Tour de France 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Így a TdF vége felé elmondhatom, hogy nekem éppen az előzetesen többek által sztárolt Ineos csapata jelentette az egyik legnagyobb csalódást. Ez a Geraint Thomas, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Luke Rowe, Dylan van Baarle alkotta Ineos, bármennyire is brutálisan erős sornak tűnik a nevek alapján, igazából csak a beképzelt és ijedt nyuszikák gyülekezete. Semmi több.
Ennél a számomra teljesen érthetetlen okból agyonsztárolt Ineos-brigádnál már régebben is egyre gyakrabban gondoltam a következőre, amire ez a Tour de France is tökéletesen "rávilágított":
Ha a csapat kapitányának kijelölt személy annyira szerencsés, hogy jókor van jó helyen és erőben van (Geraint Thomas, Richard Carapaz vagy Tao Geoghegan Hart), akkor az Ineos-csapattársak képesek ezt kidomborítani és megmutatni a mezőny többi tagjának, hogy "nesztek, lássátok, hogy verhetetlen ez a csávó, szóval inkább kussoljatok és törődjetek bele". Ám ha a csapat kapitányának valami baja van vagy pocsék formában van (Geraint Thomas, Richard Carapaz vagy Tao Geoghegan Hart), akkor a többi Ineos-csapattag sem ér semmit. Olyannyira senkik, mintha ott sem lennének.

Viszont ezen a TdF-en teszett a dán Jonas Vingegaard teljesítménye. Alakul a srác.

Tadej Pogacar - Tutyimutyik 12-0

Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum július 15, 2021, 21:04:49
Most el lehet kapni brit klasszist?

Elérkezett a többi sprinter ideje?  Olvasd tovább

Szép volt ez a tipp 3.50-ért, volt benne érték, tettem én is, grat  :great: :beerchug:

Én azt éreztem, hogy lehetett volna ez a Tour de France még ennél is simább is, ha Pogacar 100%-ot hoz, de szerintem 60-70-nél többet ebbe nem tett bele. Amikor beállt az élre 6-8 km-rel a vége előtt a hegyen, akkor lehetett érezni, hogy simán tudna vezetni 20-30 km-t is olyan tempóban, amitől mindekit felőrölne. Amikor a szlovén 60-70%-nál többet hoz, akkor szerintem képtelenség megverni. Egyrészt a rossz időjárás nagyon kedvezett neki, szereti az ilyen zord időt, emlékezhetünk a 2019-es vueltás megindulásra is, mikor a dobogóért ment a 20. szakaszon, másrészt az is, hogy a többiek nincsenek az ő szintjén.

Gyakorlatilag jelenleg két versenyző tudja körülbelül azt, amit ő: Bernal és Roglic. Azonban kronón ők sincsenek Pogi szintjén, de szerintem a hegyekben is képes lenne nekik adni, ha maxot hozna végig. Pogacar ellen nincsen ellenszer, ha kell, akkor megy veled 30 km-re a céltól, mikor megindulsz, lerázni nem tudod. Vingegaardnak egyszer sikerült mindössze, ennyi. Az Ineos lehet bármennyire jó, nincsenek a szlovén szintjén. Amikor megindul, akkor mindössze Carapaz képes követni - egy ideig -, úgy pedig felesleges csapattaktikát tolni, ha Pogacar megindul és ad a csapatnak 1-2 percet. A Vuelta lehet az igazi erőpróba a szlovén számára:
- kipihent Roglic és Kuss, Tolhoek, Gesink és Kruijswijk segítőnek
- Bernal a fedélzeten, kiegészülve a Carapaz - Martinez - Yates - Pidcock négyessel, ez azért erős csapat, ha ők sem tudják megszorongatni, akkor engedjék el a dolgokat.
- és Landa megint megpróbálja  ;D

Pogacar valószínűleg a Vueltára (és az olimpiára) készül, lehetett látni, tudna ennél sokkal többet, de tartalékol. Ijesztő, mert ha nincsen rendkívüli meleg, akkor nagyon nehezen szakítod le. A másik, ami Pogacarnak kedvezett, hogy óriási tempó volt. Azt lehetett látni korábban is, hogy nem szereti a lötyögést, lazább etapokat, mert ott hajlamos ő is "bealudni". Amikor menni kell, akkor van elemében, ezen a Touron pedig óriási volt a tempó. Megkockáztatom, legerősebb verseny volt, amit valaha láttam (tempóra és az időjárás viszontagságaira gondoltam). Rengeteg támadás, ami szintén a szlovénnak kedvezett. Amit még kiemelnék, hogy most van segítője is, rendre ott tudnak mellette maradni ketten vagy hárman, ami fontos.

Ha pedig ez mind adott, akkor lehet bármilyen erős csapata az Ineosnak, semmit sem ér, mert egy olyan első számú ember kell, mint Bernal. Reméljük a Vueltán mindenkit elkerülnek a sérülések, mindenki csúcsformában lesz és meglátjuk, ki a legerősebb.

@Pozzato, igen, a többiek nincsenek az ő szintjén. Nagyon nincsenek.
Szerintem Tadej Pogacar elkezdett felfelé kapaszkodni arra a zseni szintre, amelyet a fociban Diego Maradona képvisel. Zárójelben: nagy kár, szerintem, hogy a focidumák közben a Maradona név hallatán sokaknál elsőre a csávó magánélete jut észbe, pedig a focidumáknál a focipályán történteknek kellene.
De, egye fene, legyen példa egy másik zseni, a kosárlabda Mozartja: Drazen Petrovic.

Reméljük, hogy szerencsésebb lesz Petrovicnál, de az kétségtelen, hogy még rendkívül fiatal és nagy dolgok előtt áll, ha így folytatja. Ez egy presztízskérdés szerintem az arab csapatok és az Ineos között. Az arabok elindultak abba az irányba, hogy felvásárolnak fiatal tehetségeket és nem izgatja őket olyan mélységben a csapattaktika, mint az Ineosnál, hanem előre egy-két wattszörny és jöhet, ami a csövön kifér. Nagy fricska ez a két sztárcsapatnak, hogy elköltenek egy halom pénzt (Jumbóhoz is új befektetők érkeztek), majd jön egy 22 éves szlovén, gyakorlatilag pár segítővel megoldja a GT-győzelmeket. Tényleg kissé röhejes az egész, ráadásul a Jumbo és az Ineos nem bír leállni, idén próbálják tovább erősíteni a keretet (Rohan Dennis majd a Jumbóhoz megy, míg Sam Bennett valószínűleg egy-két felvezetővel az Ineoshoz). Az Ineosnál elvileg a Quick Step babérjaira is törnek majd, nem tudom, hogy ez mennyire jó irány, mármint, hogy mindenhol dominálni akarnak. Ilyenkor lesz az, amit írtál @csabax , ha ez nem valósul meg, akkor blama a komplett szezon.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2021, 20:40:52
Én azt éreztem, hogy lehetett volna ez a Tour de France még ennél is simább is, ha Pogacar 100%-ot hoz, de szerintem 60-70-nél többet ebbe nem tett bele. Amikor beállt az élre 6-8 km-rel a vége előtt a hegyen, akkor lehetett érezni, hogy simán tudna vezetni 20-30 km-t is olyan tempóban, amitől mindekit felőrölne. Amikor a szlovén 60-70%-nál többet hoz, akkor szerintem képtelenség megverni. Egyrészt a rossz időjárás nagyon kedvezett neki, szereti az ilyen zord időt, emlékezhetünk a 2019-es vueltás megindulásra is, mikor a dobogóért ment a 20. szakaszon, másrészt az is, hogy a többiek nincsenek az ő szintjén.

Sokat nem lehet hozzátenni. Ezen az utolsó két hegyi szakaszon is egyértelművé tette Pogacar ha valakinek lettek volna kétségei, hogy nem lehet megverni. Impozáns ahogy megy, ahogy kézben tartja végig a versenyt.
Nincs gondja abból, hogy a csapata nem a legerősebb, mivel úgyis lereagál könnyen bármilyen támadást ami igazán veszélyes.
Szóval le a kalappal Pogacar előtt, tényleg nagy versenyző, megérdemli a sárgát, a duplázást.
A Vuelta viszont egy remek verseny lehet majd tényleg. A Tour nem volt rossz egyáltalán, de valljuk be, pl. a pöttyösért folyó harc izgalmasabb volt mint a sárgáért folyó mivel utóbbi nem igazán volt.
Ennek ellenére rengeteg élményt, jó pillanatot hozott a Tour, nekem mindig élmény ha valaki szökésből nyer, pl. Mohoric duplázása emlékezetes marad vagy mikor van Moernak pár száz méter hiányzott a győzelemhez.
És akkor a holnapi ITT. Nem könnyű mert a háromhetesek végén az időfutamokon nem mindig mennek jól a legnagyobb időfutammenők. Itt már sokat számít hogy kiben mennyi maradt, kit mennyire viselt meg a három hét, a hegyek, esetleg ki mennyit dolgozott mint segítő vagy éppen mennyire tudott pihenni.
Két tipp tetszett meg.

Bissegger H2H Bjerg - Bjerg 2.65 tpro

Világos, hogy a svájci óriási időfutamspecialista, de Bjerg meg egy feltörekvő fiatal aki szintén nagyon jó már most is ebben a műfajban és még milyen jó lehet páréven belül ha töretlen a fejlődése.
Másrészt Bisseggernek a rövidebb távok passzolnak igazán, a 15-20 km-es ITT-k. Ez neki kicsit sok lehet és ez igazolódott az első időfutamon is ahol még nem lehetett fáradt sem a svájci és csak 18. lett. Ez tőle meglehetősen rossz menet, a formával is gond lehet mert 27 km-es táv ide vagy oda, neki ott azért a top10-ben bőven bent kellett volna lenni. Bjerg ott 21 sec-et vert rá ami azért meglepő kissé.
Ez a holnapi ITT megint csak 30 km lesz ami inkább Bjergnek kedvez. Aztán nem tudom mennyit vett ki belőle Pogacar segítése, lehet túl sokat, de Bissegger meg bukott is múlt héten. Ha egál odds lenne talán nem, de így nekem megér egy próbát, ezen az oddsszon.

Vingegaard top3 5.50 tpro

Szerintem nem kell indokolni. Papíron nincs a dobogóra legnagyobb esélyesek között, de nagyon nagyot megy ezen a Touron. Segítőnek várták, nem dobogóra igazából :D Így alakult, kellett hozzá Roglic kiesése.
Mire lehet képes? Nagyon erős szerintem és jó ITT menő, ráadásul az első ITT-n is bizonyított, ott bejött harmadiknak. Én úgy gondolom ő oda fogja magát tenni, akar egy nagyot dobni utoljára még, szóval én tőle nem várok óvatosabb menetet ( azt Pogacartól inkább holnap ) hanem hogy megy ami a csövön kifér.
Ezen az oddsszon megér egy próbát.
Kell szerencse is, de nem kizárt, hogy 1-3-ban lesz.

Mint kezdő buzi a gőzfürdőben felteszek én is egy kérdést: aktuális Tour győztes, elutazik Tokióba ahol vár rá egy kemény verseny (nincs is egy hét pihenő), majd nagy esélyekkel indul a Vueltán is augusztus közepén? Nem lesz ez így sok?
Csupán azért kérdem, mert sokan ezt hangoztatják, hogy Pogacar a spanyolt is viszi, de azért ő is egy ember. Talán ha nem lenne az Olimpia.
De 99%, hogy tévedek.  :)

Az viszont brutál, hogy utolsó pár kilométeren látod, hogy Carapaz meg Vingegaard dobja ki a tegnapit, Pogacar meg csak ott elvan.  ;D

#113 július 17, 2021, 11:49:22, Pozzato
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 16, 2021, 23:24:15
Vingegaard top3 5.50 tpro

Nekem például ez a tipp tetszik, viszont a H2H piacot elengedtem. Nem éreztem onnan semmit sem "biztosnak". Szerintem valami nagy szorzó biztosan leesik majd a kronón a top3-ra, általában az utolsó kronókon vannak meglepetések. Emlékszünk Chad Haga győzelmére a Giróról, vagy 2017-ben Bodnar sikerére a TdF-ről. Ha Politt nem lett volna szökésben, simán mondanám, mind lehetséges dobogós. Cattaneo is kipihente magát (12.00), jó kronós, elsőn is szépet ment, csak versenyben volt az összetettért. Azon se lepődnék meg, ha Richie Porte a végén mutatna valamit (41.00), pedig pocsék formában volt. Amúgy, akik az első időfutamon jót mentek, azok csapatai voltak a legjobb állapotban az egész versenyen.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum július 17, 2021, 09:01:55
Mint kezdő buzi a gőzfürdőben felteszek én is egy kérdést: aktuális Tour győztes, elutazik Tokióba ahol vár rá egy kemény verseny (nincs is egy hét pihenő), majd nagy esélyekkel indul a Vueltán is augusztus közepén? Nem lesz ez így sok?
Csupán azért kérdem, mert sokan ezt hangoztatják, hogy Pogacar a spanyolt is viszi, de azért ő is egy ember. Talán ha nem lenne az Olimpia.

A Tour de France és ázsiai olimpia párosítást már 2008-ban sikerrel megoldotta Samuel Sánchez, igaz, hogy ott majdnem két hét volt a két esemény között (Sánchez 6. lett a TdF-en és megnyerte a pekingi mezőnyversenyt). Az akklimatizálódás jelenthet most problémát. Önmagában az 5-6 nap nem jelent sokat egy háromhetes és kvázi egynapos között, de a versenyzők nagyobb része bírja. Általában a Clásica San Sebastian - Tokióhoz hasonlóan nehéz egynapos -, szintén a Tour de France után szokott lenni 5-7 nappal. Mikel Landa például például 2017-ben 4. helyen végzett segítőként a Touron, majd a top5-ben jött meg a spanyol egynaposon, amit a szintén akkor nagyot melózó Tour segítő, Kwiatkowski nyert meg.

Minden azon múlik, mennyire tudja majd ezt fejben összerakni, mert valószínűleg a fizikális erővel és állóképességgel nem lesz gond. A Vuelta már necces. A Giro - Tour duplát azért tartják nehezebbnek, mert hiába van papíron több idő a két verseny között, többség csak a Tourra koncentrál, így aki az olasz körversenyről érkezik, fáradtabb. A Tour - Vuelta esetében más a helyzet: itt az indul hendikeppel, aki csak erre készült, ilyen viszont ritkán van a sztárok közül (utoljára az Okinawában született amerikai, Chris Horner 42 évesen csinálta ezt  ;D).

A Vuelta útvonala trükkös, ugyanis a nyári nagy melegben versenyeznek, viszont összességében rövid etapok vannak. Sok függ majd az időjárástól, mert Pogacar jobban szereti a hidegebb időt. Lesz a programban Covadonga, illetve még pár meredek emelkedő, ezek megrostálják majd a mezőnyt, de igazán sokat az kaphat csak, akiknek nem volt megfelelő a felkészülésük (magyarul szorosabb verseny lehet, így az időfutam még fontosabbá válhat). A lényeg: ha jól tudom, akkor nem lesz 2000 méter feletti hegy, ez pedig Roglicnak fog kedvezni (sok más tényező viszont épp ellene szól).

Ami azonban megkavarhat mindenkit, az a Gamoniteiro, mely az utolsó emelkedő lesz a harmadik héten. Ezt a hegyet a szurkolók "kérték", sohasem szerepelt még a programban, szinte semmit sem tudnak róla a versenyzők és a csapatok. Elborult: 15 km, végén vannak 17%-os részei, átlagban majdnem 10%. Az AS-ben volt egy elemzés a hegyről, azt mondták, brutális. Nem azért, mert 10%, hanem mert egyenetlen az egész. Egy-egy kanyar után jön egy 12-13% rész, alig lehet "befordulni" normálisan. Hiába mindössze 160 km az utolsó hegyi etap, lesz előtte három emelkedő, ami szintén rostálhatja a mezőnyt.



Azért írtam erről a szakaszról részletesen, mert ezen egyedül meg lehet nyerni az összetett versenyt (nem hiába nevezték spanyol Mont Ventoux-nak a hegyet). Ez pedig Pogacarnak kedvezhet, ugyanis az utolsó hétre már regenerálódhat annyira, hogy megpróbáljon egy hosszabb szökést, ha mondjuk 2-3 perc hátrányba kerül (kronóval együtt simán meg is fordíthatná két szakasz alatt a Vueltát). Ami Pogacar szemszögéből fontos lesz: mennyi ereje lesz a Jumbo és az Ineos versenyzőinek? Kevés lesz a kemény hegyi etap, szóval nem lehet kivárásra játszani, nem lehet szökevényeket elengedni (jóváírások is fontosak lehetnek a végelszámolásban), elejétől kezdve menni kell a két csapatnak, mert minden más Poginak kedvezhet.

Az olimpia után lesz körülbelül 14-20 napja a regenerálódásra, de ugyanígy járt Roglic is. A két versenyző naptára nagyon hasonló, Rogla annyiból van "előnyben", hogy sérülések miatt fel kellett adnia a francia körverseny, de ez nem azt jelenti, hogy kipihent lenne. Azonban Roglic is a csúcsformát a francia körre hegyezte ki. Bernal lehet az, aki jól járhat: kihagyja az olimpiát, szinte csak a Giro - Vuelta párosra készült idén. Rendkívül kevés versenykilométer lesz a lábában, állítólag azt tervezik, hogy 40-45 versenynappal menjen neki a Vueltának. A háta miatt jegelik őt, hogy minél kevesebb erőfeszítésnek legyen kitéve, tudja optimalizálni a legjobbját a kiemelt versenyre. A kolumbiainál két dolgoz érzek hátrányak: igazán elemében 2000 méter környékén van, illetve az időfutam.

A Giróval majdnem megegyező a Vuelta időfutamainak távja, szóval lehet gyors következtetések levonni az eddigi eredményekből: Bernal ott a legjobb Gannától 2,5 percet kapott. Pogacar hasonló az olaszhoz, szóval minimum 2 perccel érdemes számolni (lehet az 3 is...). Innen kéne Bernalnak visszajönni úgy, hogy ahol ő igazán sokat tud adni (2000 méter felett), olyan emelkedők nincsenek a programban.

Szóval lehet, hogy ezzel az egésszel egyetlen ember fog jól járni: Adam Yates. A brit körülbelül 25 versenynappal megy a Vueltára, teljesen friss, motivált, amolyan tökéletes 2-3. opció mind az Ineos, mind a brit csapat számára a Vueltán és az olimpián.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2021, 20:40:52
Rengeteg támadás, ami szintén a szlovénnak kedvezett. Amit még kiemelnék, hogy most van segítője is, rendre ott tudnak mellette maradni ketten vagy hárman, ami fontos.

Sok támadás volt? A szakaszok többségét láttam; szökés az sok volt; nagy csaták a pöttyösért szintén, de a sárgát érintő támadás nem rémlik valami túl sok. Akkor úgy tűnik pont az ilyen támadgatós szakaszok maradtak ki nekem :)

Nekem főleg a bukások maradnak meg erről a Tourrol, sajnos itt a kerekesek befeszülnek a tét miatt, egy szertelenebb vagy fogalmazzunk úgy, hogy egy olaszosan káoszos Giro az izgalmasabb ;D (na jó, ott persze a Valter Ati hatás is nagy pozitívum)

Pogacarról pedig csak szuperlativuszokban lehet beszélni; valamiért azt gondolom, hogy Roglic lehet nem is annyira bánja már a bukásást (na jó persze h bánja) de véleményem szerint ő sem sok sót evett volna meg Pogi mellett.

Idézetet írta: Latzka Dátum július 17, 2021, 16:25:48
Sok támadás volt? A szakaszok többségét láttam; szökés az sok volt; nagy csaták a pöttyösért szintén, de a sárgát érintő támadás nem rémlik valami túl sok. Akkor úgy tűnik pont az ilyen támadgatós szakaszok maradtak ki nekem :)

Nekem főleg a bukások maradnak meg erről a Tourrol, sajnos itt a kerekesek befeszülnek a tét miatt, egy szertelenebb vagy fogalmazzunk úgy, hogy egy olaszosan káoszos Giro az izgalmasabb ;D (na jó, ott persze a Valter Ati hatás is nagy pozitívum)

Pogacarról pedig csak szuperlativuszokban lehet beszélni; valamiért azt gondolom, hogy Roglic lehet nem is annyira bánja már a bukásást (na jó persze h bánja) de véleményem szerint ő sem sok sót evett volna meg Pogi mellett.

Gyakorlatilag az összes hegyi etapon volt támadás. Abban igaza volt Csabaxnak, hogy nem 40-50 km-rel a vége előtt, hanem mondjuk 8-10 km-re a céltól hegyi befutó esetén, de volt. Összességében ez végre egy olyan Tour de France volt, ahol mertek támadni (igaz, csak rövid támadásokat, kivétel ezek alól Carapaz egyszeri hosszabb megindulása, illetve Vingegaard Mont Ventoux akciója), az egy más kérdés, hogy Pogacar minden támadást átvett, ezért érzékelhettük úgy: nem történt semmi összetettben. Azonban, ha jobban megnézzük, ez komoly meló volt a szlovéntól, kiválasztani azt a 3-4 főt, akire tenni kell a kereket minden esetben (emlékszem, egyszer talán valaki olyan is menni akart, akinek lehetett volna, de Pogi annyira elemében volt, hogy őt sem engedte el a hegyen, rögtön ment utána  ;D). Azért is tűnhetett úgy, hogy nincs támadás, mert a 3-4 legerősebb ember folyamatosan együtt érkezett meg, de ők támadták egymást, de komolyan leszakítani a többiekek csak Pogacar tudt.

Szóval Pogacar hibája, ha úgy érezzük, nincsen komolyabb támadás, pedig az összetett esélyesek már jóval korábban magukra maradtak az ilyen lószok miatt, mint a Sky/Ineos-érában.  ;D

Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 16, 2021, 23:24:15
Vingegaard top3 5.50 tpro

Nagyon szép volt, gratulálok hozzá, gyakorlatilag simán jött is.  :beerchug: :ok:  Végül a két dán hozta a meglepetést, bár lehet, hogy ez már nem is meglepetés, mármint a jó időfutamuk. Cattaneo végül csak 6. lett (akinek a nevéről mindig Hernán Cattaneo jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=q458WHxdEJY), de aki nekem óriási meglepetés megint: Magnus Cort. Fogalmam sincsen, mi történt a dánnal, de az elmúlt időszakban átállt az időfutamokra, szerintem érdemes lesz rá figyelni. Az biztos, hogy volt valami belsős infója az irodáknak, mert az első kronón is, illetve most is emlékeim szerint a tudásához mérten alacsony szorzót kínáltak rá, második kronó esetében például nagy favorit volt Thomas De Gendt ellenében a head-to-head piacon. Sokáig gondolkoztam, hogy érdemes-e ellen tenni, de mikor valami ennyire gyanús, akkor hagyni kell. Nem olvastam vele kapcsolatban minden hírt, lehet magyar nyelvű közvetítés alatt beszéltek róla, miért lett ennyire jó időfutamos, régen nem volt az.


#116 július 17, 2021, 18:55:27, firgabácsi
Köszi, a H2H az valami 8 sec híján nem jött, az időfutamban nincs annyira közel, de messze sem. Bjerg egyébként nagyon jól ment ma csakhogy ma Bissegger sem betlizett.
Vingegaard viszont ismételten megcsinálta a top3-at :) Ez így nekem rendben is van lezárasként betügyileg is.
Azt hiszem a dán wattszörnyetegekre még fokozottabban kell figyelni mostantól. Rendkívül jól mennek, Asgreen, Vingegaard, Bjerg, Magnus Cort és szerintem lehet még ki is hagytam valakit. Sören Kragh aki most éppen nincs formában, de kiváló ő is.
Valamit tudnak Dániában.
Lezárás? Dehogyis, hiszen holnap vár ránk a klasszikus, nagy befutó a Champs-Élysées-en.
Cavendish rettenetesen készülhet rá.
Megcsinálja? Szerintem igen, fogadni nem fogadok rá, de Morkovtől és Asgreentól minden létező segítséget meg fog kapni úgy gondolom.

Szerintem az a 8 másodperc semmi ilyen távon, legközelebb jönni fog, ilyen szorzón ezt meg kellett próbálni.  :ok:

A dánoknál valamit nagyot tudnak, két éve vb-cím, most Tour de France második hely, Monumentumokat nyernek (Asgreen, Fuglsang), ráadásul a következő generáció ott kopogtat: Andreas Kron, Mattias Skjelmose Jensen, Morten Hulgaard, Mathias Norsgaard, Frederik Wandahl és Anthon Charmig. Köztük van gyorsan fejlődő jó kronós, van, akiből összetett menő vagy egynapos klasszis lehet, nem semmi.

Bízom Cavendish sikerében, de én sem fogok már semmit erőltetni tippek szempontjából. Annyira fekszik Cavnek az egész hajrá, ismeri is, koronázatlan királya ennek a befutónak, valószínűleg csak erre pihent az elmúlt két nap.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 18:38:03
Szóval Pogacar hibája, ha úgy érezzük, nincsen komolyabb támadás, pedig az összetett esélyesek már jóval korábban magukra maradtak az ilyen lószok miatt, mint a Sky/Ineos-érában.  ;D

Igen, akkor az ő hibája ;D

Még csalódás Tao Geoghegan Hart, azért durva, hogy egy tavalyi Giro nyertes csak egyszer volt képes vezetni a hegyekben. Valamint én a francia Gaudutől is többet vártam; oké 11. lett és voltak villanásai, de én vagy jobb összetett helyezést reméltem neki; ha pedig az elszáll, akkor szökésből egy szakaszt. Persze ez a Tour, világos, hogy megvalósítani nehezebb a dolgokat, mint elképzelni :)

Idézetet írta: Latzka Dátum július 17, 2021, 19:59:31
Még csalódás Tao Geoghegan Hart, azért durva, hogy egy tavalyi Giro nyertes csak egyszer volt képes vezetni a hegyekben. Valamint én a francia Gaudutől is többet vártam; oké 11. lett és voltak villanásai, de én vagy jobb összetett helyezést reméltem neki; ha pedig az elszáll, akkor szökésből egy szakaszt. Persze ez a Tour, világos, hogy megvalósítani nehezebb a dolgokat, mint elképzelni :)

Valamilyen szinten mindenki csalódott az Ineos rendkívül erős sorában, én is így voltam vele. Engem is meglepett, hogy TGH-nak sem ment. Nem tudom, hogy ezeknél a bringásoknál a sérülések és bukások miatt történt ez, vagy szimplán rossz volt a felkészülés. Utóbbit erősítheti, ami számomra megdöbbentő volt idén, hogy egy Giro-győztes mindössze egyszer végzett top10-ben World Tour versenyen összetettben (illetve egy etapon), ez szerintem rendkívül gyenge.

Gaudu volt téma a Tour de France előtt is, én simán vizionáltam neki egy top10-et, de szakaszgyőzelmet mindenképp. Vele annyi történt, hogy kinyírta a nap, mikor jött a Mont Ventoux szakasza. Már a nap elején beszólt rádión, hogy nincsen jól, egész teste forró, alig érték el az első frissítőt, elment utána hányni, annyira rosszul volt állítólag. Madiot mondta, nagy dolog volt, hogy egyáltalán folytatni tudta. Ha az a 25 perc nincsen, valószínűleg könnyedén megjött volna top10-ben, mert a harmadik héten már Pogacarék tempóját is tartotta. A Tourmalet etapon viszont hibázott, túl korán indult meg, ha ott a főmezőnnyel marad a Luz Ardiden lábáig, ott robbant, valószínűleg még a top10 is megvan neki, illetve egy szakaszgyőzelem. Azzal ő sem kalkulált, hogy az Ineos és az UAE ilyen nagy tempót megy majd az első hegyen, hogy mindenkit bedarálnak.