adózás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


És ha te Debrencenben raktad a szelvényeket én meg Szombathelyen élek akkor mivel magyarázom azt hogy nem otthon játszok?? Szerinted ennyire hülyék, hogy elhisznek minden kamu szart..??

Meg ez egy fórum, ahol nem lehet ilyet árulni, úgy hogy jobban teszed ha te magad módosítod eredeti hozzászólásod..

Idézetet írta: bayerngsk Dátum február 05, 2014, 19:09:41
Üdv ! Van  a tavalyi évről kb2-3 millió forint értékben nyertes tippmix szelvényem..
nem érdekel valakit?eladok.
Esetleg hol lehetne eladni?
A totózóban érdeklődj, ott esetleg tudhatják. Nem könnyű dolog, mert azért ez elég bizalmi dolog, de nagyon finoman rákérdezhetsz. Nyilván úgy életszerű, ha olyan veszi meg, aki a környéken lakik, mert miért adna fel valaki tippmixet rendszeresen máshol, mint ahol lakik vagy dolgozik.

Idézetet írta: georgeboyd Dátum február 05, 2014, 21:47:55
A totózóban érdeklődj, ott esetleg tudhatják. Nem könnyű dolog, mert azért ez elég bizalmi dolog, de nagyon finoman rákérdezhetsz. Nyilván úgy életszerű, ha olyan veszi meg, aki a környéken lakik, mert miért adna fel valaki tippmixet rendszeresen máshol, mint ahol lakik vagy dolgozik.

...mert nem szeretné, ha a lottózóból hozzá járnának kölcsönkérni!  :D

Mondjuk egy szűkebb közegben (pl. egy kisebb településen egy "baráti" kocsmában, lottózóban) százszor is meggondolnám, hogy teszek-e meg rendszeresen szelvényeket és aztán ott kérek-e kifizetést.
Számomra nem tűnik olyan diszkrét helyszínnek a pénzügyek intézéséhez.  :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem tudom h hol kéne eladni..:(.

#79 augusztus 25, 2017, 12:06:14, dzoli
.

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, ért-e már valakit vizsgálat, keresett-e meg már valakit a NAV hogy fizess adót a netes szerencsejáték után?


Én 2008 ban kezdtem el játszani, azóta minden évben minuszos voltam, függővé váltam, ha nyertem is, miután megkaptam a nyereményemet bankszámlámra, azonnal utaltam is vissza.
A hat év alatt több tíz millió mozgott így a számláimon, két hónapja nem játszom.

Szerintetek kell a NAV tól tartanom ha beleesnék egy vizsgálatba, vagy elnézik, mert látható hogy függő hülye voltam aki elbukott pár milliót, amit viszont tudok igazolni hogy legális pénz volt.


Mi a véleményetek?




Zoli

Az országban a legtöbb hülye adózik...
Másrészt cigizek "függő vagyok" és mégis adózok. De holnap elmegyek dokihoz és kérek tőle szakvéleményt a diagnózisom fel állításáról, hátha kapok adó kedvezményt.  ;D
De nem félnék a helyedben, valószínűleg már kerestek volna ha jó idelye játszol.




#82 augusztus 11, 2014, 14:43:40, Irtis
Nagy valószínűség szerint nem fognak soha vizsgálni. Csak egy vagyonosodási vizsgálat esetén néznék át az utalásaidat, azt meg csak akkor végeznek, ha látványosan meggazdagodsz (és valaki felnyom). Viszont ebben az esetben tényleg gondban lehetsz, mert ha jól tudom, akkor a nyeremény és nem a profit alapján kell bevallani az adót az illegális fogadás után (a tippmixprón kívül minden iroda illegális az állam szerint). Tehát hiába voltál veszteséges, elvileg fizetned kellett volna adót (agyrém...). Ezért kell Skrill vagy Neteller kártyán kikérni a nyereményt, hogy semmi nyoma ne maradjon.

Jó hír a kisebb összegeket adózatlanul nyerő sportfogadóknak, hogy a NAV úgy tűnik inkább a nagy halakra utazik:
http://index.hu/gazdasag/2014/08/18/joval_kevesebb_a_vagyonosodasi_vizsgalat/

Mivel sehol nem találtam olyat, hogy ténylegesen mennyit kellene fizetni, ha valamilyen megfejthetetlen okból valaki szeretné itthon kifizetni az adót, letöltöttem az NAV honlapjáról a 1353-as nyomtatványt.

A válasz:
100 egységnek a 33,54%-ra tart igényt a magyar állam (szja+eho), 66,46% maradna a fogadónál...

Idézetet írta: trianonstorno Dátum szeptember 15, 2014, 12:04:14
Mivel sehol nem találtam olyat, hogy ténylegesen mennyit kellene fizetni, ha valamilyen megfejthetetlen okból valaki szeretné itthon kifizetni az adót, letöltöttem az NAV honlapjáról a 1353-as nyomtatványt.

A válasz:
100 egységnek a 33,54%-ra tart igényt a magyar állam (szja+eho), 66,46% maradna a fogadónál...

Ez hogy jött ki?
16+27%-ról tudok. (szja+eho)

Azzal az "apró" kiegészítéssel, hogy nem e profit, hanem a bevétel az adóalap, azaz a "100 egység".

Mindenekelőtt jelzem, hogy nem kell tudnia az adóhatóságnak, hogy miből származik a bevétel. A nyomtatványon sincs olyan rovat, amelyik ezt kérné. Ha esetleg adóellenőrzéskor megkérdezik, a válasz az, hogy külföldről szellemi tevékenységem ellenértéke, vagy makaói kaszinókban nyertem az összeget stb. Ha valakinek a számlájára érkezik a Skrillről pénz, senki nem bizonyítja, hogy fogadásból származik.

Tehát van 1000 egységünk, amely után adózni akarunk. A nyomtatvány neve 1353, jövőre értelemszerűen 1453-ra változik majd.

Először jön az szja. Az "A"lap 14. sorába írjuk, és nem a 7-be, mert az eho-t is mi fizetjük meg. Mivel mi fizetjük az eho-t, a program a 1000 egység 78 %-a után számítja ki a 16 % szja-t, ami így 124,8 egység.

Második lépés az eho. Itt nem a program számol, hanem nekünk kell kiszámolni, és azt sajnos nem tudom, hogy a 27% az 1000 egység vagy a 780 egység 27%-a kell hogy legyen. Ha a 780 egység, akkor az eho 210,6 egység, így a végösszeg 335,4 egység, vagyis 33,54 %. Ha viszont az 1000 egység után kell számolni, akkor 270 egység, a végösszeg pedig 394.8, azaz 39,48%. Ez utóbbit meg kellene kérdezni az ügyfélszolgálattól.

Sziasztok!
Sok helyen olvastam már róla, de valahogyan egyiket sem értettem igazán, szeretném ha ennek megértésében segítenétek nekem. Leírok egy gyakorlati példát hátha így könnyebben megtudjátok hogy mégis mire gondolok.
Példa: tegyük fel nekem van 10.000 forintom és ezt mind bankkártyáról átutalom neteller számlára, onnan én feltöltöm bet365-re és ott minden rendben megy és nyereséges lesz a befektetésem. Összegyűjtök X összeget és ebből én például kiutaltatok magamnak 100.000 forintot neteller számlára, a netellerről én a saját MasterCard -os kártyámra ráutalom azt a 100.000 forintot. Na és akkor ezáltal nekem nem kell adóznom a nyeremény után és szabadon költhetem azt? :S
Most tervezem egy autó megvételét ami 200.000 forintba kerül és én ezt nyugodtam megvehetem a saját nevemre úgy hogy nincs saját keresetem (csak abból veszem amit online nyertem és nincs leadózva) vagy vegyem az egyik szülőm nevére akinek van keresete csak az autót az én pénzemből vesszük? Rámállna valaki ha vennék magamnak egy 200-300 ezer forint értékű autót?
Remélem érthetően fogalmaztam.

Szomszédom kinn dolgozik Ausztriában. Vett egy autót 3-4milláért kp-ban fizette néhány nap múlva jött a NAV házhoz.
Szerintem túl kicsi ezaz összeg, de ki tudja mennyire érnek rá. Vagy szúropróba szerűen épp be találnak.
Fölösleges a saját nevedre íratni, faterod meg csak nem kártyázza el  ;D

Ha ráíratom a faterom nevére és ha jön is a NAV akkor sem tudnak baszogatni hogy honnan a pénz mert fateromnak van keresete amit rendszeresen adózik. Így akkor nem tudnak belekötni igaz?