Filmek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerencsére kimaradtam a Batman vs Supermanből (pedig szeretem az ilyen jellegű alkotásokat, de mikor anno megláttam, hogy Zack Snyder rendezi és Ben Affleck lesz Batman, akkor már éreztem, hogy ezt nem kell erőltetni..), így elkezdtem nézegetni, hogy mire lenne érdemes idén (jövőre) beülni a moziba.
Amerika Kapitány, X-men, Jason Bourne, Harc a szabadságért. Ezek alap filmek és még sorolhatnék párat. Két filmnél álltam meg mindössze, igaz azok nem idén érkeznek.
Az egyik az Életrevalók remakeje...MIÉRT??? Amerika nem jött még rá, hogy szinte az összes remake amit európai vagy ázsiai filmekhez készített az jóval gyengébb lett, mint az eredeti (Tégla, Taxi stb.). Érthető, ők is kaszálni akarnak és ezért megcsinálják ennek a zseniális műnek az amcsi változatát, de akkor miért kell ilyen gyenge stábot választani? Hoztak egy gyenge rendezőt (Simon Curtist..), és Omar Sy szerepére pedig Kevin Hartot. Oké vannak jobb napjai Hartnak, de el nem tudom képzelni őt egy ilyen filmben, pláne nem Bryan Cranston oldalán. Egyedül utóbbi lehet felüdülés, de van egy olyan érzésem, hogy hatalmas bukás lesz a film.
A másik ami viszont tényleg megfogott az egy ikonikus Stephen King könyv moziváltozata: A setét torony. Arcel személyében kapott egy jó rendezőt és írót, illetve két főszerepre pedig ott lesz Idris Elba és Matthew McConaughey. Ha ez a film tényleg létrejön és nem szúrják el, akkor all-time top10-es film lehet.

Zack Snyder-el mi a gond?  ::) Nem láttam még a Batman vs Supermant, de állítólag közel sem olyan rossz, mint amennyire a kritikusok lehúzták (7.3 imdb 200.000 szavazat után). Snyder rendezőként a 300-at jegyzi, ami egy hibátlan alkotás a maga műfajában. Az acélember is bőven nézhető volt, az Álomháború szintén, de elsősorban a Watchmen után én nem tudok rá haragudni.  8) Számomra a legjobb képregényfilm, olyan hangulattal, hogy gyakorlatilag akárhányszor meg tudom nézni.


Amit viszont a remake-ekről írsz, azzal teljes mértékben egyetértek. Ha egy ázsiai filmet lemásolnak, még hagyján, mert más az egész kultúra, mások a filmek, amiket az amerikai gyomra nem biztos, hogy bevesz. Oldboy, vagy az Internal Affairs, egyik sem volt könnyen emészhető darab, de ettől persze még remekművek. Az már más kérdés, hogy az előbbit gagyi módon csinálták meg, a másik sokkal jobb, de röhej, hogy mennyi díjjal tömték ki a gyakorlatilag koppintást, köztük a "forgatókönyv" is nem egyet zsebelt be. :redchug: Na, de pl. az Életrevalók-hoz mi a f*szért kellett hozzányúlniuk...  ::)


Pár filmet megnéztem a héten.
Kötéltánc (The Walk) - laza kis mozi arról, hogy merj menni az álmaid után. :) 7,5/10.
A visszatérő (The Revenant) - Di Caprio visszatér, közben pár állattal közelebbi kapcsolatba kerül. Megérdemelte már az Oscart, de nem biztos, hogy ezért az alakításáért kellett volna megkapnia. A film nagyon jó, bejött a fényképezése is, de aki nem szereti a lassú múvikat, annak nem biztos, hogy tetszeni fog. 8/10.
Kémek hídja (Bridge Of Spies) - nem az én műfajom a kémesdi, de itt máson van a hangsúly. Dráma, thrillernek van kiírva, de valahogy Hanks figurája elveszi az élét az egésznek, és végig érezhető volt a happy end. 7/10
Aztán volt két film, mindkettőben főszereplő volt Samuel "motherfucker" Jackson.  :redchug:
Megint egy kémfilm. A Kingsman-től mindenki el volt ájulva, kicsit félve kezdtem neki, de Samuel miatt megérte. Szerintem az egyik legszórakoztatóbb gonosz volt, akit eddig kémfilmben láttam. :D 7/10
Végül pedig a 8. Tarantino mozi, Az aljas nyolcas (The Hateful Eight). Nem tudom van-e szinkronos verzió már, én eredeti hanggal néztem. Nem rövidfilm, de abszolút Tarantino, remek színészi játékkal és párbeszédekkel. Akinek bejöttek a filmjei, az ezen is jól fog szórakozni. Samuel kárörvendő röhögése pedig egy plusz pontot megér.  ;D 9/10

Idézetet írta: secretariat Dátum április 03, 2016, 12:33:29
Zack Snyder-el mi a gond?  ::) Nem láttam még a Batman vs Supermant, de állítólag közel sem olyan rossz, mint amennyire a kritikusok lehúzták (7.3 imdb 200.000 szavazat után). Snyder rendezőként a 300-at jegyzi, ami egy hibátlan alkotás a maga műfajában. Az acélember is bőven nézhető volt, az Álomháború szintén, de elsősorban a Watchmen után én nem tudok rá haragudni.  8) Számomra a legjobb képregényfilm, olyan hangulattal, hogy gyakorlatilag akárhányszor meg tudom nézni.
Film 9 feletti pontszámról nyitott és így tart 7.3-on. Bár az IMDB annyira  nem mérvadó, de jelzésértékű, hogy pár napja néztem, akkor még 7.6 környékén mozgott....
Zack Snydert én egy kóklernek tartom, ahogyan Michael Bayt is. Tipikusan könnyen fogyasztható CGI mozikat csinálnak, amiben szinte csak a látványra mennek rá.
Olyan kiváló alkotásokat és forgatókönyveket kapott a kezébe Snyder, mint a Watchmen, Acélember és egyik lehetőséggel sem tudott élni. Csinál belőlük egy átlagos filmet. A Watchmenben ennél jóval több lett volna. Így is remek alkotás, de közel sem hozta ki belőle a maximumot. Acélember dettó. Mindkettőből lehetett volna egy IMDB szemmel nézve 9 körüli pontszámot csinálni. Egy Nolan meg is tette volna. 300-nál is ráment a látványra, nem hiába nevettek. Szerintem ami megy neki, az a forgatókönyv(át)írás, abban jó és lehet erre kéne koncentrálnia, mielőtt még több mozit elront.
Snyderről tipikusan Bay jut eszembe. Előre sajnálom a szuperhős rajongókat, mert kapni fognak egy rakat középszerű filmet és Nolan után ez hatalmas visszaesés. Nem a sztorira megy rá Snyder filmjeiben, hanem hogy minél mozisabbá tegye a filmjeit, hogy szép látványos legyen. Mint említettem, nem annyira mérvadó az IMDB, de most szándékosan megnéztem a Watchmen és az Acélember értékelését(7.6 és 7.2) ...  Bay munkásságát meg inkább hagyjuk is. Őt akkor bízzák meg egy mozival, ha a bevétel és a látvány a fontos: Bad Boys, Pearl Harbor, Transformers, Pain and Gain stb.
Csak a lövöldözés, robbantások, effektek mindenhol, nulla sztori stb.
Ha jó filmet akarok nézni, akkor én mellettük teszem le a voksom: Christopher Nolan, David Fincher, Danny Boyle, Steven Spielberg, Brian de Palma, Frank Darabont, Ridley Scott és még idevehetnék pár nevet. Persze nekik is vannak gyengébb filmjeik, de a nagy többsége jó alkotás.
Snyderéket akkor nézek, ha robbantásokra és látványos jelenetekre vágyok. Persze, párszor ez is kikapcsol, de én nem tekintem őket komolyabb rendezőknek.

Amire viszont kíváncsi leszek, az Ben Affleck saját rendezésű Batmanje. Affleck már bizonyította, hogy írónak jó (Good Will Hunting, Tolvajok városa, Hideg nyomon) és rendezőnek sem gyenge (Argo-akció, Tolvajok városa). Mindössze szuperhősnek nem az igazi, de ez még simán változhat.


u.i.: Szerintem Bale nem véletlenül nem vállalta el a többi Batmant.. Nolan kiszállt és tudta, hogy innentől nagyon nehéz tartani az eddigi minőséget.

Pedig a Pain and gain az egyik kedvenc filmem, szerintem marha jó. Mondjuk az vicces hogy Dwayne Johnson egy másik eredeti történeten alapuló moziban, amit ugyanabban az évben forgatott, már rendőrként a másik oldalon áll (Empire State, szintén tetszetős).

Lehet bennem megvan ez az utálat Snyder és Bay munkásságainak az irányába, és azért vélekedek így róluk. Amikor megtudtam, hogy Snyder kapja a DC filmek többségét, akkor kicsit elkeseredtem. Főleg azért, mert nagyon bírom azokat a képregényeket és filmeket. Megtudni, hogy nagy valószínűséggel az összes el lesz szúrva eléggé lehangoló volt. Én a helyükben lehet Afflecknek adtam volna az összeset, vagy James Wannek (Aquaman rendezője lesz), esetleg Matthew Vaughnnak (tudom riválisnál rendezett már..).

Egyébként még én sem jutottam el odáig hogy megnézzem a Batman vs Supermant (fúú, mennyi ilyen képregényem volt  ;D), de minél több a negatív kritika, annál kiváncsibb vagyok rá. Remélem azért az Acélembert übereli, mert az elég gagyi lett. Nagyon nem kellett volna bele a sok kryptoni jelenet, de azon kivül is gagyi, olcsó feelingje volt az egésznek, a látvány nem ragadott magával mint pl egy Transformers. Pedig a szereplők nem kispályások (Laurence Fishburne, Amy Adams, Kevin Costner, Russel Crowe), és ez a Superman gyerek is jónak tűnik. Elvileg a héten pótolom, de az tény hogy sokkal jobban várom az Amerika Kapitányt.

A DC -től inkább a Wonder Womant várom, Gal Gadot igen szemrevaló, biztos a screenre tapadok  :-*  Éssss... azt nem is Zack Snyder rendezi  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 03, 2016, 13:44:26
Olyan kiváló alkotásokat és forgatókönyveket kapott a kezébe Snyder, mint a Watchmen, Acélember és egyik lehetőséggel sem tudott élni. Csinál belőlük egy átlagos filmet. A Watchmenben ennél jóval több lett volna.

Őszintén szólva nem tudom, miben lehetett volna még jobb a Watchmen. :)  :P Az igaz, hogy a Transformersekkel már csúnyán átesett a ló másik oldalára, de azért Bay-nek is vannak bőven fogyasztható filmjei. Szóval igen, valószínűleg benned van ez a zsigeri utálat. ;D Vagy egyszerűen csak az a műfaj, amit ők képviselnek, neked nem jön be. 8) Meglátjuk, mi lesz a DC-nél, de elég jól hozott a konyhára a BvS, harakirit valószínűleg nem fognak elkövetni. Legfeljebb olyan mozikat fognak produkálni, amire mi nem fogunk elmenni moziba, és inkább beülünk a Deadpool 15-re...  :P

Hát, nem tudom, ki, hogy van vele, de én jobban várom, mint eddig bármelyik Star Wars filmet.  8)  :redchug:

https://www.youtube.com/watch?v=RglDPSlVDf0

Nem vagyok akkora Star Wars fan (de kisebb koromban szerettem), hogy elmenjek rá moziba, de eddig az összest részt láttam, így gondoltam megnézem a mostanit is. Erre most hétvégén került sor. Bajban vagyok a filmmel, mert nem igazán tudom hová tenni. Ez most egy vígjáték volt? Vagy kalandfilm? Vagy akciófilm? Vagy micsoda?
Mert például, ha ez egy vígjáték volt, akkor annak szerintem eléggé jó. Én jó párszor nevettem rajta. Az is biztos, hogy kevés kiszámíthatóbb filmet láttam ennél az utóbbi időben. Szinte mindig meg lehetett mondani, hogy mi fog történni, sőt volt olyan, amikor még a párbeszédeket is lehetett tudni. A dialógusok borzalmasan gyengék voltak, a látvány szerintem átlagos, pláne ilyen filmnél. Ha csak ezeket illetve a sztorit nézném 10-ből 5-6 pontnál többet képtelen lennék adni, de mivel csomó vicces jelenet volt ezért a film simán megér 7 pontot. Viszont örülök, hogy nem pocsékoltam rá mozipénzt, mert annyit egyáltalán nem ér.

Lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de szerintem a filmgyártás kezd gyengülni. Hiába a nagy címek és minőséginek tűnő filmek, utána nem hozzák az elvártat. Én is mikor tavaly rátekintettem a filmes listára el voltam ájulva, hogy mennyi jó film lesz a közeljövőben, aztán folyamatosan jöttek a csalódások. Lehet én nézek sok filmet és ezért kiszámíthatóak már a mozik, vagy csak ennyire silányak lettek a forgatókönyvírók és rendezők.

Nem mondanám silánynak, inkább az a "gond", ami talán nálam is, hogy elég sok filmet láttunk, és a legtöbbször nem jelentenek újdonságot. Azért én még így is találok jónéhány gyöngyszemet, a magasra értékelt filmek az imdb-n (7,5 fölött) többnyire nem okoznak csalódást, már ha bejön az adott műfaj, 7 alatt viszont gyakorlatilag már nem is nézek meg semmit.

3D-ben élveztem a Star Wars-t, de ehhez nagyban hozzátesz, hogy ritkán megyek moziba, így a 3D is megadja azt a plusz 1-2 pontot, mert nem untam meg, vagy nem szoktam annyira hozzá. :)  :redchug: Tény, hogy gyakorlatilag leporolták az "Egy új reményt" (azt hiszem ezzel már nem árulok el titkot), de ettől függetlenül szórakoztató volt. Erre még rá lehetett fogni, hogy egy felvezető, régi szereplőktől való búcsúzás, újak bevezetése. Innentől kezdve viszont még egy hasonló forgatókönyvet kötve hiszem, hogy le tudnának nyomni az emberek torkán. Ezért is várom a különálló filmet, mert maga az univerzum bejön, és ott talán a "vicces jelenetek" sem kapnak akkora hangsúlyt.  8)

Lehet tényleg az a baj a filmnek, hogy nincs benne újdonság. Tényleg sok filmet, sorozatot nézek/nézünk és így értelemszerűen megnő a mérce is. Én megpróbáltam rámenni a kis költségvetésű kevésbé szem előtt lévő filmekre. Ott is akadnak néha jó.
Ha pedig gyenge/szar filmet akarok nézni, akkor pedig egyértelmű választás az asylum gyűjteménye. ;D ;D
Emlékszem pár éve hirdették magukat karácsonykor úgy, hogy "szar a fa alá".  ;D

Remélem, hogy most az Amerika kapitány illetve a Jason Bourne film nem fog hatalmas csalódást okozni (bár utóbbitól kicsit félek). Ami a filmgyártás hátulütője lett, hogy tényleg rengeteg film készül, így nagyon nehéz újdonságot vagy épp minőséget mutatni. Üde színfolt volt idén a Deadpool vagy múlt évben a Marsi Mentőexpedíció.  Ezen kívül is lehetne filmeket említeni az elmúlt időszakból, de sajnos egyre kevesebb ilyen van. Hiányolom például mostanság az igazán jó és félős horror filmeket...

Na ez végre jó horrornak ígérkezik! A Démonok között rendezőjétől...nekem ez már jó ajánló!


#313 május 12, 2016, 16:35:47, Pozzato
Amerika kapitány: Polgárháború

Végre volt időm erre is. Már vártam, hogy mit hoznak ki belőle. Nem fogom egyben pontozni a filmet, mert úgy szerintem nem is nagyon lehet (részekre bontva fogom). Néztem a film besorolását és nem láttam a drámát. Pedig ez nekem inkább hajazott egy drámára, mint egy kaland vagy akciófilmre. Innentől jön egy kis spoiler. A története a filmnek szerintem 10-ből 4-5-nél többet nem ér. Ez az anyuciért és családért bosszú mindenkitől (mert végül ide jutottunk a film végére) kicsit elcsépelt és unalmas. Viszont a film mondanivalója, amilyen dialógosuk mentek benne és amilyen gondolatok volna benne, az simán 10-ből 9. Sok vicces rész volt és ez segített, hogy ne aludjak el rajta (sok volt azért ez a több mint két óra..). A legkellemesebb meglepetés az a Hangya és a Pókember szereplése volt. Ők egyértelműen feldobták a filmet és nagy szükség is volt rájuk. A szereplők pontozása nálam 10/9. Daniel Brühl szerintem jó színész (sőt), ahogyan Downey Jr. és a többiek is jól játszottak. Emily VanCamp pedig még mindig jó nő.  8)


u.i.: arra lennék kíváncsi, hogy T'Challa gyűrűje mit tud valójában.
u.i. 2.: érdekes hogy pont az a két személyen tudtam röhögni (hangya és pókember), akiket alapjáraton nem bírok a szuperhősök közül. Ha ők nem lettek volna, lehet nem nézem végig a filmet....

The Brothers Grimsby

Bírom Baron Cohent, de például a diktátor engem nem fogott meg annyira, így ettől se vártam olyan sokat. Leültem megnézni és a végén már ott tartottam, hogy azt hittem felszakad a két hete műtött sebem, mert annyit nevettem. Ez a tipikus epic film azoknak, akik nem félnek az alpári humortól, akik elviselik a szinte már kínos jeleneteket és tudnak rajta nevetni. Nem sokan olyan filmet láttam az elmúlt években, amin 6-7x hangosan tudtam még itthon is nevetni, de ez ilyen volt. Nem csak a kifigurázás jó, hanem kiváló akciójelenetek vannak benne. Szinte már zseniálisak, még egy Amerika kapitánya film is megirigyelhetné simán. Persze nem egy remekmű és vannak benne hibák, de őszintén kit érdekel, mikor a 1,5 óra nagyon gyorsan eltelik, mert annyira jól szórakozol?