adózás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Ez az egész egy vicc szerencsére. A törvényalkotóknak az egészre annyi rálátásuk nincs, hogy az elképesztő és nagyon nem is tehetnek semmit egyelőre. Néha elpuffogtatnak pár ilyen cikket, hogy azért tudják a csúnya szerencsejátékosok meg pókeresek, hogy ahol játszanak azok a cégek a magyar törvények értelmében jogsértést követnek el.

A másik példa, hogy már sok hónapja volt egy rendelet, hogy mivel ugye csak a Szerencsejáték Zrt. rendelkezik engedéllyel, így a többi cég még csak nem is hirdethetne, se tv-ben, se egyéb magyar médiumban. Ehhez képest nincs olyan sporttal foglalkozó adás a tv-ben amit ne szakítana meg egy unibet, bwin reklám vagy hasonló témájú oldal az interneten amin ne lenne ilyen hirdetés. Ez ellen se tesznek semmit, pedig ez tudtommal szabályozva is lett.

Amúgy meg honnan tudná az állam, hogy nekem mennyi nyereségem volt? Nyilván sehonnan. Aki kicsiben csinálja és csak havi pár 10, max 100-200 ezret nyer az lehet ki se utalja, vagy ha igen akkor ekkora pénzmozgást a fene se fog kérdezni vagy kiutalja részletekben. Aki nagyban csinálja az meg szerez MB kártyát, amit írtatok is.

Amúgy pár emberről hallottam aki bevallotta az (elég nagy) nyereményeit, hogy ne legyen a családjának gondja belőle. Meg ugye azért a szomszédnak csak feltűnik előbb-utóbb az új BMW vagy úszómedence és társai és már csak irigységből is ráuszítja az apeh-ot. Így legalább fedezve van, hogy ő adózik belőle. De azért a profit 43%-át leadózni kicsit erős...


Amúgy lehet elég személyes kérdés, de ti hogy oldjátok ezt meg?


Ma hallottam a rádióba h 2 héten belül a kormány elkezdi megadóztatni az online sportfogadást és pókert...

Pontosítanék: 2 héten belül elkészül a törvényjavaslat. Hatálybalépés jövőre várható.

Hát végül megpipáztatnak minket!Rogán tövig bekaphatja!!!!!!

Milyen véletlen... :)

Igazából nem teljesen értem a dolgot...Ahogy olvasom ez az egész csak a lóversenyre, pókerre, és a gépekre vonatkozik.Sportfogadásra nem.
Tévednék?  ???

A sportfogadás adózása változatlan marad: a liberalizált sportfogadásból (Szrt) származó nyeremény továbbra sem minősül jövedelemnek, minden más sportfogadásból származó nyeremény viszont jövedelemnek minősül.  :noway:

Én speciel nem aggódok a törvény miatt. Az jobban aggaszt, hogy esetleg egy-két nagyobb-jobb pókeroldal majd nem lesz elérhető az országban,mert blokkolják az elérését.(pl PS)

Akkor minden marad változatlan, az online irodák maradnak "csak" majd nekünk kell adóznunk a nyeremény után (sportfogadásnál)?
És mennyit?

WTF!

http://naplo-online.hu/belfoldi/20110928_online_szerencsejatek_adozik?s=rel

" A szerencsejáték-törvény új passzusa szerint ha az adóhatóság megállapítja, hogy egy internetes oldalon engedély nélkül szerveznek szerencsejátékot, az oldal hozzáférésében közvetítő szolgáltatót felhívja arra: tegye hozzáférhetetlenné a szerencsejátékban való részvételre vonatkozó ajánlatot. Emellett tájékoztatja a tétfizetésre megjelölt pénzforgalmi számláról a pénzügyi intézményt, és felhívja a figyelmét, hogy átutalás, beszedés, egyéb fizetési megbízás, művelet teljesítésében a – legfeljebb 90 napos - tilalom feloldásáig ne működjön közre az érintett számla esetében. "

Ez tutira csődbe fogja vinni a sportfogadást is... ismét illetéktelen kezek nyúlnak az emberek zsebébe... "dejó"...

#42 október 02, 2011, 15:34:00, gambler
Úgy látszik itt nem sok embert érint ez a téma, ( bár az elmúlt napok eseményei után egy kicsit pörgősebbnek vártam ezt a topic-ot ) ... Ezek szerint a sportfogadást teljes egészében kivonja a forgalomból a fidesz féle c*gányrezsim? Vagy csak én értelmezem rosszul? Ez jó lesz...  ::)  (Ekkora szar ez az ország és ezeknek a tetveknek még ilyenekkel van idejük foglalkozni, az helyett hogy végre valami érdemi munkába kezdenének.) Bár ehhez is a lehető legszarabbul nyúlnak hozzá mint mindenhez, mert természetesen erről a kis piacról könnyen ki fog majd vonulni az összes valamirevaló játékszervező...és akkor majd megcseszhetik a nagy tervezett adóbevételt, illetve attól a kis zsebpénztől is elesik ez a szar állam amit a magyar játékosok legalább itthon költenének el...  "Az online szerencsejátékokat is megadóztatják, ez 30 milliárd forintot hoz az állam konyhájára." hehehehhahahhahihihihi Ennek az összegnek valójában kb. a 100-ad részéről lenne szó egyébként is...

http://www.sg.hu/cikkek/84780/20_szazalek_lesz_az_online_szerencsejatek_adoja
"A tervezetből érdekes módon teljes mértékben kimaradt a sportfogadás és a kaszinójáték, a szervezők csak kártyajátékot és lóversenyfogadást kínálhatnak. Ez nagyon furcsa, hiszen mennyivel lehet a lovi biztonságosabb, mint egy kézilabdameccs eredményének megtippelése − tette fel a kérdést egyik érintett forrásunk."

kicsit off de kikívánkozik:
( Fidesz eddigi teljesítménye: nulla munkahely, "játék" és ügyeskedés az adókkal saját zsebükre, egyösszegű hitelvisszafizetéssel történő nyerészkedés saját zsebre(aminek a kárát természetesen a bankok később a csóró állampolgárokon verik majd el), magánnyugdíjak ellopása--->ennek ellenére államháztartási hiány növelése, bérből/fizetésből élők kiszolgáltatottságának folyamatos növelése jogainak szűkítése-korlátozása, gazdaság folyamatos visszafejlesztése, cigányság(mivel ők olyan hasznosak, illetve a vezér is az) támogatásának növelése szaporodásuk elősegítése, ezzel párhuzamosan közbiztonság/rendőrség totális leépítése, saját hatalmuk bebetonozásának illetve saját zsírosodásuk előkészítése.... és végül ki marad ezen a sártanyán(Magyarország)??? : kormány, parlament és több százezer cigány. Bár ettől a ténytől nem paráznak, mert ha már minden értelmes magyar ember kimenekült nyugatra, jöhetnek a helyünkbe a nálunk is szerencsétlenebbek (keleti határon túli magyarság) hisz valakinek mégiscsak húzni kell az igát majd ingyen...)

Ebben a topicban megy a beszélgetés az új törvényről: http://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=7451.0

Jelen pillanatban (2012.08.16) Mi a helyzet az online sportfogadással? A NAV oldalát böngészve illegálisnak minősül, ugyanakkor szja terheli. Volt már valaki aki fizetett adót a nyereménye után? Vagy volt már valaki, aki a NAV-nál lebukott? és ha igen, akkor mennyi büntetést kellett fizetni?