Game-Set-Match

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#75 június 25, 2010, 00:43:48, Yuber
Isner - Mahut (70-68) véghajrája és a díjátadók

http://www.youtube.com/watch?v=Rzgzue-RaH8]

http://www.youtube.com/watch?v=Pz_HU4M_HTs

Azt nem értem, hogy ezen a budapesti WTA tornán miért nem tudnak egy olyan eredményjelzőt kitenni a képernyőre, ami folyamatosan mutatná a játékon belüli pontállást is. ??? Sokkal jobban követhető lenne mint így, hogy csak egyszer egyszer villantják föl játék közben, főleg ha a meccs alatt kapcsolgatok is és nem csak a teniszt nézem.

Megnéztem a Tímeák meccsét is a budapesti tornán és ugyan Babos Timi 6-4, 6-2-re kikapott a magyar származású Bacsinszky Tímeától, de szerintem minden adottsága megvan Babosnak ahhoz, hogy komoly játékos legyen. Elég korrekt szervái vannak és ugyan még gyakran nem üti be az elsőket, de lehet rá alapozni, persze még rengeteget kell fejlődnie, minél több tapasztalatot szereznie, de ezekre lesz ideje a jelenlegi 17 évével.
A mai meccsel kapcsolatban pedig még azt se felejtsük el, hogy Babos Timi vasárnap még Wimbledonban páros döntőt játszott és ezért igen kevés ideje maradt áthangolódni az új salak borításra. 

A cseh férfi tenisz kiválósága Radek Stepanek, s a cseh női tenisz korábbi nagy reménysége Nicole Vaidisova örök esküt fogadtak a prágai Szent Vitus Katedrálisban Július 17 -én.

Sok Boldogságot nekik!  :beerchug:

Ma mikor először olvastam ezt a hírt és láttam az esküvői képet azon gondolkoztam, hogy elég kedvező adottságai (és itt nem a "fejére" gondolok :D) lehetnek Stepaneknek, ha egy ilyen megjelenésű 21 éves csajt képes volt levenni a lábáról. Erre a képre érdemes egy pillantást vetni. :o


Babos Tímea az ifjúsági olimpia után junior-világelső lesz

Babos Tímea újabb, ifjúsági olimpián aratott győzelmével eldőlt, hogy a szingapúri játékokat követően átveszi a vezetést a junior-világranglistán.
Az elődöntőbe jutó Babos jelenleg a negyedik a ranglistán, de kicsi a lemaradása, az előtte lévők közül pedig az ukrán Jelina Szvitolina a második, míg a Puerto Ricó-i Monica Puig már az első körben búcsúzott az olimpiai tornától, miközben a ranglista-vezető 15 éves Irina Kromacseva nem indult a tornán.

Babos Tímea a Nemzeti Sportnak elégedetten értékelte az eddigi ötkarikás eseményeket.

,,Rengeteget számított, hogy napokkal a verseny előtt kiutaztunk ide – nyilatkozta reménységünk. – Sokat tudtunk a helyszínen készülni, és a csapatvezetőnk, Hornok Miki bácsi is segített. Egyébként is a kemény pályát jobban szeretem, mint a salakot, ráadásul a körülmények is nekem kedveznek: iszonyatos hőség van, amit én kifejezetten szeretek, az egyébként könnyű labdák ettől még gyorsabbá válnak, ami az én játékstílusomnak fontos" – jelentette ki a leendő világelső.

,,Nagy élmény volt, hogy a centerpálya programját én nyitottam meg, ráadásul dugig volt a lelátó, és nekem drukkoltak többen, mert engem már valamennyire ismernek. Most nehezebb ellenfeleken vagyok túl, szerda délelőtt egy kínai lánnyal játszom, akit illene megvernem. Az az igazság, hogy ha hozni tudom a legjobb teniszemet, akkor ebben a mezőnyben nincs legyőzhetetlen rivális a számomra."

forrás: NSO

Azért nem gyenge teljesítmény...  :great:


Könyöksérülés miatt ebben az idényben már nem versenyez Justine Henin, a belgák korábbi világelső teniszezője.

A másfél év kihagyás után idén visszatérő játékos még júliusban, a wimbledoni bajnokságon sérült meg, és saját honlapján szerdán közölte, nem lát esélyt arra, hogy októbernél előbb elkezdje az edzéseket. (NSO)

#84 augusztus 24, 2010, 00:54:03, rosco

Közeledvén a 129. US Openhez (1881. óta minden évben, még a két világháború idején is megrendezték) kíváncsiságból utánanéztem, hogy mennyire is dominál a világranglista első két helyét jelenleg is birtokoló teniszfenomén Rafael Nadal és Roger Federer az utóbbi évek Grand Slam tornáin.
Nos az alábbi érdekességeket bogarásztam ki: az utóbbi hét évben, ami 27 GS tornát jelent csak három olyan volt, ahol sem Federer, sem pedig Nadal nem került a döntőbe (Australian Open 2005. és 2008., Roland Garros 2004.). Ahol az előbbi két játékos szerepelt a fináléban ott pedig egy kivétellel mindig valamelyikük nyerte meg a tornát, a kivétel épp a tavalyi US Open volt, ahol Del Potro öt szettben győzött Federer ellen.
Federer ez alatt a hét év alatt négy Australian Opent, egy Roland Garrost, öt wimbledoni tornát és szintén öt US Opent nyert meg (a 16. GS győzelmét, ami egyben az első is volt még 2003-ban Wimbledonban gyűjtötte be), míg Nadal ugyancsak ez idő alatt egy Australian Open, öt Roland Garros és két wimbledoni győzelmet aratott. Az a bravúr azonban, ami az amerikai Don Budge-nak 1938-ban, az ausztrál Rod Lavernek pedig kétszer is 1962-ben és 1969-ben összejött, mégpedig egy évben megnyerni mind a négy GS tornát az eleddig sem Federernek, sem pedig Nadalnak nem sikerült.
A dominanciájuk tehát vitathatatlan és mindenképp nagy meglepetés lenne (nem csak a statisztika miatt), ha legalább egyikük nem kerülne be a US Open idei döntőjébe, a legpikánsabb azonban az lenne, ha egymás ellen vívnák az idei finálét New Yorkban, ugyanis erre eddig még nem került sor. Szeptember 12-ig minden kiderül.

#85 szeptember 04, 2010, 00:14:51, rosco
A video magáért beszél. (U.S. Open 2010. 1. forduló R. Federer - B. Dabul) :)

http://www.youtube.com/watch?v=CCmnFj8eaKM&feature=related

Idézetet írta: rosco Dátum szeptember 04, 2010, 00:10:17
A video magáért beszél. (U.S. Open 2010. 1. forduló R. Federer - B. Dabul) :)

http://www.youtube.com/watch?v=CCmnFj8eaKM&feature=related

Ütött egy ilyet Schiavone is ma.

Idézetet írta: ab_aevo Dátum szeptember 04, 2010, 00:14:02
Ütött egy ilyet Schiavone is ma.
Ütött, de abból nem lett egyből pont. :) Először még visszatette Bondarenko.

A US Open 2009-es bajnoka, Juan Martin Del Potro a következő héten megrendezésre kerülő bangkoki ATP 250-es tornán fog visszatérni a csuklósérülése miatti több mint nyolc hónapos kényszerpihenő után.

(ATPworldtour.com)

Vamos Juan Martin!  :great:

Kuznnyecova-Szávay 3-4 P2 Ret Gondolom a ret Szávayra vonatkozik,mert ő a p2. Demit jelent a ret?