III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


DVSC: Szima Gábor távozik, az önkormányzat az új többségi tulajdonos.Tőzsér Dániel szakmai igazgató lesz.
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dvsc-nagy-bejelentes-a-debreceni-futballklub-jovojerol-2770381

Labdarúgó NB I - Orosz Pál: nagy céljaink vannak, szeretnénk még jobbá tenni a csapatot

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója úgy véli, a magyar bajnok Ferencváros jó kerettel rendelkezik, de ezt szeretnék még tovább erősíteni.


Orosz az M1 aktuális csatornán elmondta, a frissen igazolt Bogdán Ádám érkezésével már "három nagyon jó" kapusuk van Dibusz Dénessel és Gróf Dáviddal. Kérdésre elárulta: a kezdő hálóőr, Dibusz szerződtetésének szándékával nem kereste meg a klubot senki.
   
"Elég kompakt csapat most a Ferencváros, mutatja ezt az is, hogy nagy előnnyel sikerült megnyernünk a magyar bajnokságot" - fogalmazott. Leszögezte: jó játékosállománnyal rendelkeznek, és noha lesznek mozgások, "nem kell arra gondolni, hogy felforgatjuk a csapatot, tekintettel arra, hogy a mi nagy erényünk, az az egység".
   
Mint mondta, hiányposztok nincsenek a csapatnál, olyan posztok vannak, ahol még adott esetben erősíteni tudnak a kereten.
   
"Minden posztra megfelelő játékosokkal rendelkezünk már most is, de nagy céljaink vannak, és ezekhez mérten szeretnénk még jobbá tenni a csapatot. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros jelen pillanatban egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös klub" - fejtette ki. Hozzáfűzte: a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapatok más lehetőségekkel rendelkeznek. - "Úgy vélem, hogy ez még nem az a polc, ahol jelen pillanatban tartunk, de természetesen ez a cél."
   
Hangsúlyozta, az elmúlt idényben az Európa-liga csoportkörében szerepeltek, és bár nem keserednek el akkor sem, ha idén is oda jutnak, mindent megtesznek az előrébb lépésért.
   
A címvédést óriási dolognak nevezte, és egyértelmű célként jelölte meg a következő esztendőre is a bajnoki címért való küzdelmet.
   
Orosz előre tekintve elmondta, a felkészülést július 17-én egy ausztriai edzőtáborral kezdik meg a zöld-fehérek. A Bajnokok Ligája első két selejtezőkörének sorsolását - amint azt jelezte - augusztus 9-10-én tartják, a selejtezők pedig egy mérkőzésen dőlnek el, kivéve a BL utolsó kvalifikációs körét.

forrás: MTI

La Liga - Az idény végéig biztosan nem mehetnek nézők a stadionokba

Irene Lozano sportállamtitkár és Javier Tebas, a La Liga elnöke szerint biztosan nem engednek be nézőket a stadionokba a spanyol labdarúgó-bajnokság mostani szezonjának végéig, hogy ezzel is csökkentsék a koronavírus terjedésének kockázatát.


Tebas az elmúlt hónapban arról beszélt, hogy a közönség akkor térhet majd vissza a létesítményekbe, amikor ennek nem lesz biztonsági kockázata. Most azonban a sportállamtitkár - aki korábban többször kijelentette, hogy az idénynek zárt kapuk mögött kell befejeződnie - határozottan állást foglalt a nézők nélküli meccsek rendezése mellett.
   
"A legbiztonságosabb az, ha szurkolók jelenléte nélkül bonyolítjuk le a szezon hátralévő részét" - mondta Irene Lozano, hangsúlyozva, hogy a futball jelentős tömegeket mozgat meg, és nem hasonlítható például egy színházi előadáshoz. "Egy zárt kapus mérkőzésen 250 ember van jelen, viszont ha egy stadionnak csak az egyharmadnyi kapacitását nézzük, akkor is 30 ezer emberről beszélünk".
   
Az öt legnagyobb európai bajnokság közül egyikben sem volt lehetőség a kényszerszünet utáni újraindulás óta arra, hogy a nézők látogathassák a meccseket, ugyanakkor más országokban, mint például Szerbia, Bulgária, vagy Dánia, valamilyen mértékben csökkentettek ezen a korlátozáson és a szurkolók ott lehetnek a stadionokban.
   
"Jelenleg a La Liga nem tervez azzal, hogy a közönség visszatérhessen a létesítményekbe, mert az arénákon belül és kívül összegyűlő drukkerek nagy probléma forrásai lehetnek. Ha nem vagyunk elég óvatosak, az ilyesmi kirobbanthatja a járvány második hullámát" - jelentette ki Javier Tebas.
   
Az élvonalbeli és a másodosztályú bajnokságból egyformán öt forduló van még hátra Spanyolországban.

forrás: MTI

A román másodosztályban elhalasztják az UTA - Petrolul július 4-i, szombati mérkőzést, mert a vendégeknél öt játékos és a klub szertárosa megfertőződött.

Idézetet írta: csabax Dátum július 03, 2020, 20:58:54
A román másodosztályban elhalasztják az UTA - Petrolul július 4-i, szombati mérkőzést, mert a vendégeknél öt játékos és a klub szertárosa megfertőződött.

Pont most olvastam, hogy Belgrádban is durva a helyzet. Idő kérdése, és itt a második wave...rohadjon meg.

A Kedves Vezetőnk természetesen a nem EU-s országok közül csak a szerbek előtt nyitotta meg a határokat..  ::)

Csak ido kerdese es a deli hatarhoz ujra jon a karanten tilalom.

Valaki tud egy jó linket ahol lehet nézni a meccseket streamen online? Amik voltak eddig nem működnek már. Köszi.

Idézetet írta: csatarid Dátum július 04, 2020, 16:36:42
Valaki tud egy jó linket ahol lehet nézni a meccseket streamen online? Amik voltak eddig nem működnek már. Köszi.
s365.live  :beerchug:

Suárez utolérte Kubalát a Barcelona örökrangsorában

A Villarreal elleni vasárnapi találatával Luís Suárez utolérte Kubala Lászlót az FC Barcelona labdarúgócsapatának örökranglistáján.


A klub honlapjának beszámolója szerint a 33 éves uruguayi csatár hatodik szezonjában, a 277. mérkőzésen szerezte a 194. gólját. A katalán sztárcsapat magyar legendája ugyan 12 idényben volt ennyiszer eredményes, de csak 256 találkozón lépett pályára.
   
A dél-amerikai támadó 145 bajnoki gólja mellett 23-szer volt eredményes a Bajnokok Ligájában, 19-szer a Spanyol Király Kupában, ötször a klubvilágbajnokságon, valamint egyszer-egyszer a Spanyol és az Európai Szuperkupában. Góljai túlnyomó többségét (142) jobb lábbal szerezte, 33-at ballal, 19-et pedig fejjel. "Kedvenc" ellenfele a Valencia, amelynek kapuját 12 alkalommal vette be, az ősi rivális Real Madrid és a Sevilla ellen 11-11-szer volt eredményes.
   
A barcelonai pályafutása során 97 gólpasszt is jegyző Suárezt már csak ketten előzik meg a góllövők örökrangsorában. A második helyen álló Césartól (232) 38 találattal marad el, Lionel Messi (630) rekordja ugyanakkor megdönthetetlennek tűnik.

forrás: MTI

Hát ja. A kazahoknál is félbeszakadt pár nap után megint a bajnokság  :noway:

Idézetet írta: robmiller Dátum július 03, 2020, 21:28:49
Pont most olvastam, hogy Belgrádban is durva a helyzet. Idő kérdése, és itt a második wave...rohadjon meg.

Barczi Róbert: új futballkultúrát akarunk teremteni

Új futballkultúra megteremtése a célja Barczi Róbertnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatójának.


Az MLSZ korábbi versenyigazgatóját májusban nevezték ki a posztra, nyolc területért, az utánpótlás-válogatottak mellett az edzőképzésért, a nem edzőként dolgozó futballszakemberek képzéséért, klubfejlesztésért, a sporttudományért, a futsalért, a női szakágért és a grassroots programért felel majd.
   
Az M4 Sportnak adott interjúban Barczi Róbert kiemelte, külföldön szerzett tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a hat-nyolc éves magyar gyerekek semmivel sem rosszabb alapképességűek, mint európai társaik. Az, hogy a végén, a 19-20-21 éves játékosoknál problémák jelentkeznek, azt jelenti, hogy a rendszer a köztes 10-15 év alatt nem tökéletesen működik. A sportigazgató szerint három területen kell fejlődni, a kiválasztásban, a képzésben, illetve a felnőtt csapatokba való beépítésben. Kiemelte, az MLSZ-nek határozott elképzelései vannak arról, miképpen segítse majd ezeken a területeken a klubokat, mivel az igazi munkát az egyesületek végzik el.
   
"Egy új futballkultúrát akarunk megteremteni, a labdarúgás a társadalom tükörképe" - hangsúlyozta Barczi Róbert.
   
Az MLSZ sportigazgatója konkrétumokkal is szolgált: a kiválasztással kapcsolatban hangsúlyozta a Bozsik-program eredményességét abban a tekintetben, hogy nagy létszámú tornákat bonyolítottak le, ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy a nagyobb klubok ezeken az eseményeken kevésbé képviseltették magukat, így a felfelé irányuló áramlás nem történt meg. Éppen ezért a tervek szerint a nagyobb egyesületek szervezik majd a tornákat, vagyis meglesz a kapcsolat, szem előtt lesznek a kisebb klubok játékosai.
   
A képzésről szólva Barczi Róbert kifejtette, a céljuk, hogy az eddiginél interaktívabb legyen az oktatás, jobban be szeretnék vonni a folyamatba az edzőket. Hozzátette, hisz a mentorprogramban is, ami nagy segítséget jelenthet majd az elméleti tudás gyakorlatba való átültetésénél.
   
Megjegyezte, a Dárdai Pál, Lőw Zsolt és Szabics Imre által korábban összeállított program hasonló megállapításokat fogalmazott meg. Hangsúlyozta, hogy az alapelvekkel teljes mértékben egyetért, ezeket szeretnék kibontani.
   
"Nagyon-nagyon fontosnak tartom ennek a generációnak a véleményét, külföldi tapasztalattal rendelkező hiteles szakemberekről van szó, egyfajta kontrollként tekintek rájuk, és minden egyes nagyobb fajsúlyú döntést szeretnék velük leegyeztetni és úgy bevinni az elnökség elé" - tette hozzá.
   
Emlékeztetett rá, hogy Fehér Csabát kérte fel az utánpótlás-válogatottak vezetőjévé, aki egy rendkívül profi mentalitású szakember.
   
"Viszont mint minden új embernek, neki is szüksége van mentorra, ezért Róth Antal sportigazgató-helyettesként elsősorban az ő területét fogja felügyelni" - mondta.

forrás: MTI

Hajnalban:

Vancouver vs San Jose MLS

Gol: 3-4/2-1   3-1 is volt

De az eroviszonyokra jellemzobb:

Szoglet: 4-22/0-12
Kapuraloves: 7-30


Nem másolom be az interjút, mert elég hosszú, de érdemes elolvasni mennyire helyén van az esze. (még)

Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/07/18/szoboszlai-dominik-interju-palyafutas/

Idézetet írta: LosGabos Dátum július 18, 2020, 12:17:52
Nem másolom be az interjút, mert elég hosszú, de érdemes elolvasni mennyire helyén van az esze. (még)

Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/07/18/szoboszlai-dominik-interju-palyafutas/
Tényleg érdemes elolvasni. Köszi!