó. Ennyit jelent két világklasszis felvezető.

https://www.youtube.com/watch?v=WNDs_9-pGac

Fernando Gaviria másik egykori Quick Step sprinter, akinek ott a dél-amerikai kontigens, mint felvezetők: Molano és Richeze. A helyzet az, hogy Richezén szerintem egyre inkább érződik az idő (38 éves), hiába óriási rutin, azért lassul az argentin. Molano viszont nem klasszikus felvezető, benne még ott a tűz, hogy sprinteljen, de ez érthető, 26 éves, nem akar rögtön felvezető lenni. A másik probléma, hogy mióta koronavírusos volt, Gaviria nem olyan, mint régen. Van egy-egy fellángolása (valószínűleg a Girón is lesz egy-két szakasz), de összességében nem olyan meghatározó, mint a QS-években, mikor 2017-ben és 2018-ban bátran húzhattad őt Girón vagy Touron szakaszgyőzelemre.

Amiről szintén írtam korábban: Michael Morkov a világ legjobbja felvezetésben. A Quick Step nagyon jól kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket, hiszen utolsó 200-500 méterre teszik oda, nem pocsékolják el előbb, amikor pedig felvezeti Bennettnek a hajrát, esélye sincs a többieknek. Itt hibázik a Cofidis és az UAE is, ugyanis megfordíthatnák a sorukat: Molano menne 500-1000 méter között, míg Richeze 200-500 között (ugyanez Sabatini és Consonni esetében). Lehet, hogy Sabatini és Richeze lassult, de azon a 300 méteren a kavarodásban aranyat érhetne a rutinjuk, ki tudnák hozni a versenyzőiket a tömegből. Molanóra és Consonnira érezhetően nem tapat úgy Gaviria és Viviani, nincs meg az összhang, rutin és a bizalom. A videón az idei Paris-Nice szakasza, ahol 500-ig vitték Morkovot, után élre állt, majd jött 150-nél jött Bennett, sima win.

https://www.youtube.com/watch?v=bBF7D_TQtlU

Hosszú évek trendje már ez, hogy aki eligazol a QS-ből, annak annyi, de erről írtunk is. Ez a rossz taktikának is köszönhető ezeknél a versenyzőknél.


u.i.:
Azt mondjuk nem árt megfigyelni, hogy Groenewegen erős volt, csak nem maradt embere, illetve hátul helyezkedett. Ha több versenykilométer van benne, ezt a hajrát simán megnyeri, végén ki is engedett, látta, hogy ebből nem lesz győzelem.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 08, 2021, 23:50:59
De hogy írjak valami tippet is, itt van két elég necces H2H amelyek nekem megtetszettek :)

Sagan vs Gaviria - Sagan végez előrébb 1.84
Nizzolo vs Viviani - Nizzolo végez előrébb 1.92
pinnacle

Ez duplán jól sült el, de azért kellett hozzá mázli is. Mint az gyakran előfordul kerékpárnál  :)