Póker Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



#61 január 19, 2010, 22:03:59, Milan
Scotty Nguyen: Dicsőségvágy 2010-ben

      
A legendás pókerjátékos, Scotty Nguyen 2009-et a csúcson zárta, amikor bejutott a főasztalra a WPT Doyle Brunson Classic versenyen Las Vegas-ban $250,000 dollárt vágva zsebre éppen Karácsony előtt.

- Jó volt ezzel a jó kanyarral zárni az évet. 2010-ben a fő célom megnyerni az EPT versenyt, ez az egyetlen cím, ami még nincs meg - nyilatkozik Scotty, az Expekt.com póker nagykövete
      
Scotty Nguyen majdem mindent megnyert, amit meg lehet nyerni pókerjátékosként hosszú és fényes pályafutása alatt. Scotty Nguyen világbajnok lett még 1998-ban, amikor megnyerte a WSOP főversenyét. Ő eddig az egyetlen játékos, aki mind a WSOP Főversenyt, mind az 50 000 dolláros WSOP H.O.R.S.E versenyt is megnyerte. Ő nyerte el a nagyszerű H.O.R.S.E címet 2008-ban, amire sokan tekintenek úgy, mint annak a biyonyítéka, hogy ki a legjobb pókerjátékos az egész világon, a hatalmas belépti díjjal és az emberpróbáló struktúrával. Mindent egybeszámolva 11 millió dollárt nyert versenygyőzelmeivel.

Scotty véleménye:

- Akármit nyersz meg pókerjátékosként, a WSOP főversenye a legnagyobb, amit megnyerhetsz. Semmihez sem hasonlíthatod, ez az a cím, amire minden pókerjátékos vágyik, hogy a világbajnok legyen.


Meg tudná nyerni megint?

- Persze hogy meg. Közel voltam hozzá 2007-ben, amikor nekem volt a legtöbb zsetonom a 13 játékos közül, akik a 6000 indulóból megmaradtak. Még mindig kísért, hogy miért nem tudtam megnyerni, de ez vezet ennek az álomnak a beteljesítéséhez is.

Scotty lecsapott as World Series of Poker-re 2007-ben, 6 fizetős hellyel, két főasztallal dicsekedhet, és az 1998-as Főverseny-győzelmét majdnem megismételte.

Felhívtuk a pókerlegendát szeretett Las Vegas-i otthonában, beszélgettünk egy kicsit az életről és a pókerrel hátra és 2010-re előre is tekintve.

Scotty, mindig Las vegasban fogsz élni?

- Viccesek az ottani népek, ugye picim? Las Vegas tett azzá, aki ma vagyok. Ez formálta az életem, amikor idejöttem Ázsiából, imádnivaló város, ami tiszteletet mutatott felém és családom felé. Mindig imádni fogom, és mindig Las Vegasban fogok élni.


      
A családod, és afeleséged Julie sokat jelent neked?

- Julie a szikla, akihez életemet köthetem. Ő a legnagyobb támogatóm, és legnagyobb szerelmem. Meg vagyok áldva vele, picim. Azt hiszem a csúcsjátékosok 80 százaléka elvált. Talán azért van, mert túl soknak csak a póker jár a fejében. Nem csoda, ha a feleségnek elege lesz abból, hogy a szerencsés és szerencsétlen leosztásokat hallgassa reggeltől estig.

- Otthon még kártyát sem tartok! Ha hazajövök a munkából, két dolog vagyok, apa és férj. Pihenek, amikor a családom körülöttem van, játsszom a gyerekekkel, főzök, lazítok és gondozom a kertemet a virágokkal.

Mégis, a gyerekek pókerjátékosok lesznek?

- Nem. Azt akarom, hogy tanuljanak és sportoljanak. Arra próbálom rávezetni őket, a kosárlabdára például. Én is imádom a sportot, kosárlabdát, boxolást, focit. Otthon sok sportot nézek, meg természetfilmeket, de sohasem a pókercsatornákat.


      
Mit csináltál volna, ha nem lennél pókerjátékos?

- Kívül-belül pókerjátékos vagyok, addig fogok játszani, amíg az utolsó lap ki nem hull a kezemből. De ha nem, akkor is kitaláltam volna valamit, hogy pénzt keressek és a családomat eltartsam. Ezt megtanultam Vietnámban, amikor elkezdtem az utcán pókerezni hét évesen. Anyámnak soha sem kellett semmit sem vennie nekem, én vettem meg a ruháimat, ételemet és az iskoláskönyveimet.

- A katonai táborokban is sokat kereskedtem. Cukrot és cigarettát vettem 50 centért, és eladtam 1 dollárért, mindig ilyen voltam, találtam valami módot a pénzkeresésre.

- Aztán, amikor később anyukám először Las Vegasba jött és egy idegen megállított minket és elkérte az autogramomat, sírni kezdett. Büszke volt rám, tudta, hogy az ő kis fia megcsinálta.

Sokat voltál Európában tavaly az Expekttel. Mit gondolsz erről?

- Imádtam Európát, a legjobban Budapestet. Nagyon jó város, remélem hogy még visszamegyek oda. Sohasem láttam még a feleségemet annyit fényképezni, mint ott. Mindig a kezében volt a kamera. Szerettem még a stockholmi tiszta levegőt, és a barcelonai nyüzsgést is.


      
De elég nehezen mentek a versenyek, nem?

- Egyáltalán nem vagyok elégedett a WSOP és azutánni eredméynemmel, a Doyle Brunson Classic versenyen Bellagioban elért ötödik helyemig Karácsony előtt. A WSOP-n mindenki arról beszélt, hogy 4 milliót akarok nyerni, és ez hatott a játékomra és a koncentrációmra.

- De Bellagioban visszatértem a pályára. Kevés zsetonom volt 15 játékossal szemben, de nem aggódtam miatta. Daniel Negreanu mondja mindig, hogy sohasem aggódik értem, amikor kevés a zsetonom, mert akkor vagyok a legjobb formában. Vannak akik azt mondják, hogy kevés zsetonnal én vagyok a legjobb játékos a világon, és megmutattam nekik. A többi játékos fél tőlem ha kevés a zsetonom, picim.

Visszatérve Európára, mit gondol az itteni játékosokról?

- Csodálom az európai csúcsjátékosok viselkedését. Az USA-ban annyi játékos gondol arra, hogy jaj, csak túléljem másnapra. Az európaiak játsszani jönnek, és támadnak. Sok fiatal európai játékosban látom fiatalkori önmagamat. Senkitől sem félnek, és felvágósak. Néhánytól még én is megilyedek.


      
Mik a fő céljaid az Expekt.com játékosaként 2010-ben?

- A WSOP ebben az évben biztosan jobb lesz. De a fő célom egy EPT győzelem. ez az egyetlen, ami a karrieremből hiányzik. a legjobbat akarom adni abban is, hogy másokat pókerezni tanítsak az Expekt.com-os cikkeimben, rajongóim a Twitteren és a Facebookon is követhetnek. Az Expekt.com-mal együtt 2010 tavaszán is lesz egy nagyon speciális esemény, de erre még visszatérünk.

Érdekesen hangzik, picim. Új, és izgalmas évnek nézünk elébe a pókerben. Scotty Nguyennel a pókervilágban igazán úgy érezheted, hogy bármi megtörténhet.

(forrás: [ex]Expekt[/ex])

Nagyon jó fordítás! :great:

Valaki adjon már nekem valami jó tanácsokat, hogyan kell headsupot játszani.
Hihetetlen 10-ből 9x elbukom. mostanában 3-at játszottam mind elbuktam, most is képes voltam 7500-1500-ról elbukni. mázli volt itt is ott is volt, h nyertem 89 vs 99 de a végén KQ vs J9 estem ki...és ugyebár minden rossz ha rossz a vége.

Hmm, ha lesz időm, megpróbálok egy heads upos cikket összehozni:)

Azt olvastam ez a 333CPP 22$ rake-nek felel meg. Ezt 350 napon át hozni szerintem csak az "elvetemülteknek" sikerülhet. Avagy egy nagyobb csapatnak ;)

Én nemrég jártam ipoker hálózatban... A Chilipokeren toltam, ha cg-ztem, akkor csak FL 0.25-050-en, itt 4 asztalon 1-1.5óra közötti játékkal 7-7.5$ rake jött össze. FL 1-2 6 asztalon, aztán sztem gyorsan lehet vele végezni. Ha jól tudom Te NL50 vagy NL100-on tolod, nem? Ha befizetsz ide 500BB-t mondjuk FL1-2-zni, az NL100 esetében 10 BI, amit simán ki tudsz plusszolni, és lesz egy elég nagy bónuszod+ egy nagyon jó FL BR-ed is. Persze a kivitelezést neked kell megoldani, ez csak egy ötlet volt, a raket viszont valahogy így kalkuláld.

Idézetet írta: Latzka Dátum január 30, 2010, 02:08:30
Azt olvastam ez a 333CPP 22$ rake-nek felel meg. Ezt 350 napon át hozni szerintem csak az "elvetemülteknek" sikerülhet. Avagy egy nagyobb csapatnak ;)

És akkor itt úgy van aki teljesiti az megkapja a nyereményt mindenképpen? vagy mint a bet-at-otthon-nál, h senki nem fogja soha megnyerni az autót :D
de az a 22 dollár rake az nagyon soknak tünik, és nem csak tünik az is...ha nem lenne ilyen limit vagy legalábbis valami minimális limit akkor még elgondolkoznék a dolgon...

Ha gondolod dobj egy privátot, mert most pont van itt nálam egy könyv, a Limit HE: winning short handed strategies. Ezt Terry Borer, Lawrence Mak és Barry Tannenbaum írta. Nagyon jó könyv, ha kell akkor tudok belőle küldeni pár képet, indulótáblázatokkal, meg a HUD adatokkal, hogy milyen stílusban érdemes játszani.

Mai (tegnapi) kedvenc leosztasom.
nálam KK. emelnek preflop ráemelek 1 call.
flop: KJ6
már pontosan nem tudom ki mikor emelt, de tudom nagyon bátran emelt az ellenfél és allin-be mentünk flop után.
nála: QQ
turn: A
river: 10

Melyik teremben volt ? mert  mostanában sajnos nekem kezdenek rendszeressé válni az ilyen leosztások :(

Idézetet írta: gigazo Dátum február 06, 2010, 08:04:01
Melyik teremben volt ? mert  mostanában sajnos nekem kezdenek rendszeressé válni az ilyen leosztások :(

ultimate poker

Az online póker szépsége:)

Amúgy...
Tény hogy gyakoribbak az online pókerben az ilyen bad beatek, de azt ne felejtsétek, hogy sokkal több leosztást játszunk ugyanannyi idő alatt, ha neten forgatjuk a pénzünket, mintha élőben játszanánk, emiatt matematikailag is nagyobb esélynek kell lenni ezekre. Meg amíg élőben 1 pakli kártyából osztják ki a boardot minden körben, addig online nincs pakli, egy gép generál, és hát egyszerre több is leosztás is megy ugyanabból a "pakliból", így gyakoribb lehet ez:)

A másik még, hogy az ember jobban emlékszik a badbeatjeire, mint a mákolásaira, tehát ezek megmaradnak a fejünkben, míg a többi leosztás eltűnik, mert az általános.

Pont ezt akartam írni én is... Hogy ok, hogy mindig megemlítjük a bad beat-eket, de mondjuk ha nekünk kedvez egy leosztás, akkor azt már nem nagyon közöljük, pedig valljuk be, hogy van azért elég sok ilyen eset is...

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik teremben melyik a legkedvezőbb verseny? nem tudom milyen szempontok szerint, pl. könnyű nyerni :D nagyobb a garantált nyeremény mint amennyi összegyűlne a játékosoktól, sok fish (bár ebben nem nagyon hiszek) stb. Thx