Game-Set-Match

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Stollár: jól is ki lehet jönni ebből a szünetből

Stollár Fanny teniszező szerint akár jól is ki lehet jönni a koronavírus-járvány miatti szünetből.


"Én például sérülésből jövök vissza és a szünetben jól halad a rehabilitáció" - mondta az M4 Sportnak a 21 éves játékos, aki szerint év elején ugyan jó formában volt, de a háta még nem volt százszázalékos.
   
A folytatással kapcsolatban kifejtette, csak remélni tudja, hogy július 13-tól valóban visszatérhetnek a pályára, mert az újrakezdés időpontját már többször tovább csúsztatta a női tornákat szervező WTA a pandémia miatt. Hozzátette, kisgyerek kora óta nem volt ilyen hosszú időt Magyarországon, ezt most nagyon élvezi, ugyanakkor hiányzik már neki a versenyzés.
   
Stollár arról is beszélt, hogy jövő hétvégén nézők nélkül ugyan, de rendeznek egy Budapest Kupát, amely jó lehetőség a játékosok számára, hogy ismét versenyezzenek és meccsszituációkat gyakoroljanak. Megjegyezte, a leállás miatt nincs százszázalékos formában, de kifejezetten szerencsésnek érzi magát, mert tudott edzeni, kondizni és pár hete már teniszezik is.

forrás: MTI

Fucsovics és Babos újra a képernyőn - Budapest Kupa élőben az M4 Sporton

A labdarúgó NB I után a tenisz is visszatér az M4 Sportra: a közszolgálati sportcsatorna jövő héten péntektől vasárnapig élőben közvetíti a Budapest Kupát a Nemzeti Edzésközpontból.


Az elit csapatversenyen a hat legjobb női és férfi teniszező is pályára lép, így Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila mellett többek között Piros Zsombort és Stollár Fannit is láthatja a közönség játszani, természetesen kizárólag a tévéképernyőn keresztül.
   
"A márciusi leállás után ébredező hazai sportélet egyik első fecskéje a tenisz, amely így az élvonalbeli labdarúgás mellett elsők között térhet vissza a képernyőre. Az M4Sport a Budapest Kupa mellett a labdarúgó NB I első fordulójából elhalasztott Ferencváros-Debrecen bajnokit, valamint a Magyar Kupa elődöntőit is élőben közvetíti, így az elmúlt időszak ismétléseit követően péntek reggeltől a vasárnapi döntőkig kiváló szórakozást nyújt a sportszeretőknek" - mondta Székely Dávid csatornaigazgató.
   
Az M4 Sport Varga Ákos és Vásárhelyi Tamás kommentálásával élőben közvetíti a Budapest Kupát, amelyen a Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak majd, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt.
   
Május 22. és 24. között 10 órától Budapest Kupa, május 23-án 15.55-től Ferencváros-Debrecen bajnoki labdarúgó-mérkőzés, 18 órától és 20.05-től Magyar Kupa-elődöntő - Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC, valamint  MTK Budapest-Budapest Honvéd mérkőzés - lesz élőben az M4 Sporton.

forrás: MTI


Fucsovics Márton: öt hét kellene a csúcsformához

Fucsovics Mártonnak öt hétre lenne szüksége a csúcsforma eléréséhez, ha folytatódik a koronavírus-járvány miatt szünetelő teniszidény.


"Jelenleg körülbelül egy negyven százalékos Fucsovics Marcit láthatott a közönség, tudok ennél sokkal jobban is játszani" - mondta az MTI-nek a Budapest Kupa döntője után, amelyet Stollár Fannyval együtt elvesztett Jani Rékával és Marozsán Fábiánnal szemben. "Persze vannak szép pontok, és megoldom a kötelező labdákat, de én is érzem, hogy lelassult a lábmunkám, nem olyan robbanékony a kezem, nem úgy ugrok fel szervánál, ehhez sok tétmeccsre lenne szükségem" - tette hozzá.
   
A madridi fináléba jutott Davis Kupa-válogatott vezére közölte: már a pénteki első mérkőzéséhez képest is sokkal jobban sikerült neki a második - az ukrán Szerhij Sztahovszkij ellen - az óbudai zárt kapus csapatversenyen.
   
Az edzésmunkára rátérve a világranglista 84. helyezettje elmondta, a mostani tréningek inkább arról szólnak, hogy elkerüljék a teljes leállást, és a szabad levegőn mozogjon.
   
"Heti négyszer teniszezek két-három órát, és két-három kondiedzésem van" - fejtette ki.
   
A nyilvánosság kizárásáról a 28 éves Fucsovics lehangoltan beszélt. "Babos Timivel sokat beszéltünk erről, én nem tudom elképzelni a teniszt nézők nélkül. Még furcsább lehet Roger Federernek vagy Rafael Nadalnak, akik egész életükben húszezres stadionokban játszottak. Sejtelmem sincs, hogy miként fog újra elkezdődni a versenysorozat a tervek szerint nyár végén. Én utoljára 19-20 évesen, future-tornákon szerepeltem üres lelátók előtt. Ettől függetlenül jó hangulatú versenyen vagyunk túl itt a Nemzeti Edzés Központban, örülök, hogy mindenki vállalta a játékot, és tervezünk még hasonló rendezvényeket" - mondta.
   
A nemzetközi folytatásról az ATP-trófeával is rendelkező teniszező úgy vélekedett: bő egy hónap kellhet a topformához.
   
"Ha megvan a céldátum, előtte öt hét a reális a megfelelő felkészüléshez. Az Australian Open előtt is ennyi szokott lenni a ráhangolódás, nálam ez működik" - tette hozzá.
   
Az ATP- és WTA-sorozat március közepén állt le a pandémia miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat.

forrás: MTI

A tűzrőlpattant Leylah

Egzotikus tehetség köszöntött be Kanadából. Olvasd tovább



Tenisznél lehurrogják a nézőt, ha sóhajt egyet a labdamenet alatt, szóval nem tök mindegy, hogy lesznek nézők a US Openen vagy sem?

Babos Tímea: ilyen körülmények között értelmetlen versenyeket szervezni

Babos Tímea szerint ilyen körülmények között versenyeket, US Opent rendezni értelmetlen - így reagált a teniszezők világranglistáján 100. magyar játékos a szerdai hírre, miszerint a női versenyeket szervező WTA augusztus 3-tól indítja újra a viadalokat.


A 27 éves teniszező az M1 aktuális csatornának hozzátette, a tervek szerint kizárólag reptéri hotelekben szállhatnának meg, onnan egyből a pályára utazhatnának csak, a létesítményekben pedig nem állna rendelkezésükre se öltöző, se étterem, sem pedig pihenőszoba. Amellett, hogy nézők nélkül kellene játszaniuk, a versenyre is csak egyetlen ember kísérhetné el, azaz a stábja nem utazhatna vele, ráadásul minden nap koronavírus-teszten kellene átesnie a játékosoknak, ami ha pozitív eredményt hoz, akkor az automatikus kiesést és természetesen karantént von maga után.
   
A párosban háromszoros világbajnok Babos hozzátette, természetesen addig még van idő, és a dolgok változhatnak, ő pedig a szakmai stábjával és családjával közösen dönt majd a folytatást illetően. Megjegyezte, körülbelül három-négy hétre lenne szüksége ahhoz, hogy újra versenyformába kerüljön.
   
A versenyeket szervező WTA szerdán jelentette be, hogy augusztus 3-án indul újra a március óta szünetelő nemzetközi teniszélet.

forrás: MTI

#1778 június 24, 2020, 14:37:42, SPF Admin
Charleston Invitational: Sztárok porlasztják a zöld salakot

A Béke és a Kedvesség csapatainak tengerentúli találkozója. Olvasd tovább


Fucsovics: ha adottak a feltételek, ott leszek Washingtonban

Washingtonban léphet újra pályára ATP-tornán Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világranglista 84. helyezettje.


A 28 éves játékos kedden az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, egyáltalán nem állt le, heti háromszor-négyszer teniszezett két-három órát, illetve sok konditermi edzést végzett.
   
"Nekem nem pihenő volt ez az időszak, de most, hogy látjuk, mikor fog újrakezdődni a szezon, lassan mi is még keményebben elkezdünk edzeni" - fejtette ki. A koronavírus-járvány miatt márciusban leállt férfi versenysorozat augusztus 14-én a washingtoni tornával folytatódik, ezt követi a cincinnati viadal az amerikai nyílt bajnokság helyszínén, az augusztus 24-én rajtoló US Open előtt.
   
"Ha adottak a feltételek, akkor ott leszek Washingtonban. Az év végéig még 15-16 verseny jöhet szóba, a tavalyi második félévből nem sok pontot kell védenem, így remélem, sok pontot tudok még gyűjteni" - mondta Fucsovics Márton.
   
"Lehet, hogy kicsit még korai az újrakezdés, de már mindenki szeretne játszani. Ezzel együtt benne vagyok egy ATP-fórumban, ahol a játékosok nagyon elégedetlenek, és nem biztos, hogy mindenki szeretne a jelenlegi feltételekkel játszani."
   
A fertőzések miatt félbeszakadt Adria Tourról a nyíregyházi teniszező úgy vélekedett:
   
"Ez korai volt Djokovicéktól, bár persze mindenki ki van éhezve a teniszre. Engem is meghívtak egy belgrádi versenyre, és utólag úgy érzem, jó, hogy lemondtam, én is félek a vírustól. Szerencsére itthon is tudunk készülni, rengeteg jó játékosunk van" - jelentette ki, majd rátért a májusi Budapest Kupára:
   
"Ez a zárt kapus torna jól sikerült, és tervezzük a folytatást. Egy hónap múlva talán még jobb állapotban leszünk" - tette hozzá.

forrás: MTI

Fed Kupa - Jövő áprilisban rendezik a budapesti döntőt

A tenisz Fed Kupa budapesti döntőjének szervezői pénteken bejelentették, hogy az eseményt idén már nem rendezik meg, az új időpont 2021. április 13-18.


A Magyar Tenisz Szövetség honlapján olvasható közlemény szerint a résztvevő csapatok és a sorsolás nem változik, a helyszín pedig a Papp László Sportaréna marad, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai. A szervezők azt írták: "a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között", ugyanakkor a létesítmény foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások legteljesebb megvalósíthatósága érdekében döntöttek az egyéves halasztás mellett.
   
A Fed Kupa-döntőt eredetileg április 14. és 19. között rendezték volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.
   
"Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a magyar kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, amelyet az esemény iránt tanúsítanak" - idézte a közlemény David Haggertyt, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnökét.
   
"Sajnáljuk, hogy el kellett halasztani az idei Fed Kupa-döntőt, de a játékosok, a nézők és a szervezők egészsége a legfontosabb. Köszönjük az ITF belénk vetett bizalmát és nagyon várjuk, hogy folytatódjon a közös munka. Az ilyen presztízsű esemény megrendezése Budapesten erősíti azon erőfeszítéseinket, hogy fővárosunk a világ sportfővárosai között maradhasson" - mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.
   
A 12 csapatos finálét négy csoportban bonyolítják le, és az A jelűben kapott helyet a magyar női válogatott mellett a címvédő francia és az orosz nemzeti együttes.
   
A tavaly júniusi döntés értelmében Budapest három évre, 2022-ig nyerte le a Fed Kupa döntőjének rendezési jogát. A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az ebben a formában 2020 helyett jövőre bemutatkozó finálé összdíjazása 18 millió dollár, amelyből 12 milliót a játékosok kapnak, hat millió pedig a szövetségeknek jut.

forrás: MTI

Elmarad a Davis Kupa madridi döntője

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) pénteki döntése értelmében elmarad a Davis Kupa madridi, novemberi döntője, amelybe a magyar válogatott is bejutott.


A magyar szövetség közösségi oldalán megerősítette, hogy idén nem kerül sor a nemzeti csapat történelmi bemutatkozására, mert az ITF - a Fed Kupa budapesti fináléjához hasonlóan - a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztotta a madridi DK-döntőt is. A magyar csapat így csak 2021-ben mutatkozhat be az újjászervezett sorozat végjátékában.
   
A Fucsovics Márton vezette magyarok március elején 3-2-re legyőzték a belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel jutottak be a döntőbe. A párharc nagy izgalmakat hozott, a hazaiak 1-2-es állásból fordítva, Balázs Attila és Fucsovics sikerével nyerték meg a párharcot a Főnix Csarnokban.
   
A magyar válogatott 2021-ben a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos madridi DK-döntőben - ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut -, míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért. A márciusi sorsoláson Köves Gábor kapitány együttese a horvátokat és az ausztrálokat kapta ellenfélül a D csoportban.
   
A tavaly megreformált Davis Kupa új "időszámításának" második fináléjára november 23. és 29. között került volna sor a madridi Caja Magica komplexumban. A résztvevők közül 12 válogatott - köztük a magyar - a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

A Davis Kupa-döntő csoportjai:

A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador
B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország
C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország
D csoport: Horvátország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia
F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria

forrás: MTI

Vajon Djokovid rendben van?

Idézetet írta: csabax Dátum június 26, 2020, 20:23:08
Vajon Djokovid rendben van?

Nincs annak semmi baja, s nagy a gyanúm, hogy negatív a tesztje, de szükség volt arra, hogy ellenkezőjét közölje, mert túl sok támadás érte.

WTA: Minden út Palermóba vezet

Bombaerős mezőny a hivatalos augusztusi újrakezdés alkalmával. Olvasd tovább