III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum február 02, 2017, 14:15:13
Lesek helyett gólok?

Marco van Bastenre sokan talán még most is a legendás gólja miatt emlékeznek, manapság ő már azonban a FIFA-nál dolgozik, mint ,,szakértő". Nemrég meg is jelent egy lista pár igazán érdekes szabályváltoztatási javaslattal, amikről egyébként a FIFA kompetens testülete dönteni is fog a közeljövőben. Olvasd tovább ITT!

Szerintem a les eltörlése után emberfogásos védekezés lenne 1 vagy 2 free safety-vel kombinálva.  :D
Ha nincs les, akkor:
1. feltolok legalább egy csatárt "állandóra" a kapus elé, a 16-oson belülre
2. a védelem ezért visszavisz 1, de inkább 2 védőt a saját kapujához
3. a többieknek könnyebb átjutni a kiürült középpályán, ám nem bírják az összes akciót megfutni a két védelem közötti megnövekedett távolság miatt, így sokkal több lesz a felívelés.

Többször lesz a kapuk közelében a labda, de kevesebb támadó lesz ott, mert nem érnek fel saját térfélről méterről a csapattársak, hogy segítsenek.
Megnézném, hogy ebből valójában több gól lenne-e, de sok cseles figurát ki lehetne találni a felívelésekhez, pl. szabadrúgásnál indulhatnának a támadók a védekező csapat gólvonaláról is... (szerintem ott állna vagy 15 játékos az ötösön belül)

A jégkorongos szabályozás, vagyis inkább egy harmadvonal behúzása, ami a félpálya helyett jelentené a területet, ahonnan van les, az hülyén nézne ki, de hasznos hasznosabb lenne, mint a les eltörlése. Ugyanúgy csökkenne a pálya közepén a népsűrűség a harmadvonalig feltolt csatárok és a miattuk visszavont védők miatt, ráadásul a partjelzőknek is lerövidülne a befutandó táv.

A sok meccsre már van megoldás: két csapatnyi játékost tartanak az érintett klubok.   :P
Felőlem akármennyit cserélhetnének, de ne a játékidőből menjen a lefelé bandukolás!

Ezért is reménykedem abban, hogy egyszer a tiszta játékidőt bevezetik a fociban! Ami bohóckodás folyik a hosszabbítások megítélésében is...

(2x30 perc tiszta játékidő elég is lenne, de azért nem állítanám meg mindig az órát egyből, csak ha mondjuk 5 mp-en belül nem hozzák játékba a labdát)

A Granada - Betis két szempontból is történelmi bajnoki volt. Egyrészt a Granada az első spanyol csapat, melynek kezdője 11 különböző nemzetiségű játékosból állt. Másrészt pedig ez volt az első spanyol bajnoki, amit a Facebookon élőben közvetítetek (hivatalosan). Csak spanyol és andorrai nézők láthatták.



Idézetet írta: TiB Dátum február 28, 2017, 00:10:33
Fair play.

! No longer available

De ennek alapnak kellene lennie, nem hírnek, bár igaz, a srácoknak most kell megtanulni, hogyan működik ez...

Labdarúgó NB I - A DVTK menesztette Horváth Ferencet

    Miskolc, 2017. március 2., csütörtök (MTI) - A Diósgyőri VTK labdarúgóklubja csütörtökön menesztette Horváth Ferenc vezetőedzőt.


    "A Debrecen és a Videoton elleni bajnoki mérkőzéseken Vitelki Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat" - olvasható a csapat hivatalos honlapján.
    A közlemény szerint az új vezetőedzővel - aki a március 11-ei, Videoton elleni mérkőzés után veszi át a csapat irányítását - már megszületett a megállapodás, de őt csak később mutatják be.
    A DVTK júliusban nevezte ki Horváth Ferencet, akinek irányításával az OTP Bank Ligában 21 fordulót követően az éppen bennmaradást jelentő 10. helyen áll a miskolci együttes 21 ponttal.

Elek Ákos is távozott Diósgyőrből, igaz ő önszántából:

http://dvtk.eu/12804-Tavozik_Elek_Akos-cikk

Vb-2018 - Az orosz fociszurkolók "győzelem kanalaival" biztatják majd csapatukat

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
    Moszkva, 2017. március 7., kedd (MTI) - A "győzelem kanalai" elnevezésű hangszer lesz a hazai szurkolók "vuvuzelája" a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon - adta hírül kedden a Znak.com hírportál.

    A Vlagyimir Putyin elnök által februárban kiírt pályázatot a szurkolói nemzeti hangszer elkészítésére Rusztam Nugmanov nyerte meg. Az eredetileg jogi végzettségű Nugmanov népihangszer-készítő elmondta, hogy az általa kitalált eszköz két kanálból áll, amelyeket egy "v" alakú, rugalmas nyéllel erősítettek össze. Ez az alkotó szerint a gyakorlati funkciója mellett egyúttal a victory, azaz a győzelem jelképe is.
    Nugmanov hozzátette: 2010 óta gondolkodik egy olyan szurkolói eszköz előállításán, mint amilyen az előző vb-házigazdák közül Dél-Afrikában a vuvuzela, Brazíliában a caxirola - a szemcsékkel töltött műanyag dobozokat a nemzetközi szövetség végül kitiltotta a stadionokból -, Dél-Koreában pedig a felfújható és egymáshoz verhető rúdpár volt, amely bangers néven később Amerikát is meghódította. Oroszországban eddig nem létezett ilyen eszköz.
    A domború oldalukkal összekoppintott fakanalak az orosz népzene hagyományos kísérő "hangszerei". Nugmanov beszámolója szerint egy olyan szurkolói eszközben gondolkodott, amely kicsi, egyszerű, könnyen előállítható és használható, valamint történelmi értéket képvisel és visszaadja az orosz kultúra gazdagságát is.
    A létező hangszerek között nem talált ilyet. A fúvós hangszereket az alkotó - főleg a vuvuzelát ért bírálatok miatt - eleve kizárta, mint lehetőséget. Később ugyanerre a sorsra jutottak a nagyobb méretű és a húros zeneszerszámok is. Végül a nyelüknél összefogott kanalaknál állapodott meg.
    Nugmanov úgy nyilatkozott, hogy a "győzelem kanalai" gyárthatóvá tételéhez még további kutatásokra van szükség, de hangot adott meggyőződésének, hogy munkatársaival az egymillió rubeles - mintegy ötmillió forintos - pályázatban megszabott október 1-i határidőig meg tud birkózni a feladattal.

Idézetet írta: router12 Dátum március 12, 2017, 10:54:16
Nagy kedvenc egyebkent.
https://www.youtube.com/watch?v=q7143v2wvD8

Ezt mi csináltunk Sounddal, de örülök, hogy McGyurynak is termeli a nézettséget, sőt több összejött neki, mint nekünk.

Jó lenne eltörölni a hosszabbitást lenne megint csak 90:00perc,igy nem lenne annyi kétes itélet sem,legalábbis a hosszabbitás alatt-miatt.A héten meg egy pár játékvezető bizonyitotta nem áll igazán a helyzet magaslatán.A kis csapatoknak engedélyeznék 12embert,ami talán ellensúlyozná valamennyire a birók nagy csapatok általi támogatását. ;D

Idézetet írta: router12 Dátum március 29, 2017, 20:27:32
Valami tortent a Fradi-Diosgyoron felidoben, mert a bet365 kivette a teljes meccset cakkpakk. Cashout van, a meccs sehol. Furcsa, ritkan latni ilyet.

Annyira adta magát 2/1 félidei briósgyőr vezetésnél..mondjuk majdnem megszivattak a sracok, de a 92.be csak lehoztát :P

Idézetet írta: TiB Dátum március 12, 2017, 11:46:48
Ezt mi csináltunk Sounddal, de örülök, hogy McGyurynak is termeli a nézettséget, sőt több összejött neki, mint nekünk.

Én most láttam először TiB és lenne is egy kérdésem :D :D :D A refrént ( Böde Dánieeeeeeeel ) te vagy Sound énekled ?  :great: :great: :great:

Idézetet írta: kunisse Dátum március 29, 2017, 23:51:18
Én most láttam először TiB és lenne is egy kérdésem :D :D :D A refrént ( Böde Dánieeeeeeeel ) te vagy Sound énekled ?  :great: :great: :great:

Sound az énekes, a refrén az övé. Én ötletgazda voltam, illetve a klipet kreáltam.

Ronaldo új szobrot kapott

Szerdán egy hivatalos átadás keretében Madeira reptere megkapta Cristiano Ronaldo nevét. A portugál klasszis új szobrát is megmutatták, ami beindította a mémgyárat. Képek ITT!