Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pisti1987 Dátum június 01, 2011, 12:54:14
Távozik az elnök

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a sportág június végi rendkívüli küldöttgyűlésén távozik posztjáról, aki utódjára is javaslatot tett.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye:
"A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségének keddi ülésén Sinka László bejelentette, hogy a sportág június 24-én tartandó rendkívüli közgyűlésének napjával lemond társadalmi elnöki tisztéről. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy ugyanezen a fórumon Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául. Sinka László ezt követően is a kézilabda sportban, az MKSZ kötelékében kíván dolgozni, hogy pontosan milyen minőségben, azt a közgyűlés, illetve az MKSZ elnöksége határozza meg.

Forrás: kezi.hu


Végre egy örömhír! :ok:

Jaja!  :ok:

Csak ne tudja "otthagyni" az emberét!

Megmenekült a magyar kézilabda!  :great:

Idézetet írta: szumos Dátum június 01, 2011, 13:01:27
Jaja!  :ok:

Csak ne tudja "otthagyni" az emberét!
Én is remélem, hogy egy külsős lesz az új elnök, nem az ő embere, és akkor elindulhat a megújulás. :)


A montenegrói Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatának vezetői és játékosai elbúcsúztatták az együttes átlövőjét, Kindl Gabriellát. A magyar, majd montenegrói válogatottban számításba vett játékos 32 évesen döntött játékos pályafutásának a befejezése mellett.

(nso.hu)

a bosnyák keret a mieink ellen. Terzic, Doborac és Toromanovic továbbra sincs a keretben miután kijelentették, hogy addig nem játszanak a válogatottban, amíg Radja a vezetőedző(ez kb. a következő két selejtező még :P) Szóval, ha nem linkeskedjük el, akkor sima sikert várok Boszniában is.

Kapusok: Danijel Saric (Barcelona), Benjamin Buric (Izvidac),
Mezőnyjátékosok: Marinko Kelecevic (Celje PL), Deni Velic (Nexe Nasice), Adnan Harmandic (Wetzlar), Vukasin Stojanovic (Aragon Zaragoza), Dusko Celica (Army Katar), Nikola Prce és Sasa Djukic (mindkettő Alser Puerto Segunto), Tarik Medjic, Amir Csakic, Kosta Szavic és Faruk Vrazalic (mind Bosna BH Gas Sarajevo), Adnan Sabanovic és Velibor Manjic (mindkettő Sloga Doboj), Senjamin Buric és Dejan Malinovic (mindkettő Izvidjac Ljubuski), Marko Panic, Vladimir Vranjes és Ivan Karacic (mindhárom Borac Banja Luka).

A VB-re való kijutásért ma Balingenben játszuk az első meccset. Hatalmas a tét, hiszen, ha nem jutunk ki a VB-re, akkor ugrik az olimpia is. Ami azt jelenti, hogy R.I.P. magyar női kézilabda egy pár évre.

18:30 NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG

A német válogatott az EB óta már új edzővel készül. A dán Jensen nagyon összekapta őket, visszatért mindenki a csapatba. Sőt 1 felkészülési tornán még a norvégokat is megverték(jó nem volt ott mindenki a norvég csapatban). Csapatként sokkal jobbak nálunk, az edzőjük is jobb(mondjuk Mátéfinál nem is tudok hirtelen gyengébb edzőt mondani). Nálunk minden attól függ, hogy a kulcsemberek, milyen napot fognak ki, ha Görbe, Pálinger vagy Zácsik rossz formában lesz, akkor nekünk annyi. Én már Görbében nem is bízom. Ha kiesünk, akkor neki kell elsőnek lemondania a válogatottságot. Ha már Pálinger, akkor a kapuban a németek is nagyon jók. Englert dán bajnok lett idén. Jurackot senkinek nem kell bemutatni, az egyik legjobb átlövő a női mezőnyben, de már a jelenléte is sokat számít csapaton belül. Althaus messze veri az összes beállónkat és a emlékszünk rá, hogy az EB-n a beálló körüli védekezésünk volt a legrosszabb, akkor kezdhetünk félni. A szélsőik se rosszabbak a mieinknél. Nem is értem egy Juhász mit keres még a válogatottban. Szádvárit játszatnám már egy ideje. Na majd minden kiderül én német győzelmet várok, de mindig pesszimista vagyok a magyar válogatottal szemben(női kéziben).

A német válogatott 18 fős kerete:
Kapusok: Sabine Englert (FC Midtjylland, dán), Katja Schülke (Lipcse), Clara Woltering (Bayer Leverkusen)
Jobbszélső: Sabrina Richter (Blomberg-Lippe)   
Jobbátlövők: Grit Jurack (Viborg, dán), Isabell Klein (Buxtehude), Stefanie Melbeck (Buxtehude)
Irányítók: Nadine Krause (Blomberg-Lippe), Anna Lörper (Bayer Leverkusen), Kerstin Wohlbold (Thüringer HC)
Beállók: Anja Althaus (Viborg, dán), Anne Müller (Lipcse)
Balátlövők: Saskia Lang (Blomberg-Lippe), Franziska Mietzner (Frankfurt), Nadja Nadgornaja (Thüringer HC), Laura Steinbach (Bayer Leverkusen)
Balszélsők: Natalie Augsburg (Lipcse), Mandy Hering (Frankfurt)

Szövetségi kapitány: Heine Jensen

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)                                   
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)                                     
Balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO)

Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter

NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 26-24 (11-12)
Balingen, játékvezetők: Gatelis, Mazeika (litvánok).

NÉMETORSZÁG: Englert, Schülke, Woltering (kapusok), Althaus 1, Augsburg 2, Hering, Jurack, Klein 2, Krause 4, Lang, Lörper 2, Melbeck 3, Mietzner, Müller 1, Nadgornaja 5 (4), Richter 5, Schulze, Steinbach, Wohlbold 1

MAGYARORSZÁG: Herr, Pálinger (kapusok) Bódi 1, Bulath 1, Ferling 2, Görbicz 1, Hornyák, Juhász 1, Kovacsics, Kovacsicz 1, Szabó, Szamoránsky 2, Szucsánszki 5 (3), Tomori 3, Vérten 5, Zácsik 2


Remélem még senki nem foglalt szállást Brazíliában..

Ha a két kapusunk közül valemelyikben véletlenül a meccs folyamán elakadt volna a labda, magyarul kicsit jobban védenek a nullánál, akkor már lehetne foglalni a szállást.

Jurack és Althaus sérült?  Vagy miért nem játszottak? ??? Nem mintha a mi szempontunkból baj lenne a hiányuk. :)

#235 június 05, 2011, 21:55:10, Lufu
Idézetet írta: rosco Dátum június 05, 2011, 21:49:05
Jurack és Althaus sérült?  Vagy miért nem játszottak? ??? Nem mintha a mi szempontunkból baj lenne a hiányuk. :)
Játszottak mindketten. Althaus még az első félidőben megkapta a 2. két perces kiállítását aztán jegelgették, majd a második félidőben végleg kiállították.

Idézetet írta: Lufu Dátum június 05, 2011, 21:52:19
Játszottak mindketten. Althaus még az első félidőben megkapta a 2. két perces kiállítását aztán jegelgették, majd a második félidőben végleg kiállították.

Köszi az infót! :ok: Csak az utolsó 20 percet néztem, csodálkozni nem lehet majd rajta, ha a németek kiejtik a magyar lányokat, mert messze nem ugyanazok a feltételek a két országban és ennek látható az eredménye is (a németeknél szinte egy csapatnyi kész fiatal játékos, nálunk meg még mindig Pálingerre, Görbiczre, Bulathra, Ferlingre meg Szamoránskya alapoznak), csak a sajnálkozástól legalább eltekinthetnének a végén. A remény viszont szombatig még él.

Nem a csapattal van baj, ezt be kéne látnia mindenkinek! Például Ferling nem tehet arról, hogy 'öreg'. Az nem az ő hibája...Juhász sem tehet arról, hogy behívják a válogatottba. Például teszem azt, egervári holnap felhívna, hogy küld értem egy gépet, mert kell egy csatár holnapra. Hát nem vagyok válogatott formában, de duzzogva elfogadnám a meghívást...

De ez még semmi! Tomori tényleg nem a szívem a csücske, de vasárnap amíg játszott, ő volt a legjobb. Rögtön megnyitotta a gólcsapot, és olyan agresszívan támadta a falat, hogy kiharcolt vagy 4 hetest pár perc alatt.
Egyszer megy neki a játék, erre mit csinál Mátéfi? Padoztatja... Egy jó meccse lett volna, erre leülteti.

Más. Van a Zácsik, aki nem tudom hány éves, de kb 10 évvel fiatalabb a Ferlingnél. Erre mátéfi (nem elírás a kis betű) Ferlinget erőlteti, aki tán egy gólt lőtt, hármat fölé, kettőt meg mellé...
Ezek számomra érthetetlen dolgok, mint az is, hogy a védekezésünk milyen szar lett. Mert támadásban eddig is döcögött a játék, de védekezésben azért ott voltunk az ilyen német szintű gárdák ellen. De főleg a második félidő nulla volt.

És ha megnéztétek ezt a német válogatottat, hát nem egy világverő banda. Jurack már percekre sem jó, szóval tőle mit félni. Nagyjából az a kis vakarék támadta a falat, akin biciklisnadrág volt, oszt azt csinált a védelmünkkel, amit akart.

Szóval nem értem a mátéfit, és egy szitu nagyon megragadt bennem. A vége felé, amikor a mi szempontunkból -2 volt, Zácsik, Tomori és Szucsi a padon nevetgéltek, miközben egy Juhász, meg egy Ferling a pályán volt... Elgondolkodtató.

Mondjuk látva ezt a német válogatottat, egy kis odafigyeléssel 4-5 gólt bármikor közé tesz még ez a csapat is. Ha akar...

Egyetértek Oak, szerintem is mátéfi a leggyengébb láncszem. Ideje lenne kiszavazni...

Hozzátenném: Elhiszem, hogy haragszik Hornyákra, de ez most nem az a helyzet, mikor haragudni kéne, a legbiztosabb védőnkre. És ha már úgyis vagy hármat cserélünk védekezés meg támadás között, akkor igazán nem értem, hogy Hornyáknak hogy nincs helye a védőfalban, főleg akkor, amikor Szucsi játszik jobbátlövőt...

Mátéfi interjú részlet:

nso.hu

– Akartam is kérdezni...
– Hogy miért nem játszott többet?

– Sokan találgatják ezt vasárnap óta. És hogy miért bontotta meg az eredményes ferencvárosi sort.
– Nézze, elterveztem, hogyan fogom forgatni a csapatot, és igyekeztem ehhez tartani magam. A németek is rengeteget cseréltek, az első félidőben például többet, mint mi. Ők sem akartak mindent megmutatni és mindent egy lapra feltenni már most – hát én sem. Ezzel együtt Zácsik Szandrát például szívesen visszaküldtem volna még a pályára, de akkor épp emberhátrányba kerültünk, vagy más taktikát kellett alkalmaznom.

– Az első félidőben remeklő, a második nagy részében kispadozó Tomori Zsuzsannáról már ne is kérdezzem?
– De, ha szükségét érzi... Ám ne számítson valami óriási megfejtésre: őt is pihentetni akartam, ahogy a többi ferencvárosi játékost szintén, hiszen hosszú szezon áll mögöttük. Nem szerettem volna, hogy Zsuzsi kihajtsa magát, és a meccs végén vissza is küldtem.

– Internetes véleményeket, hozzászólásokat olvas? Csak mert ott nem egészen ért egyet önnel az úri közönség.
– Eszemben sincs. Nem nézek, nem olvasok semmi ilyesmit. Engem kizárólag az érdekel, hogy a két mérkőzés alapján így vagy úgy, de kijussunk a világbajnokságra. A csapat is így gondolja, mindenki pozitívan áll a visszavágóhoz.

Azért pihentette őket, hogy nehogy elfáradjanak, és kihajtsák magukat. Na erre nem gondoltam. a nyaralásra biztos rá kell pihenni...