Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


A baj az, hogy mentálisan nullák vagyunk. Tegnap is 45 percig nem volt semmi, aztán jött a blokk, hiba-hiba hátán, a norvégok meg kettesből hármasba kapcsoltak, aztán mire észbe kaptunk, a 3 gólos előnyből lett 5 gólos vereség. Mi lesz itt, ha Mörkék az elejétől komolyan veszik??? Jajj, rossz belegondolni.

De amit nem értek, az Tóth Gabi jelenléte. Jobb oldali lövőt játszat vele ez a kopasz majom, közben akinek sajátja a poszt, a Kovács, meg a Háfra padozik??? Jó ok, nem  norvégok elleni meccs rotációjából kell kiindulni, de nekem Tóth jelenléte érthetetlen, mert irányítóban Kovacsics meg Görbe játszik csak. Vagy jó lesz Tóth, ha valamelyik megsérül??? Nem értem.

Tegnap Háfra megint jól játszott, meg Zácsik is jó volt, de tegnap is látszott, hogy amikor igazán kéne (végjáték), amikor már van egy kis felelősség, akkor valamiért senki sem vállal, vagy aki vállal, még véletlenül sem hoz jó döntést.

De bízzunk a legjobbakban.

Ma inkább Koreára vagyok kíváncsi, volt itt a közelmúltban, ahol Korea kegyetlen underes meccseket játszott, miközben régen vakon lehetett tenni rájuk az overt. Itt most a Möbelringen kupán megint gólgazdag meccseket játszanak, kíváncsi vagyok, mi mire megyünk ellenük, meg ők ellenünk.

ami még elég aggasztó, hogy a heteseket eléggé szarul lőjük, korábban görbe 20-at, 30-at bevágott zsinórban, most meg jó, ha hoz egy satnya 50%-ot...

A Dél-Korea elleni meccset nem lett volna szabad megnézni, az egyetlen pozitívuma az volt, hogy rájöttem, a Görbe még él.  ;D amúgy akikben eddig bíztam, azok nem mutattak semmit, Kovács, Háfra és Kovacsics Anikó egy rakás szar volt. Zácsik egy-két bmbára jó volt, de a végjátékban természtes módon úgy fölébaszta, mint Planéta jobb napjain anno.
Érdekes, hogy akiket temettem, Görbe, Tóth, és az a vak Klivinyi, tán mág ők hárman voltak a jók/jobbak között tegnap.

Norvégok ellen esélytelenek vagyunk, én a svédek elleni meccstől is félek. Argentína még nem gond, de Lengyelország elég masszívnak tűnik, szerintem simán megcsaphatnak, cseheket meg csak megütjük, de hát hölgyekről van szó, ráadásul magyarok  :)

Ami még a tegnapi meccsen érdekes volt, hogy az első 8-9 dél-koreai gólból kb 5-6 pattintott lövés volt, szegény Kinga nem nagyon tudott velük mit kezdeni, jobbára csak azt fogta az elején, amit a vak beállósuk belebombázott.

Remélem, a lányaink csak szartak bele, és nem ez a valós tudás, mert ha igen, akkor tényleg jobb elmenni a torna előtt a gyógyszertárba, és venni valami (gyengébb) nyugtatót, vagy inni valami citromfű teát, bár az aligha segít.

Én is megnéztem a meccset, bár ne tettem volna.. Az én véleményem az hogy kurva gyengék vagyunk.

Ez a Gávai Szonja válogatott. Te jó Isten.. Akkorát nevettem amikor 1perc alatt kétszer belement a védőbe szélsőkén! majd KR időt kért és első mondata az volt kiabálva Szonja stop this :DD
Szélsőként nullák vagyunk egyedül Bódi az akinek elfogadható a helyzetkihasználás, na meg Görbe ha odakerül.. De a többi??
Klivinyi több labdtát ad el mint az Adidas. Néha olyan vakon van 5 10 percig hogy rossz nézni. Ránézek és látom hogy sugárzik az értelem a fejéből. Kovacsics majdnem földim, ott fociztam évekig ahova hazajárt. Néha találkoztunk is vele. De basszus ennyire ingadozó teljesítményt. egyik meccsen kimagasló másikon meg fel sem tűnik hogy játszik.. Ez a jobb kezes jobbátlövő játék várható volt, és nem is olyan vészes de ott is csupa, bocsánat a kifejezésért, buta játszik. Bárkivel fogadnék most hogy az ott játszó játékosok meccsenként egy 3-4 belemenést összehoznak, mert csak mennek neki a falnak, mintha áttörni kéne és nem kicselezni.
Beálló játékunk van? Vagy kik is vannak a keretben? Szegény Kulcsár Anita ha ezt fentről látja..

Amúgy nem értem hogy miért nem játszunk sokkal sokkal többet Zácsikra. Meg van a lövőereje és nem is rossz. Az a baj vele ha ront egyet kettőt utána nem is próbálkozik. Én azt mondom legalább 10-12öt kéne próbálkoznia meccsenként abból szerintem simán összehozna 6-7 gólt legalább. Ha jól rémlik pl Neagu vagy anno Tóth Timi vagy Radulovicsnak sem volt jöbb lövés/gól aránya (sokkal)
Ha félnének tőle, mint ahogy mi pl Neagutól sokkal több hely lenne betörni egy Tóth Gabinak vagy Kovacsicsnak.


Amit a meccsen észrevettem, hogy Kim angolul mondja magáét (nyilván nem dánul) de ott állt valaki aki fordította legalább Mayernek. De ahogy elnéztem az arcokat láttam még egy két "értetlen" arc kifejezést.
Ezek a lányok többsége profi karrierre készült és nem egyetemistának így legtöbben közülük az edzésekre koncentráltak nem a nyelvtanulásra. Biztos sokan beszélnek közülük angolul :D 
Lehet Kim hiába beszél nekik.

A Korea elleni meccset nem láttam, így arról nem nyilatkoznék, de sokan túl hamar temeti a magyar csapatot. Igaz, hogy nincs tele a keret klasszissal, de egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy leírjátok. Ha lenne még Kiss Éva, akkor szerintem kapusposzton biztos lenne komoly gond, szvsz Bíró és Kiss a két legjobb kapusunk jelenleg. Széleken Bóditól és Schatzltől jó teljesítmény várható, beállóban nem erős a csapat, de egyértelműen rájuk is kell játszani (potenciális hetes), illetve ezzel "szélesíteni" a taktikai repertoárt. Ha feladjuk a beállósjátékot, akkor az ellenfélnek sokkal könnyebb dolga lesz a lövőkkel szemben. Irányítóban most sem vagyunk gyengék. Szerintem ez Kovacsics tornája lesz, megmutatja, hogy lehet rá számítani hosszú távon, Görbe ha megrázza magát, akkor ismét csak nem lesz gond. Háfra/Tóth lehet a meglepetésemberünk. Ami nagy gond, hogy stabilan jó teljesítményt nyújtó átlövőnk nincs. Az 50-60%-os átlövő teljesítmény teljesen jó lenne, ha csak klasszikus átlövéseket nézzük, viszont érdemes lenne jól 1-1-ezni, betörni és máris még jobb lenne az arány. Ami a nagyobb baj, hogy a lengyelek kegyetlen jó formában vannak, egyértelműen a feltörekvő európai "közép" csapatok közül ők léptek előre a legtöbbet.
Ami viszont nem baj, hogy a lengyelek előtt tudnak pihenni a csajok, és előtte is "csak" Argentína elleni meccs lesz, végül a csehekkel meccselnek.


Azért valahol megnyugtat, hogy a Klivinyit nem csak én tartom butának  :D Már kezdett bántani, hogy állandóan bántom őt, de tényleg annyira üres a tekintete szegénynek, és kicsit úgy képzelem el, mint amikor Homer Simpson koponyáját átvilágítják, aztán egy nagy fejben van egy diónyi agy. Esküszöm, neki nem szabadna paszlni, ha ő labdát kap, csak lőhetne. Ő is simán belemegy bárkibe, a passzai meg nagyon gyengék, pár pár éve pl. a beállót úgy játszotta meg, mint nagyon kevesen. Szegény lány egyre gyengébb, de hát az a gáz, hogy nincs is jobb.
A nagyobbik baj, hogy egyre inkább érzem ezt Kovács esetében is, de ez remélem, csak paranoia.
Beállós poszttal én már rég nem foglalkozom, volt az már rosszabb is (Borbás).
Szélen nem vagyunk a világelitben, Schatzl mondjuk így is a torna all starjába került, ami önmagában sokat mond, de azért ha lesz tét, neki is remeg majd a keze. Egyébként szélen azért bajban vannak mondjuk a románok is, norvégoknak sincs jobb oldaluk, legutóbb a dánoknál is volt gond a szélekkel, míg pl. az oroszoknál máshogy van gond, mert Trefilov pl nem viszi Kuznetsovát, aki meg talán a világ egyik legjobbja... Ezt ki érti. elvileg az ok, hogy nem otthon játszik, közben a Punko ugye debreceni, de hát lehet Debrecen orosz város...

Egészen a tegnapi meccsig én úgy voltam vele, hogy a Görbicz már jobb szélső, mint amilyen irányító. Ok, tegnap lőtt 11 gólt, de ez a koreai defense azért nem világelit... Háfrától még irreális elvárás a stabil 4-5 gól, szóval őt csak nagyon indokolt esetben bántanám, de azért neki kell még idő. Hát ja, hogy a Gávaiban mit látott a Kim, azt csak ő tudja, mert ha legalább egy bomba alakja lenne. Mondjuk ő tuti kimarad a szűkítésnél, vagy ha nem, az a világvége.

Volt egy-két megindulása Schatzlnek és Bódinak, hát gecc, olyan lassúak vagyunk a szűkebb nemzetközi elithez, hogy nézni fáj. Már nem labda nélkül, mert az nem tűnik fel, de amikor labdát kell vezetni, na az az igazi veszélyforrás. Emlékszünk mág az elkovacsiczolta kifejezésre :D Én már csak annak szurkoltam, nehogy a lábára pattintsa. Amikor megy egy Herrem, Radicevic, Huber hát az picit másik szint.

De tényleg bízzunk abban, hogy nem ez a szintünk, de én is tartok tőle, hogy ebből sok jó nem fog kisülni.

Viszont én mint, aki szeret sportfogadni, semmivel sem vagyok beljebb. Az oroszok ellen működött a támadójáték, de nem volt védekezés. A norvégok ellen úgy 45 percig a védekezés nem volt rossz, támadásban szarok voltunk. Dél-Korea ellen meg már semmi sem működött...
Csapat szinten tehát megmaradtunk egy totál kiszámíthatatlan együttesnek, amely képes megverni mondjuk a svédeket, de ugyanígy képes kikapni Csehországtól, és direkt nem a lengyeleket említem, mert a lengyel csapat megint eléggé egyben van.

Az angol tudás meg egy dolog, és ami gáz, hogy valakinek még így is homály, pedig nagyjából a slow, fast, in, out, wide, middle, you, go, no, yes, here, there, shot, defence, defense, offense szavaknál többet Kim sem használ  ;D

Legjobban amúgy az bánt, hogy mint sportfogadó, látva ezt a három meccset semmivel sem vagyok előrébb. De hátha megcsap majd ez ihlet december elsején :D

Idézetet írta: markymark Dátum november 27, 2017, 13:26:13
Schatzl? Ne mar.

De, a Möbelringen Kupa All star csapatába is bekerült, illetve a Fradi jelenleg 3. leggólerősebb játékosa.

Nem egy, nem ketto fradi meccsen lattam hogy oriasi vakon volt o is.. Vagy csak pont a rossz meccseit lattam, lehet.

Valószínűleg pont azt a 8-10 meccset láttad, amikor vakon volt, amúgy legutóbbi egy-két három meccsen önmagához képest tényleg mintha kezdene formába lendülni, és még a szerencse is vele van. Möbelringenen is dobott tán Grimsbönek gólt amikor kimosolygott a padra, hogy láttátok, mekkora mákom volt  :D De akkor is Görbicz a legjobb szélsőnk, csak szerintem Kim nem meri leküldeni sokszor, mert akkor neki is elmegy a kedve, aztán akkor tényleg baszhatjuk :D

Őszintén kívánom hogy azokat akiket negatív kritikával illettem cáfoljanak rám. Boldog lennék ha egy összeszedett, harcoló, okos kézit játszó csapatot látnék és még az sem zavarna ha kikapunk ha azt úgy tesszük hogy nem mi verjük meg magunkat 20 TO-rel amiből 10belemenés.

Szerintem ilyenkor is kellene olyasmikről írni, hogy jó lenne, ha Thea Mörk és egyéb külföldiek igazolnának még a magyar bajnokságba. És a magyar válogatott kapcsán még csak véletlenül sem érdemes gondolni arra, hogy esetleg lehet némi összefüggés azok között, hogy ugyan az egyre több légiós miatt vonzóbb lett a bajnokság, viszont az egyre több légiós miatt egyre kevesebb magyar kézilabdázó kap helyet a klubcsapatokban. És így amikor a magyar válogatott világbajnoki (Európa-bajnoki, nemzetközi, stb.) szerepléséről van szó, akkor a klubcsapatokban szerepléshez jutó egyre kevesebb magyar kézilabdázó közül lehet csak kiválogatni azokat, akik képviselik Magyarországot!
:beerchug:

Erre mondják, hogy összetett probléma.  :D

En nem ertek egyet veled csabax.  Szerintem egy jo kulfoldi mogott lehet ezt azt tanulni. Es aki igazan tehetseges, elhivatott  es kellokepp intelligens az a sok vilagsztar mogott is bizonyithat.

Aki extra jo az az Erdbol is kitunhetne es elvihetne az eto de ilyen nincs. Valami olyasmi a szitu mint fociban
Ifjusagi korig elit/megfelelo jatekosaink vannak de amikor az utolso lepcsot kene megugrani a fejlodesben az nem megy. 20eves koruk utan nem fejlednok.

Tv-n is nézhetnék a sok külföldit, kb annyi lehetőséghez jutnak a fiatalok. Játék percekkel lehet a legjobban fejlődni, az meg nincs. TAO pénzből jól eltartjuk a külföldi kompániát, a foglalkozás finanszírozása elérte célját. Jah nem...

#1739 november 27, 2017, 18:17:42, drogos
Idézetet írta: slices Dátum november 27, 2017, 15:16:41
Tv-n is nézhetnék a sok külföldit, kb annyi lehetőséghez jutnak a fiatalok. Játék percekkel lehet a legjobban fejlődni, az meg nincs. TAO pénzből jól eltartjuk a külföldi kompániát, a foglalkozás finanszírozása elérte célját. Jah nem...

Ez nem ilyen egyszerű, sőt...
A világklasszis (de legalábbis minőségi) légiósok emelik bármelyik liga - bármely sportág - színvonalát. Nem a klasszis légiósokkal van gond, sőt eleve a légiósokkal sem lehetne baj, hisz a klubkézilabda és a válogatott teljesen más kézben van és mások a célok is...
A legnagyobb problémákat az alábbiakban látom:
1., a tucat légiósok, melyek nem képviselnek minőséget és magyarok elől veszik el a lehetőséget. Persze ezt kizárólag ebből a szemszögből sem szabad értékelni, hiszen az azonos SZINTEN játszó külföldi jóval olcsóbb, mint a tucat magyar, emellett nem ritkán stabilan képes azonos szinten játszani. Természetesen ha valaki azonos minőséget tud olcsóbban adni/szerezni, az a jó - gazdasági - döntés.
2., tekintettel a kevés jó minőségű magyar játékosra, a középszerűek bérigénye IS túl magas
3., kevés helyen végeznek minőségi UP munkát
4., magyar mentalitás. Ha Görbicz nem lett brutálisan tehetséges, ő is tucatjátékossá vált volna, mert cigizett, bulizott, stb... A magyar UP azért sikeres, a felnőtt meg nem, mert a magyarok előbb "érnek be", mint pl a skandinávok, szvsz taktikailag jobban felkészítettek, azonban a társadalom/morál/értékrend miatt a későbbiekben azért lesz nagy a szakadék, mert míg az átlag norge szabadidejében sportol, egészségese(bbe)n él, nem dohányzik, nem issza halálra magát, addig a itt "keleten" más a világfelfogás. Nem kellene "csak" Görbével dobálózni, hanem jöhetnének azok a "tehetségek", akik idővel mind a kukába kerültek/kerülnek: pl Walfisch...