Magyarország a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mi lesz a Németország - Magyarország Eb-találkozó kimenetele?

Német siker
Döntetlen
Magyar siker
Szerencsétlenek voltak az utolsó percek. Egy jó eredmény volt karnyújtásnyira.

Én a végén inkább ráültem volna már az ikszre, bár megértem hogy ott a lesgól környékén elhitték a srácok, hogy nyerhetnek is akár. Szép volt Fiúk!

Sajnos jött a papírforma, de szerintem is több volt benne, kár érte...  :(

Legalább kétszer felrúgták volna a meccsen Ronaldot, mert így duplán fáj a vereség. Ennyit a value tippről.
Max ezerrel elbohóckodok mostantól ezen az EB-n. Inkább a női kosárra fektetem majd a hangsúlyt.

Idézetet írta: TiB Dátum június 15, 2021, 18:41:57
Rendesen ijesztő Cakir kopaszon ;D Hát mi lett ennek az embernek a kósza fürtjeivel ;D
Pedig már egy ideje így tolta, és Lahoz is követi a 'divatot', neki is egyre kevesebb és rövidebb a haja. És mindkettőben közös, hogy mióta kevesebb ls rövidebb a hajuk, alig adnak lapot  ;D

Már a 60. perc után is elhitték , hogy lesz valami. A 0:0 ebben a csoportban semmire sem elég , de 3 ponttal harmadikként tovább lehet jutni.

Sallai, meg Schafer lehozatalát nem értem ennek ellenére.

Én csak annyit mondok, hogy óriásit mentek a srácok! Nem érdemelnek kritikát, mert a jelenlegi magyar válogatottban, a kulcsemberek kiesésével ennyi van. Ígyis hatalmas respect, hogy a 84. percig némi szerencsével partiban voltunk! Ha Schön gólja ott nem les...bele sem gondolok, az a 10 másodperc a stadionban, amíg nem esett le a népnek mi van...felrobbant a Puskás! 3:0 ellenére is én hálás vagyok a srácoknak, mert óriási futballélményt adtak!
Eleve ajándék, hogy kijutottunk a hazai rendezésű EB-re, nem akarok telhetetlen lenni! SZÉP VOLT FIÚK!

Idézetet írta: chabialonso Dátum június 15, 2021, 20:36:24
Már a 60. perc után is elhitték , hogy lesz valami. A 0:0 ebben a csoportban semmire sem elég , de 3 ponttal harmadikként tovább lehet jutni.

Sallai, meg Schafer lehozatalát nem értem ennek ellenére.

Mondta Rossi, hogy elfáradtak.

Idézetet írta: zsiraf111 Dátum június 15, 2021, 19:52:46
Atya- gatya!!!!!!  Még szerencse, hogy a Portugálok nem vették  komolyan az első félidőt :bash: :bash: :bash:  Mert akkor  most  a végeredmény lenne  vagy 6: 0

Szerencséje a portugáloknak, hogy nem vették komolyan a fiúk.  :)
Egyébként pedig azt mondom, hogy teljesen mindegy, hogy 0-1 vagy 0-3, mert innen már sajnos lehetetlen tovabbjutni. Inkább így kapjon ki a válogatott, mint feltett kézzel. Szép volt és hajrá Magyarok!

Idézetet írta: BvB_09 Dátum június 15, 2021, 22:14:12
Szerencséje a portugáloknak, hogy nem vették komolyan a fiúk.  :)
Egyébként pedig azt mondom, hogy teljesen mindegy, hogy 0-1 vagy 0-3, mert innen már sajnos lehetetlen tovabbjutni. Inkább így kapjon ki a válogatott, mint feltett kézzel. Szép volt és hajrá Magyarok!

Hát őszintén nem hiszem, hogy a srácok valaha is gondolkodtak volna a továbbjutáson, inkább a tisztes helytállás.

Az is megérne egy saját topikot egyébként, hogy kinek mi volt a legnagyobb sportélménye. Ha már itt szóba került.  :)

Megye 3-as banketten részegen talicska versenyt rendezni , az volt az 😂

Sajna. nagyon elfáradtak a fiúk :'( Csak ,azt nem értem, hogy  az angolok 1 hét alatt 3-4 meccset játszanak, és rajtuk nem látszik a fáradtság ;)  Vagy ők nem is emberek? :laugh: :laugh:

Nagy Ádám futotta a második legtöbbet

Nagy Ádám a második helyen áll a legtöbbet futó futballisták rangsorában a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság első fordulóját követően.

A magyar válogatott középpályása az európai szövetség (UEFA) honlapjának statisztikája szerint kedden a címvédő portugálok ellen 1-0-ra elveszített összecsapáson 12 kilométert futott a Puskás Arénában, nála többet csak orosz Alekszandr Golovin "zakatolt" a belgák elleni találkozón.
   
A kontinensviadal eddigi leggyorsabb játékosa az olasz Leonardo Spinazzola, akinek volt egy 33,8 km/órás sprintje, a passzpontosságban a spanyol kapus Unai Simon (100 százalék) vezet honfitársa, Aymeric Laporte (99) előtt.

forrás: MTI

Fiola és Dibusz szerint is többet kell birtokolni a labdát a franciák ellen

Dibusz Dénes és Fiola Attila szerint is labdabirtoklásban kell a legtöbbet előrelépnie a magyar labdarúgó-válogatottnak a franciák elleni szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésig.


A nemzeti együttes szerdai sajtótájékoztatóján a kapus és a védő is egyetértett abban, hogy a portugálok a keddi, Puskás Arénában lejátszott találkozó végére felőrölték a magyarokat, elsősorban azért, mert a hazaiaknak rengeteg energiát kellett fordítaniuk a védekezésre.
   
"Ilyen kaliberű ellenfelekkel szemben nem tudod megúszni, hogy a riválisnak legyen három-négy helyzete, éppen ezért előrejátékban és labdabirtoklásban kell többet nyújtani" - fogalmazott Fiola.
   
Elmondta, amikor ennyi időt kell a válogatottnak védekezéssel töltenie, abból "nagyon nehéz kijönni és megfutni 70-80 métereket". Sokszor az is probléma volt a 3-0-ra elveszített találkozón, hogy hiába próbálták meg Szalai Ádámra felrúgni a labdákat, a támadón hárman-négyen "csüngtek", így nagyon nehéz volt megtartania a labdát.
   
"Az egyensúlyt jobban meg kell találni, öt-tízszázalékos javulás a labdabirtoklásban sokat segítene" - fogalmazott a hátvéd, aki elsősorban fejben fáradt el a portugálok ellen, mivel a tempó és a szükséges koncentráció összehasonlíthatatlan a magyar bajnoksággal.
   
A portugál világsztárokkal kapcsolatban kiemelte, öt éve már volt szerencséje ellenük pályára lépnie. Akkor főként Cristiano Ronaldót kellett hatástalanítania, most Bernardo Silva szerepelt az ő oldalán, de mindkettejükkel kapcsolatban kijelenthető, hogy szinte lehetetlen felkészülni rájuk még úgy is, hogy az elemzőktől sok segítséget kapnak.
   
"A védekezésünkkel így sem volt probléma, nyolcvan percig álltuk a sarat, ezért is bosszantó a végeredmény" - tette hozzá Fiola. Schön Szabolcs les miatt érvénytelenített góljával kapcsolatban kiemelte, bár leírhatatlan volt az érzés, amikor a középpályás betalált, nem hiszi, hogy a les miatt meg nem adott találat kizökkentette volna a csapatot.
   
A közönséggel kapcsolatban megjegyezte: nem hitte volna, hogy azt a hangulatot, amit öt éve a franciaországi kontinenstornán átéltek, még egyszer át lehet, de a keddi mérkőzés ezt megcáfolta. Kiemelte, még most is libabőrös, ha a kapu mögötti drukkerek szurkolása eszébe jut, szerinte ennek is volt köszönhető, hogy sokáig 0-0 volt az állás.
   
"Nagy segítséget tudnak nyújtani, éppen ezért már most nagyon várom a szombatot, hogy újra a stadionban legyünk és ismét átélhessem ezt a remek hangulatot. Remélem, még jobb eredményt tudunk emellé párosítani és plusz boldogságot tudunk okozni a szurkolóknak" - mondta Fiola.
   
Dibusz Dénes kiemelte, a találkozó másnapján elsősorban már arról beszéltek, mi az, amiben előre tud lépni a csapat, miben tudnak javítani a világbajnok franciák elleni összecsapásig.
   
"Senkinek nem kell bemutatni azt a válogatottat sem, minden mérkőzésükön látszik, milyen kvalitású játékosok alkotják a csapatot. A németek elleni nyitómeccsükön nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, érdekes lesz ellenük szerepelni" - mondta Dibusz, aki klubjával, a Ferencvárossal múlt ősszel a Bajnokok Ligájában megmérkőzhetett a Barcelonával és a Juventusszal is.
   
"Már akkor beszéltük a klubtársaimmal, hogy a katalánoknál játszó Dembélé milyen kvalitású játékos, aztán láttuk a Barcelona-PSG meccset, hogy hozzá képest Mbappé mit tud. Kíváncsi vagyok arra, hogy ezek a sztárok milyen játékra lesznek képesek, de bízom abban, hogy ugyanolyan jól szervezett csapatjátékkal sikerül megállítani őket és megnehezíteni a dolgukat" - fogalmazott a kapus.
   
Meglátása szerint a francia és a portugál hasonló szinten lévő válogatottak, és mivel utóbbi ellen működött, amit terveztek, reméli, előbbiek ellen is meg tudják majd mutatni, milyen erős csapatot alkotnak. Kiemelte, támadásban a kínálkozó lehetőségekkel maximálisan élniük kell, és bízik abban, hogy sokat tudtak tanulni a keddi összecsapásból, elsősorban azt, hogy többet kell birtokolniuk a labdát.
   
Ő is kiemelte, már a stadionhoz közeledve felemelő volt, hogy szurkolók tízezrei várták őket, olyan volt a hangulat, amitől borsódzott a hátuk.
   
"Hatalmas erőt és energiát adott, ahogy a meccs alatt buzdítottak. A csapat mindent megtett, látszott, hogy mindent beleadtunk, kiköptük a tüdőnket, többen elkészültek az erejükkel. Sajnos a vége így alakult, de mindenki emelt fővel jöhetett le a pályáról" - tekintett vissza a címvédő elleni összecsapásra Dibusz, aki szerint poszttársa, Gulácsi Péter világklasszis teljesítményt nyújtott.
   
"Senkinek nem teszünk szemrehányást, együtt nyerünk és együtt veszítünk, igaz, az elmúlt időszakban elszoktunk a vereségtől" - tette hozzá a hálóőr.
   
A magyarok szombaton 15 órától fogadják a franciákat a Puskás Arénában, majd jövő szerdán a németek ellen, Münchenben zárják a csoportkört.

forrás: MTI