Kézi-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


A női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének dátuma nem változott, az európai szövetség továbbra is úgy tervezi, hogy a tornára szeptember 5-6-án kerül sor a Papp László Sportarénában. Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

Ismetelgette az m1 a noi junior vbt es most az ebt.

Hat amondo vagyok, minel hamarabb lecsereljuk az idosebbeket ezekre a fiatalokra, annal korabban leszunk eredmenyesek. El kell felejteni az ilyen Kovacsics, Toth Gabi feleket belulrol, es azonnal tapasztalatot kell gyűjteni Vamoseknak.

Az erdekes dolog hogy a szelso posztok viszont annyira telitettek hogy serules hijan brutal nehez lesz bekerulni. Kis Schatzl, Arany es Banfai az allandonak tuno 4 felnott jatekos mellett. Mondjuk rosszul donteni itt nem nagyon lehet.

Nalam a belso posztok igy neznenek ki. Hafra, Kacsor, Kuczora, Lakatos, Klujber, Vamos. Esetleg egy 7.ember, ha 15fos keretet nezunk.


Ha az olimpiara meg nem is, de az utana levo elso vilagversenyre mar veluk mennenk, elfelejtve a kozepszeru jatekosokat akikkel top4be se nagyon tudtunk jutni.

Két játékossal erősítette meg keretét a Tatabánya férfi kézilabdacsapata

Két új játékossal, Debreczeni Dáviddal és Zdolik Bencével erősítette meg keretét a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Grundfos Tatabánya.   


A klub Facebook-oldalának beszámolója szerint a 28 éves játékosok két évre kötelezték el magukat.

A beálló Debreczeni évekig a Ferencvárost erősítette, onnan igazolt most az EHF-kupa résztvevő Tatabányához.

Zdolik Bence tíz évet töltött a Tatabánya egyik legnagyobb ellenlábasánál, a Balatonfürednél. A jobbkezes átlövő - amint a klub fogalmaz - korábban berobbant az élvonalba és a válogatottban is szerepelt, de később sérülések hátráltatták pályafutása kiteljesedését.

forrás: MTI

Háfra Noémi szerint minden idők egyik legerősebb Ferencvárosa várható

Minden idők egyik legerősebb Ferencvárosára számít Háfra Noémi, a női kézilabdacsapat válogatott átlövője.


Háfra hétfőn az M4 Sportnak adott interjúban felidézte: tíz játékos távozott a keretből a csonka szezont követően, az érkezők között pedig három magyar, három német és egy holland kézilabdázó lesz.
   
Hozzátette, minden poszton két emberrel rendelkezik majd Elek Gábor vezetőedző, és mivel minden idők egyik legerősebb Ferencvárosa várható, felvehetik a versenyt a Győrrel és a Siófokkal. Háfra szerint amennyiben megkapja a szabadkártyát az FTC, akkor megcélozzák a négyes döntőbe kerülést a Bajnokok Ligájában.
   
Az átlövő elárulta, motiváltan várja az új szezont, de egy kicsit nehezen viseli a bezártságot Maglódon a szülői házban.
   
A 41-szeres válogatott játékos elismerte, hogy a lezárt szezonban nem volt elégedett a saját formájával, sok mérkőzésen görcsös, fásult volt és nem élvezte a játékot. A Japánban rendezett decemberi világbajnokságról sincsenek túlságosan jó élményei, és szerinte mindenképpen előny, hogy jövőre, amikor a győri olimpiai selejtezőtornát rendezik, újabb egy évvel tapasztaltabb lesz a válogatott.

forrás: MTI

Kik mennek kik érkeznek?

A Rosztov-Donhoz szerződik a női kézilabda NB I háromszoros gólkirálya

A tavalyi Bajnokok Ligája-döntős, Ambros Martín irányította orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Katarina Krpez-Slezak, aki legutóbb az Érd együttesében szerepelt.


A szerb jobbátlövő - aki háromszor volt a magyar élvonal gólkirálya - tavaly augusztusban gyermekvállalás miatt felfüggesztette karrierjét.
   
"Nagyon szomorú vagyok, mert távozom Érdről, ahol hat csodálatos évet töltöttem, ezt sosem fogom elfeledni. Ugyanakkor boldog is vagyok, mert a karrieremet a világ egyik legjobb csapatában folytathatom. Ez egy nagy kihívás számomra és én izgatottan várom" - idézte a játékost a ChampSport International Sport Agency.
   
Az érdi klubnál áprilisban jelentették be, hogy anyagi okok miatt a felnőtt keret tagjaival közös megegyezéssel szerződést bontottak, később pedig Szabó Edina vezetőedző is távozott.

forrás: MTI

Golovin Vlagyimir kézilabdaedző vállalná a női kapitányi posztot

Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest női kézilabdacsapatának vezetőedzője elmondta, felkérés esetén vállalná a magyar női válogatott szövetségi kapitányi posztját.


A junior női nemzeti csapatot is irányító, és az együttessel világ- és Európa-bajnok szakvezető szerdán az M4 Sporton elmondta, csak úgy vállalná a feladatot, ha megtarthatná vezetőedzői pozícióját az MTK-nál, tehát nem főállású kapitány lenne.
   
"Jobb, ha egy edző folyamatosan munkában van" - indokolta, miért lenne szüksége jelenlegi állására is. 
Golovin hozzátette, az is elképzelhető, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor páros marad a felnőtt nemzeti együttes élén, ezért még nem is téma az ő esetleges szerepvállalása, manapság nem ez a legfontosabb kérdés.
   
A juniorválogatott számára a decemberi, bukaresti világbajnokság lesz a következő jelentős feladat. Az edző közölte, a legutóbbi korosztályos vb-re négy hetet készült a csapat, ennyi idejük most biztosan nem lesz, ráadásul a romániai torna után szinte azonnal kezdődik a felnőtt Európa-bajnokság.
   
Golovin egyelőre nem tudja, mikor kezdik az alapozást az MTK-val, de jelenleg azt tervezi, hogy július 1-én állnak munkába. Az új bajnoki idény tudomása szerint szeptember 6-án rajtol. Már nyolc hete nem találkoztak egymással a játékosai, akik közül az élvonalbeli góllövőlista második helyezettje, az irányító Tóth Eszter távozik, és Mosonmagyaróváron folytatja pályafutását. A helyére a Békéscsaba házi gólkirálya, Marincsák Nikolett érkezik, és Dunaújvárosból a jobbátlövő Szekercés Luca, valamint Székesfehérvárról a balszélső Pelczéder Orsolya is az MTK-hoz szerződik.

forrás: MTI

Visszavonul Zubai Szabolcs

Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a MOL Pick-Szegeddel.

   
Az elmúlt két idényben Orosházán szereplő beállós az M4 Sportnak kedden elmondta, május 5-én született meg a második kislánya, Zara, ő pedig elsősorban családi okok miatt döntött a visszavonulás mellett. Azt mondta, Szegeden élnek, de a párja Budapesten dolgozik, építkezés előtt állnak, ezért a továbbiakban már nem tudja vállalni azt a mennyiségű utazást, amellyel a kézilabdázás jár.
   
A koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd leállított szezonnal kapcsolatban úgy vélekedett, az Orosháza akkor is kiharcolta volna az élvonalban maradást, ha le tudják játszani a hátralévő mérkőzéseket.
   
"Én február elején megsérültem Gyöngyösön, de utána a csapat felszálló ágba került, jó meccseket játszott, jöttek az eredmények is, úgyhogy úgy tűnik, csak a féket kellett kivenni az együttesből" - nyilatkozta a 36 éves Zubai, akinek az idén jár le a szerződése Orosházán.
   
"Sajnos a koronavírus-járvány miatt az én pályafutásom is ilyen módon ér véget, csakúgy, mint sok más kiváló játékosnak" - tette hozzá a 211-szeres válogatott kézilabdázó, akinek a karrierjéből a legkedvesebb emléke a 2012-es olimpián játszott, Izland elleni negyeddöntő.
   
Zubai Szabolcs a válogatottban 2004 és 2017 között 308 gólig jutott, 2004-től 2008-ig a Dunaferrben, majd 2018-ig a MOL Pick-Szegedben játszott. Utóbbi együttessel zsinórban kilencszer volt bajnoki ezüstérmes.

forrás: MTI

Érden játssza a következő szezon hazai mérkőzéseit a DKKA

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) saját sportcsarnoka felújítása miatt - közölték a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol négy új játékost is bejelentettek.


Mátyás Gábor, a DKKA ügyvezetője megköszönte Szekszárdnak, hogy korábban hazai mérkőzéseiket a város sportcsarnokában játszhatták, a következő szezonra pedig megállapodtak Érddel, így a hazai találkozóknak 2020/2021-ben az Érd Aréna ad otthont.
   
Kiemelte, dolgoznak azon, hogy az akadémia működése zavartalan legyen, ennek érdekében két újabb támogatói szerződést is kötöttek.
   
Gurics Attila, a DKKA menedzsere elmondta, négy új játékost igazoltak az eddigi hiányposztokra. Görögországból érkezik a 24 éves észak-macedón válogatott beálló, Sanja Dabevska, aki nemzetközi kuparutinnal is rendelkezik. A kapuba a Ferencvárostól Hlogyik Petra junior-világbajnok játékost, a jobbszélre pedig a Szent István SE-ből Horváth Grétát szerződtették. Szintén a csapatot erősíti a dunaújvárosi nevelésű, az Alba Fehérvár KC-től visszatérő beálló, Moutsogianni Teodóra is. A menedzser közölte, az új érkezőkkel teljessé vált a klub 18 fős kerete, amelyben több utánpótlás korosztályos játékos is lehetőséget kaphat majd.
   
Vágó Attila vezetőedző mellett a szakmai stábban található másodedzőként Illés Márton, kapusedzőként pedig Győri Ágnes. A stáb tagja marad Takács Árpád erőnléti edző és Bába Mihály gyúró.
   
Vágó Attila vezetőedző elmondta, a keret július elsején találkozik először, és egy csapatösszetartást követően július hatodikán kezdik meg az edzéseket. A nyolchetes felkészülés során nyolc-kilenc edzőmérkőzést és egy saját rendezésű felkészülési tornát is szerveznek augusztusban.
   
Szalai Babett csapatkapitány hangsúlyozta, várják már, hogy elkezdhessék a közös munkát, és mindent megtesznek a klub céljainak teljesítéséért.
   
A sajtótájékoztatón Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere is elégedettségének adott hangot a klubnál folyó munkával kapcsolatban.

forrás: MTI

Kézilabda NB I - A Vác férficsapata visszalépett

A Váci KSE nem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében, így a Veszprém-Felsőörs csapata feljutott az élvonalba.


A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki sajtóközleménye szerint a beérkezett nevezések alapján véglegesítették a férfi és a női K&H Liga következő idényének mezőnyét.
   
Mivel a Váci KSE nem nevezett a férfiaknál, a jelentkezéseket követően az MKSZ elnökség, valamint szakmai- és versenybizottsága a besorolási szabályzat alapján a Veszprém-Felsőörs csapatát sorolta be az NB I-be.
   
Az MKSZ az előző szezont a koronavírus-járvány miatt előbb március közepén felfüggesztette, majd április 9-én befejezettnek nyilvánította. Bajnokokat nem hirdettek, a kiesők és feljutók sem voltak. A Veszprém-Felsőörs együttese - amelynek vezetője a korábbi világklasszis Éles József - a bajnokság törlésekor vezette a tabellát a másodosztály (NB I/B) nyugati csoportjában.
   
A nőknél a Szent István SE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia - a két klub két héttel ezelőtti bejelentése szerint - közös csapatot indít a következő szezonban, amely szeptember 6-án kezdődik.

A férfi NB I mezőnye:

Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Eger Eszterházy SZSE, Ferencvárosi TC, Balatonfüredi KSE, Gyöngyös, Komló, Mezőkövesdi KC, Orosházi FKSE, MOL-Pick Szeged, Grundfos Tatabánya KC, Telekom Veszprém, Veszprém KKFT Felsőörs
   
A női NB I mezőnye:

Békéscsabai Előre NKSE, Debreceni VSC, Dunaújvárosi Kohász KA, Érd, Ferencvárosi TC, Győri Audi ETO KC, Alba Fehérvár KC, Mosonmagyaróvári KCSE, MTK Budapest, Siófok KTC, Szent István SE-NEKA, Szombathelyi KKA, Váci NKSE, Kisvárda

forrás: MTI

Katarina Bulatovic egyelőre nem vonul vissza, hosszabbított Győrben

Szeptember közepéig meghosszabbította szerződését Katarina Bulatovic, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának montenegrói jobbátlövője.


A klub csütörtöki sajtóközleménye emlékeztet rá, hogy a 35 esztendős játékos korábban bejelentette, a 2019/20-as szezon után befejezi pályafutását, de a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően megváltoztatta döntését. Ennek oka, hogy szeptember 5-6-án rendezik a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét, amelyen az ETO is érdekelt.
   
Bulatovic éppen ezért szeptember közepéig hosszabbította meg nyáron lejáró megállapodását, vagyis harcba száll zöld-fehér színekben, hogy a magyar klubbal második, saját maga ötödik BL-elsőségét elhódíthassa.
   
"Szerettem volna visszavonulni a szezon végén, de sajnos a kitűzött tervekből semmi nem lett, és azt éreztem magamban, hogy nem így kellene befejeznem. Hiányzott egyfajta lezárás" - nyilatkozta.
   
Hozzátette, érzése szerint az őszi négyes döntő az a lehetőség, amivel lezárhatja a karrierjét, másrészt Danyi Gábor vezetőedző is marasztalta, így nagyon könnyen megegyeztek Bartha Csaba klubelnökkel a folytatásról.

forrás: MTI

#2081 június 05, 2020, 06:28:37, SPF Infó
Női kézilabda NB I - Mégsem költözik el a Váci NKSE

A Váci NKSE elnöke, Kirsner Erika csütörtökön megegyezésre jutott Matkovich Ilona polgármesterrel, így a város élvonalbeli női kézilabdacsapatának mégsem kell új otthont keresnie.


A klub közösségi oldala szerint a megbeszélésen megállapodás született a váci sportcsarnok bérleti díjának mindkét fél számára elfogadható összegéről, így a csapat július 1-től az eddigi otthonában folytathatja a felkészülést a szeptemberi bajnoki nyitányra.
   
Az egyesület múlt pénteken jelentette be, hogy új otthont keres, mert nem tudja kifizetni a városi sportcsarnoknak az önkormányzat által 60 százalékkal megemelt bérleti díját.
   
A váciak az ötödik helyen álltak az NB I-ben, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadtak a küzdelmek, amelyeket lezártnak tekint a magyar szövetség.

forrás: MTI

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 09, 2020, 15:47:32
Nincs jelentősége mert a szabadkártyáról a nemzetközi szövetség dönt.. És simán dönthet a Sió javára.

Idézetet írta: csabax Dátum április 09, 2020, 17:27:14
Tényleg így van. Például akár úgy is dönthet, hogy nem dönt a Siófok javára.

Hogy mik vannak... ;) ;) ;)

Kézi BL: az MKSZ az FTC-nek és a Siófoknak is kért szabadkártyát, de csak az FTC-ét fogadták be
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/kezi-bl-az-mksz-az-ftc-nek-es-a-siofoknak-is-kert-szabadkartyat-de-csak-az-ftc-et-fogadtak-be-2766623?utm_content=buffer0bd22&utm_medium=page&utm_source=nsofb&utm_campaign=nsofb&fbclid=IwAR0aaIqcs538GprZrO-AW5zrBfK3ZFuKgqCkbNROBsgI3hIl2pDcGOyQO08

Hala Isten. Meg ha jobb is a Sio, 100x inkabb nezem a blben Klujbert, Hafrat, Martont, es a tobbi magyar fiatalt, mint az osszevasarolt Gyor 2t.

Danyi Gábor és Elek Gábor marad a női kézilabda-válogatott élén

A Danyi Gábor, Elek Gábor kettős marad a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKSZ) hétfői tájékoztatása szerint.


Az MKSZ elnöksége a múlt héten döntött úgy, hogy szeretné, ha a Győr és a Ferencváros trénere vezetné társkapitányként tovább a csapatot.
   
A hétfői megállapodás szerint a két szakember megbízatása július 1-től jövő év március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik augusztus 15-ig, a jövő évre halasztott tokiói játékok végéig.
   
Mindez azt is jelenti, hogy Danyi és Elek irányításával szerepel majd a nemzeti csapat az év végén sorra kerülő dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, valamint a jövő március 19. és 21. között Győrben esedékes olimpiai selejtezőtornán, amelyen Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező második helyezettje lesz az ellenfél. A torna első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra.
   
"Nagyon megtisztelő, és tudjuk, hogy egy komoly feladat, ráadásul ha azt nézzük, hogy a magyar válogatott utoljára 2008-ban volt olimpián, akkor azt kell mondjuk, óriási felelősség. Mi arra szövetkeztünk, hogy a lehető legjobb tudásunk szerint, eredményesen meg fogjuk csinálni" - mondta a szövetség videójában Elek Gábor.
   
Az FTC trénere szerint "nyereség" lehet az olimpia elhalasztása, hiszen a fiatal átlagéletkorú keretben a rutintalanabb játékosok tapasztaltabbak, az idősebbek viszont még jó korban lesznek. Hozzátette, Tomori Zsuzsannával nem számolhattak volna idén tavasszal, jövőre viszont reményei szerint igen.
   
"Az a nagyon rövid időszak, amit együtt tudtunk dolgozni, alapot adhat arra, hogy a kiváló közös csapatmunkára alapuló periódusban megadjuk a lehetőséget arra, hogy a tokiói olimpiára kivezessük a magyar válogatottat" - fogalmazott Danyi Gábor, aki szerint az a fajta összefogás, ami januárban jellemezte a magyar kézilabdát, rendkívül fontos lesz, ezért minden klub munkájára, játékosára és vezetőjére számít.

forrás: MTI