Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában




Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 13, 2017, 20:25:29
még több olvasni való
http://hosszabbitas.hu/csapat/kezilabda/a-gyoriek-cinikus-kozlemenye-szomorubb-mint-a-kezi-vb-eredmenye

Kabaré ez a cikk is és a ez a megmondó ember is :D Annyit nem ér az egész, hogy fb-re belépjek is írjak neki, hogy bal :bash: :)

Ha olyan extra klasszis lenne barmelyik gyorbol elkuldott, eligazolt jatekos mint a kulfoldi rivalisai akkor biztos nem mentek volna mashova. Biztos a gyor is szivesebben jatszatna magyarokat de ha egyszer nem eleg jok? Es nem azert nem eleg jok mert nem jatszanak hanem mert nrm extra tehetsegesek. Pontosan Erd, Ujvaros, Kisvarda szintuek. Ha valakiben csak kicsit is megcsillanna az extra klasszis vonas akkor biztos kapna lehetoseget.
Pl egy Oftedal abban a gyenge(nem bl final4 szint, kb Erd)  Issyben is megmutatta tavaly klasszisat. Nalunk meg egy Klivinyi szamit klasszisnak. 50perces jatekos es egy lapon sem lehet emlegetni pl Oftedallal. Miert? Mert jo de nem extra klasszis. El kell fogadni, nem ez a legjobb generacionk.

Ugyanakkor ha lenne egy normalis goleros beallonk, es egy goleros atlovonk es mondjuk top4esek lennenk folyamatosan, akkor a tobbi jatekost is mas szemszogbol neznenk.. Jobbnak latnank oket.

Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 13, 2017, 20:25:29
még több olvasni való
http://hosszabbitas.hu/csapat/kezilabda/a-gyoriek-cinikus-kozlemenye-szomorubb-mint-a-kezi-vb-eredmenye
Ilyesmiről beszélek én is, és ilyesmiről beszélnek sokan mások is már jó ideje, de sajnos ezt az aggódást egyesek szimplán csak tévedésből, mások pedig érzelmektől fűtötten és némileg szándékosan ÖSSZEMOSSÁK a teljesen légből kapott és jobbára az érzelmek miatt csak általuk vélt Győr-ellenes akármicsodával!
Pedig szó sincs semmi Győr-ellenes akármicsodáról, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon-nagyon jó lenne még időben felülkerekedni az érzelmeken és VALÓS adatok (tények) alapján viszonyulni a magyar női kézilabdázás jelenlegi helyzetéhez.
Lehetett látni a még most is zajló, de a magyar válogatott számára már véget ért világbajnokságon, hogy micsoda a VALÓSÁG!
És talán nem kellene megvárni, hogy a magyar női kézilabdázással is ugyanaz megtörténjen, mint ami már hosszú-hosszú évek-évtizedek óta zajlik a magyar labdarúgásban!
Jó lenne már végre tanulni a korábbi hibákból!

Idézetet írta: markymark Dátum december 13, 2017, 20:42:44
Ha olyan extra klasszis lenne barmelyik gyorbol elkuldott, eligazolt jatekos mint a kulfoldi rivalisai akkor biztos nem mentek volna mashova. Biztos a gyor is szivesebben jatszatna magyarokat de ha egyszer nem eleg jok? Es nem azert nem eleg jok mert nem jatszanak hanem mert nrm extra tehetsegesek. Pontosan Erd, Ujvaros, Kisvarda szintuek. Ha valakiben csak kicsit is megcsillanna az extra klasszis vonas akkor biztos kapna lehetoseget.

A Győr és a többi, egyre gazdagabb magyar csapat nincs már rákényszerítve, hogy fiatalokat neveljen, egyszerűbb külföldről igazolni. Ezek a fiatalok a BL győzelemhez ugyan nem elég jók, az nb1-es bajnoki címhez többségük viszont elég lenne, illetve bőven beférne a keretbe.

Oké, egy világklasszison látszik általában már 16 évesen, hogy ki lesz belőle, de a válogatott szintű játékosok többségében inkább sok munka és tapasztalat van, amit már nem Győrben - ahol egyébként a legjobb szakemberek is vannak - hanem máshol szerezhetnek meg. De lassan már máshol sem, mert az Érd, a Kisvárda vagy a Siófok is ki tud már állni légiós kezdővel, így nincs rájuk szükség.
Nyilván a most felpumpált fiatalabb klubok, amelyeknek nincs komoly múltja és utánpótlása, nem fognak tömegesen fiatalokat kitermelni, de már a tradicionális csapataink sem teszik.

És ugye a légiósok mellett ott van a fiatalok konkurenciájának a rutinos, 30 körüli magyar elit, amely még mindig jobban és kiegyensúlyozottabban teljesít, mint egy 18-20 éves játékos.
Ez így nem is nagyon fog változni.

Én nem tennék szemrehányást egy klubnak sem a légiósai és az eredménykényszer miatt (kivéve mondjuk a Felcsúti "Puskás" "Akadémiának"), de ne játsszuk már el, hogy a válogatottnak ez jó!


Nem, nem is lenne igaz. Azonban az sem, ha csak "full" magyarok játszhatnának az NB1-ben. És akkor még szó sem esett a mentalitásról, mely miatt kellenek a nyerő külföldiek.

Ettől függetlenül az ETO-t ismét kár ekézni, amíg toronymagasan az ország legjobb és bőven legnagyobb populációjú "akadémiája" van.

A másik dolog meg, amit Knapp is ír: az eredménykényszer.

Nem gondolnám, hogy a következő 5-10 évben komoly változás lenne.

#1762 december 14, 2017, 03:31:29, markymark
Most így jobban végig gondolva annyira nem vagyunk rosszak. Egy legjobb 8 simán kinézne.Sőt.. Csak kellene egy gólerős átlövő (mint amilyen Radulovics volt vagy legalább egy Tóth Timi) és egy épkézláb beállós(fele olyan jó mint amilyen Kulcsár Anita volt) és nem lenne itt semmi baj. Két kulcsposztról hiányzik normális játékosunk ami segítene automatikusan a többin is. Ha lenne egy Brattset/Broch ebben a keretben akkor jobban fogná a belső védőket. Egy jó zárással jobb lövő lehetőség lehetne. Ha jobban figyelnének az átlövőkre több terület lenne betörni. Be kell látni ahol mi jók vagyunk(elfogadhatóak a világelithez képest, kapusposzt, szélső helyzetkihasználás) az nem kulcsposzt. Még a kapust sem mondanám annak, mert ha átjáróház a védekezés akkor állhat a kapuban egyszerre is a Bíró meg Janurik a ziccert nagy eséllyel ők sem fogják. Az irányítót azért nem mondanám kulcsposztnak mert abban szinte minden csapatnak van egy kimagaslóan jó játékosa. Nekünk is. De amiben kurvára gyengék vagyunk az az átlövések, a zárások, a beállós megjátszása, a beállós több védő lefog(lal)ása.
Szerintem egyszerűen ilyen ez a generáció. Ezekre a posztokra nincs játékosunk és ahogy Zsigát hallottam reggel a tvben a közeljövőben nem is lesz.
Azt akarom kihozni ebből, ha egyszerűen nincs olyan fiatal játékos, már pedig azok szerint sincs akik ebben élnek nap mint nap, akiben lehetne látni hogy ezekre a hiányposztjainkra pár éven belül megoldás lehet az azt mutatja hogy minőségi problémák vannak. A futballban is van olyan hogy egy ország egy ideig csúcson van majd jön egy gyengébb generáció és mindenki temetni kezdi őket.Példának okáért Brazília.



Az idény végén visszavonuló Andrea Penezic mellett másik klasszis átlövőjére, a francia válogatottal decemberben világbajnoki címet ünneplő Alexandra Lacrabere-re sem számíthat a nyártól a Vardar Szkopje női kézilabdacsapata. A 30 esztendős játékost szerdán már be is mutatták leendő klubjánál, a francia Fleurynél, ahova két évre írt alá.

Lacrabere 2014-ben érkezett a macedón sztárcsapathoz, amellyel 2017-ben csak hosszabbításban kapott ki a Győri ETO-tól a Bajnokok Ligája döntőjében. A Vardar Szkopje a jelenleg futó szezonban egyedüliként százszázalékos a BL-mezőnyben, jogosan tartják ismét a sorozat egyik favoritjának.

A jövő azonban kérdéses, ugyanis az már biztos, hogy a következő idényben Penezicre és Lacrabere-re sem számíthatnak a szkopjeiek. A francia jobbátlövő a nyáron hazatér, az óesztendő  végén kétéves szerződésben állapodott meg a Fleuryvel. Leendő csapata jelenleg az ötödik helyen áll a 12 együttest számláló francia bajnokságban, és szerdán a közvetlen rivális Issy-Paris-t fogadta. A Fleury számára 26–24-es vereséggel végződő találkozó szünetében mutatták be Lacrabere-t új csapatában.

A Vardarnak alaposan szét kell néznie az átigazolási piacon, ha megfelelő helyetteseket akar találni; macedón sajtóhírek szerint már kivetették a hálójukat a norvég balátlövőre, Veronica Kristiansenre, aki azonban tavaly hosszabbított klubjával, a dán FC Midtjyllanddal.

Lehet megy Niombla a helyére, CSM-et el fogja hagyni.


Mátéfi távozik Kisvárdáról:
http://frissmedia.hu/hir/tavozik-matefi-eszter-a-kisvardai-noi-kezilabda-csapat-elerol/5876

Állítólag Róth Kálmán lesz az új edző.


Debrecenben jövőre a norvég Pål Oldrup Jensen lesz a vezetőedző. Pár éve Fehérváron elég jó kis csapatot rakott össze.
http://dvsckezilabda.hu/nyartol-norveg-edzo-iranyitja-a-dvsc-t/

Itt Kovács Anna érkezéséről pletykálnak.
Dunaújvárost György László elég szépen leépítette. Nem lenne csoda, ha lelépnének onnan páran.



#1769 január 30, 2018, 07:46:19, butyi
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-vilagklasszis-francia-kiszemelt-gyorben-sajtohir-2615951

Macedón sajtóértesülés szerint minden légiósától megválik a nyáron a Vardar Szkopje női kézilabdacsapata. Magyar szempontból a legérdekesebb szál, hogy Amandine Leynaud, a Vardar világbajnok francia kapusa a következő szezonban a Győri Audi ETO-ban folytathatja pályafutását.

Mindezek a mozgások más megvilágításba kerülnek az Ekipa mai cikkét olvasva, mely szerint a szkopjei klubvezetés hétfőn bejelentette a légiósoknak, hogy a következő szezonban már nem tartanak igényt rájuk, a 2018–2019-es évadban csupán fiatal hazai játékosokra támaszkodnak. Lacrabere és Leynaud mellett így távozhat a szerb Andrea Lekics és Dragana Cvijics, a montenegrói Jovanka Radicsevics is, míg a horvát Andrea Penezic befejezi pályafutását.

http://ekipa.mk/tolku-od-zhrk-vardar-najdobrite-rakometarki-deneska-informirani-da-si-baraat-novi-klubovi/