Game-Set-Match

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Pironkova smafu?  :)
(Hiányzik a bajsza?)

Nálam is Kirilenko a befutó!  ::)

De Ivanovic-al is eltöltrenék egy-két éjszakát, s Vesnina is jöhet az ő kis baba arcával  :D

Mi lett az életemmel? Miért adta fel? Nézte valaki?

* Én ezt a fallosz Gasquet-t nézem

Idézetet írta: Kagawa Dátum október 29, 2013, 18:41:28
Mi lett az életemmel? Miért adta fel? Nézte valaki?

* Én ezt a fallosz Gasquet-t nézem
szokásos...a térde oda, de azért bejelentkezik a tornára

Ha esetleg valaki nem látta volna Raonic meccslabdáját Haase ellen akkor most bepótolhatja. 1:09:20-nál. Érdemes megnézni  ;D

ATP Masters Paris 2013. R2. Milos Raonic-Robin Haase


Talán még DelPo is azt gondolta, hogy de köcsög vagyok, hogy legyőztem ezt a "jóembert" :) Boldog vagyok, hogy átélhettem a Federer-korszakot; nagyszerű játékos, nagyszerű ember :ok:

Nem rossz a kilátás.  :)


Tenisz: mérsékelték a doppingoló szerb eltiltását

Egy évre mérsékelte a teniszező Viktor Troicki eltiltását a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A szerb játékost doppingvétség miatt júliusban másfél évre száműzte a versenyekről a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF). A CAS álláspontja szerint Troicki valóban vétséget követett el, de nem jelentős súlyút.
A 27 éves sportolót – aki korábban 12. is volt a világranglistán – azért büntették meg, mert április 15-én, a monte-carlói mesterversenyen vizeletmintát ugyan adott, de a vérvizsgálatot megtagadta. A 27 éves Troicki az első ítélet meghozatalakor elmondta: rosszullétre hivatkozva kérte, hogy tekintsenek el a vérvételtől, a doppingellenőrök pedig ehhez hozzájárultak.

Akiknek tetszik Azarenka (nekem egyáltalán nem :)) az jövőre talán Pesten is láthatja.

Február 4. és 8. között a budapesti Syma-csarnokban kerül sor a magyar női válogatott részvételével a tenisz Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának küzdelmeire.

A magyar szövetség (MTSZ) szerdai tájékoztatása szerint a női csapatverseny harmadik vonalában jelenleg Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Fehéroroszország, Hollandia, Horvátország, Izrael, Lettország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Portugália, Románia, Szlovénia, Törökország, Tunézia és Ukrajna szerepel. Ez azt jelenti, hogy akár a világranglista második helyén álló fehérorosz Viktorija Azarenkát, az idén hat tornán – köztük a budapestin is – diadalmaskodó román Simona Halepet, továbbá a wimbledoni elődöntős belga Kirsten Flipkenst is láthatja a magyar közönség.

Érdekes dolgok láttam napvilágot az előző pár hétben, hónapban a tenisz világában. Volt ugye a két eltiltás (Cilic+Troicki) Cilic esetében kiderült, hogy a pozitív dopping minta amiért eltiltották, teljesen normális volt, nem tartalmazott semmilyen tiltott szert, míg Troicki esetében a doktornő hibázott, aki Trociki rosszulléte miatt megengedte a szerbnek hogy ne adjon vérmintát még aznap, mondván hogy nem lesz semmi baj, ha másnap vesznek tőle vért. Troickit egy évre tiltották el ez az okos nő miatt.

Ez a két eset miatt nemrég felszólalt Novak Djokovic, több teniszező nevében (akiknek a neve nem ismert) , hogy nem teljesen korrekt amit a játékosokkal művelnek, illetve Andy Murray is kérte, hogy egy független laboratórium is vizsgálja meg egyidőben az játékosoktól vett mintát. Ez utóbbi is mindent elmond, hogy mennyire bíznak a játékosok a doppingellenőrökben.

Ne szólj szám, nem fáj fejem tartja egy nagyon okos magyar mondás, ami ebben az esetben is helytállónak bizonyult. Djokovic felszólalt a "nagyok" ellen és mi történt? Kapott a nyakába egy 5 órás dopping ellenőrzést, a Berdych elleni Davis Kupa meccs előtt. Gratulálok ITF , megint bebizonyítottátok, hogy mekkora pockok vagytok.

u.i: Nadalt vagy Ferrert nehogy megvizsgáljátok, mert még találtok valamit!!!

Ehhez a dopping témához lenne egy kis észrevételem. Mivel eléggé rég óta nézek kerékpárt, és eléggé sok dopping eset történt az évek során így kicsit utánaolvasok mindig ennek a témának, hogy "naprakész" legyek. A lebukott bringások többsége elmondja, hogy nem csak az ő sportágukban van dopping, csak őket többször ellenőrzik, és sokkal alaposabban mint mondjuk egy focistát, vagy egy teniszezőt, vagy kosarast (NBA-be még doppingteszt sincs).A nyilatkozók többsége kijelenteni, hogy a teniszben is eléggé sok a dopping, de ők nem fognak lebukni (csak elvétve egy két bénázó), mert abban a sportban sokkal nagyobb a marketing, és sokkal több benne a pénz. Tulajdonképpen eléggé furcsa ezt leírni, de  a kerékpársportot a dopping botrányok tartják életben, mert sajnos ez nem egy olyan népszerű, és eladható sport, mint mondjuk a foci. Sokkal kisebbek a bevételek, és azokat is főleg a fejesek teszik el.  Teniszben úgy gondolom sokat szakítani a fejesek is, de bőven jut pénz a játékosoknak is, így ez a sport szinte tökéletesen működik.
Elnézve a férfi világranglistát, szerintem a mostani top20nak több mint fele doppingol, és nem itt csak EPO-ra, vérdoppingra,szteroidokra gondolok, hanem mint a sakkozóknál is használt szerekre, amik növelik a koncentrációs képességet.
Úgy gondolom, Federer és Djoko azért kért még több tesztet és alaposabb vizsgálatot, mert ők nem szednek ilyen cuccokat. Míg például Nadal vagy Ferrer eléggé csöndben vannak ez ügyben, mondjuk meg is lehet érteni, hogy miért. Anno a bicikliseknél volt egy doppingdoktor akit Eufemiano Fuentesnek hívtak. Szinte a fél biciklis világ tőle szerezte be a cuccokat.
Mikor Fuentes lebukott több mint 200 sportolótól találtak mintát nála köztük 50 kerékpárostól(Ullrich,Basso,Scarponi,Contador,Heras stb..) de végül csak a kerékpárosok egy része lett elkapva. Pedig olyan minták is voltak nála mint Nadalé, vagy épp a spanyol foci válogatotté.
Fuentes is nyilatkozta, hogy nem csak bicikliseknek adott szereket. Érdekes módon Nadal szárnyalása pont ezekre az évekre tehető mikor, és ekkor tört be a szűkebb elitbe, és ebben az időszakban győzte le az akkori király Federert (hála a sokat futó mindenhova odaérünk teniszének, amihez ugye dopping is kell, hogy bírja az ember....).
Oké, hogy most lebukott Cilic, de szerintem rajta kívül még érdemes lenne alaposabban vizsgálni, Nadalt, Ferrert, Del Potrót, Gasguet, Almagrot, Robredot meg még jó pár embert. Ez a sport sem tiszta, de mindenki csak a bicikliseket tekinti doppingolónak pedig itt is vannak bőven akik szedik a szereket, csak nem éri meg őket lebuktatni, hasonlóan a focihoz.


Idézetet írta: Pozzato Dátum november 18, 2013, 11:53:25
Ez a sport sem tiszta, de mindenki csak a bicikliseket tekinti doppingolónak pedig itt is vannak bőven akik szedik a szereket, csak nem éri meg őket lebuktatni, hasonlóan a focihoz.

Ott a pont, hogy nem éri meg őket lebuktatni, ezért nem lesz elkapva soha mondjuk egy Nadal. Elég nagy pofon lenne ha bebizonyítanák, hogy Nadal mégsem földön kívüli, hogy ő is csak egy ember, és ha elfogynak az ampullák akkor bőven sebezhető, Ferrerről nem is beszélve aki egyik nap úgy megy mint a mérgezett egér, a következő tornán pedig olyan sz.r hogy hihetetlen.

Idézetet írta: Kagawa Dátum november 18, 2013, 12:08:42
Ott a pont, hogy nem éri meg őket lebuktatni, ezért nem lesz elkapva soha mondjuk egy Nadal. Elég nagy pofon lenne ha bebizonyítanák, hogy Nadal mégsem földön kívüli, hogy ő is csak egy ember, és ha elfogynak az ampullák akkor bőven sebezhető, Ferrerről nem is beszélve aki egyik nap úgy megy mint a mérgezett egér, a következő tornán pedig olyan sz.r hogy hihetetlen.
Igen, egyetértek. Például Lancet azért érte meg lebuktatni, mert lekerült a védelmező kéz róla, és a franciák már nagyon akarták, hogy nekik legyen igazuk. Nadalról is csak akkor derül majd ki, hogy szedett valamit, ha már nem védi őt senki és semmi (visszavonulása utána vagy ha valami fontosabb fejessel összetűzésbe nem kerül).
Csak egy kis párhuzam:
Nadal és Ivan Basso között.
Nadal top évei 2005-2010-ig tehetőek és a mostani év. Tehát volt két év holtsáv nála amikor ugyan jöttek az eredmények de a 8-ból csak két Gs-t tudott nyerni. Persze sérült is volt, meg jött Djoko stb, de gondolom a spanyol eddigre fogyott ki a szerekből.
Bassonál hasonló a párhuzam:
2004-2010-ig a legjobbak közé tartozott: kétszer nyert Girot, kétszer volt dobogós touron (ha lance eredményeit levesszük akkor egyszer meg is nyerte..), és ugyan 2007-ben és 2008ban alig versenyzett eltiltás miatt, mégis a legjobbak közé tartozott. Neki is 2010-ig tartott ki a cucc, mert utána neki is alig jöttek az eredmények. Ebben az évben pedig már hiába fogja a sérülésekre a dolgokat borzasztóan gyengén ment.
Úgy gondolom, Fuentestől kapott cuccok mindkét versenyző esetében 2010-ig tartottak ki, míg mondjuk Nadal szerzett új ellátót, addig Basso nem tudott. Míg Basso lebukott, és eltiltották, addig Nadal nem mert ő volt a nagyobb név, és nagyobb reklám értéke volt mint Bassonak.

Szerintetek Ferrer és Nadal nem kap ellenőrzést? Lehetetlen. Ugyanakkor az számomra is felettébb furcsa volt, hogy Nadal fél év kihagyás után visszajött, és szarrá vert mindenkit. Ilyen nincs. Ha mégis, akkor van. De nincs.  :D