III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum március 28, 2020, 09:23:24
Négyszer 45 perces mérkőzés ???

Kalóriaégetés a javából. Volt olyan játékos mely a pályán maradt a 180 perc alatt? Rá se ismer az anyja.  ;D

Az latszik, h a vendegek 90 percre vannak kalibralva.

Ha az anyja nem, akkor mi főleg nem  :laugh:

Idézetet írta: SPF Admin Dátum március 28, 2020, 09:51:45
Kalóriaégetés a javából. Volt olyan játékos mely a pályán maradt a 180 perc alatt? Rá se ismer az anyja.  ;D

Ronaldo pocakott eresztett, amióta nincs edzés a Juventusnál

Enyhe túlsúlyt szedett fel, edzés helyett filmeket néz a családdal. Olvasd tovább



FIFA 20 Stay and Play Cup: Kontrollert ragadnak a sztárok!

Az EA nagyszabású kupát szervezett, olyan játékosokkal, mint Joao Félix, Trent Alexander-Arnold, Vinícius Junior és Juan Bernat.  Olvasd tovább


Muszbek: a világ labdarúgásában 20-50 százalékos visszaesés várható a járvány hatására

    Muszbek Mihály sportközgazdász szerint a világ labdarúgásában az elkövetkezendő öt év távlatában 20-50 százalékos, a hazai futballban azonban ennél kisebb fizetéscsökkenés várható a koronavírus-járvány okozta leállás miatt. A legnagyobb vesztesek szerinte azok a játékosok, akiknek idén június 30-án jár le a szerződésük.

    A korábbi ligaigazgató az MTI-nek adott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a labdarúgó NB I 12 csapatát működtető sportvállalkozás 2018-as összbevétele 31,5 milliárd forint volt. Úgy látja, ennek közel egynegyede lehet a liga összes halmozott vesztesége abban az esetben, ha a nyolc hátralévő fordulót, valamint a Ferencváros két további elmaradt mérkőzését - a Debrecen és az Újpest ellen - nem játsszák le.
    "A válság legnagyobb vesztesei azok a játékosok lesznek, akiknek június végén jár le a szerződésük, mert nekik egy olyan, nagyon mély recessziós időszakban kell új klubot keresniük, amikor az átigazolási díjak és a fizetések átmenetileg biztosan, de lehet, hogy tartósan legalább 30 százalékkal kevesebbet érnek majd" - jelentette ki Muszbek, aki szerint a régi fizetések az érvényes szerződésű labdarúgóknál sem tarthatók, ezért a játékosoknak meg kell egyezniük az őket alkalmazó klubokkal a csökkentés mértékéről. Hozzátette: a világ futballjában 20-50 százalékos recesszióra számít a következő öt évben.
    "Itthon ennél kisebb, körülbelül 15 százalékos lehet a visszaesés, mert a magyar labdarúgásban a közpénz jelenléte miatt sokkal alacsonyabb az üzleti alapú kiesésből származó egyesületi veszteség" - mondta Muszbek, aki kiemelte: ez nem azt jelenti, hogy a magyar játékosok fel fognak zárkózni a nemzetközi szinthez, hanem hogy a világ labdarúgásának legfejlettebb részén más a bevételi szerkezet, mint idehaza.
    Muszbek Mihály azt várja, hogy mivel a szurkolók ki lesznek éhezve a futballra, ezért az NB I újraindulását követő első két fordulóban 20 százalékkal megemelkedhet a nézőszám - számításai szerint a 2018/19-es idényben 3281 volt az átlag -, de tartós növekedés szerinte csak akkor várható, ha a színvonal is emelkedni fog.
    A Testnevelési Egyetemen is oktató sportszakember nem tart attól, hogy hamarosan több labdarúgóklubot működtető sportvállalkozás is csődbe kerül.
    "Nem szeretném megsérteni az e tárgyban nyilatkozatókat, de elképzelhetőnek tartom, hogy a csődveszélyt emlegető sportvezetőknek, sportvállalati tulajdonosoknak egyébként is elegük van ebből a státuszból és ez csak egyfajta menekülés abból a helyzetből, amely egyébként is terhes a részükre. Lehet, hogy a klubot el szeretnék adni és a mostani helyzet egy arcot megőrző menekülést jelenthet a számukra" - fogalmazott Muszbek Mihály.

forrás: mti

Lampard szerint a Chelsea nem akarja a Liverpoolt és a Manchester Cityt utánozni

    Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere a saját útját járná londoni együttesével, nem pedig mások, így az angol élvonalban meghatározó Liverpool és a Manchester City példáját követné.


    A 41 éves szakember - aki tavaly nyáron vette át a Chelsea irányítását - a The Football Show című műsorban elmondta: egy folyamat részeként a saját útjukat járják annak érdekében, hogy a londoni együttes ismét csúcsra jusson a Premier League-ben, és nem próbálnak meg másokat utánozni. Hozzátette: a Liverpool és a Manchester City egyértelműen csapata előtt jár, nem mérhetik hozzájuk magukat.
    "Bolond lennék azt sugallni, hogy képesek vagyunk rövid időn belül áthidalni a köztünk lévő szakadékot, mert ezekben a klubokban topjátékosok és remek edzők bevonásával már régóta szisztematikus és kemény munka zajlik" - nyilatkozta.
    "A saját magunk útját kell végigjárnunk, és nem megpróbálni másokat lemásolni. A szezonban a tapasztaltabb játékosok segítettek a fiataloknak, de tisztában vagyunk vele, hogy rövid a keretünk" - mondta Lampard. A nemzetközi szövetség (FIFA) a fiatal labdarúgókra vonatkozó szerződtetési szabályok megszegése miatt két átigazolási időszakból kizárta a Chelsea-t. A londoni klub azonban csak nyáron nem igazolhatott, mert sikeres fellebbezést követően a második, idén januárra vonatkozó tiltását törölték. Lampard az ősz egyik meglepetését szolgáltatta a PL-ben, hogy csapatával így is versenyképes tudott maradni.
    Az április végéig biztosan kényszerszünetet tartó angol élvonalban a Chelsea 29 mérkőzésen szerzett 48 pontjával a negyedik, Bajnokok Ligája-részvételt érő helyen áll.
    Lampard elmondta: "nagyon elégedett" a mostani helyezésükkel, és kifejezte örömét, hogy az átigazolási stop miatt korlátozottan induló átmeneti szezonjukból a fiatal tehetségeikre támaszkodva ilyen sokat ki tudtak hozni.

forrás: mti

90 napig ingyenes az Athletic, remek tartalmakkal, angol nyelven.

https://theathletic.com/checkout/?plan_id=83

ebből az idézetből: 'I have 300m in the bank and an island... if anyone speaks I'll kill them!' - Zlatan's LA Galaxy time remembered

lett ez az NSO-n:


MLSZ - Csányi Sándor további öt évig elnök, június 13-ig kellene elkezdeni a bajnokságot

    Legkésőbb június 13-án kellene elkezdeni a magyar labdarúgó-bajnokságot, ahhoz, hogy be tudják fejezni a küzdelmeket, ellenkező esetben le kell zárni a pontvadászatot - jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi online küldöttközgyűlése utáni sajtótájékoztatón Csányi Sándor, akit újabb öt évre választottak a szervezet elnökének.


    Az elnökségben sem történt változás, Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Anthony Radevet és Török Gábort is újraválasztották.
    Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója - aki 2010 óta tölti be a posztot, amelyre egyedüli jelölt volt - a március 16-án felfüggesztett bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy a lezárásra egyelőre két vészforgatókönyv van: az egyik szerint sem kiesők, sem feljutók nem lennének az élvonalban, a másik szerint pedig búcsúzó nélkül, két feljutóval, 14 csapattal rendeznék meg a 2020/21-es szezont. Hozzátette, a csapatoknak legalább háromhetes felkészülésre lenne szükségük a bajnokság folytatását megelőzően.
    Értékelőjébe Csányi Sándor kiemelte, az előző ciklus végeztével egy gazdaságilag erős korszak zárult le a magyar futballban. Ötvenéves lemaradást pótoltak be az infrastrukturális fejlesztések - stadionok, grundok, amatőr pályák - terén. Kiemelte a világszínvonalú Puskás Arénát, s hozzátette, hogy jelentősebb fejlesztésekre a közeljövőben nem lesz szükség. Az MLSZ elnöke megjegyezte, hogy a szövetség szélesítette a futball tömegbázisát, európai színvonalúvá fejlesztette a grassroots futballt, tíz év alatt megháromszorozta a labdarúgásba bevont aktív gyerekek, fiatalok létszámát.
    Csányi Sándor szerint amiben "nem állunk jól és az előrelépés záloga lehet", az a megfelelő szakemberek képzése, legfőképpen az utánpótláskorúak esetében, hiszen nem minden egyes gyereknek van olyan edzője, aki szakmailag és nevelőként is alkalmas lenne a munkájára.
    "Sokszor látunk üvöltő derviseket a pálya szélén, akik tönkretehetik egy gyereknek a futball iránti szeretetét" - fogalmazott Csányi Sándor, hozzátéve, hogy a profi kluboknál pedig szakmailag felkészült, a nemzetközi trendekkel tisztában lévő sportigazgatókra lenne szükség.
    A klubok helyzetéről szólva azt mondta, meglátása szerint amennyiben a koronavírus-járványt követő várható gazdasági válság nem tart tovább az idei esztendőnél, akkor az első osztályú egyesületek nagy részénél nem lehet probléma, ugyanakkor az NB II-es és NB III-as kluboknál már más a helyzet.
    Csányi Sándor szerint a magyar labdarúgás fejlődését jelzi, hogy magyar klubok egyre többször jutnak be a nemzetközi kupasorozatokba. "Bízom benne, hogy nem lesz különlegesség, ha egy magyar csapat eredményesen szerepel az Európa-ligában és a Bajnokok Ligája is elérhető lesz." - tette hozzá. Az MLSZ elnöke megjegyezte, a klubokban több magyar futballistára lenne szükség ahhoz, hogy több néző legyen a mérkőzéseken. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a fejlesztéseknek köszönhetően mára családbarát körülmények fogadják a drukkereket, persze akad néhány mérkőzésen kivétel, és továbbra is felveszik a harcot a rasszizmus, antiszemitizmus ellen.
    A következő öt év legfontosabb céljairól Csányi Sándor elmondta, egy mérsékeltebb infrastrukturális fejlesztés következik - főként amatőr, fővárosi területeken kell fejlődni -, a szakemberek képzésében, a női futball, illetve a futsal terén vannak még előrelépési lehetőségek, emellett a válogatott és a klubok sikeres nemzetközi szereplése kiemelt fontosságú. Csányi Sándor szerint továbbra is az eddigi úton kell haladni és nagyon bízik abban is, hogy a válogatott kiharcolja a jövő évi Európa-bajnoki szereplést. A sportvezető legnagyobb hiányérzeteként a nézőszám alakulását nevezte meg.

forrás: mti

#2411 április 30, 2020, 14:56:36, SPF Admin
A Manchester United állóhelyeket alakíthat ki az Old Trafford lelátóján

A Manchester United engedélyt kapott arra, hogy szurkolóinak 1500 fő befogadására alkalmas állóhelyi részt alakítson ki az Old Trafford stadionban.

   
A BBC beszámolója szerint ez a létesítmény északkeleti részében lesz, és már a 2020/21-es szezontól rendelkezésre áll. Amennyiben kiállja a próbát a szükséges biztonsági intézkedések figyelembevételével elkészülő állóhelyi szektor - például soronként legyenek korlátok és a fémszékek felhajthatóak -, úgy a jövőben a stadion más területein is lehetnek hasonlók.
   
A 75 ezer néző befogadására alkalmas Old Trafford az angol klubfutball legnagyobb stadionja, a Manchester United már évek óta küzd az állóhelyi rész megvalósításáért.
   
Az angol első- és másodosztályban az 1989-es, 96 halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédia hatására tiltották be az állóhelyi szurkolóhelyeket. A klubok részéről történt nyomás miatt azonban szakértők bevonásával biztonságos állóhelyi részeket terveztek, amelyre - az MU-hoz hasonlóan - korábban már engedélyt kapott a Wolverhampton Wanderers is.

forrás: MTI

Spanyol Király Kupa: Közösen kérik a döntő elhalasztását a résztvevő csapatok

Közös közleményben fordultak a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez a Real Sociedad és az Athletic Bilbao vezetői, akik azt szeretnék elérni, hogy szurkolóik is ott lehessenek a Király Kupa döntőjén.


A két klubelnök azt szeretné elérni, hogy a mérkőzést olyan időpontban rendezzék, amikor már a drukkerek is ott lehetnek a stadionban.
   
Ez lenne a spanyol kupa történetében az első alkalom, hogy a fináléban baszk házirangadót rendeznek. A mérkőzés győztese jogosult elindulni az Európa-ligában. Amennyiben azonban nem tudják lejátszani a találkozót, vagy csak az európai szövetség által előírt augusztus 2-i határidő után, akkor a bajnokságban hetedik helyen végző csapatra száll az indulási jog.
   
A szövetség vezetői pénteken tanácskoznak arról, mikor és milyen formában rendezzék meg a kupadöntőt, amelyet eredetileg április 18-án Sevillában vívtak volna.

forrás: MTI

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik már a topfoci, a BL, a Premier League vagy épp a LaLiga. Fogadás szempontjából is, meg szimplán nézném is.

:(

Idézetet írta: TiB Dátum május 05, 2020, 01:16:11
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik már a topfoci, a BL, a Premier League vagy épp a LaLiga. Fogadás szempontjából is, meg szimplán nézném is.

:(

Ugyanez. Jó lenne szimplán leülni meccset nézni. Fogadási szempontból pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a kényszerszünet miként hatott a csapatokra. Vajon tényleg lesznek komoly változások a labdarúgásban, vagy az átmeneti leállás után minden menni fog a régiben. Itt természetesen nem csak a pályán játszódó eseményekre gondolok, hanem pl. az átigazolási helyzetre, játékosok értékére stb.
Lényeg, hogy én is ki vagyok éhezve már a focira!