Kosár-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 16, 2019, 20:12:57
Micsdoda passz :o


Dr. J és a dundi Barkley. Azért nem lehetett szar az a 85' körüli Philly, főleg, ha ilyen passzok mentek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 16, 2019, 20:31:35
Dr. J és a dundi Barkley. Azért nem lehetett szar az a 85' körüli Philly, főleg, ha ilyen passzok mentek.

Elsőre nem hittem el, hogy Barkley, hiába írtad ;D Időben későbbre tettem, mint Dr J, teljesen más korosztály már csak mai fotók alapján is, de tényleg játszottak együtt.

Dr J-t aki nem ismerné, annak itt egy gif. Bezsákolja a Lakerst, 1983-ban. Kegyetlen 8)


Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 16, 2019, 22:41:09
Dr J-t aki nem ismerné, annak itt egy gif. Bezsákolja a Lakerst, 1983-ban. Kegyetlen 8)
Riley nem tűnt a világ legboldogabb edzőjének, bár már akkoriban volt egy gyűrűje edzőként is, végül ötnél zárt, ami nem rossz. Azért nem semmi, hogy nyert játékosként, asszistensként, edzőként, sportvezetőként és elnökként. Edzőként is olyanokkal dolgozhatott együtt, mint Magic, Kareem, Wade, Shaq, Payton, Mourning és Ewing.

Voltak érdekes csapatok az NBA-ben, akikről nem is gondolnánk, hogy játszottak együtt. Mikor anno szemezgettem, én is meglepődtem, pár ment fejből is, mert akkor már követtem bőven, de a régebbi csapatoknál én is meglepődtem. Azoknál a zsákolásoknál pedig, amiket linkeltél, az volt a megdöbbentő, hogy Erving már elmúlt 33 éves. Vince Carter-effektus.  ;D

Pár érdekesebb roster:
- 98/99 Lakers: Shaq, Kobe, Glen Rice és Dennis Rodman
- 03/04 Lakers: Kobe, Malone, Shaq és Payton
- 85/65 76ers: Erving, Barkley és Moses Malone
- 08/09 Suns: Nash, Shaq, Grant Hill, Amar'e Stoudemire és Goran Dragic
- 01/02 Magic: McGrady, Grant Hill és Ewing
- 98/99 Rockets: Olajuwon, Barkley és Pippen

Lehetne még sorolni bőven szerintem. Az is igaz, hogy többségük már kiöregedett játékosként váltott csapatot. Mondjuk nekem még a két kedvenc Denver (2000-es évek közepe) és a Washington (2008-10).  ;D
Denvernél összejött a Carmelo Anthony, Allen Iverson és J.R. Smith trió, mellettük ott volt még Kenyon Martin és Marcus Camby. Az ego csapata volt, zseniális, szegény George Karl.
A Washington azonban a Shaqtin All-Start összerakta, megelőzték a korukat: Gilbert Arenas, JaVale McGee, Nick "Swaggy P" Young, Andray Blatche és Brandon Haywood. Arenas játékát bírtam, mert olyan megőrülésekre volt képes, hogy mindenki csak nézett, de fejben nagyon gyenge volt.  ;D Többiek meg..

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 17, 2019, 10:44:55
- 98/99 Lakers: Shaq, Kobe, Glen Rice és Dennis Rodman

Ez is teljesen új nekem :D Így első blikkre sok értelme nem volt Rodman leigazolásának ;D

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 17, 2019, 12:13:23
Ez is teljesen új nekem :D Így első blikkre sok értelme nem volt Rodman leigazolásának ;D
A Chicago 99'-ben tette ki őt (januárban), még a szezon előtt (akkor csonka év volt a CBA miatt, így februárban kezdődött az alapszakasz). Mindenki lelépett, azt hiszem a nagyok közül Rodman tartott ki a legtovább. Utána 23 mérkőzés jutott neki az alapszakaszban. Shaq-kel izgalmas csapatot alkothattak, ha jól emlékszem Rodman nem szívlelte, le is vette egy mérkőzésen a pályáról (még a Bulls-érában, de ebben majd kijavít valaki, aki jártasabb ez ügyben), pedig testalkatilag messze voltak egymástól, de Rodman kegyetlen védő volt.

Mindkét oldalon voltak érdekek, bár ahogyan írtad, elsőre tényleg semmi értelme nem volt.
- Rodman részéről: Túl volt pályafutása csúcsán, 38 éves volt, 5 gyűrűvel. Csapat nélkül, mert mindenki tisztában volt vele, hogy ilyen problémás játékost nem akarnak. Rodman ráadásul érdekelt volt a filmes szakmában, hiszen 1998 novemberében házasodott össze Carmen Electrával (Pamela Anderson 2.0). Electra akkor futott be, Baywatch szereplő lett, épp, mikor Rodman még Chicagóban játszott. A két élet nem volt összeegyeztethető, hiszen Rodman Chicagóban, Carmen meg LA-ben. Ráadásul a nő kapta is a szerepeket (nem a színészi képességei miatt), jött a Horrorra akadva, illetve sorozatszerepek (amikből semmi sem lett). Rodmannek kapóra jött, hogy az egykori showtime Lakers akarja megszerezni. Neki is voltak filmes tervei (Különleges kommandóban például egy rész erejéig együtt is játszottak Electrával),  Nyerő páros "nagy siker volt", ott ismerte meg a filmes szakma is (Jean-Claude Van Damme társaként). Kapott is két szerepet: Kötelék nélkül és a A Féreg akcióba lép. Két gyenge film, elsőben azért ott volt Stephen Baldwin, de ez sem mentette meg..
- Lakers részéről: Kellett egy rutinos játékos, aki bajnoki címekkel rendelkezik és megfelelő tapasztalattal. Hiába volt tele a csapat 30 év alatti játékosokkal, mégsem volt meg az átütő erő, ami a sikerhez kellett volna. Veszteni nem veszíthettek vele, ingyen jött, pár meccs erejéig (aki a Lakers ügyeiben járatos, az még biztosan tud érveket, miért hozták).

#681 március 05, 2020, 11:21:16, paramparam
sziasztok- lehet rossz helyen érdeklődöm, előre is bocs.

Ismer e valaki olyan kosár stat oldalt, ahol kattintgatás nélkül láthatnám a kiválasztott napon játszott meccsek 12 odssait illetve a negyedek eredményeit.

ilyen kellene csak nem AH ra:
kepet nem tudok berakni csak csatolmányba.

Ha esetleg van ilyen annak előre is küldöm az esti sör árát :-)

Kosárlabda terén fogadhatunk az alábbiakra:


  • Tadzsikisztán - National League
  • Tajvan - SBL

További lehetőségek: Fogadható sportesemények listája

NBA - Már áprilisban bemutatja az ESPN a Jordan-dokumentumfilmet
   
A ESPN amerikai televíziós csatorna júniusról áprilisra hozta előre tízrészes, Michael Jordanről szóló nagyszabású dokumentumfilm-sorozatának bemutatását.

       
A New York Post értesülése szerint az "Utolsó tánc" címmel futó sorozat első epizódja április 19-én kerül adásba. A premier eredeti dátuma június volt. Magyarországon várhatóan az egyik legnépszerűbb streaming-szolgáltatón lehet majd megnézni.
         
A nagy érdeklődéssel várt széria a Chicago Bulls 1996 és 1998 közötti második triplázását mutatja majd be, eddig soha nem látott archív felvételek segítségével.

forrás: mti

Hanga Ádámék minitornán fejezik be a spanyol bajnokságot

    Egy helyszínen zajló minitornán fejezik be a spanyol kosárlabda-bajnokságot, a viadalon Hanga Ádám csapata, az éllovas Barcelona is érdekelt lesz.


    A liga honlapjának tájékoztatása szerint az első osztály 18 klubja megállapodott abban, hogy a koronavírus-járvány miatt március elején, 23 forduló után félbeszakadt pontvadászatot csak a tabella első 12 csapata folytatja. A többiek számára véget ért az idény, de egyikük sem esik ki a második vonalba.
    A 12 gárda - sorrendben a Barcelona, a Real Madrid, a Zaragoza, a Tenerife, a Bilbao, az Andorra, a Valencia, a Baskonia, a Málaga, a Burgos, a Gran Canaria és a Badalona - két hatos csoportban vív körmérkőzéseket, majd az első két-két együttes jut tovább az elődöntőbe, ennek győztesei pedig a fináléba.
    A liga közölte, ha a válság miatt május 31-ig nem sikerül elindítani a minitornát - amelyet a Kanári-szigeteken vagy Andorrában is rendezhetnek -, akkor idő előtt véget ér a szezon, és nem hirdetnek bajnokot.
    A március 8-i leálláskor Hanga Ádám csapata 19 győzelemmel és 4 vereséggel vezette a tabellát, megelőzve a címvédő Real Madridot (18/5).

forrás: mti

Belgiumban csak nézőkkel indulhat el a következő kosáridény

Belgiumban csak nézőkkel indítják újra a kosárlabda-bajnokság 2020/2021-es idényét, ennek érdekében akár januárig is kivárnak a rajttal.

   
"A kosárlabdaszezon nem indulhat el nézők nélkül. Tiszteletben tartjuk az összes egészségügyi intézkedést, de nem játszunk üres arénákban. Ha korlátozottak a lehetőségeink, elfogadhatjuk azt is, de nem akarjuk, hogy a szurkolók csak élőképes, livestream közvetítés útján tudják követni a mérkőzéseket. Ha szükséges, kivárunk januárig a szezon megkezdésével " - idézte a bb1.hu portál Arthur Goethalst, a szövetség elnökét.   

A magyar szövetség hétfői elnökségi ülésén azt a döntést hozta, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor október 3-án vagy október 31-én indulhat újra a kosárlabdaszezon.

forrás: MTI

Nem folytatják a férfi kosárlabda Euroligát és Európa Kupát

Lezártnak nyilvánították a férfi kosárlabdázók két legrangosabb európai kupasorozatát, az Euroligát és az Európa Kupát.


"Minden lehetőség mérlegelését követően a végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy törli az Euroliga és az Európa Kupa 2019/20-as kiírását" - közölte hétfőn Twitter-oldalán a két sorozatot szervező ULEB, hozzátéve, hogy egyik ligában sem hirdetnek győztest.
   
Hanga Ádám együttese, a Barcelona 28 forduló után 22 győzelemmel és 6 vereséggel a 18 csapatos tabella harmadik helyén állt.
   
A következő idény az Euroligában október 1-én, míg az EK-ban szeptember 30-án indul. Előbbiben a mezőny megegyezik majd a most törölt szezonéval, míg utóbbiban annak a nyolc együttesnek garantált a helye, amelyek bejutottak a negyeddöntőbe.
   
"Vitán felül áll, hogy ez a legnehezebb döntés, amit 20 éves történelmünk során meg kellett hoznunk" - kesergett a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzeten Jordi Bertomeu, az Euroliga elnöke a sorozat honlapján. "Rajtunk kívül álló okból kényszerültünk arra, hogy idő előtt lezárjuk az európai kosárlabdázás történetének legsikeresebb és legizgalmasabb szezonját" - tette hozzá.
   
Bertomeu áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy az eredeti időpontban és helyszínen - május 22-24. között Kölnben - biztosan nem lehet megrendezni az Euroliga négyes döntőjét, ezért új időpontot és olyan helyszínt kerestek, ahol egészségügyileg a legbiztonságosabb a rendezés, a házigazdákra pedig a világjárvány nem fejtett ki túl sok káros hatást. A négyes döntő helyett nyolcas fináléban is gondolkodtak, méghozzá zárt kapuk mögötti lebonyolítással.

forrás: MTI

A Barcelona kosárlabdacsapata szerződést bontott vezetőedzőjével

A Hanga Ádámot foglalkoztató Barcelona férfi kosárlabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Svetislav Pesic vezetőedzővel.


A katalán klub honlapjának beszámolója szerint a 70 éves szerb szakember és a vezetőség már a spanyol bajnoki rájátszás kezdete előtt megállapodtak arról, hogy a tréner távozik a kispadról.
   
Pesic szerződése jövő június végéig volt érvényes. A szerb edző 2002 és 2004 között már ült a Barcelona kispadján, most 2018 februárja óta irányította a katalánokat, akikkel kétszer nyert Spanyol Kupát. Első "ciklusa" idején az Euroligát (2003) és a spanyol bajnokságot (2003, 2004) is megnyerte a csapattal.
   
Hangáék kedden 69-67-re kikaptak a bajnoki döntőben a Baskonia együttesétől, így a második helyen zártak.

forrás: MTI

Raksányi Krisztina a francia élvonalban kosarazik tovább

A francia élvonalban szereplő Tarbes-nál folytatja pályafutását Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.


A 28 éves játékos - mint a wbasket szaklap emlékeztetett rá - a koronavírus-járvány miatt márciusban lefújt csonka évadban, bokaműtéte után 14 alapszakasz-mérkőzésen lépett pályára az UNI-Győr MÉLY-ÚT színeiben. Ezeken 30,1 perc alatt 8,8 pontot és 2,3 gólpasszt átlagolt.
   
"Mindig is szerettem volna Franciaországban játszani, és amikor másfél hete jött egy ajánlat, elfogadtam. Szerdán aláírtam a szerződést, és szombaton már Franciaországban voltam" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának.
   
"Négy zágrábi hónapot leszámítva eddig csak Magyarországon játszottam, ez most óriási előrelépés a karrieremben. Túlvagyok az orvosi vizsgálaton, és ma lesz az első megbeszélés a csapattal."
   
Az újdonsült légiós elmondta, várhatóan az erős középmezőny lesz a cél a következő idényben a Tarbes-nál.
   
Raksányi Krisztina új csapata négy győzelemmel és 12 vereséggel a francia liga 11. helyén állt a szezon leállításakor. A klub fennállása során egyszer ünnepelhetett bajnoki címet - 2010-ben -, legutóbb pedig 2018-ban jutott döntőbe. Háromszor hódította el a Francia Kupát, és 1996-ben a Ronchetti Kupában is felért a csúcsra - utóbbi diadalnak az ott légióskodó, legendás Balogh Judit is részese volt.

forrás: MTI

Női kosárlabda Euroliga - Főtáblán a Sopron, selejtezőben a DVTK

A Sopron Basket a főtáblán, az Aluinvent-DVTK Miskolc pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a női kosárlabda Euroliga 2020/21-es idényében.


A tavaly magyar bajnok soproni csapat arról számolt be, hogy a nemzetközi szövetség tájékoztatása alapján 18 klub adta be nevezését a legrangosabb női sorozat 16 helyére, így négy együttes selejtezőt játszik. Utóbbiak között a 2019-ben bajnoki ezüstérmes DVTK a török Izmit Belediyesporral találkozik - a visszavágóra kerül sor Miskolcon -, a másik ágon a spanyol Girona és a román ACS Sepsi-SIC csatázik. A selejtezők vesztesei az Európa Kupában folytatják a szezont.
   
"Kicsikét szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az Euroliga következő idénye rendben lezajlik majd. Minden a vírushelyzet függvénye, de bízom benne, hogy rendeződik a helyzet, és megint a régi kerékvágásban fognak zajlani a mérkőzések. Egyelőre senki nem tudja megválaszolni, milyen változások leszek ezen a téren" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Gáspár Dávid, a soproniak vezetőedzője.
   
Fegyverneky Zsófia csapatkapitány leszögezte, a hazai porondon a klub hagyományainak megfelelően nem lehet más a céljuk, mint az aranyérem mindkét sorozatban, a nemzetközi szerepléssel kapcsolatban viszont egyelőre nem bocsátkozott jóslásokba.
   
"Várjuk meg, hogy elkezdődjön az Euroliga, és kiderüljön, milyen szisztémában zajlik. Akkor tudunk majd arról beszélni, mik a célkitűzéseink" - magyarázta.
   
Az Európa Kupa küzdelmeibe 35 csapat nevezett, köztük három magyar egyesület, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd.
   
A két sorozat sorsolására jövő hétfőn kerül sor Münchenben. A FIBA szeptember 1-én dönt a járványhelyzet alapján az Euroliga és az EK lebonyolításának módjáról, illetve időpontjairól.

Az Euroliga főtáblás mezőnye:
   
Jekatyerinburg (orosz), Lyon (francia), Fenerbahce (török), SOPRON BASKET, Gdynia (lengyel), Salamanca (spanyol), USK Praha (cseh), Schio (olasz), Riga (lett), Dinamo Kurszk (orosz), Bourges (francia), Galatasaray (török), Orenburg (orosz), Landes (francia)

forrás: MTI