Filmek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Engem Jim Jarmusch úgy 30 éve rabul ejtett a Florida, a paradicsom – (Stranger Than Paradise) című filmjével. (Ki volt az a barom aki ezt a magyar címet kitalálta???)
Azóta ha valahol látom a nevét, megy fel az adrenalin, mint Pavlov kutyájának a csengőszóra. Biztos, hogy megnézem a filmet, csak előbbel kell jutnom egy mozival bíró városba innen a délvidékről.


John Wick 2

Nem kell ide túl nagy sztori, ha a főszereplő Keanu Reeves és sok megtorlás van benne, ezt már az első rész is bizonyította.  ;D Szóval a másodikban szerintem a történet még kevesebb, mint az elsőben (megint visszatér, megint megöl egy rakat embert, aztán mindenki őt akarja megölni), de a verekedések és a gyilkolások még jobbak lettek. Némelyik halál olyan volt, hogy még a moziban is felhördültünk. És amiből több lett, az a humor. Eléggé sokszor lehetett rajta nevetni, ami kellemes felüdülés volt. Lehet több ilyen akciófilm kéne. Megérte a mozijegy árát? Meg. Kellemes esti filmezés volt.
Kicsit elfogultan 8/10



Idézetet írta: TiB Dátum május 05, 2017, 15:00:39
A kurva anyját ez nagy lesz ;D

Szerintem ez lesz az a film, ami szinkronosan még viccesebb lesz.  ;D

#336 május 06, 2017, 18:48:45, robmiller
Az elmúlt héten két olyan filmet láttam, ami végig lekötött és szerintem nagyon jó alkotások! Azért a sok tucatfilm mellett jönnek ki értékek is szerencsére! Különösen azért tetszett, mert mindkettő igaz történetet dolgoz fel, s mindkét filmben korabeli felvételek is láthatóak még a főhősökről is! Mindkettő elgondolkodtató, és ami fontos, van mondanivalójuk! Más kérdés, ki fedezi fel ezeket bennük! :)

Az első a Hacksaw Bridge (A fegyvertelen katona) (9/10) - Mel Gibson megint nagyot alkotott történelmi kategóriában. Bár a világháborús filmekért nem rajongok, ez hatalmas kedvencem lett az Elit alakulat minisorozat után! Sok olyan ember kellene erre a Földre mostanság is, mint Desmond Doss volt!

https://www.youtube.com/watch?v=s2-1hz1juBI

A másik a Hidden Figures (A számolás joga) (7/10) - ebben különösen érdekes volt Jim Parsonst másféle szerepben látni. De megszokható, és örülök, hogy a Big Bang Theory mellett próbál kitörni a beskatulyázott szerepéből!

https://www.youtube.com/watch?v=5wfrDhgUMGI

Ritkán jutok el moziba, de most egy friss élmény:

Galaxis őrzői 2
Maga műfajában egy hibátlan alkotás, tökéletes szórakozás. Csak ajánlani tudom, szóval irány a mozi. :ok: Szerencsére a szinkron is nagyon rendben van, itt azért érezni, hogy szántak rá időt és energiát, nem mint pl. a Zsivány Egyesnél, amit nemrég láttam szinkronosan. Ott a magyar hang totál élvezhetetlenné tette a filmet. :redchug:

Maffia (1998)

Az egyik legjobb paródiafilm, a nyitójelenet meg tökéletesen figurázza ki a kaszinókat. Videó: http://bit.ly/2rwA3Lj

Guess the Number játékasztalnál:
- Nézzük csak...kettes!
- Sajnálom, amire én gondoltam, az a hármas!

;D

The Discovery

Elég erősen kezd a film, egy tudós arra felfedezésre jut, hogy a halállal nem ér véget az élet, csak egy más tudatállapot következik. Ez így önmagában nem nagy cucc, Jézus is megmondta már, de az emberek elhiszik a tudósnak, ezért öngyilkolászásba kezdenek. A történet exponenciálisan kezdi veszíteni az érdekességét, és a végén teljesen összecsapva zárul.

Az alapító

Ez annyira amerikai történet, hogy visszasírtam a kommunizmust, pedig nem is éltem benne. Michael Keaton élből hozza a gonoszt, de Nick Offermannak a Parks and Recreation után nincs jövője. Hát hogy veszed komolyan ezt az embert :D A boltíves mekik nagyon menőn néztek ki, még akkor is, ha inkább marhapörkölt párti vagyok.

Teljesen idegenek

Egy baráti társaság úgy dönt vacsora közben, hogy kirakják mobiljaikat, és a beérkező üzeneteket, hívásokat közösen fogadják. Kamaradráma, mely során a jó kedv szépen lassan elmúlik. Jó film, az őszinteség hiányáról. Én most őszinte leszek, tényleg jó volt nézni, de ha van két csajom, a feleségem mellett, akik előszeretettel hívnak mobilon, akkor elég nagy baromság ebbe belemenni.

Les Lyonnais

2011-es európai gengszterfilm, mely megtörtént események alapján készült. A 70-es évek Franciaországában a Lyon-i banda tartotta rettegésben a nemzetet, akik nagy rablásokat hajtottak végre. Az ő fiatal, illetve öreg korukról szól a film, az idősíkban ugrálva. Hol a 70-es évekből kapunk ízelítőt, mikor még Momonéknak nagyon ment a szekér, hol a jelenből, ahol meggyűlik a bajuk szinte mindenkivel. Természetesen a fő szál a mostani évekre van felépítve, hiszen "kiégett" maffiózóként sincs nyugta Edmond Vidalnak. Az őt alakító Gerard Lanvin kiváló színész, jól hozza a magabiztos kiállású és hiteles maffiózót. Én például nem is értem, hogy nem lett belőle nagyobb sztár. Pedig számomra simán hitelesebb, mint mondjuk egy Liam Neeson. A fiatalkori megformálója pedig egy az egyben a Lethal Weapon Clayne Crawfordja. A sztori tömör, vannak benne hibák, de szerintem ez egy korrekt film, jó akciójelenetekkel, drámákkal és persze a csavarok sem rosszak, pláne így, hogy megtörtént eset. Nem azt mondom, hogy akkora sztori, amire egy év múlva is emlékezni fogsz, de egy jó kis esti filmezés.

7/10


Pár hete megnézették velem a Halálos Iramban nyolcat. Arról nem tudnék ennyi pozitívumot mondani, nagy kínszenvedés volt nekem az a két óra, de néha ilyen is kell, hogy aztán tudjuk értékelni a minőségi filmeket.

T2 Trainspotting

"Jól mennek a dolgok, erre beérek egyik nap a melóba, és kirúgnak egy óra késésért. Aztán egy órát kések a segélyirodából, hogy elmagyarázzam miért rúgtak ki. Aztán lekésem a fellebbezés beadási határidejét, majd lekésem a karrier tanácsadást. Majd lekésem Fergussal a felügyelt találkozást, majd kések a gyámügyről, hogy megmagyarázzam. Aztán végre leesett, az órák! Egy órával előttem jártak. Nyári... időszámítás, vagy hogy hívják. Pedig nem is volt meleg, pulóverben is fáztam. Évente ismétlődik, Mr Murphy. Honnan a francból tudjam, 15 évig hernyóztam. Aki cuccozik, az leszarja mikor sötétedik" - Spud.

Akár már ma este is belenézhetünk a Jumanji 2 holnapi előzetesébe!

Az előzetes kapott egy előzetest. :uglystupid2:

Kevin Hart meg Dwayne Johnson? B-kategóriás vígjátékot készítenek?  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 28, 2017, 21:49:30
Kevin Hart meg Dwayne Johnson? B-kategóriás vígjátékot készítenek?  ;D

Így kép alapján azt hittem Jurassic Park paródiafilm lesz, Kevin Hart pont jó lenne bele, önmaga paródiája. Nem tudom milyen menedzsment van mögötte, de a vicces néger szerep alakja is szépen elsutult a filmekkel együtt. A Richard Pryor - Eddie Murphy - Martin Lawrence vonal viccesebb utódot érdemelt volna :D