Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Női kézilabda BL - Szombat este indul a jegyértékesítés a budapesti négyes döntőre

Szombattól elővételben, akciósan vásárolhatóak meg a jegyek a női kézilabda Bajnokok Ligája 2018-as, budapesti négyes döntőjére.


    A magyar szövetség tájékoztatása alapján az érdeklődök szombat este 20.10 órától két héten keresztül, illetve amíg a készlet tart, az idei Final Four árain - négy kategóriában, 9990 és 39 990 forint között - válthatják meg jegyeiket.
    A női kézi BL most zajló kiírásának döntőjére május 12-13-án kerül sor, és immár sorozatban ötödik alkalommal a Papp László Budapest Sportarénában.
    A sorozat címvédője a Győri Audi ETO KC, amely a májusi döntőben hosszabbítás után 31-30-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopjét. Magyar részről a győrieken kívül az FTC-Rail Cargo Hungaria szerepel még a BL-főtáblán.

forrás: MTI

A holnapi Győr-Midtjylland meccsre van két 7000 ft-os e-jegyem. (K szektor 5. sor)
Lebetegedett a családtag, aki ment volna, így eladóak.
Ha érdekel, megegyezünk.  :)





A kézilabdázó Nagy László visszavonul a válogatottságtól

    Budapest, 2017. október 9., hétfő (MTI) - Nagy László visszavonul a válogatottságtól - döntését a csapatkapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be.

    A 36 éves jobbátlövő elmondta, nem hivatkozik sérülésekre vagy családi elfoglaltságra, egyszerűen azért határozott így, mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor "továbbviheti a stafétabotot".
    "Az indok nagyon egyszerű, személyükben megoldott ez a poszt a válogatottban, mindketten bizonyították a nemzeti csapatban és a klubjukban is, hogy nemzetközi szintű a játékuk" - nyilatkozta Nagy László, aki megköszönte a korábbi szövetségi kapitányok meghívását.
    "Rengeteg kellemes emlékem és élményem fűződik a válogatottbeli szerepléshez. Felemelő érzés volt az a szeretet, ami körbevett minket" - tette hozzá.
    A jobbátlövő 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a felnőtt válogatottban, majd a Barcelonába igazolt, amellyel kétszer Bajnokok Ligáját nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de a londoni olimpia előtt Veszprémbe igazolt, és azóta ismét ő volt a csapatkapitány. Pályafutása során 199 válogatott mérkőzésen 728 gólt szerzett. Az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) negyedik, valamint a 2003-as és a 2009-es vb-n hatodik helyezett csapatnak is kulcsembere volt. Ötszörös magyar és négyszeres spanyol bajnok, háromszoros világválogatott, Magyarországon négyszer választották az év legjobbjának.
    Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, elfogadják a Telekom Veszprém játékosának elhatározását, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.
    "Az elmúlt hetekben egyeztettünk, a döntést a szövetség természetesen tudomásul veszi. Nem örülünk neki, de a szempontjait és a szándékát elfogadjuk" - fogalmazott Kocsis. Hangsúlyozta, az MKSZ igyekszik méltó rendezvénnyel megünnepelni azt a nagyszerű életpályát, amit a jobbátlövő bejárt.
    "Már arról is elkezdtünk beszélgetni, miként csatlakozhat a sportág irányításába, hiszen eszébe sem jutott hátat fordítani magyar kézilabdának. A következő hetekben meg fogjuk találni a módját, hogy továbbra is tenni tudjon szeretett sportágáért" - mondta a szövetség elnöke.
    Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - egyben a Telekom Veszprém vezetőedzője - közölte, elveszítettek egy bálványt, a fiatalok példaképét, de ő is elfogadja Nagy László döntését.
    "Edzőként nagy veszteség, és bár most nehéz, de előre kell tekintenünk. Remek pályafutást tudhat maga mögött, nehéz lesz pótolni a világ egyik legkiválóbb jobbátlövőjét, ám több jó játékosunk van a posztján" - nyilatkozta.


Sziasztok!
Van két darab jegyem a Veszprém-Aalborg BL meccsre. (2017.11.04) 7500 HUF/jegy. Érdekel esetleg valakit?  :)

Megvan a megegyezés, Pálmarsson a Barcelonáé – sajtóhír


Nagyon úgy néz ki, hogy végre lezárul Aron Pálmarsson, a Telekom Veszprém irányító-átlövőjének az ügye. A spanyol Mundo Deportivo információi szerint a magyar csapat és a Barcelona végre megegyezett egymással, az izlandi klasszis 2021-ig ír alá új klubjához.

Idézetet írta: csak1tomi Dátum október 16, 2017, 17:28:23
Megvan a megegyezés, Pálmarsson a Barcelonáé – sajtóhír


Nagyon úgy néz ki, hogy végre lezárul Aron Pálmarsson, a Telekom Veszprém irányító-átlövőjének az ügye. A spanyol Mundo Deportivo információi szerint a magyar csapat és a Barcelona végre megegyezett egymással, az izlandi klasszis 2021-ig ír alá új klubjához.

Nenadic pedig érkezik a helyére. Így lesz a legjobb mindenkinek. Mindenesetre hatalmas patkány volt az izlandi....

Groot kidőlt, érdekes.

A Győri Audi ETO KC október 18-i edzésén az Audi Aréna Győrben az egyesület holland válogatott játékosa Cornelia Groot egy ártalmatlan szituációban fájdalmat érzett jobb lábában, és a tréninget azonnal abbahagyta. A fájdalom miatt az orvosi stáb csütörtök délelőtt részletes kivizsgálást kezdeményezett a sérülés fokának megállapítása érdekében.

,,A csütörtök délelőtti MR-vizsgálat kimutatta, hogy a játékos részleges izomsérülést szenvedett el a combszintjén. A mai nappal megkezdjük a fizikoterápiás kezelését, visszatérése várhatóan 5 hetet vesz igénybe." – nyilatkozta dr. Szálasy László csapatorvos.

Női kézilabda-vb - A minimális elvárás a nyolcba kerülés

    Budapest, 2017. október 20., péntek (MTI) - A magyar női kézilabda-válogatottal szemben a minimális elvárás a negyeddöntőbe kerülés a decemberi, németországi világbajnokságon.

    A csapat a csoportkörben Argentína, Csehország, Lengyelország, Norvégia és Svédország válogatottjával szerepel azonos csoportban.
    Zsiga Gyula, a magyar szövetség szakmai igazgatója a Sport TV-ben, a Mai helyzet című műsorban elmondta, a magyar együttes mindenképpen tovább szeretne jutni, és Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal együtt úgy gondolják, ehhez prioritást kell élveznie a svédek, a lengyelek és a csehek legyőzésének.
    Mint kifejtette, az argentinok ellen kötelező a győzelem, ami a világ- és Európa-bajnoki címvédő norvégokkal szemben bónusz lenne.
    A szakember hozzátette, konkrét elvárás még nem hangzott el a vb kapcsán, "de kimondva-kimondatlanul úgy gondolom, a minimális elvárás a csapattól, hogy a legjobb nyolcba kerüljön. Ezt nagyon szeretnénk megvalósítani".
    Zsiga Gyula szerint hajszálon és a pillanatnyi formán múlhat, hogy a negyeddöntőt követően az 1-4. vagy az 5-8. helyekért folytathatja szereplését a válogatott.
    "Az időzítés vagy egy nem várt sérülés viheti pozitív vagy negatív irányba ezt az elképzelést" - közölte, és arra is rávilágított, hogy a szövetségi kapitánynak jelenleg sincs könnyű dolga a sok sérült miatt. Rasmussen nem tudott még olyan edzőtábort tartani, amelyen a teljes keret ott volt.
    "Ez nem könnyíti meg a helyzetét, de az elvárások mindig magasak" - vélekedett a szakmai igazgató.
    Ezután úgy fogalmazott, teljes mértékben megszűntek azok az ideológiai távolságok, amelyek egy Skandináviából érkezett edző és egy Közép-Európában szocializálódott játékos felfogása között lehettek.
    "Sarkalatos pont az ő filozófiájában a megbízható és stabil védekezés. Folyamatosan keresi azokat az embereket, akik ebben a szerkezetben hatékonyan és eredményesen tudnak közreműködni" - nyilatkozott Zsiga Gyula.


Női kézilabda-vb - Kihirdette bő keretét Kim Rasmussen

    Budapest, 2017. november 3., péntek (MTI) - Kihirdette 28 fős, bő keretét Kim Rasmussen, a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


    A női kézilabda vb-t december 1. és 17. között rendezik Németországban, a magyarok Norvégia, Svédország, Csehország, Argentína és Lengyelország válogatottjával szerepelnek azonos csoportban. A Bietigheimben játszó B jelű hatos első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, ahol az A csoport (Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay) egyik továbbjutójával találkozik a nyolc közé jutásért.
    A tornára 16 kézilabdázó nevezhető, a vb folyamán pedig a 28-as kereten belül 2 cserére van lehetőség.

    A magyar válogatott bő kerete:
    -----------------------------
    kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
    mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Gávai Szonja (Érd), Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP), Kisfaludy Anett (Érd), Kiss Nikolett (Érd), Klivinyi Kinga (Érd), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria), Sirián Szederke (DVSC-TVP), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Tóth Gabriella (Érd), Triscsuk Krisztina (Kisvárdai KC)

#1692 november 09, 2017, 17:00:05, csak1tomi
ej bazeg :/

Rendkívül balszerencsés időszakot él meg Korsós Dorina, aki a nyáron került kölcsönbe a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatától a német TuS Metzingenhez. A napokban tért volna vissza súlyos térdsérüléséből, de újra megsérült, így ismét műtét vár rá.

,,Egy felugrásos lövés utáni földre érkezés közben éreztem, hogy kifordult a térdem" – mondta Korsós, aki az elmúlt időszakban már jól haladt a visszatérés útján. Előbb a második csapatnál lendült játékba, majd jött volna a Bundesligában szereplő első együttes, most erre egy ideig újra várnia kell. A meniszkusza sérült meg, ami miatt ismét meg kell műteni.
,,Talán a szezon utolsó három hónapjában már bevethető leszek" – tette hozzá a 22 éves balszélső.
,,Ez a legrosszabb, ami egy játékossal történhet. Visszatérsz a csapatba egy sérülés után, majd újra jön a baj. Keményen dolgozik, nagyon ambiciózus, most  igazán hinnie kell magában" – mondta a Metzingent irányító René Hamann-Boeriths.

ÉS Lekic is lesérült, Fradinak "jó" hír, valószínű vb-n se lesz ott. :/

Vb-re nevezett játékosok megtalálhatók itt: minden ország
http://ihf.info/en-us/ihfcompetitions/worldchampionships/womensworldchampionships/ihfwomen%E2%80%99sworldchampionshipingermany2017/teaminfo.aspx

az érdekes hogy Polman nyáron szült és máris játszani fog? :O :o

A győri együttes fontos két pontért utazott Dániába, ahol nagy csatában legyőzték a dán élvonalbeli FC Midtjylland csapatát – a győzelem azonban újabb áldozatot követelt.
,,Anja az első félidőben egy ütközés során súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, első vizsgálatom alapján úgy tűnik, hogy a jobb térd belső oldalszalagja szakadt el. Hazautazásunk után MRI vizsgálaton fog részt venni, és utána döntünk a kezelés további menetéről." – mondta el dr. Szálasy László csapatorvos, majd hozzátette, ,,ha bebizonyosodik, hogy az oldalszalag elszakadt, várhatóan 3-4 hónap kihagyással kell számolnunk."

Jobbulást kívánunk Anja Althausnak, a legfrissebb eredményekről honlapunkon tudósítunk!

vall of text comming  ;D :D

,,Anja a jobb térdében belső oldalszalag-szakadást szenvedett, amit az MRI-vizsgálat be is igazolt, egyéb súlyosabb ízületi sérülés nélkül. A sérülés orvoslására műtét javasolt, és a teljes felépülés várhatóan három-négy hónapot vesz igénybe" – számolt be a fejleményekről dr. Balogh Péter, a Győri Audi ETO KC csapatorvosa.


,,Nem árulok el titkot, hogy a sérülés után egész vasárnap és hétfőn is azon dolgoztunk Ambrossal, hogy kik azok a játékosok, akik szóba jöhetnek – mondta el Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke a Harmadik félidőben. – Én pedig az internetes oldalakat böngésztem, hogy kit kell kihúzni, ki játszik még EHF-kupában, illetve ki nem jut be a csoportkörbe. Többször szóba került Heidi, és nem csak ma itt, hanem kaptam különböző közösségi oldalakon üzeneteket, hogy miért nem ő. Vele nagyon-nagyon jó kapcsolatban váltunk el, annak ellenére, hogy ő a szezon közben, november másodikán jelentette be a klubnak, hogy várandós. Én akkor is elmondtam itt a Harmadik Félidőben, hogy annál szebb dolog nincsen, mikor valaki gyermeket vállal. Viszont egy kézilabdacsapatot ez merőben érint a BL harmadik köre után, és elnökként más gondolatok is eszébe jutnak az embernek, főleg az, hogy egy Heidi Lökét pótolni gyakorlatilag lehetetlen. Akkor azt mondtam, ha akarjuk pótolni, egy fiút kell igazolni, mert gyakorlatilag ő azon a szinten van" – reagált a felvetésre a klubvezető.

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy akkor most itt az alkalom, hogy segítsen a klasszis beálló. ,,Igen, pont az jutott eszembe a sérülés után, hogy itt az alkalom, hogy lehet segíteni a Győrnek. Nyilván nehéz dolog ez, mert élő szerződése van a Storhamarral, a klubnak van egy célkitűzése, mint minden csapatnak, nem áll olyan rosszul a bajnokságban. Nem árulok el vele titkot, és nem is akarok titkolózni, ő az egyik jelölt" – válaszolta, hozzátéve, felvették már vele a kapcsolatot, mert muszáj gyors megoldást találni, rengeteg meccs van még a szezonban. Négy-öt alternatívájuk van a pótlásra, de nem szeretne más nevet mondani. Viszont optimista, szerinte a világbajnokság előtt eldől, ki lesz a megoldás, és amikor megvan a megegyezés, be fog róla számolni a klub.

A további sérültekről is nyilatkozott: ,,Nycke Groot játszhatott volna a Midtjylland ellen, de nem akartunk kockáztatni. A héten már teljes értékű edzésmunkát végez, szerdán szerintem már játszani fog a Kisvárda ellen. A többiek, Tomori Zsuzsa, Jana Knedlíková és Anne Mette Hansen még nem. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam a magyar válogatott szempontjából, de nem látok rá reális esélyt, hogy Tomori Zsuzsa tud menni a világbajnokságra, hiszen egyáltalán nem végez még kézilabdaedzést, a rehabilitációnak azon szakaszában jár, amikor labda nélkül a futás is nagyon kis intenzitással megy. Tehát ők hárman január elején térhetnek vissza, ez a reális."

Mörki meg azért tolta eddig szarul a szezonba mert feltörték a telóját és felrakták netre 31 képét.


Nikola Karabatic, a PSG kézilabdázója hat klubmérkőzésre szóló eltiltást kapott a francia liga fegyelmi bizottságától egy korábbi fogadási ügy kapcsán a minap.